Azt remélem tudod, hogy te abba a szektába álltál bele akik szerint a Hamasz nevű terrorszervezetet kell támogatni csak azért mert Putyin megorrolt a zsidókra amiért az ukránokat merik támogatni az oroszok helyett. De ha ezzel nem is mondtam volna el mindent, akkor azokkal vitatkozol akiknél a mindennapi érvelés része az, hogy "hát de ő is lopott", mintha ez bármiféle érv lenne a bármelyik rabló mellett. De azt is mondhatnám, hogy ez a szekta gátlástalanul hazudja rólam, hogy én az ukránoknak szurkolok, holott minimum kétszer leírtam az álláspontomat, csak a szekta szektás mivoltjából adódóan képtelen a feket és fehér világnézetnél bonyolultabb gondolatokat befogadni. Annak meg külön örülj, hogy szubuhumán lettél, én voltam már hazaáruló és a magyarságomat is kétségbe vonta a szekta csak azért mert nem azt gondolom amit ők. Én azért szurkolok neked!Szép estét mindenkinek.
1949 óta van MAD és azóta működik. Nevezhetjük blöffnek, hülyeségnek, vagy bármi másnak, de csakis és kizárólag a MAD volt az, ami megakadályozta az elmúlt 74 évben, hogy egymásnak essen az USA és a szovjetek/oroszok. Nincs és soha nem lesz olyan hagyományos fegyver, ami bármilyen formában hatással van a nukleáris elrettentő erőre. Az atomháború pedig 5000 atomtöltettel kezdődik és néhány óra múlva véget is ér, mert nem létezik, olyan, hogy korlátozott atomháború, vagy, hogy két szuperhatalom az atomfegyverei árnyékában hagyományos fegyverekkel vívjon háborút.Az 5000 atomtöltet nem valós katonai fenyegetés, hanem egy nukleáris blöff.
A probléma a valódi fegyverekkel van, mint a légvédelmet kijátszó Kinzshal.
Miért?
Mert ha ezek ellen indulnának meg, az tényleg okozhat közvetlen veszteséget, ami lehet, hogy csak pártíz katona, de odahaza komoly politikai blamázs.
És ne feledd, az atomháború nem az 5000 atomtöltettel kezdődik, azzal csak befejeződik.
Ez a kedvencem, a harcos orosz nép. Áruld már el, hogy a harcos orosz néped az első behívási hullám hallatára mért kezdett el menekülni az országból a harc helyett? De azt se felejtsd ki, hogy a harcos néped országában miért kell törvénnyel tiltani a mozgósítottak külföldreutazását…A vénasszony erre izgult, gondolom én. Mert normális embernek egy ilyen nem fordult volna meg a fejében. Ahhoz, hogy valaki egy ilyen háborút elindítson ahhoz Madeleine Albright lelkület kell. Tiszta szerencse, hogy vannak ott is normális emberek, különben annyi lenne itt mindenkinek. Ezek aztán leültetik a valagukra az ilyen Klingonné féléket.
Meg biza. Mennyi kincs és az mind az övék lehetett volna. Még vagy 100 év globális vezető szerepet nyertek volna általa. És tudjuk, aki időt nyer az életet nyer.
De mivel nem mertek ők a mackó barlangjába bemenni, az idióta kaprokat küldték be, akik jól rá is fáztak. Még két év ilyen semmire sem menő háborúzgatás és a feltüzelt lakósságuk teljesen kiég.
Ez így van. Azonban nagy reményt fűztek a rakétaelhárító rendszerükhöz (na meg az F-35-höz, de majd erről a Dudinak válaszolok), hogy az talán megoldja ezt a problémájukat, de amint egyre jobban látszik, nem jött össze. Valahogy az oroszok a hiperszónikus rakétával előnybe kerültek.
A NATO ránézésre sokkal nagyobb és erősebb. Csak az a baj, hogy nem a GDP megy a frontra, hanem az ember. Na abból ha több is van, de szarabbul állna nyugaton. Eleve az ottani polgár nem akar harcolni semmilyen ideológia miatt. Ő élni akar, bulizni, utazni, egy szóval szórakozni és nem USA érdekek miatt meghalni. Ha ez nem lenne elég, még mentálisan is teljesen felkészületlen. A többség még egy nyúlnak sem merné elvágnia nyakát, nemhogy egy embert lelőni. Fizikai tűrőképessége is alacsony. Egy hét fagyos sáros, bombázott lövészárokban töltött idő után megadná magát, vagy meghalna a rossz körülmények miatt. És ha ez még nem volna elég, mamuci kicsi fiát ha lelőnék a fronton, na akkor mamuci rágyújtaná a parlamantet a képviselőkre. Pár ezer koporsó után menne az a politikus aki eröltetné a háborút. Egy szó mint száz a jelen nyugati társadalom nem alkalmas egy donbaszi típusú háború megvívására. Ezt Soros Gyuribácsi is jó l látta a 90-es évek elején, amikor már arról beszélt, hogy egy Oo. elleni háborút a K-európai népekkel kell megvívatni, mert ezek még alkalmasak arra.
