Nálunk aki csirkemellből gulyást csinál azt a helyszínen főbelövikCsirkemellből gulyást csinálni bográcsban felénk az olyan szentségtörésnek számít , mintha egy echte angol citromot tenne az öt órai teájába....![]()

Nálunk aki csirkemellből gulyást csinál azt a helyszínen főbelövikCsirkemellből gulyást csinálni bográcsban felénk az olyan szentségtörésnek számít , mintha egy echte angol citromot tenne az öt órai teájába....![]()

Nálunk aki csirkemellből gulyást csinál azt a helyszínen főbelövik![]()
Csak elkeseredésből volt.Csirkemellből gulyást csinálni bográcsban felénk az olyan szentségtörésnek számít , mintha egy echte angol citromot tenne az öt órai teájába....![]()
Általánosságban igen, de voltak olyan esetek amikor a rábízott állatokból is került a bográcsban...Csak elkeseredésből volt.
Birkából még érdekes lehet.
Mert hát ugye a gulyás sem a rábízott gulyából főzött.
Ha jól tudom.
A gomolyát is de szeretem. Meg persze a juhtúrót is.Általánosságban igen, de voltak olyan esetek amikor a rábízott állatokból is került a bográcsban...
Ha szereted a birkahúst akkor jó gulyást lehet belőle csinálni...
És ha már a birka szóba került szerintem ez a legjobb dokumentum film a karcagi birkapörkölt elkészítéséről. Sajna korhatáros így be kell jelentkezni a megtekintéséhez , mivel a birka feldolgozását is megmutatják benne,
Birkából kiváló gulyás készíthetőCsak elkeseredésből volt.
Birkából még érdekes lehet.
Mert hát ugye a gulyás sem a rábízott gulyából főzött.
Ha jól tudom.
Mindenkinek ajánlom én egy pár babérlevelet is szoktam bele tenni ha birkából készítem 
Babért ebbe is tettem. Ártani nem árthatBirkából kiváló gulyás készíthetőMindenkinek ajánlom én egy pár babérlevelet is szoktam bele tenni ha birkából készítem
![]()

Ha nem szereted a faggyú ízét, miért eszel birkát?Babért ebbe is tettem. Ártani nem árthat
A birka meg jó cucc, sokkal jobb mint a csirke.
Csak kell egy jó hentes, aki lepucolja, ha faggyú íze van, az nem menő :/

fiatal állatot kell fogyasztaniBabért ebbe is tettem. Ártani nem árthat
A birka meg jó cucc, sokkal jobb mint a csirke.
Csak kell egy jó hentes, aki lepucolja, ha faggyú íze van, az nem menő :/
ha idős akkor főzés előtt abáljuk
De ha már bárány akkor a töltött báránycombot ajánlom Nelson módraAz nem jó íz. Kb mindig le is szedi mindenki a faggyút.Ha nem szereted a faggyú ízét, miért eszel birkát?![]()

Jól hangzik, bár nem tűnik egyszerűnek rendesen átsütni az egész combot.fiatal állatot kell fogyasztaniha idős akkor főzés előtt abáljuk
De ha már bárány akkor a töltött báránycombot ajánlom Nelson módra
Elkészítése: Letisztítjuk a faggyút a combról, jól megsózzuk, bekenjük zsírral vagy olajjal, közepes tűznél 2-3 órát sütjük.
Felszeleteljük, de úgy, hogy a szeleteket a csontról nem vágjuk le. A szeletek közé tesszük a tölteléket, és az egészet beborítjuk a megmaradt töltelékkel. Meghintjük zsemlemorzsával, sajttal, meglocsoljuk zsírral vagy olajjal. Visszatesszük a most már forró sütőbe kb. 30 percre.
Azonnal tálaljuk. Legjobban párolt zöldborsó illik hozzá.
Töltelék: 5 dkg zsiradékban lefedve, időnként megkeverve, kis lángon 0,5 óráig pároljuk a hagymát, krumplit. Megtörjük villával, majd sima pürét készítünk belőle.
3 ek vajban világosra pirítjuk a lisztet, feleresztjük a tejjel, tejszínnel, állandóan keverjük.
Összekeverjük a burgonyával, beletesszük a tojást, reszelt sajtot, 2 kk. sót, csipet borsot (esetleg 1 kk. rozmaringot).

Gyertyát még mindig készíthetsz belőle. Vagy madaraknak télire faggyúgombócot olajnapraforgóval és gabonapehellyel.Az nem jó íz. Kb mindig le is szedi mindenki a faggyút.

80-100 fok, 5-6 óraJól hangzik, bár nem tűnik egyszerűnek rendesen átsütni az egész combot.

Köszönöm. A hambi + a fish&chips a favorit.@SirHiggins, jól néznek ki!![]()
Ez nem igaz, sokan szeretik; sőt van, aki kimondottan azt szereti.Az nem jó íz. Kb mindig le is szedi mindenki a faggyút.
Nagyon jó bőrápoló is. De még bajuszpödréshez is használható.Gyertyát még mindig készíthetsz belőle. Vagy madaraknak télire faggyúgombócot olajnapraforgóval és gabonapehellyel.![]()
Én most kovászt fogok csinálni, ha már ipari mikrobiológiával foglalkoztam.Amúgy a buci is saját. Ég és föld a boltihoz képest és tényleg pofon egyszerű.

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..