[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Pánik!! 16 amerikai Abrams harckocsit robbantottak fel orosz FPV kamikaze drónok Ukrajnában

Beszólt Zelenszkijnek Vitalij Klicsko: Nem hazudhatunk örökké az ukrán népnek



Orbán Viktor azzal tartja sakkban az EU országait, hogy még a végén megszavazza Ukrajna EU-csatlakozását

Paranoid Android, Ki ette meg a misszionáriust?

Hagyok időt. Nem olyan bonyolult ez, mint elsőre látszik. Az EU-t jelenleg még az tartja életben, hogy Magyarország az egészen kirívóan ostoba brüsszeli javaslatokat megvétózza, megfúrja valahogy. Ha nem tenné, már évek óta nem lenne EU.
Ha minden átmegy, amit azok az idióták akartak és akarnak, akkor a gazdasági összeomlás, a jelenleginél többszörösen tragikus migránshelyzet, a terrorizmus és mindezek teljes kiterjedése Közép-Európára már rég szétverte volna az egész miskulanciát, vagy akár már háborúban is állhatnánk az oroszokkal.
Az EU állam- és kormányfői nem mind hülyék. Sok közöttük a címeres barom, van néhány nettó elmebeteg is, de nem mind az. Viszont mindannyian olyan belpolitikai közegből érkeznek, amelyet teljesen leuraltak a szélsőliberálisok. az ember meg sajnos ilyen, 1000-ből 990 politikus idomul a közeghez, ahol tenyésztették. Egykor komoly országok vegetálnak évtizedek óta karakteres, önálló politikusok nélkül, akik képesek lennének megőrizni a személyes integritásukat és az országuk szuverenitását.
De azért azt elég sokan tudják, hogy mibe buknának bele bizonyosan a következő választáson. Ilyen egy rendes háború az oroszokkal és Ukrajna EU-csatlakozása. Ukrajna nem is ország, ezt eleve mindenki tudja. Csak egy külföldi titkosszolgálatok irányítása mellett szervezett rablóvezér koalíció által irányított terület, amelyre még a „román” államiság premisszái szerint sem lehet mondani azt, hogy állam. Alig jobb, mintha Líbiát vagy Szíriát csatolnánk az EU-hoz. Arról nem is beszélve, hogy az „ukrán” „szuverenitást” leginkább amerikai nagyvállalatok gyakorolják, Ukrajna tulajdonképpen egy amerikai mandátumterület informálisan. Ez utóbbit egyébként az EU olyan nagy és sűrű nyelvcsapásokkal vette tudomásul és olyan gyorsan, hogy észre sem vettük.
Orbán Viktor azon nagyon kevesek egyike, aki mind a brüsszeli adminisztráció meghatározó személyiségei esetében, mind a kormányfők és államfők esetében ismeri az illetők pszichiátriai státuszát, magyarul azt, hogy tényleg zakkantak-e vagy csak megjátsszák azt. Értékes tudás ez. Az igazi őrültekkel nincs miről tárgyalni, de szilárd ellenállás az agymenéseikkel szemben azért ér valamit addig, amíg nyíltan nem alakítják az EU-t diktatúrává, vagyis van szavazás.
A valóságérzékeléssel rendelkező állam- és kormányfők azonban pontosan tudják, hogy az Orbán Viktor nevű stabil EU-s intézmény kiszámítható működése nélkül mekkora bajban lennének, akkor nekik kellene vétózgatni a rendszeresen felbukkanó brüsszeli őrültségeket. Amit az ő közegük nem hogy nem támogatna, hanem a saját országukban nyírnák ki őket a liberálisok.
A helyzet egyébként kb. mostanra juthatott el oda, az ukrán EU csatlakozás ügyében, hogy a vétó mint eszköz fordítva is alkalmazható. Képzeljük csak el a helyzetet, a sok kretén dühösen, a néhány értelmesebb vezető meg abban a boldog tudatban áll neki szavazni, hogy az Orbán úgyis vétózni fog. Aztán egyszer csak azt látják, hogy nem.
Orbán gyakorlatilag ott és akkor egy szavazással szétverné az EU-t. Az EU vezetőinek több okból sincs terve arra az esetre, ha Ukrajna hirtelen az EU csatlakozás határára kerülne. Egyrészt az EU-nak erre nincs, erre sincs pénze. Ukrajna EU integrációja ugyanis drágább lenne sokkal, mint maga a háború. Attól most tekintsünk el, hogy az Ukrajnában honosított amerikai cégek lopnák el az európai pénz nagy részét, de Ukrajna jelenleg az 1940-es évek szintjén van általános állapotát tekintve, és akkor is évi 2-300 milliárd euróra lenne szüksége évtizedekig, ha nem lopna ott senki.
Ukrajna EU integrációja semmiféle megoldást nem jelentene a háborúra sem, illetve csak tovább mélyítené az EU válságát, hiszen gyakorlatilag végtelen szar minőségű amerikai tulajdonú „ukrán” dömping mezőgazdasági termékekkel árasztaná el az EU-t és kicsinálná az összes ország mezőgazdaságát. Azt meg, hogy az ukrán politikusok miként viselkednének az EU-ban, azt az eddigiek alapján el tudjuk képzelni. A végtelenül korrupt német, spanyol, görög, francia stb. balos (és néppárti) EP képviselők megtanulhatnák, hogy milyen is az igazi korrupció, amit fegyverrel is megtámogatnak. És persze még pár millió ukrán zúdulna Európára, főleg, ha Ukrajna elveszti a háborút, és ahogy a dolgok most kinéznek, ez lesz a 2024-es év elsődleges problémája.
Az EU vezetésének semmire sincs terve Ukrajnával kapcsolatban, azon kívül, hogy ellopható pénzt akarnak adni nekik, a tagállamokéból természetesen, amiből nekik is visszagurul valami. Hogy is lenne más, hiszen semmiféle valóságérzékelésük sincs, ez kiderült az elmúlt bő 12 évben, csak fő állásban korruptak.
Aki a tagállami vezetők közül nem hülye, az pontosan tudja, hogy ez az egész csak színház. Az EU vezetői úgy tesznek, mintha a hangoztatott erkölcsi elveik szerint cselekednének és remélik a legjobbakat, vagyis azt, hogy valaki csak keresztbe fekszik a teljes összeomlásnak. Csak azt felejtik el, hogy elvitték az EU-t már a szakadék széléig, bármelyik nagy „ötletükről” szóló szavazás tömegesen hozhatja olyan helyzetbe a tagállamok jelentős részét, hogy többé nem engedhetik meg maguknak, hogy úgy tegyenek, létezik még az Európai Unió.
Az egyik szokásosan pofátlan ukrán „politikus” azt javasolta, hogy Ukrajnát Magyarország helyére vegyék fel az EU-ba. Hát ahhoz az EU-nak léteznie is kellene. Az EU addig létezik valóságosan, amíg a tagállamoknak, a közép-európaiaknak is, érdekük betartani a közös szabályokat. Az EU már most közelít a teljesen formális létezés állapotához, sokan lapítanak és csak a látszatra ügyelnek, de a háttérben és néha egyre hangosabban a nemzeti érdekeikre figyelnek.
Ukrajna csatlakozása és egy csomó jelenleg futó brüsszeli terv viszont már oda vezethet, hogy már senkinek nem érdeke úgy tenni, mintha az EU tényező lenne vagy létezne. Ne feledjük, Orbán Viktor, ha akarná, egy szavazással kicsinálhatná az EU-t. Elég lenne elintéznie, hogy felvegyék Ukrajnát.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 513
79 625
113
Szép estét mindenkinek.
Azt remélem tudod, hogy te abba a szektába álltál bele akik szerint a Hamasz nevű terrorszervezetet kell támogatni csak azért mert Putyin megorrolt a zsidókra amiért az ukránokat merik támogatni az oroszok helyett. De ha ezzel nem is mondtam volna el mindent, akkor azokkal vitatkozol akiknél a mindennapi érvelés része az, hogy "hát de ő is lopott", mintha ez bármiféle érv lenne a bármelyik rabló mellett. De azt is mondhatnám, hogy ez a szekta gátlástalanul hazudja rólam, hogy én az ukránoknak szurkolok, holott minimum kétszer leírtam az álláspontomat, csak a szekta szektás mivoltjából adódóan képtelen a feket és fehér világnézetnél bonyolultabb gondolatokat befogadni. Annak meg külön örülj, hogy szubuhumán lettél, én voltam már hazaáruló és a magyarságomat is kétségbe vonta a szekta csak azért mert nem azt gondolom amit ők. Én azért szurkolok neked!
Az 5000 atomtöltet nem valós katonai fenyegetés, hanem egy nukleáris blöff.
A probléma a valódi fegyverekkel van, mint a légvédelmet kijátszó Kinzshal.
Miért?
Mert ha ezek ellen indulnának meg, az tényleg okozhat közvetlen veszteséget, ami lehet, hogy csak pártíz katona, de odahaza komoly politikai blamázs.
És ne feledd, az atomháború nem az 5000 atomtöltettel kezdődik, azzal csak befejeződik.
1949 óta van MAD és azóta működik. Nevezhetjük blöffnek, hülyeségnek, vagy bármi másnak, de csakis és kizárólag a MAD volt az, ami megakadályozta az elmúlt 74 évben, hogy egymásnak essen az USA és a szovjetek/oroszok. Nincs és soha nem lesz olyan hagyományos fegyver, ami bármilyen formában hatással van a nukleáris elrettentő erőre. Az atomháború pedig 5000 atomtöltettel kezdődik és néhány óra múlva véget is ér, mert nem létezik, olyan, hogy korlátozott atomháború, vagy, hogy két szuperhatalom az atomfegyverei árnyékában hagyományos fegyverekkel vívjon háborút.
A vénasszony erre izgult, gondolom én. Mert normális embernek egy ilyen nem fordult volna meg a fejében. Ahhoz, hogy valaki egy ilyen háborút elindítson ahhoz Madeleine Albright lelkület kell. Tiszta szerencse, hogy vannak ott is normális emberek, különben annyi lenne itt mindenkinek. Ezek aztán leültetik a valagukra az ilyen Klingonné féléket.

