[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 110
22 927
113
Gondolhatjuk, hogy lehet úgy háborút vívni, ahogy az angolok és a németek vívták az Angliai-csatát,de az két olyan kultúrnemzet csatája volt ahol a két ország légierejének normái azért közel álltak egymáshoz (pl ugyanez a lovagiasság már nem volt meg a németek és az amerikaiak közt), de ez a kivétel. A háborúk maradék 95% bizony úgy vívódik mint az ukrán-orosz háború.
Ami pedig a drónról dobálom a sebesültet gránáttal dolog hátterét illeti, szerintem két oldalról közelíthető meg. Az egyik a drónpilóta oldala aki egy monitoron át látja ezt az egészet mint egy PC játekban, neki ez teljesen személytelen dolog. Nem elképzelhetetlen, hogy ugyanez az ember már 1méterről nem lenne képes lelőni a sebesültet, mert ott már nincs meg a személytelenség, nem egy képernyőn át látná a dolgot.

A másik, ami szerintem gusztustalanabb az a gátlástalan propagandagépezet diktálta elvárás. Ezek a felvételek nemhogy tűrve vannak, hanem el is várják őket, hogy utána propagandaként használják (mindkét oldal!!!).

Szereintem abban megegyezhetünk, hogy a propaganda még gennyesebb, mint maga a háború.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 521
20 393
113
Az a feltételezés hogy az oroszok tényleg ezt ígérték és tiszteletben is tartották volna. A tény pedig a háború.
Minszk1 és Minszk2 után nekem ne papolj "feltételezésről" meg "be nem tartott ígéretekről", mert ott aláírt szerződések voltak, amiket - mint azóta kiderült - eleve azzal a tudattal írtak alá (ukránok, németek, franciák), hogy nem fogják betartani őket. Szóval ki is a hazug ebben a játékban?
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 981
12 773
113
Amugy en OV-bol siman kinezem hogy mindket pontot vetozta volna legszivesebben, de:
  1. vetozod a szegeny, "artatlan" Ukrajna csatlakazasat
  2. es meg a "penzet" is elveszed
, masnapra mar OV lenne az ultimate evil (mondjuk lehet igy is az elesz, eleg a nyugati mediumokat megnezni :D)

Igy meg:
  1. a szajha kapott egy igeretet hogy majd valamikor 10 ev mulva a nem is letezo orszaga EU tag lesz(aha persze...)
  2. a lenyeg hogy a szovjet szajha nem fog az EUs penzeken eloskodni
Szerintem mire elerjuk a tavasz veget, a hibbant sereg nagy resze kicsontozott allapotban fog(nem) letezni, akkor majd meg a legelvetemultebb balos politikusok is visszavesznek ebbol a nagy tamogatasbol es szepen csendben el lesz a hibbantak keze engedve.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 596
47 919
113

Lengyelország azt kéri, hogy tiltsák be a cukorszállítást Ukrajnából​

A cukorrépa-termelők felszólították Lengyelország új mezőgazdasági miniszterét, Czeslaw Sekierskit, hogy tiltsa meg a cukorszállítást Ukrajnából – jelentette az RMF FM rádió.

„Lengyelországnak azonnal embargót kell bevezetnie az Ukrajnából származó cukorimportra” – mondta a Cukorrépa-termelők Országos Szövetsége.

A szervezet emellett arra kérte a minisztert, hogy tegyen „olyan intézkedéseket, amelyek hatására az EU feladja az Ukrajnából származó cukor uniós piacra való korlátlan hozzáférését lehetővé tevő szabályokat”, és állítsa vissza az eredeti 20 070 tonnás kvótát.
A szervezet ellenzi az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékek vámmentes és korlátlan behozatalát lehetővé tevő uniós határozatok kiterjesztését.

„Ebben a szezonban körülbelül 2,3 millió tonna cukrot állítunk elő Lengyelországban. Felmerül a kérdés, hogy jövőre hány százezer tonnával kell csökkentenünk a cukortermelést, ha folyamatosan nő az ukrajnai cukorimport” – hangsúlyozta a szövetség.

Az ukrán mezőgazdasági termékek behozatalára vonatkozó vámok és kvóták ideiglenes felfüggesztése után több tucatszorosára nőtt az Ukrajnából az EU-ba irányuló cukorimport. A legsebezhetőbbek a határmenti országok, ahol az EU-ba importált ukrán cukor nagy része marad. Ez a lengyel ipart és mezőgazdaságot hátrányos helyzetbe hozza a nyugat-európai partnerekhez képest.