Annyira biztos vagy te azokban az 5. generációs gépekben?
Nehogy úgy járjanak velük, mint az F-114-esel Jugóban! Csak ez egy kicsit jobban fog fájni nekik, mert miután egyet is lelőnek. a lőtéri kutya sem fog venni belőle (na jó a csicskák fognak).
Halkan jegyzem meg, hogy a külföldön élő izraeli államoplgárok önként mentek haza amikor megkapták a behívót. Remélem érzed a kontrasztot.
Jajj lelőttek 1db F-117-et húa… számold már össze, hogy hány bevetést repültek a stealth gépek összesen a háborúban és akkor ki fog jönni, hogy az az 1 szem lelőtt gép csupán kerekítési hiba.
És igen, biztos vagyok benne, de az oroszok is. Nem véletlen, hogy a leállított állami fegyverbeszerzési program ellenére a SZU-57-est nem meszelték el. Az az oroszok szegénységi bizonyítványa, hogy jelenleg több combat ready 5.gen. gép van nyugaton, mint az orosz légierő multirole (SZU-27SzM3, SZU-30SzM, SZU-35Sz, MiG-29Kr/KUBr, MIG-29SzMT*) flottájá összesen.
*A SZU-34 az gyakorlatilag egyfeladatos csapásmérő, a SZU-30M2 pedig kiképzőgépként funkcionál a SZU-35Sz századoknál szétosztva századonként 1 maximum 2 darabos mennyiségben.
Nyitott ajtókon dörömbölsz. Jelenleg nem létezik a világon (és még jó sokáig nem is fog) olyan rakétavédelmi rendszer, ami képes lenne akárcsak egy SLBM tengeralattjáró néhány rakétás (figyelem nem az összes csak 4-5db) salvóját megállítani. Amióta léteznek interkontinentális ballisztikus rakéták, azóta nem okoz semmiféle problémát úgy célbajuttatni az atomfegyvereket, hogy az ellen védekezni lehessen. Tehát nincs szükség mágikus hagyományos rakétákra és CM-ekre, mert az 50-60-as évek óta rendelkezésre áll ez az eszköz és úgy hívják (mint már fentebb említettem) interkontinentális ballisztikus rakéta.Ez szerintem nem egészen így van, ahogyan mondod. Ezek a rakéták azt mutatják, hogy a hagyományos rakétavédelmi rendszerek nem képesek őket elfogadni. Onnantól hogy hagyományos fegyverzetet hordoznak, nem kell túl nagy képzelő erő ahhoz, hogy ezek nukleáris robbanófejeket is hozzanak.
Ott még attól sem kell tartaniuk, mint amikor a Patriot rendszerek leszedték őket, amikor már nem Hiperszonikus sebességgel mennek.
Nem kell, túl nagy képzelő erő ahhoz hogy egy London felett, vagy bármelyik nyugati nagy város felett elrepülő Kindzsál a levegőben felrobbant egy nukleáris fegyvert.
Ugyan, ez ellen mi a fészkes fenébe védekezik bárki is?
Ezért igazán félelmetesek ezek az eszközök…. Jó eséllyel, még észlelni sem biztos hogy észlelik…. Nincs olyan védelmi rendszer, amelyik jelen pillanatban ez ellen védelmet nyújtana….
Nem kell ezt túl gondolni, de ne is nézzük már le!
Szinte mindegyik biztonságpolitikai szakértő, komoly fenyegetésnek tekinti a Hiperszonikus fegyvereket!
És igen a hiperszónikus fegyverek valóban új kihívást jelentenek abban a formában amire te gondolsz (amúgy már a legelső ICBM-ek is hiperszónikus rakéták voltak), de ez nem azt jelenti, hogy bármilyen formában is akárcsak odapiszkítanának a MAD háza tájára, hisz a MAD-et a ma és közeljövőben létező hiperszónikus fegyvereknél sokkal komolyabb eszközök tartják fenn. Vizsgálj meg a Kindzsalt és egy MIRV-es Jarsz-ot. Azonnal rájössz, hogy a Kindzsal ellen étezik megoldás (bár az igaz, hogy nehéz célpont), viszont amit megcéloznak egy Jarsz-al azt semmi nem menti meg a találattól.