Meg biza. Mennyi kincs és az mind az övék lehetett volna. Még vagy 100 év globális vezető szerepet nyertek volna általa. És tudjuk, aki időt nyer az életet nyer.
De mivel nem mertek ők a mackó barlangjába bemenni, az idióta kaprokat küldték be, akik jól rá is fáztak. Még két év ilyen semmire sem menő háborúzgatás és a feltüzelt lakósságuk teljesen kiég.

Ez így van. Azonban nagy reményt fűztek a rakétaelhárító rendszerükhöz (na meg az F-35-höz, de majd erről a Dudinak válaszolok), hogy az talán megoldja ezt a problémájukat, de amint egyre jobban látszik, nem jött össze. Valahogy az oroszok a hiperszónikus rakétával előnybe kerültek.

A NATO ránézésre sokkal nagyobb és erősebb. Csak az a baj, hogy nem a GDP megy a frontra, hanem az ember. Na abból ha több is van, de szarabbul állna nyugaton. Eleve az ottani polgár nem akar harcolni semmilyen ideológia miatt. Ő élni akar, bulizni, utazni, egy szóval szórakozni és nem USA érdekek miatt meghalni. Ha ez nem lenne elég, még mentálisan is teljesen felkészületlen. A többség még egy nyúlnak sem merné elvágnia nyakát, nemhogy egy embert lelőni. Fizikai tűrőképessége is alacsony. Egy hét fagyos sáros, bombázott lövészárokban töltött idő után megadná magát, vagy meghalna a rossz körülmények miatt. És ha ez még nem volna elég, mamuci kicsi fiát ha lelőnék a fronton, na akkor mamuci rágyújtaná a parlamantet a képviselőkre. Pár ezer koporsó után menne az a politikus aki eröltetné a háborút. Egy szó mint száz a jelen nyugati társadalom nem alkalmas egy donbaszi típusú háború megvívására. Ezt Soros Gyuribácsi is jó l látta a 90-es évek elején, amikor már arról beszélt, hogy egy Oo. elleni háborút a K-európai népekkel kell megvívatni, mert ezek még alkalmasak arra.

Annyira biztos vagy te azokban az 5. generációs gépekben?
Nehogy úgy járjanak velük, mint az F-114-esel Jugóban! Csak ez egy kicsit jobban fog fájni nekik, mert miután egyet is lelőnek. a lőtéri kutya sem fog venni belőle (na jó a csicskák fognak).
Ez a kedvencem, a harcos orosz nép. :D Áruld már el, hogy a harcos orosz néped az első behívási hullám hallatára mért kezdett el menekülni az országból a harc helyett? De azt se felejtsd ki, hogy a harcos néped országában miért kell törvénnyel tiltani a mozgósítottak külföldreutazását…
Halkan jegyzem meg, hogy a külföldön élő izraeli államoplgárok önként mentek haza amikor megkapták a behívót. Remélem érzed a kontrasztot.

Jajj lelőttek 1db F-117-et húa… számold már össze, hogy hány bevetést repültek a stealth gépek összesen a háborúban és akkor ki fog jönni, hogy az az 1 szem lelőtt gép csupán kerekítési hiba.

És igen, biztos vagyok benne, de az oroszok is. Nem véletlen, hogy a leállított állami fegyverbeszerzési program ellenére a SZU-57-est nem meszelték el. Az az oroszok szegénységi bizonyítványa, hogy jelenleg több combat ready 5.gen. gép van nyugaton, mint az orosz légierő multirole (SZU-27SzM3, SZU-30SzM, SZU-35Sz, MiG-29Kr/KUBr, MIG-29SzMT*) flottájá összesen.

*A SZU-34 az gyakorlatilag egyfeladatos csapásmérő, a SZU-30M2 pedig kiképzőgépként funkcionál a SZU-35Sz századoknál szétosztva századonként 1 maximum 2 darabos mennyiségben.
Ez szerintem nem egészen így van, ahogyan mondod. Ezek a rakéták azt mutatják, hogy a hagyományos rakétavédelmi rendszerek nem képesek őket elfogadni. Onnantól hogy hagyományos fegyverzetet hordoznak, nem kell túl nagy képzelő erő ahhoz, hogy ezek nukleáris robbanófejeket is hozzanak.
Ott még attól sem kell tartaniuk, mint amikor a Patriot rendszerek leszedték őket, amikor már nem Hiperszonikus sebességgel mennek.
Nem kell, túl nagy képzelő erő ahhoz hogy egy London felett, vagy bármelyik nyugati nagy város felett elrepülő Kindzsál a levegőben felrobbant egy nukleáris fegyvert.
Ugyan, ez ellen mi a fészkes fenébe védekezik bárki is?
Ezért igazán félelmetesek ezek az eszközök…. Jó eséllyel, még észlelni sem biztos hogy észlelik…. Nincs olyan védelmi rendszer, amelyik jelen pillanatban ez ellen védelmet nyújtana….