„Lengyelországban és más Ukrajnával határos országokban a cukor árának csökkenése volt tapasztalható” – áll a jelentésben
Источник: https://rusvesna.su/news/1702622190

A Tornado különleges erők osztaga.
A Wagner PMC egykori harcosait tartalmazza. Különféle feladatokat lát majd el Fehéroroszországban.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az ukrán erők csak a tél miatt lassultak le, nincs válság

Az ukrán fegyveres erők frontvonalbeli akcióinak lassulását a tél kezdete okozza, nem pedig válság – állította Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

“Ami az amerikai tábornokok, néhány más személy kijelentéseit illeti, én ezt mondom, hogy nem válságról van szó, hanem a télről. Télen mindig lelassulnak a hadműveletek – mind az ellentámadások, mind a védekezések. Ezért úgy vélem, hogy ez a jelzés ezzel függ össze” – mondta egy sajtótájékoztatón.

Zelenszkij azt követően tette ezt a megjegyzést, hogy egy riporter arra kérte, kommentálja az ukrán fegyveres erőkkel együttműködő egyes amerikai tábornokok kijelentéseit, miszerint eljött az ideje, hogy Ukrajna átálljon a védekezésre.

Korábban a The New York Times arról számolt be, hogy több amerikai katonai tisztségviselő azt ajánlotta Ukrajnának, hogy összpontosítson az ellenőrzött terület megtartására, hogy 2024 végéig megkezdhesse a béketárgyalásokat Oroszországgal.

November elején az ukrán fegyveres erők parancsnoka, Valerij Zaluzsnij a The Economistnak adott interjúban azt mondta, hogy az Ukrajna körüli konfliktus zsákutcába jutott, az ukrán erők nem képesek áttörést elérni a frontvonalon. Zaluzsnij szerint a pozíciós kimerülési konfliktus évekig tarthat és teljesen kimerítheti Ukrajnát.

Az ukrán hadsereg június eleje óta hiábavaló támadási kísérleteket tesz. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint Kijev hat hónap alatt több mint 125 ezer embert és több mint 16 ezer járművet veszített. Az orosz fél többször hangsúlyozta, hogy az ellentámadás nem hozott érdemi eredményeket Ukrajna számára. Az elmúlt hetekben mind Nyugaton, mind Kijevben többször elhangzottak olyan nyilatkozatok, hogy az ellentámadás nem volt elég sikeres, és a frontvonalnál kialakult helyzet zsákutca az ukrán fél számára.
Forrás: Orosz Hírek


Ukrán bunkert semmisített meg egy orosz dróncsapás

Az orosz katonaság által elfogtott ukrán katonák elmondják az igazat a parancsnokukról!!

A Kongresszus törvényt fogadott el, amely megtiltja az amerikai elnöknek, hogy egyoldalúan kivonja az országot a NATO-ból

2023.12.15. - 02:46

Trump előretörése a közvélemény-kutatásban rémítő

A Kongresszus törvényjavaslatot fogadott el, amely megakadályozza, hogy az Egyesült Államok bármelyik elnöke kilépjen a NATO-ból anélkül, hogy a ehhez előzetesen a szenátus jóváhagyását vagy a kongresszus törvényét megszerezné.

A Tim Kaine (D) és Marco Rubio (R) szenátorok által támogatott intézkedést az éves honvédelmi költségvetésbe foglalták, amelyet csütörtökön (12.14.) fogadott el a Ház, és várhatóan Joe Biden elnök ratifikálja.

A rendelkezés aláhúzza a Kongresszus elkötelezettségét a NATO-szövetség mellett, amely Trump volt elnök hivatali ideje alatt tűz alá került.

Természetesen Biden alatt az USA irányt váltott, amit megerősített az amerikai diplomácia hozzáállása az ukrajnai háborúhoz és a közel-keleti eszkalációhoz.

"A NATO határozottan válaszolt Putyin ukrajnai háborújára és a világszerte növekvő kihívásokra" mondta Kain szenátor nyilatkozatában, hozzátéve, hogy a jogszabály “megerősíti, hogy az Egyesült Államok támogatja ezt a kritikus szövetséget, amely alapvető fontosságú nemzetbiztonságunk szempontjából. Erős üzenetet küld a világ hatalomgyakorlóinak is, hogy a szabad világ egységes marad” – tette hozzá.

