Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ehhez van egy sztori.
Az életem egy jelentékeny részét töltöttem portázással hétvégente.
Valahogy rátaláltam a Zskat blog Alfa Holdbázis bejegyzésére, ami kommentszekciója arról szólt több, mint 400 hozzászóláson keresztül, hogy azt a sárkányos epizódot, azt aztán sose felejti el, mert annyira beszart tőle gyerekkorában. Én ezt a témát bedobtam hétvégén a portás kollégáknak, akik 100+ kilós mindenféle exküzdősportos, 40 év körüli, sokat látott, veterán ajtónálló volt, és az Alfa Holdbázis hallatán, szinte egyként vallottak arról a traumáról, amit a "csáposgeci" okozott nekik. Vicces volt nézni, és hallgatni, az amúgy macsó szövegeket toló, görbeorrú, karfiolfülű, heges szemöldökű, nem túl bizalomgerjesztő fizimiskájú fazonokat, ahogy arról beszélnek, hogy az egyik a takaró alatt mert csak aludni, másik meg az ágya alá bújt, mikor megébredt az erről szóló álomból, harmadik meg az anyjáék között aludt napokig, meg ilyenek.
Hú, ne is mond....Jesszus, az nekem gyerekként is bénának tűnt
Mondjuk nálunk a család X-akták rajongó volt, szóval pici gyerekként nekem az volt az esti műsor.... Szerintem ti jártatok jobban gyerek fejjel az alfa holdbázissal
Egy kis nosztalgia:
Nah ezt kell megnézetni a gyerekkel és tuti, hogy soha többé nem mer éjszaka aludni
Hú, ne is mond....
Én lemaradtam a moziról annak idején, és csak a Kockás képregényújságban láttam képregényként. Még attól is be voltam szarva! Aztán kb. 2 évvel később VHS-n (alámondással), na akkor is fostam.
Nekem az egyik olyan film volt, dacára, hogy féltem tőle, amelyik miatt imádom a sci-fi-t.Pár éve a Corvin moziban újra adták a filmet... Hát persze, hogy elmentem megnézni!
Életem legjobb mozis élménye volt.
Unokahúgomat és barátnőjét vittem el, mert ők még nem látták.... Hát majdnem kitépték a karfát XD
Szeretek moziba járni, szerintem vagy 100 filmet láttam már moziban. De ez volt az első és egyetlen aminek a végén fölállt a közönség és megtapsolta.
(Oké, eleve rajongók mentek, de akkor is fantasztikus volt)
Nekem az egyik olyan film volt, dacára, hogy féltem tőle, amelyik miatt imádom a sci-fi-t.
En a majmok bolygójával voltam így ! a régiek sokkal jobban izgalmasabbak és jó történetük volt ! Főleg a 4 - dik mikor kiderült hogy a távoli jővőből jöttek! És az első rész ahol végig jól titkolták a majmok hogy az emberek már előttük voltak az uralkodók .A mai filmek nagyrésze az agyadat akarja kikapcsolni és ez a fő baj. A régiek azt akarták, hogy koncentrálj rájuk ami feszültséget hozz létre benned, majd ezt a feszültséget feloldja egy forgatókönyvi bravúrral,
Az 1968as? Milyen 4.?En a majmok bolygójával voltam így ! a régiek sokkal jobban izgalmasabbak és jó történetük volt ! Főleg a 4 - dik mikor kiderült hogy a távoli jővőből jöttek! És az első rész ahol végig jól titkolták a majmok hogy az emberek már előttük voltak az uralkodók .
A Top Gun Maverick egy kurvajó film.Például a Top Gun-t azért tartom az év filmjének, mert hiába van tele buta dolgokkal, de a csoda érzetét átadja.
A film elején a prototípus repülőgéppel repüléstől kezdve a film végi akció orgiáig, amit a valós belső légi felvételek tesznek parádéssá.
Éreztem, hogy elképesztő amit látok. És ezt a "csodát" rég érzékeltem mai filmekben.
Az uj TG csoda erzetet? Ez volt az ev mozis vicce.Szerintem az a baj a mai látvány filmekkel, hogy a legtöbből hiányzik a "csoda".
A mai filmek nagyrésze az agyadat akarja kikapcsolni és ez a fő baj. A régiek azt akarták, hogy koncentrálj rájuk ami feszültséget hozz létre benned, majd ezt a feszültséget feloldja egy forgatókönyvi bravúrral, vagy elképesztő látvánnyal vagy valamivel ami egyszerűen ledöbbent és más tudatállapotba helyez hirtelen.Sense of wonder - Wikipedia
en.wikipedia.org
Ez a "csoda" hiányzik sokszor, és az ehhez kapcsolódó mély érzelmek.
