Mit törtem a fejem, a tank miféle szerzet lehet?.És a főszereplő egy izraeli átépitett T55 Tirán,és látható benn egy Super Frelon helikopács is
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mit törtem a fejem, a tank miféle szerzet lehet?.És a főszereplő egy izraeli átépitett T55 Tirán,és látható benn egy Super Frelon helikopács is
Mit törtem a fejem, a tank miféle szerzet lehet?.
Ez a legkisebb baj a filmel. Engem jobban zavart, hogy amerikaiak játszottak oroszokat. Mondjuk lehet szinkronossan nem lógott volna ez annyira ki. Biztos sok szemétséget megcsináltak anno az oroszok a háború alatt de a tank commander alajka nekem totál hiteltelennek tűnik.És a főszereplő egy izraeli átépitett T55 Tirán,és látható benn egy Super Frelon helikopács is
/7ben és 73ban is zsákmányoltak T55/62 tankokat,amiket átépitettek.M60 hajtáslánca és L7 löveg került beléük,és a 80as évek végéig használták őket hk-ként,majd átépitették őket mindenféle célokra,főleg lövészszállitónak.Még a javitható kilőtt járgányokat is felhasználták..
Érdekes mód,ők nem dobták ki a még használható,hatékonyan felújitható teknyikát
Még a IIvh-bol visszamaradt félhernyótalpasokat és modernizált Shermanokat is használták a 80as években megszálló feladatokra,meg határ menti járörözésre.Még filmben is szerepeltek,ami Dél Libanonban játszódott.
A filmben meglepően nagynak tűnik a harckocsi belseje. Persze a kamera minden belső teret megnagyít.Nézd meg a Lebanon című harckocsis filmet. Érdekes koncepció, hogy mi is csak úgy érzékeljük a külvilágot, ahogy a gép személyzete. Rohadt klausztrofób az egész.
Minden szereplő hiteltelen volt. Ráadásul erősen túlkorosak is. Hanem, ha filmnek vetted, nem történelemnek, igenis jó film volt.Ez a legkisebb baj a filmel. Engem jobban zavart, hogy amerikaiak játszottak oroszokat. Mondjuk lehet szinkronossan nem lógott volna ez annyira ki. Biztos sok szemétséget megcsináltak anno az oroszok a háború alatt de a tank commander alajka nekem totál hiteltelennek tűnik.
De mindezek ellenére érdekes film nem bántam meg, hogy megnéztem.
Ők minden pillanatban a végpusztulás szélén vannak. A lengyelek is így érzik magukat. Ezért nem selejteznek.
/7ben és 73ban is zsákmányoltak T55/62 tankokat,amiket átépitettek.M60 hajtáslánca és L7 löveg került beléük,és a 80as évek végéig használták őket hk-ként,majd átépitették őket mindenféle célokra,főleg lövészszállitónak.Még a javitható kilőtt járgányokat is felhasználták..
Érdekes mód,ők nem dobták ki a még használható,hatékonyan felújitható teknyikát
Még a IIvh-bol visszamaradt félhernyótalpasokat és modernizált Shermanokat is használták a 80as években megszálló feladatokra,meg határ menti járörözésre.Még filmben is szerepeltek,ami Dél Libanonban játszódott.
Látszik a 105 mm L7 ágyú
Ez ugyan nem ebbe a rovatba való,de a hk csak tömegben csatadöntő.Ők minden pillanatban a végpusztulás szélén vannak. A lengyelek is így érzik magukat. Ezért nem selejteznek.
Én meg úgy vagyok vele, hogy igenis van értelme a harmadik lépcsőnek is. Nem jut GPSbomba minden tankra.
Harctéri ellátásnál nagyon nem hátrány ha egységesek a dolgok.Azonkivűl az L7 löveg,meg az amerikai motor is jobb volt,mint az orosz eredeti.(anno nekünk is felajánlották,hogy csináljunk motorcserét a T55/72 hk-inkba.Nem csak a MiG21 korszerűsitéstre,hanem sznte mindenre volt ajánlatuk)Miért nem volt nekik jó az orosz ágyú és motor? A lőszer és alkatrész gyártás nem egyszerűbb, mint másik rendszereket beleaplikálni?
Igaz, végül a vietek is selejtezták a többszáz F-5öst, mert az oroszok nem vállalták a javításukat.
Gondolom a logisztika is közrejátszott. Most miért üzemeltess párhuzamosan két kb hasonló teljesítményű dolgot. A másik, hogy a 105 mm valalmivet jobb lehet, mert a kínaiak is lecserélték.Miért nem volt nekik jó az orosz ágyú és motor? A lőszer és alkatrész gyártás nem egyszerűbb, mint másik rendszereket beleaplikálni?
Igaz, végül a vietek is selejtezták a többszáz F-5öst, mert az oroszok nem vállalták a javításukat.
A motor is sokkal jobb lett.900lovas,és megbizhatóbb.Nekünk már az 1200le-s változatát ajánlották,hogy rakjuk be a tankjainkba.Gondolom a logisztika is közrejátszott. Most miért üzemeltess párhuzamosan két kb hasonló teljesítményű dolgot. A másik, hogy a 105 mm valalmivet jobb lehet, mert a kínaiak is lecserélték.
Nézd meg a Lebanon című harckocsis filmet. Érdekes koncepció, hogy mi is csak úgy érzékeljük a külvilágot, ahogy a gép személyzete. Rohadt klausztrofób az egész.
Miért vannak harckocsizó sisak nélkül egy hk-ban? Ráadásul úgy is lőnek. Ezt leszámítva érdekes filmnek tűnik.
Beszabehu.Tizedes meg a többiek színesített verzió. Ugyan ezen a csatornán az Őrjárat az égen '. részének színesített verziója is fent van.
Rengeteg, főleg magyar film jórészt 50-es, 60-as és pár a 70-es évekből. Leginkább ma már kevesebbet játszott filmek.
https://www.youtube.com/user/muzsa1202/videos