Nem kell ezt túl gondolni, de ne is nézzük már le!

Szinte mindegyik biztonságpolitikai szakértő, komoly fenyegetésnek tekinti a Hiperszonikus fegyvereket!
Nyitott ajtókon dörömbölsz. Jelenleg nem létezik a világon (és még jó sokáig nem is fog) olyan rakétavédelmi rendszer, ami képes lenne akárcsak egy SLBM tengeralattjáró néhány rakétás (figyelem nem az összes csak 4-5db) salvóját megállítani. Amióta léteznek interkontinentális ballisztikus rakéták, azóta nem okoz semmiféle problémát úgy célbajuttatni az atomfegyvereket, hogy az ellen védekezni lehessen. Tehát nincs szükség mágikus hagyományos rakétákra és CM-ekre, mert az 50-60-as évek óta rendelkezésre áll ez az eszköz és úgy hívják (mint már fentebb említettem) interkontinentális ballisztikus rakéta.

És igen a hiperszónikus fegyverek valóban új kihívást jelentenek abban a formában amire te gondolsz (amúgy már a legelső ICBM-ek is hiperszónikus rakéták voltak), de ez nem azt jelenti, hogy bármilyen formában is akárcsak odapiszkítanának a MAD háza tájára, hisz a MAD-et a ma és közeljövőben létező hiperszónikus fegyvereknél sokkal komolyabb eszközök tartják fenn. Vizsgálj meg a Kindzsalt és egy MIRV-es Jarsz-ot. Azonnal rájössz, hogy a Kindzsal ellen étezik megoldás (bár az igaz, hogy nehéz célpont), viszont amit megcéloznak egy Jarsz-al azt semmi nem menti meg a találattól.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 145
113
Szóval rajtunk kívűl mindenki hülye? Legyen így. Vagy akár lehet így is. De biztos, hogy ennyire meg kell útáltatni magunkat mindenkivel? Mi ennek a valós haszna? Egyre kevésbé érzem azt, hogy jó úton haladunk. Függetlenűl az ukránoktól. Egy pici jelentéktelen, egyre ostobább és szűklátókörűbb társadalommá alakít minket Viktorunk. Gyakorlatilag a vetózgatáson kívűl semmilyen súlyuk nincs Európában. Egy menekülőpályánk lehetett volna, az pedig a szürkeállomány fejlesztése! Na ezt zuhanópályára tették a hatalmuk egyetlen lehetséges megőrzése miatt. Már ott tartunk, hogy saját magunkat is rühelljük! Egy kibaxott bánatországgá váltunk az elmúlt évtizedekben. Egyszerűen nem értem ezt a bődületes kiállást a kinti magyarokért sem. Mi nem vagyunk zsidók! Nem a hitünk, hanem a határainak és az egyéni érdekek miatt magyar a magyar. Az épkézláb ukrajnai magyarok már vagy itt vannak, vagy jól elvannak ott. A következő generáció pedig már nem lesz magyar csak max hírből. Nézzetek már utána, hogy kikért harcolunk ennyire! A nagytöbbseg szavazni átjáró cigány!!! Akiket muszály a szavazatokért ott etetni, mert ha idejonnek megeszik a Viktort nyersen!!! Sajnálom azokat akik kivételek, és érdemes értük kiállni! De sajnos nagyon nagyon kevesen vannak. Rájuk kellene koncentrálni! Akár be lehetne őket hozni a kihalofelben lévő magyar vidékre is. De csak őket!!! Nem az ukránmagyarcigányt!!! Jaaa!! Hogy aki valamirevaló volt az nem állt meg itt.... Hmmm! Hát Viktor, ez nagyrészt a te bűnöd is!!! Velük kellett volna foglalkozni, nem a szavazocigányaiddal!!! Sajnos borzasztó elkeserít ami ebben az országban történik. És még kilátás sincs semmire (senkire) ami biztató!
Az a baj, hogy arra nem veszed a fáradtságot, hogy egy kicsit foglalkozz az üggyel! :mad:
Amellett, hogy tényleg egészen nonszensz, hogy hocira be akarják tolni az erre teljesen alkalmatlan ukránokat az EU-ba, és ezt a Magyar Kormány - és más kormányok is - többször jelezték, a hirtelen felgyorsult követelés miatt minimális keresgéléssel Orbánnak és a külügynek pillanatok alatt sikerült 2 olyan teljesen egyértelmű témát bedobnia a köztudatba, ami 1 perc alatt minden gondolkodó európai lénynek nyilvánvalóvá teszi, hogy mekkora szopás lenne berántani őket.
Az egyik a föld alapú támogatásokon jelentkező hatalmas bukó, valamint az EU mezőgazdasági ágazatainak azonnali tönkretétele mellett a franciáknak hirtelen bedobták, hogy hány milliárd EU-val kellene többet bedobniuk a közösbe, csak azért, hogy Ukrajnát felzárkóztassák. Mert ne legyenek illúzióid. Az oroszok nem fognak jóvátételt fizetni a háború után. Szerinted ki fogja a helyreállítást fizetni? És főleg kinek?
Magyarország pár éven belül nettó befizetővé válik. Ukrajna berántásával meg gyakorlatilag belerokkanunk. Mindezt egy a magyar kissebbséggel ellenséges ország miatt.
És akkor a brutálisan GMO-val, növényvédőszerekkel "átfertőzött" mezőgazdaságukat még nem is említettük.... De ezer meg egyféle módon lehetne ezt még sorolni.

Azon véletlenül nem gondolkodtál el, hogy mi a pöcsért kell ennyire rohanni ezzel az egésszel?
Csak mert az nem fogja megmenteni az oroszok felkoncolásától Ukrajnát, hogy EU tag lesz. Attól a NATO tagság menthetné meg, de szó nincs a NATO-ba való felvételről. És ezt már jóelőre lefektette az USA még valamikor 2022 tavaszán.
Akkor szerinted miről szól ez a hatalmas sietség?
Segítek egy kicsit:
- Ha EU tagok lesznek akkor az országba hirtelen bekerült amerikai földtulajdonosok hogy fogják véresre keresni magukat a terület alapú támogatásokkal?
Meg azzal, hogy amerikai mintájú giga gazdasáokat hoznak létre az amerikai tőkekoncentrációval. Alapvetően erről szólt az egész amerikai mesterkedés.

- A full amerikai befolyás mellett felmerül, hogy amellett, hogy az EU fogja fizetni a helyreállítást, milyen cégek fogják kilapátolni ezen a lóvét? Segítek: Az amerikaiak. Mint ahogy Ukrajna felfegyverzésén is Amerika szedi meg magát véresre - ahogy Blinken el is ismerte a friss videóban -, miközben az EU meg csak a pénzt tolja a teleportnyílásba. A másik vége nyúl üregének meg Washingtonban van.