A republikánus Rubio a maga részéről elmondta, hogy az intézkedés a kongresszusi felügyelet kritikus eszközeként szolgált. "Gondoskodnunk kell arról, hogy megvédjük nemzeti érdekeinket és védjük demokratikus szövetségeseink biztonságát" - fogalmazott közleményében.

Az Egyesült Államok stratégiai dilemmában van a NATO álláspontjával kapcsolatban

Trump??? hivatali ideje alatt mélyen befektetett a NATO-szövetségbe, több katonát és katonai erőforrást áldozott Európába Putyin Oroszországa ellen erődemonstrációként.
Felügyelte a szövetség Finnországra való kiterjesztését és Svédország teljes jogú tagságának biztosítására irányuló folyamatos erőfeszítéseket.

Ezzel szemben Donald Trump republikánus elnökválasztás vegyes üzeneteket küldött a szövetséggel kapcsolatban 2024 előtt.
A volt elnök hívei azzal érvelnek, hogy kemény beszédei és a szövetséget kritizáló bírálatai arra ösztönözték a tagállamokat, hogy teljesítsék a védelmi kiadások 2 százalékának elérésére vonatkozó kötelezettségeiket, könnyítve ezzel az Egyesült Államok terheit.

Trump kritikusai azonban azt állítják, hogy a volt elnök retorikája gyengíti a szövetség egységét és céljának erejét.
Ennek megfelelően nem csillapodtak az aggodalmak, hogy Trump feladja az Egyesült Államoknak a szövetség kölcsönös védelmi egyezménye iránti elkötelezettségét, vagy teljesen kivonja az Egyesült Államokat.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 922
16 934
113
Az ukrán erők csak a tél miatt lassultak le, nincs válság

Az ukrán fegyveres erők frontvonalbeli akcióinak lassulását a tél kezdete okozza, nem pedig válság – állította Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

“Ami az amerikai tábornokok, néhány más személy kijelentéseit illeti, én ezt mondom, hogy nem válságról van szó, hanem a télről. Télen mindig lelassulnak a hadműveletek – mind az ellentámadások, mind a védekezések. Ezért úgy vélem, hogy ez a jelzés ezzel függ össze” – mondta egy sajtótájékoztatón.

Zelenszkij azt követően tette ezt a megjegyzést, hogy egy riporter arra kérte, kommentálja az ukrán fegyveres erőkkel együttműködő egyes amerikai tábornokok kijelentéseit, miszerint eljött az ideje, hogy Ukrajna átálljon a védekezésre.

Korábban a The New York Times arról számolt be, hogy több amerikai katonai tisztségviselő azt ajánlotta Ukrajnának, hogy összpontosítson az ellenőrzött terület megtartására, hogy 2024 végéig megkezdhesse a béketárgyalásokat Oroszországgal.

November elején az ukrán fegyveres erők parancsnoka, Valerij Zaluzsnij a The Economistnak adott interjúban azt mondta, hogy az Ukrajna körüli konfliktus zsákutcába jutott, az ukrán erők nem képesek áttörést elérni a frontvonalon. Zaluzsnij szerint a pozíciós kimerülési konfliktus évekig tarthat és teljesen kimerítheti Ukrajnát.

Az ukrán hadsereg június eleje óta hiábavaló támadási kísérleteket tesz. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint Kijev hat hónap alatt több mint 125 ezer embert és több mint 16 ezer járművet veszített. Az orosz fél többször hangsúlyozta, hogy az ellentámadás nem hozott érdemi eredményeket Ukrajna számára. Az elmúlt hetekben mind Nyugaton, mind Kijevben többször elhangzottak olyan nyilatkozatok, hogy az ellentámadás nem volt elég sikeres, és a frontvonalnál kialakult helyzet zsákutca az ukrán fél számára.
Forrás: Orosz Hírek


Ukrán bunkert semmisített meg egy orosz dróncsapás

Az orosz katonaság által elfogtott ukrán katonák elmondják az igazat a parancsnokukról!!

