Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 297
33 900
113
Én a bográcsot a Weber grillre teszem rá. Jól lehet szabályozni, jó a magassága is.
Jó, a Te korodban; meg nyugati kultúrkörben szocializálódtál; nem is akkora elvárás, hogy rendesen fűts alá.
Amúgy fával is nagyon jól lehet szabályozni. Na meg én arra gondolok, hogy mikor ez a főzési mód fénykorát élte se volt agyontudományoskodva. (Igaz, akkor lehet, hogy szárított tehénszarral fűtöttek alá -ezt lehetne újra forgalomba is hozni, soké' árulni a MOL kutakon, "Szittya magyar tiltott grill és bográcstüzelő"© )
 
W

Wilson

Guest
Én most kovászt fogok csinálni, ha már ipari mikrobiológiával foglalkoztam. :D

Aztán készül majd tönkölybúza és/vagy rozskenyér. :)
Feltétlenül próbáld ki az alakorból és ha belejössz (értsd kedvet kapsz a kenyérsütéshez) a tönkéből illetve a tönköly búzából is a kenyérsütést.

UI: Az alakorból nem csak elképesztően finom kenyeret hanem nagyon finom pogácsát lehet sütni (saját tapasztalat)...

Ha van rá lehetőséged akkor a Bözödi alakorból készült lisztet érdemes beszerezni annak az íze és illata a legintenzívebb (Érdekesség , hogy Bözödi alakor egy inakt fajta)
 
W

Wilson

Guest
Jó, a Te korodban; meg nyugati kultúrkörben szocializálódtál; nem is akkora elvárás, hogy rendesen fűts alá.
Amúgy fával is nagyon jól lehet szabályozni. Na meg én arra gondolok, hogy mikor ez a főzési mód fénykorát élte se volt agyontudományoskodva. (Igaz, akkor lehet, hogy szárított tehénszarral fűtöttek alá -ezt lehetne újra forgalomba is hozni, soké' árulni a MOL kutakon, "Szittya magyar tiltott grill és bográcstüzelő"© )
Tőlem 40 km-re még mindig használják az "árvaganét" ételkészítéshez tüzelőanyagként...:)

(A linket nem miattad , hanem azok kedvéért raktam be akik nem ismerik a szó jelentését)
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 818
11 835
113
Tőlem 40 km-re még mindig használják az "árvaganét" ételkészítéshez tüzelőanyagként...:)

(A linket nem miattad , hanem azok kedvéért raktam be akik nem ismerik a szó jelentését)
Rossz link.

De így már jó.

 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 818
11 835
113
Feltétlenül próbáld ki az alakorból és ha belejössz (értsd kedvet kapsz a kenyérsütéshez) a tönkéből illetve a tönköly búzából is a kenyérsütést.

UI: Az alakorból nem csak elképesztően finom kenyeret hanem nagyon finom pogácsát lehet sütni (saját tapasztalat)...

Ha van rá lehetőséged akkor a Bözödi alakorból készült lisztet érdemes beszerezni annak az íze és illata a legintenzívebb (Érdekesség , hogy Bözödi alakor egy inakt fajta)
Köszönöm, meg fogom próbálni. :)
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 044
26 918
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 044
26 918
113
F0N5R3mXsAAmZm1