Nálunk aki csirkemellből gulyást csinál azt a helyszínen főbelövikCsirkemellből gulyást csinálni bográcsban felénk az olyan szentségtörésnek számít , mintha egy echte angol citromot tenne az öt órai teájába....![]()
![Hadonászós :hadonaszos: :hadonaszos:](/custom-smilies/smiley-hadonaszos.gif)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nálunk aki csirkemellből gulyást csinál azt a helyszínen főbelövikCsirkemellből gulyást csinálni bográcsban felénk az olyan szentségtörésnek számít , mintha egy echte angol citromot tenne az öt órai teájába....![]()
Nálunk aki csirkemellből gulyást csinál azt a helyszínen főbelövik![]()
Csak elkeseredésből volt.Csirkemellből gulyást csinálni bográcsban felénk az olyan szentségtörésnek számít , mintha egy echte angol citromot tenne az öt órai teájába....![]()
Általánosságban igen, de voltak olyan esetek amikor a rábízott állatokból is került a bográcsban...Csak elkeseredésből volt.
Birkából még érdekes lehet.
Mert hát ugye a gulyás sem a rábízott gulyából főzött.
Ha jól tudom.
A gomolyát is de szeretem. Meg persze a juhtúrót is.Általánosságban igen, de voltak olyan esetek amikor a rábízott állatokból is került a bográcsban...
Ha szereted a birkahúst akkor jó gulyást lehet belőle csinálni...
És ha már a birka szóba került szerintem ez a legjobb dokumentum film a karcagi birkapörkölt elkészítéséről. Sajna korhatáros így be kell jelentkezni a megtekintéséhez , mivel a birka feldolgozását is megmutatják benne,
Birkából kiváló gulyás készíthetőCsak elkeseredésből volt.
Birkából még érdekes lehet.
Mert hát ugye a gulyás sem a rábízott gulyából főzött.
Ha jól tudom.
Babért ebbe is tettem. Ártani nem árthatBirkából kiváló gulyás készíthetőMindenkinek ajánlom én egy pár babérlevelet is szoktam bele tenni ha birkából készítem
![]()
Ha nem szereted a faggyú ízét, miért eszel birkát?Babért ebbe is tettem. Ártani nem árthat
A birka meg jó cucc, sokkal jobb mint a csirke.
Csak kell egy jó hentes, aki lepucolja, ha faggyú íze van, az nem menő :/
fiatal állatot kell fogyasztaniBabért ebbe is tettem. Ártani nem árthat
A birka meg jó cucc, sokkal jobb mint a csirke.
Csak kell egy jó hentes, aki lepucolja, ha faggyú íze van, az nem menő :/
Az nem jó íz. Kb mindig le is szedi mindenki a faggyút.Ha nem szereted a faggyú ízét, miért eszel birkát?![]()
Jól hangzik, bár nem tűnik egyszerűnek rendesen átsütni az egész combot.fiatal állatot kell fogyasztaniha idős akkor főzés előtt abáljuk
De ha már bárány akkor a töltött báránycombot ajánlom Nelson módra
Elkészítése: Letisztítjuk a faggyút a combról, jól megsózzuk, bekenjük zsírral vagy olajjal, közepes tűznél 2-3 órát sütjük.
Felszeleteljük, de úgy, hogy a szeleteket a csontról nem vágjuk le. A szeletek közé tesszük a tölteléket, és az egészet beborítjuk a megmaradt töltelékkel. Meghintjük zsemlemorzsával, sajttal, meglocsoljuk zsírral vagy olajjal. Visszatesszük a most már forró sütőbe kb. 30 percre.
Azonnal tálaljuk. Legjobban párolt zöldborsó illik hozzá.
Töltelék: 5 dkg zsiradékban lefedve, időnként megkeverve, kis lángon 0,5 óráig pároljuk a hagymát, krumplit. Megtörjük villával, majd sima pürét készítünk belőle.
3 ek vajban világosra pirítjuk a lisztet, feleresztjük a tejjel, tejszínnel, állandóan keverjük.
Összekeverjük a burgonyával, beletesszük a tojást, reszelt sajtot, 2 kk. sót, csipet borsot (esetleg 1 kk. rozmaringot).
Gyertyát még mindig készíthetsz belőle. Vagy madaraknak télire faggyúgombócot olajnapraforgóval és gabonapehellyel.Az nem jó íz. Kb mindig le is szedi mindenki a faggyút.
80-100 fok, 5-6 óraJól hangzik, bár nem tűnik egyszerűnek rendesen átsütni az egész combot.
Köszönöm. A hambi + a fish&chips a favorit.@SirHiggins, jól néznek ki!![]()
Ez nem igaz, sokan szeretik; sőt van, aki kimondottan azt szereti.Az nem jó íz. Kb mindig le is szedi mindenki a faggyút.
Nagyon jó bőrápoló is. De még bajuszpödréshez is használható.Gyertyát még mindig készíthetsz belőle. Vagy madaraknak télire faggyúgombócot olajnapraforgóval és gabonapehellyel.![]()
Én most kovászt fogok csinálni, ha már ipari mikrobiológiával foglalkoztam.Amúgy a buci is saját. Ég és föld a boltihoz képest és tényleg pofon egyszerű.