Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mi kolbaszt szoktunk beletenni.Krumplipaprikás:
Van valaki, aki rak bele pár csepp ecetet? Most olvastam erről a Der Standardban, azért kérdem, mert nekem ez új.
Aki tud németül: “Die Suche nach dem perfekt én Erdäpfelgulasch”.
Jó cikk, statisztikàkkal alátámasztva.Érdemes elolvasni.
Nekem kedvencem a Jani féle krumplipaprikás a streetkitchen.hu oldalról.
Kevés benn a szamár?Ez is nagy dolog, mert nálunk mindenki azt mondja, hogy a téliszalámi már egyáltalán nem olyan jó hús ízű, mint 40 éve.
Trukkos, ugy nem erzed ha mar megsavanyodott.Nagyobb perverziót mondok: mi otthon a gulyáslevest szoktuk ecettel enni
Hm, en meg veszek egy kerek magyar, vagy kokardas sajtot, aztan fellogatom a fustre a kolbaszok mellé. Bőven jó.Azt soha nem ettem. De ugyan az a gyártója, mint a pálpusztainak és a honlapjuk szerint vannak érdekes sajtjaik:
Lajtát az Auchanban lehet nagy biztonságban venni.
Múltkor a Sparban vettünk vörösboros sajtot; általában igyekszem az ízesítetteket és az ilyen furfangosokat kerülni, de végülis nagyon finom volt, egész kellemesen, nem tolakodón valóban volt vörösboros íze a látvány mellett. Most elég jó akcióban van a Spar online boltban, 12.890ft/kg helyett 8.290ft/kg.
Port Wine Derby vörösboros félkemény/kemény sajt | SPAR ONLINE SHOP
Port Wine Derby vörösboros félkemény/kemény sajtwww.spar.hu
Mégiszol utána 10 sört, a savad is lemegy. A sör lúgosító!Én is kedvelem. Bár nyilván ég tőle utána a gyomrom és felbssza a savam :d
Az meg nem szerencsés mindenféle programok látogatása közben
Szrt se ér, tesztelem folyamatosanMégiszol utána 10 sört, a savad is lemegy. A sör lúgosító!
Macront egyre kevésbé tisztelik a franciákIL RUSSO
Macron is getting less and less respected by the French For example, one Parisian bakery put a dictionary entry on the packaging. "Macaroni is one of the classic French pastries that originated in Europe in the Middle Ages. It is made from ground almonds, icing sugar, sugar and egg whites...t.me
Például egy párizsi pékség szótárbejegyzést tett a csomagolásra.
"A makaróni az egyik klasszikus francia sütemény, amely a középkori Európából származik. Őrölt mandulából, porcukorból, cukorból és tojásfehérjéből készül.
Macron Franciaország nyolcadik elnöke. Szarból van."
Bundàzott nyelv nagyon jó!Mi kolbaszt szoktunk beletenni.
De a nemetek a pacalt is el tudjak rontani, ecettel eszik meg belefott krumplival, paprika nelkul. Valami szültze vagy mi a neve ha jol remlik, nem magyar gyomorba való.
Kevés benn a szamár?
Trukkos, ugy nem erzed ha mar megsavanyodott.
Hm, en meg veszek egy kerek magyar, vagy kokardas sajtot, aztan fellogatom a fustre a kolbaszok mellé. Bőven jó.
Par hete bundazott disznonyelvet volt szerencsem enni. Hosszaban kettevagott palacsintatesztaban sült elofott nyelv. Igen jó!
Te mar nem vagy mai gyerek aquarell, ehettel olyan kajakat gyerekkorodban amiket mara teljesen elfelejtettek.Bundàzott nyelv nagyon jó!
Felétek így hívják a dödöllét? (Már ha egyáltalán arról van szó… )lisztes gancat csinaltunk ebedre
Nem dodolle, az mas, ez csak zsir, liszt, só, kis viz. Na meg ha kesz tejfol, savanyú uborka.Felétek így hívják a dödöllét? (Már ha egyáltalán arról van szó… )
Városi gyerek vagyok, szüleim Erdélyből, Hunyad megyéből 1944 jöttek Budapestre, igy szinte csak a jutúrós puliszka, lucskos káposzta volt a régonális kaja nálunk.Te mar nem vagy mai gyerek aquarell, ehettel olyan kajakat gyerekkorodban amiket mara teljesen elfelejtettek.
Szegény apósomnak is hatalmas elmeny volt par eve mikor lisztes gancat csinaltunk ebedre, gyerekkora ota nem evett. Majdnem elsirta magat.
Nincs mar ott magyar sajnos. Kolegam Vajdahunyadrol való, meselt fantasztikus dolgokat az elfogyo lepcsokrol a 10 emeletesekben. 10 eves koraig minden reggel egy oroszlán bogese ébresztette, mert az ablaka alatt volt egy allatkert es reggel 6 kor etettek.Városi gyerek vagyok, szüleim Erdélyből, Hunyad megyéből 1944 jöttek Budapestre, igy szinte csak a jutúrós puliszka, lucskos káposzta volt a régonális kaja nálunk.
Sajnos. Az egész vidék szinte felismerhetetlen. 1955-ben a Zsil völgyében még volt magyar iskola, gimnázium, ahova 2 hónapig jártam. Tudom nagyon régen volt.Nincs mar ott magyar sajnos. Kolegam Vajdahunyadrol való, meselt fantasztikus dolgokat az elfogyo lepcsokrol a 10 emeletesekben. 10 eves koraig minden reggel egy oroszlán bogese ébresztette, mert az ablaka alatt volt egy allatkert es reggel 6 kor etettek.
Menjetek. Jó hely. Kva jó sörök +kaja.Nem reklám, de eddig a másik /Templom/ Jaromir nem okozott csalódást.
Ha a Rómain jártok, és normális sört akartok inni, akkor szerintem érdemes
lehet kipróbálni.
Jaromír a Rómain! – Hol is vagyunk?
Ahogyan arról már hírt adtunk, megnyitott a Jaromír a Rómain. Az eseményhez nem csaptunk hozzá egy grandiózus Grand Opening partit, welcome ...jaromir68.blogspot.com
Mondjuk ha nem is kapok érte pénzt, akkor nemtom mifszért reklámozom:/
Mikor máskor, mint kánikulában
Nem is értem, eddig miért nem volt bográcsom.