A Kongresszus törvényt fogadott el, amely megtiltja az amerikai elnöknek, hogy egyoldalúan kivonja az országot a NATO-ból

2023.12.15. - 02:46

Trump előretörése a közvélemény-kutatásban rémítő

A Kongresszus törvényjavaslatot fogadott el, amely megakadályozza, hogy az Egyesült Államok bármelyik elnöke kilépjen a NATO-ból anélkül, hogy a ehhez előzetesen a szenátus jóváhagyását vagy a kongresszus törvényét megszerezné.

A Tim Kaine (D) és Marco Rubio (R) szenátorok által támogatott intézkedést az éves honvédelmi költségvetésbe foglalták, amelyet csütörtökön (12.14.) fogadott el a Ház, és várhatóan Joe Biden elnök ratifikálja.

A rendelkezés aláhúzza a Kongresszus elkötelezettségét a NATO-szövetség mellett, amely Trump volt elnök hivatali ideje alatt tűz alá került.

Természetesen Biden alatt az USA irányt váltott, amit megerősített az amerikai diplomácia hozzáállása az ukrajnai háborúhoz és a közel-keleti eszkalációhoz.

"A NATO határozottan válaszolt Putyin ukrajnai háborújára és a világszerte növekvő kihívásokra" mondta Kain szenátor nyilatkozatában, hozzátéve, hogy a jogszabály “megerősíti, hogy az Egyesült Államok támogatja ezt a kritikus szövetséget, amely alapvető fontosságú nemzetbiztonságunk szempontjából. Erős üzenetet küld a világ hatalomgyakorlóinak is, hogy a szabad világ egységes marad” – tette hozzá.

A republikánus Rubio a maga részéről elmondta, hogy az intézkedés a kongresszusi felügyelet kritikus eszközeként szolgált. "Gondoskodnunk kell arról, hogy megvédjük nemzeti érdekeinket és védjük demokratikus szövetségeseink biztonságát" - fogalmazott közleményében.

Az Egyesült Államok stratégiai dilemmában van a NATO álláspontjával kapcsolatban

Trump??? hivatali ideje alatt mélyen befektetett a NATO-szövetségbe, több katonát és katonai erőforrást áldozott Európába Putyin Oroszországa ellen erődemonstrációként.
Felügyelte a szövetség Finnországra való kiterjesztését és Svédország teljes jogú tagságának biztosítására irányuló folyamatos erőfeszítéseket.

Ezzel szemben Donald Trump republikánus elnökválasztás vegyes üzeneteket küldött a szövetséggel kapcsolatban 2024 előtt.
A volt elnök hívei azzal érvelnek, hogy kemény beszédei és a szövetséget kritizáló bírálatai arra ösztönözték a tagállamokat, hogy teljesítsék a védelmi kiadások 2 százalékának elérésére vonatkozó kötelezettségeiket, könnyítve ezzel az Egyesült Államok terheit.

Trump kritikusai azonban azt állítják, hogy a volt elnök retorikája gyengíti a szövetség egységét és céljának erejét.
Ennek megfelelően nem csillapodtak az aggodalmak, hogy Trump feladja az Egyesült Államoknak a szövetség kölcsönös védelmi egyezménye iránti elkötelezettségét, vagy teljesen kivonja az Egyesült Államokat.

Zselé aranyköpése:

"Az ukrán fegyveres erők frontvonalbeli akcióinak lassulását a tél kezdete okozza, nem pedig válság – állította Volodimir Zelenszkij ukrán elnök."

Az orosz medve meg nem fázik mert vastag a bundája. Ja, így már minden érthető. :D:D:D:D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 804
86 555
113
A tegnapi Putyinos kérdezz-felelekről (közte a "mennyi katona is harcol most?" kérdéskör):
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 456
31 800
113
Itt azt írják kivonult a teremből, hogy ő nem szavazza meg:

Nem értem, akkor van vétó vagy nincs?
Ha nem szavazza meg, az a vétó, nem?
Vétózni nem vétózott (mert olyan nincs), de nem szavazta meg.

Még 1 dolog lehet: mindenki azt hitte Orbán vétózik, és jóemberkedésből megszavazták, majd csodálkoztak, hogy Orbán kisétál.

Vagy valamivel mégis sikerült 13 év után bezsarolni Orbánt.