A határon túliakkal szembeni gyalázkodásoddal meg nem szeretnék foglalkozni. Szinvonal alatt van...
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 656
9 228
113
Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy a láthatóan harcképtelen, általában súlyosan sérült, megnyomorodott, haldokló emberekre drónról gránátdobálás (kivégzés) miért indokolt? Katonailag van-e értelme? Büntetendő-e? Laikusként ui. erősen annak tűnik. Pl. a mi Büntető Törvénykönyvünk szerint a védett személy elleni erőszak tényállása, vagy akár a túlélők megölésére utasítás katonai bűncselekmények játszani látszanak. Gondolom, ezek nemzetközi egyezmények hazai jogrendbe építését jelentik, tehát nem magyar találmányok.
A gyűlöletet értem, de az meg nem válasz a kérdésemre.
Oldaltól független megmozdulások ezek. Ha meg is csinálják, miért érzik a kényszert a közzétételre? Elrettentés?
Egyszer talán jó eséllyel (?) keresni fogják ezeket az embereket, bármelyik oldalon is álljanak. Mégis általánosnak tekinthető, orosz és ukrán oldalról is.
Lehet, hogy már kivesézésre a téma került korábban, ha igen, lemaradtam róla.

A drónhasználatra nyilván ugyanaz kell hogy vonatkozzon, mint másra. Tehát harcképtelen katonát nem szabadna legránátozni. Persze ez az egész drón dolog elég fura helyzetet hoz. Ha katonák elkapnak egy ellenséges katonát, akkor ott helyben elveszik a fegyverét és elviszik hadifogolyként. De ha egy drónnak adja meg magát egy katona akkor mi van? Harcképtelen katonával is ez van.

Az hogy miért van úgy ahogy most, valószínűleg csak azért, mert elkezdték a drónokat használni és így alakult. Még nem gondolták át igazán. A felvételek közlése meg a kommunikációs háború része.

De lassan valóban át kell ezt gondolni, hogy most akkor mi engedhető meg és mi nem drónok esetén. Hogy hogyan kezeljék a felek a különböző helyzeteket.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
705
1 950
93
Az a baj, hogy arra nem veszed a fáradtságot, hogy egy kicsit foglalkozz az üggyel! :mad:
Amellett, hogy tényleg egészen nonszensz, hogy hocira be akarják tolni az erre teljesen alkalmatlan ukránokat az EU-ba, és ezt a Magyar Kormány - és más kormányok is - többször jelezték, a hirtelen felgyorsult követelés miatt minimális keresgéléssel Orbánnak és a külügynek pillanatok alatt sikerült 2 olyan teljesen egyértelmű témát bedobnia a köztudatba, ami 1 perc alatt minden gondolkodó európai lénynek nyilvánvalóvá teszi, hogy mekkora szopás lenne berántani őket.
Az egyik a föld alapú támogatásokon jelentkező hatalmas bukó, valamint az EU mezőgazdasági ágazatainak azonnali tönkretétele mellett a franciáknak hirtelen bedobták, hogy hány milliárd EU-val kellene többet bedobniuk a közösbe, csak azért, hogy Ukrajnát felzárkóztassák. Mert ne legyenek illúzióid. Az oroszok nem fognak jóvátételt fizetni a háború után. Szerinted ki fogja a helyreállítást fizetni? És főleg kinek?
Magyarország pár éven belül nettó befizetővé válik. Ukrajna berántásával meg gyakorlatilag belerokkanunk. Mindezt egy a magyar kissebbséggel ellenséges ország miatt.
És akkor a brutálisan GMO-val, növényvédőszerekkel "átfertőzött" mezőgazdaságukat még nem is említettük.... De ezer meg egyféle módon lehetne ezt még sorolni.

Azon véletlenül nem gondolkodtál el, hogy mi a pöcsért kell ennyire rohanni ezzel az egésszel?
Csak mert az nem fogja megmenteni az oroszok felkoncolásától Ukrajnát, hogy EU tag lesz. Attól a NATO tagság menthetné meg, de szó nincs a NATO-ba való felvételről. És ezt már jóelőre lefektette az USA még valamikor 2022 tavaszán.
Akkor szerinted miről szól ez a hatalmas sietség?
Segítek egy kicsit:
- Ha EU tagok lesznek akkor az országba hirtelen bekerült amerikai földtulajdonosok hogy fogják véresre keresni magukat a terület alapú támogatásokkal?
Meg azzal, hogy amerikai mintájú giga gazdasáokat hoznak létre az amerikai tőkekoncentrációval. Alapvetően erről szólt az egész amerikai mesterkedés.

- A full amerikai befolyás mellett felmerül, hogy amellett, hogy az EU fogja fizetni a helyreállítást, milyen cégek fogják kilapátolni ezen a lóvét? Segítek: Az amerikaiak. Mint ahogy Ukrajna felfegyverzésén is Amerika szedi meg magát véresre - ahogy Blinken el is ismerte a friss videóban -, miközben az EU meg csak a pénzt tolja a teleportnyílásba. A másik vége nyúl üregének meg Washingtonban van.

A határon túliakkal szembeni gyalázkodásoddal meg nem szeretnék foglalkozni. Szinvonal alatt van...
Egyáltalán nem azt írtam, hogy én támogatom az EU-s tagfelvetelüket. Azt nem értem meg a magasröptűek válaszod után sem, hogy miért mi izmozunk? (Igazából azt sem , hogy mi miért vagyunk EU-tagok. Na jó, ez egy 100 oldalról megközelithető téma.) De bizony veszem a fáradságot, és tájékozódom. Csak nem feltétlenűl egyoldalúan mint te. Még tucatnyi érvet tudnék sorolni azok mellé amiket írtál. Egyetértek velük. Én azt kérdeztem, hogy mi érdekünk származik nekünk???? Amiket felsoroltál, azok olyan dolgok, amiket a mi kis vetónk max tologat, de meg nem akadályoz! Ennek okán, mi haszna van hosszú távon. Ha az EU ennyire tagbaszakadt, és befolyásolt, akkor nincs hosszú távon semmi de semmi logika abban, hogy teljesen elszigeteljük magunkat mindenkitől (hacsak nincsenek a háttérben tényleg teljesen más dolgok, alkuk.) Jópár ukránt ismerek régóta! Sok román magyart is! Sokkal szinte napi kapcsolatban állok, és azt kell mondanom, hogy nagyon nagyon el vagytok tévedve azzal kapcsolatban, hogy mit gondolnak a magyarságukról. Nem gyalázkodás az amit írtam a határon túliakról! Menj ki, élj ott és győződj meg magad is arról amit mondok!!! Egyenlőre egy romhalmaznak tekinthetjük az átlag EU-- szinthez Magyarországot is. Ezt sem tudjuk pozitív irányba vinni. Akkor mit erölködünk oda, ahol már semmi keresnivalónk!!!! Jártál már te magyarok lakta román vidéken, vagy ismered az ukrán magyarok gondolkodását, mentalitását??? Nekem egyikre sincs igényem! A történelemben mikor járt jól Magyarország az ilyen kihúzó hozzáállásal? De maradjunk annyiban, hogy színházat nézünk!!! Amúgy meglepődnél ha tudnád, hogy mennyi ukrán katona van most is Magyarországon... Viktor hősöd számomra akkor sem jobb már mint egy népbutító, aki gyakorlatilag a legszomorúbb barakká alakította az országot!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 916
87 226
113
Pánik!! 16 amerikai Abrams harckocsit robbantottak fel orosz FPV kamikaze drónok Ukrajnában

Beszólt Zelenszkijnek Vitalij Klicsko: Nem hazudhatunk örökké az ukrán népnek



Orbán Viktor azzal tartja sakkban az EU országait, hogy még a végén megszavazza Ukrajna EU-csatlakozását

Paranoid Android, Ki ette meg a misszionáriust?

