Grumman F-14 Tomcat

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 080
14 995
113
Erőseb a fékhorog bekötése mint a hossztartók?
Nem, csak a gép "kicsit" rövidre jött (ezért ordított az irányító 48-50 táján hogy "power, power", tehát GÁZT, GÁZT!!!), és pont a törzs hátsó harmadával kapta el a leszállófedélzet hátsó peremét, amin azonnal ketté is tört. A leszakadt mellső rész az kigyulladva továbbcsúszott előre a fedélzeten, közben a személyzet legalább egyik tagja kattintott (egy ejtőernyőt láttam a felvételen), a gép eleje valószínűleg a tengerbe zuhant. A leszakadt és kigyulladt törzs-hátsórész is csúszott előre csak a fékezőkampó elkapta egyik drótkötelet, ezért ez a rész nem csobbant a vízbe. Szóval a fékezőkampó egy normál leszállásnak csak a töredék-terhelését kapta, mert jóval kisebb sebességnél és nem is a teljes gép tömegét állította meg.
 

Terminator

Well-Known Member
2010. április 19.
15 190
19 950
113According to aviation safety net, on 12-AUG-2019 an Iranian Air Force (IRIAF) Grumman F-14A Tomcat fighter jet after a technical issue during a training mission near Esfahãn-Shahid Beheshti International Airport
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
31 169
37 447
113
Lenne egy nagy hatósugarú ,nagy teljesítményű ,nagy teherbírású elfogója,vadászbombázója a haditengerészetnek!
Ez most is megvan, Super Hornetnek hívják. A repteljesítményt leszámítva mindenben túlszárnyalja az F-14-est. Afelett simán eljárt már az idő.
 

mlace

Member
2018. február 16.
59
24
8
Ez most is megvan, Super Hornetnek hívják. A repteljesítményt leszámítva mindenben túlszárnyalja az F-14-est. Afelett simán eljárt már az idő.
A,B,D verziót igen.Viszont ha ez a gép megépül akkor ezt nem.Véleményem szerint super hornet avionikában hatalmas előrelépés mind a hornethez,tomcathoz képest de repteljesítményben nem hozza ami várható lenne tőle.Értelmes mennyiségű fegyverzettel mind a hatósugara,mind a repteljesítménye gyenge.Tomcat st21 megnövelt üzemanyag mennyiségnek(+4000 liter) hatalmas hatósugárral rendelkezett volna.Emellett nagy teljesítményű tűzvezető rendszer(hatalmas antennaméret aesa radarral).5 gen képekhez mérhető avionikával.