Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Én a bográcsot a Weber grillre teszem rá. Jól lehet szabályozni, jó a magassága is.
Jó, a Te korodban; meg nyugati kultúrkörben szocializálódtál; nem is akkora elvárás, hogy rendesen fűts alá.
Amúgy fával is nagyon jól lehet szabályozni. Na meg én arra gondolok, hogy mikor ez a főzési mód fénykorát élte se volt agyontudományoskodva. (Igaz, akkor lehet, hogy szárított tehénszarral fűtöttek alá -ezt lehetne újra forgalomba is hozni, soké' árulni a MOL kutakon, "Szittya magyar tiltott grill és bográcstüzelő"© )
 
W

Wilson

Guest
Én most kovászt fogok csinálni, ha már ipari mikrobiológiával foglalkoztam. :D

Aztán készül majd tönkölybúza és/vagy rozskenyér. :)
Feltétlenül próbáld ki az alakorból és ha belejössz (értsd kedvet kapsz a kenyérsütéshez) a tönkéből illetve a tönköly búzából is a kenyérsütést.

UI: Az alakorból nem csak elképesztően finom kenyeret hanem nagyon finom pogácsát lehet sütni (saját tapasztalat)...

Ha van rá lehetőséged akkor a Bözödi alakorból készült lisztet érdemes beszerezni annak az íze és illata a legintenzívebb (Érdekesség , hogy Bözödi alakor egy inakt fajta)
 
W

Wilson

Guest
Jó, a Te korodban; meg nyugati kultúrkörben szocializálódtál; nem is akkora elvárás, hogy rendesen fűts alá.
Amúgy fával is nagyon jól lehet szabályozni. Na meg én arra gondolok, hogy mikor ez a főzési mód fénykorát élte se volt agyontudományoskodva. (Igaz, akkor lehet, hogy szárított tehénszarral fűtöttek alá -ezt lehetne újra forgalomba is hozni, soké' árulni a MOL kutakon, "Szittya magyar tiltott grill és bográcstüzelő"© )
Tőlem 40 km-re még mindig használják az "árvaganét" ételkészítéshez tüzelőanyagként...:)

(A linket nem miattad , hanem azok kedvéért raktam be akik nem ismerik a szó jelentését)
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 619
11 296
113
Tőlem 40 km-re még mindig használják az "árvaganét" ételkészítéshez tüzelőanyagként...:)

(A linket nem miattad , hanem azok kedvéért raktam be akik nem ismerik a szó jelentését)
Rossz link.

De így már jó.

 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 619
11 296
113
Feltétlenül próbáld ki az alakorból és ha belejössz (értsd kedvet kapsz a kenyérsütéshez) a tönkéből illetve a tönköly búzából is a kenyérsütést.

UI: Az alakorból nem csak elképesztően finom kenyeret hanem nagyon finom pogácsát lehet sütni (saját tapasztalat)...

Ha van rá lehetőséged akkor a Bözödi alakorból készült lisztet érdemes beszerezni annak az íze és illata a legintenzívebb (Érdekesség , hogy Bözödi alakor egy inakt fajta)
Köszönöm, meg fogom próbálni. :)
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
F0N5R3mXsAAmZm1