Hagyok időt. Nem olyan bonyolult ez, mint elsőre látszik. Az EU-t jelenleg még az tartja életben, hogy Magyarország az egészen kirívóan ostoba brüsszeli javaslatokat megvétózza, megfúrja valahogy. Ha nem tenné, már évek óta nem lenne EU.
Ha minden átmegy, amit azok az idióták akartak és akarnak, akkor a gazdasági összeomlás, a jelenleginél többszörösen tragikus migránshelyzet, a terrorizmus és mindezek teljes kiterjedése Közép-Európára már rég szétverte volna az egész miskulanciát, vagy akár már háborúban is állhatnánk az oroszokkal.
Az EU állam- és kormányfői nem mind hülyék. Sok közöttük a címeres barom, van néhány nettó elmebeteg is, de nem mind az. Viszont mindannyian olyan belpolitikai közegből érkeznek, amelyet teljesen leuraltak a szélsőliberálisok. az ember meg sajnos ilyen, 1000-ből 990 politikus idomul a közeghez, ahol tenyésztették. Egykor komoly országok vegetálnak évtizedek óta karakteres, önálló politikusok nélkül, akik képesek lennének megőrizni a személyes integritásukat és az országuk szuverenitását.
De azért azt elég sokan tudják, hogy mibe buknának bele bizonyosan a következő választáson. Ilyen egy rendes háború az oroszokkal és Ukrajna EU-csatlakozása. Ukrajna nem is ország, ezt eleve mindenki tudja. Csak egy külföldi titkosszolgálatok irányítása mellett szervezett rablóvezér koalíció által irányított terület, amelyre még a „román” államiság premisszái szerint sem lehet mondani azt, hogy állam. Alig jobb, mintha Líbiát vagy Szíriát csatolnánk az EU-hoz. Arról nem is beszélve, hogy az „ukrán” „szuverenitást” leginkább amerikai nagyvállalatok gyakorolják, Ukrajna tulajdonképpen egy amerikai mandátumterület informálisan. Ez utóbbit egyébként az EU olyan nagy és sűrű nyelvcsapásokkal vette tudomásul és olyan gyorsan, hogy észre sem vettük.
Orbán Viktor azon nagyon kevesek egyike, aki mind a brüsszeli adminisztráció meghatározó személyiségei esetében, mind a kormányfők és államfők esetében ismeri az illetők pszichiátriai státuszát, magyarul azt, hogy tényleg zakkantak-e vagy csak megjátsszák azt. Értékes tudás ez. Az igazi őrültekkel nincs miről tárgyalni, de szilárd ellenállás az agymenéseikkel szemben azért ér valamit addig, amíg nyíltan nem alakítják az EU-t diktatúrává, vagyis van szavazás.
A valóságérzékeléssel rendelkező állam- és kormányfők azonban pontosan tudják, hogy az Orbán Viktor nevű stabil EU-s intézmény kiszámítható működése nélkül mekkora bajban lennének, akkor nekik kellene vétózgatni a rendszeresen felbukkanó brüsszeli őrültségeket. Amit az ő közegük nem hogy nem támogatna, hanem a saját országukban nyírnák ki őket a liberálisok.
A helyzet egyébként kb. mostanra juthatott el oda, az ukrán EU csatlakozás ügyében, hogy a vétó mint eszköz fordítva is alkalmazható. Képzeljük csak el a helyzetet, a sok kretén dühösen, a néhány értelmesebb vezető meg abban a boldog tudatban áll neki szavazni, hogy az Orbán úgyis vétózni fog. Aztán egyszer csak azt látják, hogy nem.
Orbán gyakorlatilag ott és akkor egy szavazással szétverné az EU-t. Az EU vezetőinek több okból sincs terve arra az esetre, ha Ukrajna hirtelen az EU csatlakozás határára kerülne. Egyrészt az EU-nak erre nincs, erre sincs pénze. Ukrajna EU integrációja ugyanis drágább lenne sokkal, mint maga a háború. Attól most tekintsünk el, hogy az Ukrajnában honosított amerikai cégek lopnák el az európai pénz nagy részét, de Ukrajna jelenleg az 1940-es évek szintjén van általános állapotát tekintve, és akkor is évi 2-300 milliárd euróra lenne szüksége évtizedekig, ha nem lopna ott senki.
Ukrajna EU integrációja semmiféle megoldást nem jelentene a háborúra sem, illetve csak tovább mélyítené az EU válságát, hiszen gyakorlatilag végtelen szar minőségű amerikai tulajdonú „ukrán” dömping mezőgazdasági termékekkel árasztaná el az EU-t és kicsinálná az összes ország mezőgazdaságát. Azt meg, hogy az ukrán politikusok miként viselkednének az EU-ban, azt az eddigiek alapján el tudjuk képzelni. A végtelenül korrupt német, spanyol, görög, francia stb. balos (és néppárti) EP képviselők megtanulhatnák, hogy milyen is az igazi korrupció, amit fegyverrel is megtámogatnak. És persze még pár millió ukrán zúdulna Európára, főleg, ha Ukrajna elveszti a háborút, és ahogy a dolgok most kinéznek, ez lesz a 2024-es év elsődleges problémája.
Az EU vezetésének semmire sincs terve Ukrajnával kapcsolatban, azon kívül, hogy ellopható pénzt akarnak adni nekik, a tagállamokéból természetesen, amiből nekik is visszagurul valami. Hogy is lenne más, hiszen semmiféle valóságérzékelésük sincs, ez kiderült az elmúlt bő 12 évben, csak fő állásban korruptak.
Aki a tagállami vezetők közül nem hülye, az pontosan tudja, hogy ez az egész csak színház. Az EU vezetői úgy tesznek, mintha a hangoztatott erkölcsi elveik szerint cselekednének és remélik a legjobbakat, vagyis azt, hogy valaki csak keresztbe fekszik a teljes összeomlásnak. Csak azt felejtik el, hogy elvitték az EU-t már a szakadék széléig, bármelyik nagy „ötletükről” szóló szavazás tömegesen hozhatja olyan helyzetbe a tagállamok jelentős részét, hogy többé nem engedhetik meg maguknak, hogy úgy tegyenek, létezik még az Európai Unió.
Az egyik szokásosan pofátlan ukrán „politikus” azt javasolta, hogy Ukrajnát Magyarország helyére vegyék fel az EU-ba. Hát ahhoz az EU-nak léteznie is kellene. Az EU addig létezik valóságosan, amíg a tagállamoknak, a közép-európaiaknak is, érdekük betartani a közös szabályokat. Az EU már most közelít a teljesen formális létezés állapotához, sokan lapítanak és csak a látszatra ügyelnek, de a háttérben és néha egyre hangosabban a nemzeti érdekeikre figyelnek.
Ukrajna csatlakozása és egy csomó jelenleg futó brüsszeli terv viszont már oda vezethet, hogy már senkinek nem érdeke úgy tenni, mintha az EU tényező lenne vagy létezne. Ne feledjük, Orbán Viktor, ha akarná, egy szavazással kicsinálhatná az EU-t. Elég lenne elintéznie, hogy felvegyék Ukrajnát.
16. Pff. Miért nem 32?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 274
68 178
113
Ez a Kuleba gyerek nagyon lefogyott. Szerintem,már edzi a gyomrát az orosz börtönkosztra.
Pont ezt akartam írni én is.
Sok a stressz úgy látszik.
A Stefaniscsina az valami durvat szólt be nekünk pár hónapja úgy rémlik.


