Én a bográcsot a Weber grillre teszem rá. Jól lehet szabályozni, jó a magassága is."Gázzal fűtöl bogrács alá? -Buzievagy?"
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én a bográcsot a Weber grillre teszem rá. Jól lehet szabályozni, jó a magassága is."Gázzal fűtöl bogrács alá? -Buzievagy?"
Akkor már lehet tofuból is gulyást főzni.Nálunk aki csirkemellből gulyást csinál azt a helyszínen főbelövik
Jó, a Te korodban; meg nyugati kultúrkörben szocializálódtál; nem is akkora elvárás, hogy rendesen fűts alá.Én a bográcsot a Weber grillre teszem rá. Jól lehet szabályozni, jó a magassága is.
Nálunk falun azt nem is ismerikAkkor már lehet tofuból is gulyást főzni.
Feltétlenül próbáld ki az alakorból és ha belejössz (értsd kedvet kapsz a kenyérsütéshez) a tönkéből illetve a tönköly búzából is a kenyérsütést.Én most kovászt fogok csinálni, ha már ipari mikrobiológiával foglalkoztam.
Aztán készül majd tönkölybúza és/vagy rozskenyér.
Jobb is!Nálunk falun azt nem is ismerik
Tőlem 40 km-re még mindig használják az "árvaganét" ételkészítéshez tüzelőanyagként...Jó, a Te korodban; meg nyugati kultúrkörben szocializálódtál; nem is akkora elvárás, hogy rendesen fűts alá.
Amúgy fával is nagyon jól lehet szabályozni. Na meg én arra gondolok, hogy mikor ez a főzési mód fénykorát élte se volt agyontudományoskodva. (Igaz, akkor lehet, hogy szárított tehénszarral fűtöttek alá -ezt lehetne újra forgalomba is hozni, soké' árulni a MOL kutakon, "Szittya magyar tiltott grill és bográcstüzelő"© )
Rossz link.
Köszönöm, meg fogom próbálni.Feltétlenül próbáld ki az alakorból és ha belejössz (értsd kedvet kapsz a kenyérsütéshez) a tönkéből illetve a tönköly búzából is a kenyérsütést.
UI: Az alakorból nem csak elképesztően finom kenyeret hanem nagyon finom pogácsát lehet sütni (saját tapasztalat)...
Ha van rá lehetőséged akkor a Bözödi alakorból készült lisztet érdemes beszerezni annak az íze és illata a legintenzívebb (Érdekesség , hogy Bözödi alakor egy inakt fajta)
A teveszart is használják.Rossz link.
De így már jó.
árvaganéj
árvaganéj árvagané fn A legelő szarvasmarha, juh v. más állat megszáradt trágyája, amelyet rendszerint tüzelőnek használnak. Az árvagané, a...elfelejtettszavak.blogspot.com
Mi? A trágyagyűjtés?Egyébként mindenféle nehézségbe ütközik.
Leginkább ott, ahol van /teve/.Mi? A trágyagyűjtés?
Kell otthonra valamilyen potyogtató jószág.
A teveszaron kívül bármilyen más trágya is megfelel a célra.Leginkább ott, ahol van /teve/.
Egyébként mindenféle nehézségbe ütközik.
Ti. ha ott akarnál vele tüzelni, ahol nincs teve.
Jólvanmár. Csak poénkodni akartam.A teveszaron kívül bármilyen más trágya is megfelel a célra.
???A teveszaron kívül bármilyen más trágya is megfelel a célra.
Menj már a pcsba
Lacaune birka, nincs faggyú íze.Babért ebbe is tettem. Ártani nem árthat
A birka meg jó cucc, sokkal jobb mint a csirke.
Csak kell egy jó hentes, aki lepucolja, ha faggyú íze van, az nem menő :/