Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

Nem is értem, eddig miért nem volt bográcsom.
Marhalábszárból ki csinált már?
Három óra?
Ne dühöngj, a marha meg a bogrács türelemjáték főleg fával tüzelve (elég lassan forr fel újra, ha beleteszel valami hideget, ha meg pokol tüzét gyújtod alatta akkor 1 nem tudod megközelíteni 2 odaég). Lehet bele tenni szóabikarbónát, talán hamarabb kész lesz.

Ne dühöngj, a marha meg a bogrács türelemjáték főleg fával tüzelve (elég lassan forr fel újra, ha beleteszel valami hideget, ha meg pokol tüzét gyújtod alatta akkor 1 nem tudod megközelíteni 2 odaég). Lehet bele tenni szóabikarbónát, talán hamarabb kész lesz.
Meleg van. Nem türelem :d
Szén fölött meg csak nem bográcsolok.
Legközelebb csirkemellből csinálom :D
Azért alakul
355803596-816996986474715-8465590799666508926-n.jpg
355805791-2254081954790012-6665171873608635062-n.jpg

Meleg van. Nem türelem :d
Szén fölött meg csak nem bográcsolok.
Legközelebb csirkemellből csinálom :D
Azért alakul
355803596-816996986474715-8465590799666508926-n.jpg
355805791-2254081954790012-6665171873608635062-n.jpg
Innen nézve jó az illata :)
Vannak gázzsámolyok is bogrács/üst alá, azok sokkal jobban szabályozhatók.
Nálam egy ócska Tesco-s lemez lángőr üzemel vagy 10 éve tégla helyett. Szerintem praktikusabb.

Bevallom eddig egyszer csináltam gulyást gáztűzhelyen fazékban, innen a tapasztalat. Gázzsámolyom sosem volt, de többször láttam élőben.
Amúgy egész jó lett.
Kicsit édes.
De, hogy hova tűnt belőle a csípős azt nem értem :)
Pedig benne van csomó bors meg egy egész balatoni is :(

Amúgy egész jó lett.
Kicsit édes.
De, hogy hova tűnt belőle a csípős azt nem értem :)
Pedig benne van csomó bors meg egy egész balatoni is :(
Csípős pirospaprika legalább a fűszerpaprika fele, csípős zöldpaprika a zöldségek közt és ha kész száraz csilivel lehet tovább bolondítani :)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Csípős pirospaprika legalább a fűszerpaprika fele, csípős zöldpaprika a zöldségek közt és ha kész száraz csilivel lehet tovább bolondítani :)
Pirosből sajnos csak csemege van itthon.
Frissből autentikus próbáltam maradni, ezért ment bele egy balatoni.
És ezért nem chili. Pedig kedvelem :P
Viszont a balatoninak nagyon finom zamata van. Nem bántóan csíp, paprika íze is van.

Pirosből sajnos csak csemege van itthon.
Frissből autentikus próbáltam maradni, ezért ment bele egy balatoni.
És ezért nem chili. Pedig kedvelem :p
Viszont a balatoninak nagyon finom zamata van. Nem bántóan csíp, paprika íze is van.
Na de egy? :) Itt általában Kun/Palóc a kertből vagy bolti csípős zöldpaprika van. Szoktam "édesnemes"en is gulyást főzni, ha gyerekek is várhatók a társaságba. Akkor marad az "utócsilizés". De van saját Moruga Scorpion paprikakrémem is...

• Imádom
Reactions: Kim Philby
Na de egy? :) Itt általában Kun/Palóc a kertből vagy bolti csípős zöldpaprika van. Szoktam "édesnemes"en is gulyást főzni, ha gyerekek is várhatók a társaságba. Akkor marad az "utócsilizés". De van saját Moruga Scorpion paprikakrémem is...
Két paprika ment bele. Egy édes-egy csípős.
Csak 1kg hús készült.
Én jalapeno párti vagyok :)
Tavaly vettem asszem' Oázisban egy palántát, annak aug közepén jutott eszébe teremni, de vmi
brutális mennyiséget hozott a fagyokig.
Sajnos nem telelt át. De el tudtam tenni 3 dunsztos üveggel.

• Tetszik
Reactions: gafzhu