Haditechnikai makettek

Nekem ilyen van:

De lehet ez a penge jobb lenne, a hegye nekem 2-3 használat után letört mindnek

Szerintem élességben össze se lehet hasonlítani egy snitzert egy rendes szikével.

Én keskeny pengéjű snitzert használok szinte mindenre makettezéskor...
Szerintem élességben össze se lehet hasonlítani egy snitzert egy rendes szikével.

A 125 milist szerelgetem, illeszkedne is, csak azonban bezavarnak azok a kampók / csapok, amik tartották a készletben a helyén, ezek leszedésével foglalkozok, meg más alkatrészeknél is jól jön ez.

MpsmZXD.jpg

rtdhuH9.jpg

• Tetszik
Reactions: Aladeen
A 125 milist szerelgetem, illeszkedne is, csak azonban bezavarnak azok a kampók / csapok, amik tartották a készletben a helyén, ezek leszedésével foglalkozok, meg más alkatrészeknél is jól jön ez.

MpsmZXD.jpg

rtdhuH9.jpg

Jahh, azt szikével simán lekapod.

Keretről a nagyobb cuccokat oldalvágóval szedem le, kisebbeket szikével.

• Tetszik
Reactions: Aladeen

MpsmZXD.jpg

rtdhuH9.jpg
csak vigyázz hogy ne vágj túl mélyre, mert lyukas lesz a cső oldala a végén!

Többféle csiszoló is van, melyiket vegyem ?

Többféle csiszoló is van, melyiket vegyem ?

Ez az utolsó nekem is meg van - jó cucc és nem drága! :)

• Tetszik
Reactions: Mark1993
Ezek a számok milyen finomságot jelentenek, melyik a legfinomabb, és melyik a legdurvább ?

Bő 30 éve, amikor az első modellboltokban már jó minőségű figurákat lehetett kapni különféle méretarányokban, szomorúan sóvárogtam magyar katonák után. Hiába, a piacot akkor (és még jó sokáig) a német, brit, amerikai és szovjet haderők figurái uralták, nagy néha esetleg japán vagy ausztrál egzotikumokkal fűszerezve. (Nem beszélve a klasszikus napóleoni, amerikai polgárháborús, újkori, és középkori tematikájú készletekről.)

Nem vagyok otthon a témában, de a sivár múlthoz képest különösen váratlanul ért, hogy egy gyártó nemcsak hogy gyárt magyar vitézeket, de többféle kivitelben is, ráadásul meglepő részletességgel és meglepően jó minőségben - bár nem a klasszikus méretarányokban.

"Hapsburg Empire, Szent László Division, Ludovica Military Academy..." :rolleyes:

402217401-Hungarian-Army-Honved-Division-section_GW3_RTE_back.jpg

402217407-Hungarian-Army-Support-Group_GW3_RTE_back.jpg

402217406-Hungarian-Army-Parachute-Assault-section_GW3_RTE_back.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ha jól értelmezem, ezek a figurák valamiféle stratégiai játékhoz készültek, mindenesetre szerintem kifejezetten tetszetős darabok.

Nem vagyok otthon a témában, de a sivár múlthoz képest különösen váratlanul ért, hogy egy gyártó nemcsak hogy gyárt magyar vitézeket, de többféle kivitelben is, ráadásul meglepő részletességgel és meglepően jó minőségben - bár nem a klasszikus méretarányokban.

Pedig 28mm-esnél klasszikusabb méretarány nem nagyon van.

Nekem tőlük vannak a brit gyarmati csapataim.

• Tetszik
Reactions: ZeiG and endre
Ez az utolsó nekem is meg van - jó cucc és nem drága! :)

Amúgy ne hagyd magad behúzni mindenféle makett gyártós drága termékkel. Sok mindent meg tudsz venni jóval olcsóbban nem makettboltban. Én 600,800,1000,1200-es csiszolópapír íveket festékboltban veszek, nagyobb méret is, és sokkal olcsóbb is, mint pl a linkelt tamiya csomag.

Interaktív modellem lesz, a teknő felső íve az levehető, visszarakható, meg a torony is, azt nem ragasztom be a helyére.

Sőt a karusszel is kivehető lesz a helyéről.

De a sofőr pilótafülkéje, vagy a 125 milis, meg a toronyban levők ülései, műszerei beragasztottak lesznek.
Nyilván, különben hol mernetek fip-el a pancelvastagsagokat dudi-nak.
Kurva jó lesz, majd tegyél fel nekünk képeket ide.