Milyen gránátokat dobálnak a drónokkal? Ahoz túl hatékonyak, hogy valami házi barkács legyen, és túl egyformák is, de legtöbbször nem kézigránátot használnak, hanem valami hosszúkás kis szart amiből ki sem néznéd, hogy ekkora pusztítást végez akár 5-10 méter távolságból is.

U.I. Magyar veto az ukránok EU csatlakzási próbálkozásai ellen
AGS 17, GP 25 Kostyur granatokat általában. Ezekből annyi fele van mint égen a csillag, de más típusokat is.
Aknaveto granatokat is láttam már valamikor, meg teljes házibarkácsokat.
Meg Szíriában kezdtek el a lefejezosok, talán Idlib vagy Aleppo ostromakor.
Raapplikalnak egy műanyag szarnyreszt, mostanában már tuti előre gyártottat, de láttam már tollaslabdat is beledugva. Hihetetlenül pontosak lettek, az ipari szintű gránát gyártás, vagy a bevetés tapasztalat miatt, passz.
Úgy látszik a gazpalackok lövöldözése nem vált be nagyon a szireknel ezért itt se láttuk meg.

" Valtonen finn külügyminiszter sajnálatosnak nevezte az ukrán támogatásokkal szembeni magyar álláspontot és azt mondta, Kijev végsőkig tartó segítése nem csak a megtámadott ország, hanem az Európai Unió érdeke is."

Pervomajszke, tiszta második világháború.

Nem éri meg buszozni az ukránoknal.
Ilyen kallerek itt ne legyenek soha.

BMP 2 Berezsok toronnyal indul a frontra.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
GBAp89bW8AAMvJX
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 531
31 994
113
Kárpátaljai leendő kényszersorozott, bemutatta a harci képességeit
Jurij térképpel.
Események.
10 évvel ezelőtt.
Orosz tanács.
Ukrán tankfogyás
BMP-2M Berezsokkal a frontra megy
Akik jól döntöttek.
Az Azov lírai pillanatai.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 528
20 559
113
460. § (1) A XIV. Fejezet alkalmazásában védett személy az, aki az ellenségeskedésekben nem vesz közvetlenül részt, így különösen

b) aki betegség, sebesülés, elfogatás vagy más ok következtében egyértelműen harcképtelenné vált, vagy magát az ellenségeskedésekből egyértelműen kivonta;
Nem akartam ehhez hozzászólni, mert sokaknak nem fog tetszeni amit írok, de pár szót azért mégis.
A genfi egyezmény egy szép elv, mint a harmincéves háborúban a francia fronton levő szabályok, hogy tiszt csak tiszttel mérkőzhet stb... :D A gyakorlatban az elfogott katonák esetében alkalmazzák is, amikor látja a kamera. Egyébként pedig a háború olyan mint a szex, nincsenek szabályok. Az valóban nem tűnik etikusnak, hogy drónról legránátoznak egy sebesültet, de láttam közelről olyant, amikor a sebesült egyik kezével vizet kért, a másikban pedig élesített gránát volt. És három katonám ment a levesbe a figyelmetlenségük miatt. Erre mit mond a "genfi egyezmény"? Én azt mondom, hogy elfogott, lefegyverzett katonát már nem ér lábon lőni, de a földön fekvő sebesült még nem ez a kategória. Természetesen a drónról történő gránátozás - főleg mert felvételek vannak róla -etikátlan és sokaknak elfogadhatatlan, de ahogy Dudi úr mondta: ilyen a háború. És bár nem szabadna, hogy így legyen, de a kegyetlenség kegyetlenséget szül, a lábon lőtt, kivégzett orosz hadifolyok híre sokakban bosszúvágyat ébreszt, és jelenleg már eljutott ez a konfliktus oda, hogy a pusztításnak egyik oldalon sincsenek erkölcsi korlátai... Sajnos a háború tényleg ilyen. Elméleteket csak a vacsoraasztal mellett lehet felállítani, a gyakorlat ennél sokkal prózaibb. (Ja,és ahogy mondják: a szabályokat a győztesek írják, utólag. Felelősségrevonás csak a vesztes oldalon lesz... )

Egyébként ami a drónozgatás gyakorlati részét illeti, ha nem drónról dobják azt a gránátot, hanem egy támadó kaona hajítja, az mennyivel más? Pedig olyan számtalan esetben van. A drón csak a "katona szemét" terjeszti ki...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 916
87 226
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Orosz tudósok vívmánya, amellyel több száz katona életét menti meg a fronton!

Nézze meg, mit építettek, és hogyan működik a gyakorlatban
Ez egy detektor, amely 1,5 kilométeres távolságból képes látni az ellenséges UAV-t.
Az orosz mérnökök folyamatosan fejlesztik a készüléket, és úgy vélik, hogy modelljük jobb, mint nyugati társa.
Tekintse meg működés közben, hogyan működik, és hogyan riasztja az orosz katonákat, ha egy ellenséges drón közeledik, hogy fedezékbe szálljon.

*****************************************************************

A kocka el van vetve – A Nyugat végez Zelenszkijjel – 5 lehetséges utódja

Milyen forgatókönyveket fontolgat a Nyugat?
V. Zelenszkij eltávolítása idő kérdése, és jelenleg a Nyugat különféle forgatókönyveken dolgozik, hogy ki legyen az utódja – mondja Szergej Nariskin, az orosz külügyi szolgálat (SVR) vezetője.

Nariskin szerint különböző nyugati államok magas rangú tisztségviselői fontolgatják többek között Zelenszkij, az ukrán fegyveres erők legfelsőbb parancsnoka, V. Zaluzznij, Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko és az ukrán elnök leváltását. elnöki hivatal Andrej Jermak.

„Zelenszkij államfői utódjait fontolgatják.
Az uniós külügyminiszterek novemberi brüsszeli találkozójának margójára felhívták a figyelmet, hogy az egyik legmagasabb rangú ukrán katonatiszt szolgálhat ilyenként, például Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők legfelsőbb parancsnoka vagy a főigazgatóság vezetője "Az ukrán védelmi minisztérium tájékoztatása Kirill Budanov, valamint az ukrán elnöki hivatal vezetője, Andrej Jermak, Alekszej Aresztovics ukrán elnök korábbi asszisztense és Vitalij Klicsko Kijev polgármestere" – hangsúlyozta Nariskin.

