Nálunk aki csirkemellből gulyást csinál azt a helyszínen főbelövikCsirkemellből gulyást csinálni bográcsban felénk az olyan szentségtörésnek számít , mintha egy echte angol citromot tenne az öt órai teájába....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nálunk aki csirkemellből gulyást csinál azt a helyszínen főbelövikCsirkemellből gulyást csinálni bográcsban felénk az olyan szentségtörésnek számít , mintha egy echte angol citromot tenne az öt órai teájába....
Nálunk aki csirkemellből gulyást csinál azt a helyszínen főbelövik
Csak elkeseredésből volt.Csirkemellből gulyást csinálni bográcsban felénk az olyan szentségtörésnek számít , mintha egy echte angol citromot tenne az öt órai teájába....
Általánosságban igen, de voltak olyan esetek amikor a rábízott állatokból is került a bográcsban...Csak elkeseredésből volt.
Birkából még érdekes lehet.
Mert hát ugye a gulyás sem a rábízott gulyából főzött.
Ha jól tudom.
A gomolyát is de szeretem. Meg persze a juhtúrót is.Általánosságban igen, de voltak olyan esetek amikor a rábízott állatokból is került a bográcsban...
Ha szereted a birkahúst akkor jó gulyást lehet belőle csinálni...
És ha már a birka szóba került szerintem ez a legjobb dokumentum film a karcagi birkapörkölt elkészítéséről. Sajna korhatáros így be kell jelentkezni a megtekintéséhez , mivel a birka feldolgozását is megmutatják benne,
Birkából kiváló gulyás készíthető Mindenkinek ajánlom én egy pár babérlevelet is szoktam bele tenni ha birkából készítemCsak elkeseredésből volt.
Birkából még érdekes lehet.
Mert hát ugye a gulyás sem a rábízott gulyából főzött.
Ha jól tudom.
Babért ebbe is tettem. Ártani nem árthatBirkából kiváló gulyás készíthető Mindenkinek ajánlom én egy pár babérlevelet is szoktam bele tenni ha birkából készítem
Ha nem szereted a faggyú ízét, miért eszel birkát?Babért ebbe is tettem. Ártani nem árthat
A birka meg jó cucc, sokkal jobb mint a csirke.
Csak kell egy jó hentes, aki lepucolja, ha faggyú íze van, az nem menő :/
fiatal állatot kell fogyasztani ha idős akkor főzés előtt abáljuk De ha már bárány akkor a töltött báránycombot ajánlom Nelson módraBabért ebbe is tettem. Ártani nem árthat
A birka meg jó cucc, sokkal jobb mint a csirke.
Csak kell egy jó hentes, aki lepucolja, ha faggyú íze van, az nem menő :/
Az nem jó íz. Kb mindig le is szedi mindenki a faggyút.Ha nem szereted a faggyú ízét, miért eszel birkát?
Jól hangzik, bár nem tűnik egyszerűnek rendesen átsütni az egész combot.fiatal állatot kell fogyasztani ha idős akkor főzés előtt abáljuk De ha már bárány akkor a töltött báránycombot ajánlom Nelson módra
Elkészítése: Letisztítjuk a faggyút a combról, jól megsózzuk, bekenjük zsírral vagy olajjal, közepes tűznél 2-3 órát sütjük.
Felszeleteljük, de úgy, hogy a szeleteket a csontról nem vágjuk le. A szeletek közé tesszük a tölteléket, és az egészet beborítjuk a megmaradt töltelékkel. Meghintjük zsemlemorzsával, sajttal, meglocsoljuk zsírral vagy olajjal. Visszatesszük a most már forró sütőbe kb. 30 percre.
Azonnal tálaljuk. Legjobban párolt zöldborsó illik hozzá.
Töltelék: 5 dkg zsiradékban lefedve, időnként megkeverve, kis lángon 0,5 óráig pároljuk a hagymát, krumplit. Megtörjük villával, majd sima pürét készítünk belőle.
3 ek vajban világosra pirítjuk a lisztet, feleresztjük a tejjel, tejszínnel, állandóan keverjük.
Összekeverjük a burgonyával, beletesszük a tojást, reszelt sajtot, 2 kk. sót, csipet borsot (esetleg 1 kk. rozmaringot).
Gyertyát még mindig készíthetsz belőle. Vagy madaraknak télire faggyúgombócot olajnapraforgóval és gabonapehellyel.Az nem jó íz. Kb mindig le is szedi mindenki a faggyút.
80-100 fok, 5-6 óraJól hangzik, bár nem tűnik egyszerűnek rendesen átsütni az egész combot.
Köszönöm. A hambi + a fish&chips a favorit.@SirHiggins, jól néznek ki!
Ez nem igaz, sokan szeretik; sőt van, aki kimondottan azt szereti.Az nem jó íz. Kb mindig le is szedi mindenki a faggyút.
Nagyon jó bőrápoló is. De még bajuszpödréshez is használható.Gyertyát még mindig készíthetsz belőle. Vagy madaraknak télire faggyúgombócot olajnapraforgóval és gabonapehellyel.
Én most kovászt fogok csinálni, ha már ipari mikrobiológiával foglalkoztam.Amúgy a buci is saját. Ég és föld a boltihoz képest és tényleg pofon egyszerű.