Nekem Amusing Hobby-m van, drága, meg részletes, pilótafülkés, és mégis két darabból álló lövegcsövet adtak.
Az jutott eszembe, az alapozófesték, és a rendes festék elfed minden ilyen szépséghibát ?
Nem igazán rejt a festék sajnos, erre nem lehet építeni.
Van egy trükk a kisebb rések kitöltésére: gél pillanat ragasztóval kitöltöd, majd pár órát hagyod - száradni biztos ami biztos- és lecsiszolod.
Putty-t (tömítőpasztát) is lehet használni - a Vallejo pasztája kifejezetten jó minőségű.
Milyen tapasztalataid voltak a Revellel ?
Hogy passzolhatnám el a Revellt ?
Revellt kerülöm minden hogyan: inkább gyerek játékokat árul, a 7-10 éves kezdő korosztályt célozza. Makettjeik nagy része nem is saját: régebbi Dragon, Italeri és Zvezda makettek újra kiadása.
Festékeik is "humbrol klónok", bár lehet hogy már akril is van nekik - nem követem a tevékenységüket már rég óta, nem érdemes.
A Revell festékszórót a Makettinfón érdemes meghirdetni, de nagy kapkodás nem lesz utána...sajnos ez inkább játékszer, mint airbrush.
Nagyon távol vagyok tőle, de egyszínűre szokás festeni a T-72-es Urálokat.
Az egyszínű maketteknél lehet csinálni "color modulationt" - a 2000-es években nagy divat volt, bár szerintem sokan túl tolják és irreális az eredmény.
Az általad berakott makett egész jól néz ki. Lényeg hogy a színárnyalatokkal kell játszani.
A recept amit én nagyjából követek a következő:
- Alapozás vilgásabb színnel: pl. szürke, de okker is jó - pláne zöld járműveknél.
- Pres-hading: sötét barnával kíhúzod ott ahol árnyék lehet: torony alatt hajlatokba, "kerék küllőit" stb.
- Ráfújod az alapszínt finoman. több rétegben, hogy azért át üssön a "pre-shading"
- Picit világosítod az alapszínt és kiugró részeket kihúzod vele
- Aztán jöhetnek a koptatások (chipping) fém és rozsda színekkel hegyes ecsettel vagy egy szívacs darabbal a kiálló élleket - amik valószínóleg a sok hozzáértéstől kopnak - meg festegeted véletlen szerűen. Figyelem: könnyű túlzásba vinni. Itt a kevesebb több!
- Koszolás: mosások (Washes), sár felvitele - ajánlom az AK termékeit erre. Por színnel (pl. Buff) vékonyan át lehet ködölni az egészet hogy kellőképpen koszos legyen, összeérjenek a színek. A futóműre és körnéyékre akár két kör is mehet: az a leporosabb.
- Lánctalp rozsdás alapszínt érdemes használni, a kopo felüöleteket fémszínűre kihúzni aztán mosással koszolni.
Nincs kőbe vésett módszer, ez csak egy tipp: mindenkinek magának kell kitalálni mi jön be.
12,000 Ft az pont belefér.
De találtam ilyent is:
FENGDA Airbrush BD-132 Festékszóró, 0,3 mm-es fúvóka kedvező áron az eMAG.hu-n ⭐ Fedezd fel a nap ajánlatait, akcióit!
www.emag.hu
Ez mennyire jó, ránézésre ?
Ajánlom a
Nightshift youtube csatornát! Egy szlovák srác csodákat művel ott! Sokat lehet tőle tanulni. (Adam Wilder meg más "sztármakettezők" a feliratkozói között vannak, ami azért nem semmi...
)
Ő ajánlotta a Fengda BD180-ast, mint ez egyik legjobb árértékarányú airbrusht
Aliexpressen 13000 körl kapható, bár 2 hét is lehet mire ideér
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
www.aliexpress.com
Persze lehet hogy itthon is kapható.
Én egy olcsó Badgerrel és palackkal kezdtem kamaszkoromban - az elvette a hobbitól a kedvem egy időre.
Aztán évekkel később kaptam ajándékba egy Testors Azteket: azzal már elfújkáltam egy darabig. (Lásd a Lend-lease Matildás diorámám pár oldallal visszább.) Ehhez már vettem kompresszort - ez nagyon fontos! Az első kísérletem kudarcában a palack lehetett inkább a hibás és nem a festékszóró. Kompresszor nélkül utálni fogod az egészet...
Több év kimaradt a hobbiból mert építkeztem, költöztem, stb., 1-2 éve kezdtem újra: vettem ehhez egy IWATA ECLIPSE-t, ami a festékszórók Lexusa, de legalábbis Toyotája.
Egyelőre még keveset használtam, de szépen dolgozik.
És kompresszornak mit vegyek ?
Kompresszor, Airbrush, Modellfutár
www.modellfutar.hu
Csak tartályosat érdemes venni! Akkor van jól állítható stabil nyomás.
Az alábbi jó lehet - az enyim is tök így néz ki.
Amazing Art AA-20T kompresszor, Automata, levegőtartályos hobbi kompresszor. 3 literes tartállyal, nyomásszabályozóval és vízleválasztóval., Modellfutár
www.modellfutar.hu
15-20 éve vettem és máig jól szuperál.
Ha sokallod az árát, dobj fel egy hirdetés a Makettinfón hogy van-e valakinek eladó tartályos kompresszora.
Mindegy, hogy bármelyiket választom, passzolni fog a Fengdához ?
Ez inkább "légkábel" kérdése: biztos hogy össze tudod kötni a Fengdával a kompresszort - max kell valami átalakító elem közé.
Majd meg kell nézni milyen a csatlakozója (hány colos) a kompresszornak...
Ez talán jó lehet, de ellenőrizni kell a méreteket.
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
www.aliexpress.com