Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 718
10 656
113
Nem is értem, eddig miért nem volt bográcsom.
Marhalábszárból ki csinált már?
Három óra?
Ne dühöngj, a marha meg a bogrács türelemjáték főleg fával tüzelve (elég lassan forr fel újra, ha beleteszel valami hideget, ha meg pokol tüzét gyújtod alatta akkor 1 nem tudod megközelíteni 2 odaég). Lehet bele tenni szóabikarbónát, talán hamarabb kész lesz.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 494
25 247
113
Ne dühöngj, a marha meg a bogrács türelemjáték főleg fával tüzelve (elég lassan forr fel újra, ha beleteszel valami hideget, ha meg pokol tüzét gyújtod alatta akkor 1 nem tudod megközelíteni 2 odaég). Lehet bele tenni szóabikarbónát, talán hamarabb kész lesz.
Meleg van. Nem türelem :d
Szén fölött meg csak nem bográcsolok.
Legközelebb csirkemellből csinálom :D
Azért alakul
355803596-816996986474715-8465590799666508926-n.jpg
355805791-2254081954790012-6665171873608635062-n.jpg
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 718
10 656
113
Meleg van. Nem türelem :d
Szén fölött meg csak nem bográcsolok.
Legközelebb csirkemellből csinálom :D
Azért alakul
355803596-816996986474715-8465590799666508926-n.jpg
355805791-2254081954790012-6665171873608635062-n.jpg
Innen nézve jó az illata :)
Vannak gázzsámolyok is bogrács/üst alá, azok sokkal jobban szabályozhatók.
Nálam egy ócska Tesco-s lemez lángőr üzemel vagy 10 éve tégla helyett. Szerintem praktikusabb.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 494
25 247
113
Bevallom eddig egyszer csináltam gulyást gáztűzhelyen fazékban, innen a tapasztalat. Gázzsámolyom sosem volt, de többször láttam élőben.
Amúgy egész jó lett.
Kicsit édes.
De, hogy hova tűnt belőle a csípős azt nem értem :)
Pedig benne van csomó bors meg egy egész balatoni is :(
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 718
10 656
113
Amúgy egész jó lett.
Kicsit édes.
De, hogy hova tűnt belőle a csípős azt nem értem :)
Pedig benne van csomó bors meg egy egész balatoni is :(
Csípős pirospaprika legalább a fűszerpaprika fele, csípős zöldpaprika a zöldségek közt és ha kész száraz csilivel lehet tovább bolondítani :)
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 494
25 247
113
Csípős pirospaprika legalább a fűszerpaprika fele, csípős zöldpaprika a zöldségek közt és ha kész száraz csilivel lehet tovább bolondítani :)
Pirosből sajnos csak csemege van itthon.
Frissből autentikus próbáltam maradni, ezért ment bele egy balatoni.
És ezért nem chili. Pedig kedvelem :p
Viszont a balatoninak nagyon finom zamata van. Nem bántóan csíp, paprika íze is van.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 718
10 656
113
Pirosből sajnos csak csemege van itthon.
Frissből autentikus próbáltam maradni, ezért ment bele egy balatoni.
És ezért nem chili. Pedig kedvelem :p
Viszont a balatoninak nagyon finom zamata van. Nem bántóan csíp, paprika íze is van.
Na de egy? :) Itt általában Kun/Palóc a kertből vagy bolti csípős zöldpaprika van. Szoktam "édesnemes"en is gulyást főzni, ha gyerekek is várhatók a társaságba. Akkor marad az "utócsilizés". De van saját Moruga Scorpion paprikakrémem is...
 
  • Imádom
Reactions: Kim Philby

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 494
25 247
113
Na de egy? :) Itt általában Kun/Palóc a kertből vagy bolti csípős zöldpaprika van. Szoktam "édesnemes"en is gulyást főzni, ha gyerekek is várhatók a társaságba. Akkor marad az "utócsilizés". De van saját Moruga Scorpion paprikakrémem is...
Két paprika ment bele. Egy édes-egy csípős.
Csak 1kg hús készült.
Én jalapeno párti vagyok :)
Tavaly vettem asszem' Oázisban egy palántát, annak aug közepén jutott eszébe teremni, de vmi
brutális mennyiséget hozott a fagyokig.
Sajnos nem telelt át. De el tudtam tenni 3 dunsztos üveggel.
 
  • Tetszik
Reactions: gafzhu