Nahát ,ezek a demokrácia szerető yenkik,ez biztos csak Orosz propaganda....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nagyon szerettek dobálózni az 5000 darab atomtöltettel. Raktáron lévővel együtt van annyi, de azokhoz hordozó is kell ám. Aktív szolgálatban max 1550 atomtöltet és 700 hordozóeszköz lehet a START III szerződés értelmében. Hogy értsd : egyszerre csak 1550-et lehet bevetni.Tehát 5000 atomtöltet nem tartja vissza a nyugatot, de néhány szerinted nem jól működő légvédelmi rendszer igen, akkor amikor már több rendszerbe állt 5.gen. gép van nyugaton, mint amennyi az oroszoknak valaha lesz?
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem ez a videó egy hamisítványnak tűnik."75-en jöttünk ide, és most már csak 14-en vagyunk itt. A többiek mind halottak vagy sebesültek"
![]()
ElképesztŠszámot mondtak be az orosz katonák: ha ez igaz, nagy a baj
Anton Gerasenko, Ukrajna belügyminiszterének egyik tanácsadója osztotta meg és látta el felirattal azt a felvételt, amelyen egy, Avgyijivkánál harcoló orosz katona beszélt az egységért ért veszteségekrÅl.www.portfolio.hu
Úgy néz ki az oroszok továbbra is ész nélkül küldik a katonáikat a darálóba. Semmit se tanultak Bahmutból se. Ilyen áron csak korlátozott eredményeket lehet elérni.
Az oroszok mostanra már nagyon elenjarnak a különféle dróntaktikakkal, bevetesekkel, azok zavarasaval és egyéb ellenük való védelemmel.Itt is ez van. Mindkét oldal egyenként vadászgat FPV drónokkal (is). Persze ebben az is benne van, hogy ezekkel a drónokkal nemigen szoktak “hazamenni”, így amikor fogy a szufla, már kb bármire és bárkire rávezetik, csak hogy ne menjen kárba a gép. Viszont itt egy nagyságrenddel több az élőerő meg a gép is, mint az azeri konfliktusban, szóval eltarthat még egy darabig.
A Szpartánál láttam egyébként FPV-kkel bombázni (NEM a szokásos DJI/Autel modellekkel, hanem barkácsdrónokkal), azokat pl tipikusan visszavezetik az operátorokhoz a dobálás után.
Egyébként a mindenféle zavaróeszközök megjelenésével együtt sokáig fogunk még ilyen drónokat látni, ugyanis (az oroszok legalábbis) gőzerővel fejlesztik az autonóm célmegjelelölésre képes, operátori beavatkozást nem igénylő, és így minimális kétirányú kommunikàciós igényű eszközöket. A Lancetből már van ilyen. Az izdelije-53 már alapból ilyennek készült. És egész biztos, hogy házibarkács drónokból is lesz ilyen.
Ez szerintem nem egészen így van, ahogyan mondod. Ezek a rakéták azt mutatják, hogy a hagyományos rakétavédelmi rendszerek nem képesek őket elfogadni. Onnantól hogy hagyományos fegyverzetet hordoznak, nem kell túl nagy képzelő erő ahhoz, hogy ezek nukleáris robbanófejeket is hozzanak.Igazán érdekelnének ezek a részletek, mert ez így még az oroszok csúcsfegyverei a titkos raktárakban pihennek 10000 számra konteónál is reménytelenebb.
De leírom újra, 5000 atomtöltet amivel vagy 500x ki lehet pusztítani a teljes bolygót nem tart vissza, de akárcsak egy ICBM pusztítóerejénél több 1000x kisebb hatóerejú konvencionális fegyverzet meglépte meg igen?
Azért na, ehhez nagyon nagyon sok fantázia is kevés.
Már miért lenne kevésbé hatékony a házibarkács?Milyen gránátokat dobálnak a drónokkal? Ahoz túl hatékonyak, hogy valami házi barkács legyen, és túl egyformák is, de legtöbbször nem kézigránátot használnak, hanem valami hosszúkás kis szart amiből ki sem néznéd, hogy ekkora pusztítást végez akár 5-10 méter távolságból is.
U.I. Magyar veto az ukránok EU csatlakzási próbálkozásai ellen
Zelenszkij egyértelművé tette, hogy a Fehér Ház és a Kongresszus arról fog beszélni, hogy „az idei év eredményei alapján milyen eredményeket érhetünk el jövőre”.A republikánus ellenzék gátolja az Ukrajnának szánt új költségvetési előirányzatokat, amelyek többsége radikális migrációs reformra akarja cserélni a segélyeket, míg egy kisebbség általában megkérdőjelezi a további kiadások célszerűségét, és erőfeszítéseket kér a konfliktus lezárására.
Источник: https://rusvesna.su/news/1702323860„Patriot (légvédelmi rendszerek), elektronikus hadviselés, drónok és vadászrepülőgépek – mindez segít csapatainknak előrenyomulni a földön” – mondta Zelenszkij.