Az okok
Nariskin szerint a Nyugatnak több oka is van egy ilyen lépésre.
Az okok között szerepel Zelenszkij beváltatlan ígéretei Oroszország legyőzésére a harctéren, az ukrán elnök végtelen durvasága a külföldi partnerekkel való kapcsolataiban, valamint az ukrajnai féktelen nepotizmus és korrupció, amelynek mértéke még a nyugati politikusokat is megdöbbenti, akik sokat tudnak erről. számít.
De a fő ok az, hogy Zelenszkij elvesztette azon képességét, hogy az Oroszországgal való konfliktust úgy irányítsa, hogy az Washington és a szövetségesek érdekeit szolgálja” – érvelt Nariskin.

Miért végeznek vele?
Az SVR, az orosz külügyi szolgálat szerint a Nyugat úgy véli, hogy Zelenszkij túl messzire ment, hiszen az Oroszországgal folytatott háború megalkuvást nem tűrő támogatója képét alakította ki egészen a győzelemig.
Amint arról beszámoltunk, Zelenszkij ennek a hozzáállásnak köszönhetően szükség esetén nem tud részt venni az Oroszországgal folytatott tárgyalásokon a háború legalább átmeneti "befagyasztása" érdekében.
Az SVR azt állítja, hogy az amerikai hírszerzés szerint és a front körülményei miatt hamarosan felmerül az ukrán elnök leváltásának szükségessége.

Az 5 lehetséges utód
Ezen információk alapján az európai tisztviselők tavaly novemberi találkozójukon úgy becsülték, hogy Zelenszkij mind az öt lehetséges utódja vezetheti Ukrajnát, és egy ukrán „Pilsudski” szerepét töltheti be – s.s. Lengyel politikus és katona, aki hitt a soknemzetiségű Lengyelországban – évtizedekre kordont teremtve Ukrajna és Európa között.
Ez a forgatókönyv az SVR szerint tűzszünethez vezet Moszkva és Kijev között egy olyan időszakban, amikor az ukrán hadsereg teljesen elveszti támadó lendületét.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Ez a kedvencem, a harcos orosz nép. :D Áruld már el, hogy a harcos orosz néped az első behívási hullám hallatára mért kezdett el menekülni az országból a harc helyett? De azt se felejtsd ki, hogy a harcos néped országában miért kell törvénnyel tiltani a mozgósítottak külföldreutazását…
Igen, ott is van bőven elkényelmesedett nyugati hedonista létformához szokott ember, amolyan ibsevik mentalitású, akinek a gyomra többet jelent mint a hazája. Na azok húztak el első körben és amikor tehették. A baj az arányoknál kezdődik. Ugyanis amíg nyugaton ez kb. 70%-80% addig ez az oroszoknál fordítva van. Tapasztalatból mondom. Csak a Mo.-i kollégáimat elnézve itt 90%-os ez az arány. Valamennyi elszalad a tavaly és útlevelet váltott ki, mert szerintük megtámadják Mo.-ot.
Szóval, igen. Vasn Oo.-ban és Ukrajnában is gyáva lelkületű ember, de nyugaton összehasonlíthatatlanul több van. És ez nem másnak köszönhető, mint a vezetők által biztosított jólétnek és neveltetésnek.
Halkan jegyzem meg, hogy a külföldön élő izraeli államoplgárok önként mentek haza amikor megkapták a behívót. Remélem érzed a kontrasztot.
Nem annyira a hazaszeretet dominált egy ilyen döntésnél. Legtöbb nem is ott született és élt. Akik hazamentek, azok nagyrészt hívő zsidók voltak. Nekik a hit adta ezt a pluszot. Ezt sajnos a nyugati emberből kiölték.
Jajj lelőttek 1db F-117-et húa… számold már össze, hogy hány bevetést repültek a stealth gépek összesen a háborúban és akkor ki fog jönni, hogy az az 1 szem lelőtt gép csupán kerekítési hiba.
Egy szem ide, egy szem oda, de attól kezdve már többet nem röptették. Aztn, hogy hány banánköztársaságba vetették be előtte, az pont nem érdekes, mert nem azok ellen lett kifejlesztve, hanem a SZU ellen. Aztán, hogy ripsz ropsz bebizonyosodott, hogy az ellen nem működik, ki is szedték a rendszerből. Kb. ez fog várni az F-35 re is ha lelövik az első példányokat. Merthogy azt az orosz és kínai ellen fejlesztették. Ha tovább is gyártják, akkor is kb. átlaggép árán lehet majd eladni őket, ugyanis az ellenérdekelt meg fogja venni azt az elhárító rendszert, amivel hatástalanítani lehet, pont úgy mint jelen 4. generációs gépeket. Na de majd meglátjuk.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 710
17 028
113
A hírszerzők kedvéért: ebben a labilis légköri rendszerben az atomháború rövid távon hideget, majd pár évtized múlva vénuszi lakhatatlanságot generál (por mellett felszabaduló üvegházhatású gázok, melyeket -akkor- már nem lesz, ami kiszűrje). Gondoltam szólok. ;) U.i.: szimulációkat illik stabil állapotig futtatni.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 513
79 625
113
Igen, ott is van bőven elkényelmesedett nyugati hedonista létformához szokott ember, amolyan ibsevik mentalitású, akinek a gyomra többet jelent mint a hazája. Na azok húztak el első körben és amikor tehették. A baj az arányoknál kezdődik. Ugyanis amíg nyugaton ez kb. 70%-80% addig ez az oroszoknál fordítva van. Tapasztalatból mondom. Csak a Mo.-i kollégáimat elnézve itt 90%-os ez az arány. Valamennyi elszalad a tavaly és útlevelet váltott ki, mert szerintük megtámadják Mo.-ot.
Szóval, igen. Vasn Oo.-ban és Ukrajnában is gyáva lelkületű ember, de nyugaton összehasonlíthatatlanul több van. És ez nem másnak köszönhető, mint a vezetők által biztosított jólétnek és neveltetésnek.

Nem annyira a hazaszeretet dominált egy ilyen döntésnél. Legtöbb nem is ott született és élt. Akik hazamentek, azok nagyrészt hívő zsidók voltak. Nekik a hit adta ezt a pluszot. Ezt sajnos a nyugati emberből kiölték.

Egy szem ide, egy szem oda, de attól kezdve már többet nem röptették. Aztn, hogy hány banánköztársaságba vetették be előtte, az pont nem érdekes, mert nem azok ellen lett kifejlesztve, hanem a SZU ellen. Aztán, hogy ripsz ropsz bebizonyosodott, hogy az ellen nem működik, ki is szedték a rendszerből. Kb. ez fog várni az F-35 re is ha lelövik az első példányokat. Merthogy azt az orosz és kínai ellen fejlesztették. Ha tovább is gyártják, akkor is kb. átlaggép árán lehet majd eladni őket, ugyanis az ellenérdekelt meg fogja venni azt az elhárító rendszert, amivel hatástalanítani lehet, pont úgy mint jelen 4. generációs gépeket. Na de majd meglátjuk.
Az arányok nem azok amit leírsz, hisz a kivándorlás nem magától állt le, hanem az oroazok lezárták a határokat és törvényt módosítottak.

Illene tudnod annyit a zsidó hitről, hogy a hithű zsidó (aki valóban komolyan is veszi a vallását nem csak amolyan életvezetési mankóként, netán hagyománytiszteletből gyakorolja) nem vállal katonai szolgálatot, mert ellentétes a zsidó tanítással. Na utálják is őket ezért mint a szart.