Pedig 28mm-esnél klasszikusabb méretarány nem nagyon van.

Nekem tőlük vannak a brit gyarmati csapataim.
Nekem az 1:72 meg az 1:35 jelentette a "klasszikust". Főleg az előbbi, mert abból lehetett igazán tömeghadseregeket összeszedni.
A 90-es évek elején, gyerekként, ami csak megjelent, már vettük is meg, ókori barbároktól a brit huszárokon át a vadnyugati pisztolyhősökön keresztül a vietnámi kommandóig, na meg persze a világháborús csapatokat. Meglehetősen eklektikus háborúkat vívtunk, a pöpec, de nehezen összerakható és törékeny 1:72-es tankok helyett többnyire inkább szovjet fém harcjárművekkel súlyosbítva a harctéri helyzetet... :D:D:D

2410246.jpg

Érdekes, hogy ezek mellett párhuzamosan kiadtak 1:76 és 1:32 méretarányban is figurákat, pl. a Revell / Matchbox ANZAC készlete az egyik legjobban sikerült kit:

P8240104.JPG

De ezekről a kamerádokról is szép, gyerekkori emlékeim vannak... :D

very-rare-matchbox-1-32-afrika-korps-15-pieces-32-94507189.jpeg

Na ezekhez képest, így 30 év távlatából volt (eddig) számomra ismeretlen a "28 mm-es" (1:64-es?) kategória.

• Tetszik
Reactions: endre
Nekem az 1:72 meg az 1:35 jelentette a "klasszikust". Főleg az előbbi, mert abból lehetett igazán tömeghadseregeket összeszedni.
A 90-es évek elején, gyerekként, ami csak megjelent, már vettük is meg, ókori barbároktól a brit huszárokon át a vadnyugati pisztolyhősökön keresztül a vietnámi kommandóig, na meg persze a világháborús csapatokat. Meglehetősen eklektikus háborúkat vívtunk, a pöpec, de nehezen összerakható és törékeny 1:72-es tankok helyett többnyire inkább szovjet fém harcjárművekkel súlyosbítva a harctéri helyzetet... :D:D:D

Érdekes, hogy ezek mellett párhuzamosan kiadtak 1:76 és 1:32 méretarányban is figurákat, pl. a Revell / Matchbox ANZAC készlete az egyik legjobban sikerült kit:

De ezekről a kamerádokról is szép, gyerekkori emlékeim vannak... :D

Na ezekhez képest, így 30 év távlatából volt (eddig) számomra ismeretlen a "28 mm-es" (1:64-es?) kategória.

1:56.
Klasszikus ólomfigura méretarány ami átöröklődött wargame-ekbe.
20191024_234919.jpg

CxyvXCO.jpg

8LserFf.jpg

Ajánlom, az AK-tól a "Kezdő Makettezők Kézikönyve"-t, amelyik a haladóknak is tartogathat újdonságokat. Nagyon szépen végig vezet a különböző eszközökön keresztül a folyamatokig.
64819188_1162596640596362_7174299769076973568_n.jpg

Szikéből a cserélhető fejűeket ajánlom, komplett készletek vannak, pl. ez az OBI-ban kapható, BD Modellező késkészlet, 4.604 Ft. nekem egy régebbi van.
bd450_010_mig_1200_800_fit.png

Persze, vannak olcsóbbak is, ez a "Precízios modellezős szike készlet" 1.609 Ft. Ezekkel a készletekkel szinte mindent meg lehet oldani.
A csiszolók: 400-tól 1.000-ig vannak finom csiszolók,
set-papel-de-lija-rugoso-400-600-y-1000-mr-hobb_1024x1024.jpg

de nekem van egy készlet 6.000 és 8.000 finomságú is. A köztes 2.400 és 4.000 is létezik. Ezek szigorúan vizes csiszolók.
Mr. laplos polishing cloth
MrLaplos_Polishingcloth_60008000_1024x1024.jpg

TB1KDcLm0nJ8KJjSszdXXaxuFXa__0-item_pic.jpg

A 400 és 600 méretűeket a barkács boltokban, illetve festék boltokban érdemesebb venni.
Csak rajtad múlik, hogy az adott feladatokhoz melyik eszközöket választod. A lehetőségek bőven vannak.
A reszelőkből van gyémánt bevonatú készlet az 5 féle formával.