Szerintem csődben vannak. Ha nem megy pénz, belső lázadás lesz.Úgy látom nagyon kell a szomszédban a zsé.
Ez a Kuleba gyerek nagyon lefogyott. Szerintem,már edzi a gyomrát az orosz börtönkosztra.Úgy látom nagyon kell a szomszédban a zsé.
Simán ki lehet provokálni, el lehet adni, hogy az oroszok legyenek az egyértelmű agresszorok, akiket mindenáron le kell győzni.Napoleon is megpróbálta. Hitler is. Belebuktak. A natot egészében politikailag lehetetlen belevinni egy Oo elleni támadó hâborúba, mert azon széttörne a védelmi szövetség. Legfeljebb egy pár elvetemült, nem mérvadó tagállam követné az amerikaiakat. Baltiak, lengyelek? Angolok? Németek, franciák, olaszok biztos nem és ezzel bukik is minden terv.
Ezt már pedzegettem,hogy jön a polgárháború.Szerintem csődben vannak. Ha nem megy pénz, belső lázadás lesz.
VOG-25P, 40mm-es repeszgránát.Milyen gránátokat dobálnak a drónokkal? Ahoz túl hatékonyak, hogy valami házi barkács legyen, és túl egyformák is, de legtöbbször nem kézigránátot használnak, hanem valami hosszúkás kis szart amiből ki sem néznéd, hogy ekkora pusztítást végez akár 5-10 méter távolságból is.
Köszönöm a kioktatást, már régen volt benne részem. Ha jól értem, átmentem jogászkodásba, amit a szubhumánok szoktak, ill. ezáltal szubhumánná is váltam magam is, erre azért szeretnék reagálni:..."A fickó a videón egyrészt ukrán, másrészt (ezt erős undorral írom) katona. Elvileg. Láttuk, hogy..."
Ez a videó elég régi, emlékszem rá, pont a drónelhárító fegyver miatt, kb az első videók egyike volt amin látni lehetett ezt a fegyvert.Nem akarlak elkeseríteni, de nekem ez a videó egy hamisítványnak tűnik.
Miért kellett az egészet újra szinkronizálni? Ha megfigyeled, akkor a beszélő srác szája nincs szinkronban a hangokkal, amik elhagyják a száját. (Visszalassítottam normál sebességre, és úgy sem, de a videó felgyorsítása nem indokolja a lipsync elcsúszását)
Miért kellett a videót 25%-kal felgyorsítani?
Ezek neked nem gyanúsak?
Nyilván megugranak a veszteségeik számai a támadó műveletek elkezdésével, de ezt miért pont egy manipulált videóval próbálják bebizonyítani?
Azt remélem tudod, hogy te abba a szektába álltál bele akik szerint a Hamasz nevű terrorszervezetet kell támogatni csak azért mert Putyin megorrolt a zsidókra amiért az ukránokat merik támogatni az oroszok helyett. De ha ezzel nem is mondtam volna el mindent, akkor azokkal vitatkozol akiknél a mindennapi érvelés része az, hogy "hát de ő is lopott", mintha ez bármiféle érv lenne a bármelyik rabló mellett. De azt is mondhatnám, hogy ez a szekta gátlástalanul hazudja rólam, hogy én az ukránoknak szurkolok, holott minimum kétszer leírtam az álláspontomat, csak a szekta szektás mivoltjából adódóan képtelen a feket és fehér világnézetnél bonyolultabb gondolatokat befogadni. Annak meg külön örülj, hogy szubuhumán lettél, én voltam már hazaáruló és a magyarságomat is kétségbe vonta a szekta csak azért mert nem azt gondolom amit ők. Én azért szurkolok neked!Szép estét mindenkinek.
1949 óta van MAD és azóta működik. Nevezhetjük blöffnek, hülyeségnek, vagy bármi másnak, de csakis és kizárólag a MAD volt az, ami megakadályozta az elmúlt 74 évben, hogy egymásnak essen az USA és a szovjetek/oroszok. Nincs és soha nem lesz olyan hagyományos fegyver, ami bármilyen formában hatással van a nukleáris elrettentő erőre. Az atomháború pedig 5000 atomtöltettel kezdődik és néhány óra múlva véget is ér, mert nem létezik, olyan, hogy korlátozott atomháború, vagy, hogy két szuperhatalom az atomfegyverei árnyékában hagyományos fegyverekkel vívjon háborút.Az 5000 atomtöltet nem valós katonai fenyegetés, hanem egy nukleáris blöff.
A probléma a valódi fegyverekkel van, mint a légvédelmet kijátszó Kinzshal.
Miért?
Mert ha ezek ellen indulnának meg, az tényleg okozhat közvetlen veszteséget, ami lehet, hogy csak pártíz katona, de odahaza komoly politikai blamázs.
És ne feledd, az atomháború nem az 5000 atomtöltettel kezdődik, azzal csak befejeződik.