Én ezt hiányolom a legtöbb mai filmből.
Például a Top Gun-t azért tartom az év filmjének, mert hiába van tele buta dolgokkal, de a csoda érzetét átadja.
A film elején a prototípus repülőgéppel repüléstől kezdve a film végi akció orgiáig, amit a valós belső légi felvételek tesznek parádéssá.
Éreztem, hogy elképesztő amit látok. És ezt a "csodát" rég érzékeltem mai filmekben.
Ez csak részben igaz.Szerintem az a baj a mai látvány filmekkel, hogy a legtöbből hiányzik a "csoda".
A mai filmek nagyrésze az agyadat akarja kikapcsolni és ez a fő baj. A régiek azt akarták, hogy koncentrálj rájuk ami feszültséget hozz létre benned, majd ezt a feszültséget feloldja egy forgatókönyvi bravúrral, vagy elképesztő látvánnyal vagy valamivel ami egyszerűen ledöbbent és más tudatállapotba helyez hirtelen.Sense of wonder - Wikipedia
en.wikipedia.org
Ez a "csoda" hiányzik sokszor, és az ehhez kapcsolódó mély érzelmek.
Én ezt hiányolom a legtöbb mai filmből.
Direkt nem véleményeztem eddig a TopGun-t, de hogy az év filmje lenne! Na nee!Például a Top Gun-t azért tartom az év filmjének, mert hiába van tele buta dolgokkal, de a csoda érzetét átadja.
Nem. Meg a fotozas is semmilyen volt.Ez csak részben igaz.
További faktor, hogy lezajlott egy technologiai forradalom is, ma már otthonodban 50colos 8k TV-n mozizhatsz ami tök jó persze, de alkalmasint elvesz a hangulatból.
A film készítésben is lezajlott egy szingularitás. Amíg egy StarWars vagy Alienek film forradalmi volt a vizualitásban, ma már a CGI-nak köszönhetően akár ez tök természetes.
Ugyancsak nem elhanyagolható körülmény, hogy generáció váltás is lezajlott +felnőttünk. Gyerekként szinte minden új elvarázsol, visszagondolva fiatalon is kicsit minden 'színesebb' pont erre építenek a nosztalgia-hangulat filmek.
Direkt nem véleményeztem eddig a TopGun-t, de hogy az év filmje lenne! Na nee!
Szerintem ez is mint a legtöbb Szuperhős izé meg sem érdemelné a Film jelzőt!
Egy csak a hangulatra építő gyomorforgatóan Geil soft reboot.
A történet gagyi, a szereplők vègtelenül együgyűek, de mivel jól van fotózva és nyakon van öntve nosztalgiával ettől az egesz egy hamis illúziót alakít ki az emberben..
És ez a csoda faktor nélkül is születnek remek filmek manapság is.
Még a szuperhős Genre-ből is lehet jó filmet csinálni, lásd Joker.
De ott van Clint Eastwood filmjei, Grand Torino, Millió dolláros Baby, stb.
Tarantíno kamaradarabjai; Aljas nyolcas, stb.
Akárcsak az első Top Gun. Aki ennél többet keresett egy ilyen filmben, az eléggé tévúton járA történet gagyi, a szereplők vègtelenül együgyűek, de mivel jól van fotózva ...
Az elso tg ehhez kepest majdnen dokunentumfilmAkárcsak az első Top Gun. Aki ennél többet keresett egy ilyen filmben, az eléggé tévúton jár
Egyetértek. Érdekes, hogy a régi scifik marha gagyik, de horrorban na abban voltak figurák a régiekben is. Anyám horrorfilmrajongó volt, mindenféle dolog megfordult nálunk VHS-en. Főleg olasz horrorok, Dario Argentot tudom ajánlani, aki retro horrorra szánná el magát.Jesszus, az nekem gyerekként is bénának tűnt
Mondjuk nálunk a család X-akták rajongó volt, szóval pici gyerekként nekem az volt az esti műsor.... Szerintem ti jártatok jobban gyerek fejjel az alfa holdbázissal
Egy kis nosztalgia:
Nah ezt kell megnézetni a gyerekkel és tuti, hogy soha többé nem mer éjszaka aludni
A legjobb scifi máig is az 1968as 2001 Űrodüsszea.Egyetértek. Érdekes, hogy a régi scifik marha gagyik, de horrorban na abban voltak figurák a régiekben is. Anyám horrorfilmrajongó volt, mindenféle dolog megfordult nálunk VHS-en. Főleg olasz horrorok, Dario Argentot tudom ajánlani, aki retro horrorra szánná el magát.
(Ez a sárkányos jelenet harmatos, mint a lepkef*ng)
Ó, ezt mennyire szerettem!A másik pedig a Benji: