Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én keskeny pengéjű snitzert használok szinte mindenre makettezéskor...Milyen szikét és csiszolót vegyek a modellfutárról ?
Én keskeny pengéjű snitzert használok szinte mindenre makettezéskor...
Szerintem élességben össze se lehet hasonlítani egy snitzert egy rendes szikével.
A 125 milist szerelgetem, illeszkedne is, csak azonban bezavarnak azok a kampók / csapok, amik tartották a készletben a helyén, ezek leszedésével foglalkozok, meg más alkatrészeknél is jól jön ez.
csak vigyázz hogy ne vágj túl mélyre, mert lyukas lesz a cső oldala a végén!A 125 milist szerelgetem, illeszkedne is, csak azonban bezavarnak azok a kampók / csapok, amik tartották a készletben a helyén, ezek leszedésével foglalkozok, meg más alkatrészeknél is jól jön ez.
csak vigyázz hogy ne vágj túl mélyre, mert lyukas lesz a cső oldala a végén!
Ez az utolsó nekem is meg van - jó cucc és nem drága!Többféle csiszoló is van, melyiket vegyem ?
AMMO by Mig AMMO Abrasives Quatrofile - Modellfutár | Makett
AMMO by Mig AMMO Abrasives Quatrofile, 4 különböző finomságú csiszolófelület: 150, 280, 400, 800., Modellfutárwww.modellfutar.hu
AMMO by Mig MULTIPURPOSE SANDING STICK - Modellfutár | Maket
AMMO by Mig MULTIPURPOSE SANDING STICK, 6 különböző finomságú csiszolófelület: 150/240/320/600/1200/2000, Modellfutárwww.modellfutar.hu
Green Stuff World Foam Sanding Pads - FINE GRIT ASSORTMENT x
Green Stuff World Foam Sanding Pads - FINE GRIT ASSORTMENT x20, Csiszolószivacs készlet. 800, 1200, 2000, 2500., Modellfutárwww.modellfutar.hu
Tamiya Finishing Abrasives Fine - Modellfutár | Makett, Make
Tamiya Finishing Abrasives Fine, Magas minőségű csiszolópapír készlet. 1db-1200, 2db-1500, 2db-2000. Méret: 92mm x 128mm, Modellfutárwww.modellfutar.hu
Revell csiszoló szett - Modellfutár | Makett, Makettbolt, Mo
Revell csiszoló szett, 5 darab kétoldalas csiszoló stick. 120/150 finomságú , Modellfutárwww.modellfutar.hu
Minél nagyobb a szám, annál finomabb, "gyengébb"!Ezek a számok milyen finomságot jelentenek, melyik a legfinomabb, és melyik a legdurvább ?
Nem vagyok otthon a témában, de a sivár múlthoz képest különösen váratlanul ért, hogy egy gyártó nemcsak hogy gyárt magyar vitézeket, de többféle kivitelben is, ráadásul meglepő részletességgel és meglepően jó minőségben - bár nem a klasszikus méretarányokban.
Ez az utolsó nekem is meg van - jó cucc és nem drága!
Nyilván, különben hol mernetek fip-el a pancelvastagsagokat dudi-nak.Interaktív modellem lesz, a teknő felső íve az levehető, visszarakható, meg a torony is, azt nem ragasztom be a helyére.
Sőt a karusszel is kivehető lesz a helyéről.
De a sofőr pilótafülkéje, vagy a 125 milis, meg a toronyban levők ülései, műszerei beragasztottak lesznek.
Nekem az 1:72 meg az 1:35 jelentette a "klasszikust". Főleg az előbbi, mert abból lehetett igazán tömeghadseregeket összeszedni.Pedig 28mm-esnél klasszikusabb méretarány nem nagyon van.
Nekem tőlük vannak a brit gyarmati csapataim.
Nekem az 1:72 meg az 1:35 jelentette a "klasszikust". Főleg az előbbi, mert abból lehetett igazán tömeghadseregeket összeszedni.
A 90-es évek elején, gyerekként, ami csak megjelent, már vettük is meg, ókori barbároktól a brit huszárokon át a vadnyugati pisztolyhősökön keresztül a vietnámi kommandóig, na meg persze a világháborús csapatokat. Meglehetősen eklektikus háborúkat vívtunk, a pöpec, de nehezen összerakható és törékeny 1:72-es tankok helyett többnyire inkább szovjet fém harcjárművekkel súlyosbítva a harctéri helyzetet...
Érdekes, hogy ezek mellett párhuzamosan kiadtak 1:76 és 1:32 méretarányban is figurákat, pl. a Revell / Matchbox ANZAC készlete az egyik legjobban sikerült kit:
De ezekről a kamerádokról is szép, gyerekkori emlékeim vannak...
Na ezekhez képest, így 30 év távlatából volt (eddig) számomra ismeretlen a "28 mm-es" (1:64-es?) kategória.