Ez a kedvencem, a harcos orosz nép.A vénasszony erre izgult, gondolom én. Mert normális embernek egy ilyen nem fordult volna meg a fejében. Ahhoz, hogy valaki egy ilyen háborút elindítson ahhoz Madeleine Albright lelkület kell. Tiszta szerencse, hogy vannak ott is normális emberek, különben annyi lenne itt mindenkinek. Ezek aztán leültetik a valagukra az ilyen Klingonné féléket.
Meg biza. Mennyi kincs és az mind az övék lehetett volna. Még vagy 100 év globális vezető szerepet nyertek volna általa. És tudjuk, aki időt nyer az életet nyer.
De mivel nem mertek ők a mackó barlangjába bemenni, az idióta kaprokat küldték be, akik jól rá is fáztak. Még két év ilyen semmire sem menő háborúzgatás és a feltüzelt lakósságuk teljesen kiég.
Ez így van. Azonban nagy reményt fűztek a rakétaelhárító rendszerükhöz (na meg az F-35-höz, de majd erről a Dudinak válaszolok), hogy az talán megoldja ezt a problémájukat, de amint egyre jobban látszik, nem jött össze. Valahogy az oroszok a hiperszónikus rakétával előnybe kerültek.
A NATO ránézésre sokkal nagyobb és erősebb. Csak az a baj, hogy nem a GDP megy a frontra, hanem az ember. Na abból ha több is van, de szarabbul állna nyugaton. Eleve az ottani polgár nem akar harcolni semmilyen ideológia miatt. Ő élni akar, bulizni, utazni, egy szóval szórakozni és nem USA érdekek miatt meghalni. Ha ez nem lenne elég, még mentálisan is teljesen felkészületlen. A többség még egy nyúlnak sem merné elvágnia nyakát, nemhogy egy embert lelőni. Fizikai tűrőképessége is alacsony. Egy hét fagyos sáros, bombázott lövészárokban töltött idő után megadná magát, vagy meghalna a rossz körülmények miatt. És ha ez még nem volna elég, mamuci kicsi fiát ha lelőnék a fronton, na akkor mamuci rágyújtaná a parlamantet a képviselőkre. Pár ezer koporsó után menne az a politikus aki eröltetné a háborút. Egy szó mint száz a jelen nyugati társadalom nem alkalmas egy donbaszi típusú háború megvívására. Ezt Soros Gyuribácsi is jó l látta a 90-es évek elején, amikor már arról beszélt, hogy egy Oo. elleni háborút a K-európai népekkel kell megvívatni, mert ezek még alkalmasak arra.
Annyira biztos vagy te azokban az 5. generációs gépekben?
Nehogy úgy járjanak velük, mint az F-114-esel Jugóban! Csak ez egy kicsit jobban fog fájni nekik, mert miután egyet is lelőnek. a lőtéri kutya sem fog venni belőle (na jó a csicskák fognak).
Nyitott ajtókon dörömbölsz. Jelenleg nem létezik a világon (és még jó sokáig nem is fog) olyan rakétavédelmi rendszer, ami képes lenne akárcsak egy SLBM tengeralattjáró néhány rakétás (figyelem nem az összes csak 4-5db) salvóját megállítani. Amióta léteznek interkontinentális ballisztikus rakéták, azóta nem okoz semmiféle problémát úgy célbajuttatni az atomfegyvereket, hogy az ellen védekezni lehessen. Tehát nincs szükség mágikus hagyományos rakétákra és CM-ekre, mert az 50-60-as évek óta rendelkezésre áll ez az eszköz és úgy hívják (mint már fentebb említettem) interkontinentális ballisztikus rakéta.Ez szerintem nem egészen így van, ahogyan mondod. Ezek a rakéták azt mutatják, hogy a hagyományos rakétavédelmi rendszerek nem képesek őket elfogadni. Onnantól hogy hagyományos fegyverzetet hordoznak, nem kell túl nagy képzelő erő ahhoz, hogy ezek nukleáris robbanófejeket is hozzanak.
Ott még attól sem kell tartaniuk, mint amikor a Patriot rendszerek leszedték őket, amikor már nem Hiperszonikus sebességgel mennek.
Nem kell, túl nagy képzelő erő ahhoz hogy egy London felett, vagy bármelyik nyugati nagy város felett elrepülő Kindzsál a levegőben felrobbant egy nukleáris fegyvert.
Ugyan, ez ellen mi a fészkes fenébe védekezik bárki is?
Ezért igazán félelmetesek ezek az eszközök…. Jó eséllyel, még észlelni sem biztos hogy észlelik…. Nincs olyan védelmi rendszer, amelyik jelen pillanatban ez ellen védelmet nyújtana….
Nem kell ezt túl gondolni, de ne is nézzük már le!
Szinte mindegyik biztonságpolitikai szakértő, komoly fenyegetésnek tekinti a Hiperszonikus fegyvereket!
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..