Jelenleg nincs olyan eszköz még láthatáron sem ami megtörné az 5.generációs repülők egyeduralmát.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 096
24 709
113
Egyáltalán nem azt írtam, hogy én támogatom az EU-s tagfelvetelüket. Azt nem értem meg a magasröptűek válaszod után sem, hogy miért mi izmozunk? (Igazából azt sem , hogy mi miért vagyunk EU-tagok. Na jó, ez egy 100 oldalról megközelithető téma.) De bizony veszem a fáradságot, és tájékozódom. Csak nem feltétlenűl egyoldalúan mint te. Még tucatnyi érvet tudnék sorolni azok mellé amiket írtál. Egyetértek velük. Én azt kérdeztem, hogy mi érdekünk származik nekünk???? Amiket felsoroltál, azok olyan dolgok, amiket a mi kis vetónk max tologat, de meg nem akadályoz! Ennek okán, mi haszna van hosszú távon. Ha az EU ennyire tagbaszakadt, és befolyásolt, akkor nincs hosszú távon semmi de semmi logika abban, hogy teljesen elszigeteljük magunkat mindenkitől (hacsak nincsenek a háttérben tényleg teljesen más dolgok, alkuk.) Jópár ukránt ismerek régóta! Sok román magyart is! Sokkal szinte napi kapcsolatban állok, és azt kell mondanom, hogy nagyon nagyon el vagytok tévedve azzal kapcsolatban, hogy mit gondolnak a magyarságukról. Nem gyalázkodás az amit írtam a határon túliakról! Menj ki, élj ott és győződj meg magad is arról amit mondok!!! Egyenlőre egy romhalmaznak tekinthetjük az átlag EU-- szinthez Magyarországot is. Ezt sem tudjuk pozitív irányba vinni. Akkor mit erölködünk oda, ahol már semmi keresnivalónk!!!! Jártál már te magyarok lakta román vidéken, vagy ismered az ukrán magyarok gondolkodását, mentalitását??? Nekem egyikre sincs igényem! A történelemben mikor járt jól Magyarország az ilyen kihúzó hozzáállásal? De maradjunk annyiban, hogy színházat nézünk!!! Amúgy meglepődnél ha tudnád, hogy mennyi ukrán katona van most is Magyarországon... Viktor hősöd számomra akkor sem jobb már mint egy népbutító, aki gyakorlatilag a legszomorúbb barakká alakította az országot!
ha már benne vagyunk az Eu-ban .. kérdezed mi érdekünk származik belőle,ha blokkoljuk az ukránok csatlakozási kérelmét ..

bezanzásítom akkor a válaszomat mert nem nagyon érted,vagy nem akarod érteni ezt a témát...

ezt írod :
Egyenlőre egy romhalmaznak tekinthetjük az átlag EU-- szinthez Magyarországot is

ha bejönnek az ukránok,az összes támogatás a felzárkóztatásukra fog elmenni (és nem csak a háború miatt!!) hanem amiatt is hogy rengeteg Eu-s mértékben fejletlen régió van az országukban,pomnt úgy mint nálunk is,így az az EU-s támogatás amit ma magyarországra juttatnak nagyvalószínűséggel az ukránok felzárkóztatására menne, sőt ez nem találgatás vagy tipp hanem biztos.

most adtam egy okot a sok közül..
hogy járt-e valaki magyarok lakta vidéken Romániában vagyUkrajnában ? igen persze,minegyik büszke volt arra hogy magyar .. mit akarsz ezzel mondani ?
ismerek-e közülük párat, nem tudom mennyit ismrsz,de annyit biztosan ismerek én is.

mikor jártunk jól azilyenkihuzó magatartással ? kérdezem akkor mikor jártunk jól a csatlós szereppel ?

vannak ukrán katonák Magyarországon ? vannak sosem titkolták hogyegy részüket itt kezelik mi ebben az ujdonság ?

Szóval rajtunk kívűl mindenki hülye? Legyen így. Vagy akár lehet így is. De biztos, hogy ennyire meg kell útáltatni magunkat mindenkivel? Mi ennek a valós haszna? Egyre kevésbé érzem azt, hogy jó úton haladunk. Függetlenűl az ukránoktól. Egy pici jelentéktelen, egyre ostobább és szűklátókörűbb társadalommá alakít minket Viktorunk. Gyakorlatilag a vetózgatáson kívűl semmilyen súlyuk nincs Európában.
Igen,mindenki .. ha egy társaságban a sok ittas között van egyjózan az miért baj ?
ismered a mondást hogy aki a csorda mögött legel az szaros füvet eszik ?
pont a vétók azok a dolgok,hogy ne együk azt amit más teleszart
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 274
68 178
113
Az arányok nem azok amit leírsz, hisz a kivándorlás nem magától állt le, hanem az oroazok lezárták a határokat és törvényt módosítottak.

Illene tudnod annyit a zsidó hitről, hogy a hithű zsidó (aki valóban komolyan is veszi a vallását nem csak amolyan életvezetési mankóként, netán hagyománytiszteletből gyakorolja) nem vállal katonai szolgálatot, mert ellentétes a zsidó tanítással. Na utálják is őket ezért mint a szart.

Jelenleg nincs olyan eszköz még láthatáron sem ami megtörné az 5.generációs repülők egyeduralmát.
Ajj... Az ukránokhoz is az elején hazatertek a korábban elmigraltak, meg még egy csomó idegen önkéntes, aztán idén még már nem győznek menekülni,inkabb belefullad a fagyos Tiszaba de nem megy a frontra.
Az elején mikor még nem is lőttek az összes oligarcha lelepett, meg politikus, és tehetős ember ukránbol.
De a kijevi ék felé is elfut ott, pedig Kijevet nem is lőttek, a másik fele meg rohant fegyverét...

A selejtje vagy épp az eszesebbje mindenhol elfut az elején.
99-ben mikor a Nato Belgradot bombazta és jól beleleptunk előtte pár héttel, Tatán az egyik tiszt helyettes azt mondta nekünk hogy ha itt háború lesz ő azonnal leszerel. Nem is jött le az Alfoldre velünk.
Na hát van ez igyis meg úgyis, embere meg helyzete válogatja.


Itt meg valami cseh tábornok vezetne éppen hadba a Natot. Hát tőlem vezetheti, de ő menjen elöl!
Azért az ilyeneknek nagyon kívánok egy rendes háborút, meglátszik hogy a másodikat megúszták gyakorlatilag anyagi és emberi veszteség nélkül, nem úgy mint mi.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Nem éppen ide tartozhat, de a csóró oroszok miatt építettek a finnek egy egész falut:
A russzofóbia következményei így néznek ki
Egy 35 millió euróért épült finn outlet-falut 70 ezerért adják el – az Oroszországból jövő turisták nélkül teljesen elüresedett.
A Vaalimaa határátkelőhöz közeli „Zsar Outlet Village” bevásárlónegyed fő célvásárlói - az oroszok voltak.
Van egy másik vonzata is, ugyanis finn fuvarozók kijártak tankolni...
Ráadásul a finnek lezárták a határt migránsok miatt-> oroszok beengedtek afrikai migránsokat senkiföldjére akik nekiálltak visítani, hogy menedéket kérnek -> Amnesty kinyitatta a határt, mivel nem biztonságos, háborúban álló országból érkeztek...