Harckocsik harctéri alkalmazása

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 607
138 526
113
A valóság:
ca6f5b41f6991599ed4634100bd1e5e6.jpg
Azért az beszédes, hogy ehhez képest még A4-ből eddig 1 volt aminek elrobbant a lőszetárolója?

A toronyban lévő lőszertárolót ami teljesen el van szeparálva a legénységtől és automatikusan zár és blow out panellel van szerelve miért hal meg mindenki ha eltalálják?

Azért itt kuuurva nagy mellényes állítások vannak má bocs :D

Na jólvan húzzatok a tökömbe aludni mindketten mert meguntam.

@Tcat
Kérhetünk egy takarítást?

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 100
64 272
113
Hát öntömítő az a tartály, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem tud kigyulladni. Mennyi égett porrá? 20 db? 10? 4-5 amit meg is lehet erősíteni ?

Elég sok porrá éget. Érdemes megnézni a nemrég betett videókat is.
Képből van még a gépemen. Szerintem a képeken és a videókon együtt legalább 10 tank sül éppen.
Egyszerűen nincs jó helyen az üzemanyag tartály. Könnyen kigyullad a tank.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 100
64 272
113
A toronyban lévő lőszertárolót ami teljesen el van szeparálva a legénységtől és automatikusan zár és blow out panellel van szerelve miért hal meg mindenki ha eltalálják?

Igen, ugyanis a török A4-esek esetén ez történt...
Kiderült, hogy az eredeti lőszer tárolót nem úgy méretezték, hogy az repesz lőszerrel legyen tele.... :rolleyes:

• Tetszik

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 607
138 526
113
Igen, ugyanis a török A4-esek esetén ez történt...
Kiderült, hogy az eredeti lőszer tárolót nem úgy méretezték, hogy az repesz lőszerrel legyen tele.... :rolleyes:
Na most dönts eld szépen lányom, hogy mi a történeted mert eddig a sofőr melletti lőszertároló volt a mumus az ágy alatt.

Az utóbbi tíz évben a török incidenseknek milliószor utánanéztem a hisztiroharamitok miatt és ezt a verziót még nem láttam ....

• Tetszik
Reactions: Ocses and Chima3ra

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 100
64 272
113
Na most dönts eld szépen lányom, hogy mi a történeted mert eddig a sofőr melletti lőszertároló volt a mumus az ágy alatt.

Mit kellene ezen eldönteni? o_O
A török tapasztalat az volt, hogyha tele van repesz lőszerrel a torony lőszertárolója, akkor nem biztonságos. Nem erre méretezték robbanó erőben.
A sofőr melleti lőszer készlet meg instant öngyilkosság....
Ez nem vagy-vagy, hanem és-és!

• Tetszik

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 410
88 354
113
Vagyis mind két helyen. E mellet ott az üzemanyag ami a lánctalpak fölött van és nincs érdemben páncélozva, azonnal fölgyújtva találat esetén a harckocsit.
Dudi szerint nem folyik be a küzdő térbe, csak éppen ha átütik a tankot akkor bizony befele is jut belőle. Nem véletlenül égnek porrá ezek a gépek.
Megint a marhaság. Az A5 óta a láncok feletti tartálynál a következő a védettség a küzdőtértől haladva kifelé: 50mm homogén acél, 100mm NERA és a tartály 10mm vastag acélfala. Az A4 és korábbiaknál hiányzik a NERA betét, de a teknő 35mm-es és 50mm-es oldalpáncélja(a vezető oldalán 50mm a másikon 35mm), 100mm légrés és a tartály saját 10mm vastag oldalfala.
4XLuWJb.jpg

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 607
138 526
113
Mit kellene ezen eldönteni? o_O
A török tapasztalat az volt, hogyha tele van repesz lőszerrel a torony lőszertárolója, akkor nem biztonságos. Nem erre méretezték robbanó erőben.
A sofőr melleti lőszer készlet meg instant öngyilkosság....
Ez nem vagy-vagy, hanem és-és!
Én erről hogy nem olvastam sehol se ? Úgy hogy minden alkalommal utánamásztam a fél interneten keresztül akárhányszor előszedtétek?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 410
88 354
113
Leopard-2-Wanne-Zusatzpanzerung.png

Ki is hagytam A5-től magát a tartályt védő legkülső 50mm vastag lemezt! Tehát A5-től van összesen 100mm NERA és összesen 120mm homogén acél (2x10mm a tartály fala és 2x50mm páncél).

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 410
88 354
113
Én erről hogy nem olvastam sehol se ? Úgy hogy minden alkalommal utánamásztam a fél interneten keresztül akárhányszor előszedtétek?
Mert ez csak az álmaiban létezik. Nem tetszik a valóság, hát kitalálunk egy olyat ami tetszik.
Nem szimpatikus, hogy a modernizált német lőszer és lőszertároló miatt nem nagyon akar begyulladni/robbanni a lőszer a Leopard teknőjében? Hát kitaláljuk, hogy nem is raknak oda lőszert.

• Vicces
Reactions: LMzek 2.0 and fip7

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 607
138 526
113
Mert ez csak az álmaiban létezik. Nem tetszik a valóság, hát kitalálunk egy olyat ami tetszik.
Nem szimpatikus, hogy a modernizált német lőszer és lőszertároló miatt nem nagyon akar begyulladni/robbanni a lőszer a Leopard teknőjében? Hát kitaláljuk, hogy nem is raknak oda lőszert.
A hidraulika az A4-ekben ettől még szépen ég.

• Tetszik
Reactions: fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 100
64 272
113
Dudi által lenézett Kornet vs. germán wunderwaffe:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Wunderwaffe kicsit kigyulladt.... :rolleyes:

• Tetszik

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 410
88 354
113
A hidraulika az A4-ekben ettől még szépen ég.
A hidraulika ott vana 72-esben is, bár a Leopardnál a motor és a szivattyú a toronyban van (elszeparálva), a tartályok pedig páncéllappal vannak elzárva a küzdőtértől amennyire lehetséges.