"Lavabo inter innocentes manus meas."
A feltüzelt tömeg ismét Barabbást választotta.
Valahogy úgy érzem, hogy egy sima határozat lett belőle, amit mi nem írtunk alá, tehát az uniós országok közül mi kimaradtunk, a többi kamukirály meg igennel szavazott valamire, hogy ennyi és annyi ország azt mondja, kezdje meg az unió a tárgyalásokat Ukrajnával. És ennyi. Szerintem.
Tárgyalni, tárgyalni...látszattevékenység?
Soros Alex megaszonta,
A júnió meg megszavazta.
Várjuk ki a végét. Lehet titkon mindenki arra várt, hogy majd jól vétózik és széttárhatják a kezüket, ők megpróbálták.
Ehelyett most tolni kell tovább a műsort.
Gyanítom, hogy biciklicsellel beültette őket a hinta-palintába.
.........................
Meglátásom szerint az ukrán sereg megroppant. Az oroszok most betörhetnek a frontvonalak mögötti szabad térbe, ahol már nehéz lesz megállítani őket. Jöhet egy újabb front megnyitása...
Megfilmesítve
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 326
33 386
113
Meglátásom szerint az ukrán sereg megroppant. Az oroszok most betörhetnek a frontvonalak mögötti szabad térbe, ahol már nehéz lesz megállítani őket. Jöhet egy újabb front megnyitása...

A háború azzal kezdődött, hogy az oroszok nyomultak előre a szabad térben, aztán mégsem tudták Kijevet sem bekeríteni. Ha valami kiderült ebből a háborúból, az az, hogy most nem működik az ilyen II. vh-s nagyszabású páncélos manőverező harcászat. Egyik oldal sem tudott ilyet megvalósítani, igaz használható légi támogatással sem rendelkezett egyik fél sem.
Tavaly nyáron meg megpróbáltak az oroszok ismét valami hasonlót, aztán kudarcba fulladt. Utána vesztettek el egy nagy területet, Limant, Kupjanszkot stb.
Szóval szerintem ha az oroszok erőltetni akarják megint az ilyesmit, ugyanaz lesz a vége. Megy pocsékba feleslegesen sok tízezer új katona, több száz az elmúlt időszakban felújított hk. és így tovább. Ha csak tényleg le nem állítják az ukránok minden támogatását nyugatról.
Egyszerűen nem megy ha műholdak és drónok mindent látnak, és a tüzérség szétszedi az előretörő csoportokat, vagy aknát szór eléjük, mögéjük és így tovább.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ukrajnának az USA és az EU segítsége nélkül nagyon nehéz lesz 1200 km-es frontot tartania

Kijevnek hiányzik a szükséges lőszer és drón, hogy ellenálljon az orosz támadásoknak
DefenceNet híradó
2023.12.15. | 11:50

Ukrajna nem kapta meg azt a pénzt, amit kért az USA-tól, és most nagyon nehéz lesz beszerezni az 1200 km-es front teljes hossza fenntartásához szükséges drónokat és lőszereket.

Az orosz erők eközben többé-kevésbé mindenhol előrenyomulnak, és minden ponton nyomják az ukrán alakulatot.

Kijevnek nagyon nehéz lesz megtartania pozícióit, és ha egy területen lyuk van, akkor a teljes védelmi vonal elmozdulása következik.

Tehát az elkövetkező hetekben nem érkezik nagy $$$ csekk az Egyesült Államokból…

Biztos vagyok benne, hogy Oroszország most mindenhol növelni fogja a nyomást, amíg az AFU fel nem bomlik.
Ez… pic.twitter.com/LyuL45y5rp
— — NÉMET — az idő eldönti — — (@GeromanAT) 2023. december 14.



Budanov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának vezetője:
Oroszország nem tervez katonai műveleteket Ukrajnában 2025-ben


Az ukrán hírszerzés szerint Oroszország nem tervezi a háború folytatását 2025-ben.
Legalábbis a mai napig, bár elképzelhető, hogy a következő év folyamán módosítani fogják ezeket a terveket.
Ahogy Kirill Budanov mondta, Oroszország továbbra is azt tervezi, hogy 2024-ben befejezi a háborút.

Az egyetlen dolog, amit elmondhatok, az az, hogy az Orosz Föderációnak nincsenek tervei a háború folytatására 2025-ben. Talán 2024 végére, ha nem változik semmi, kiigazítják ezt. De egyelőre nincsenek ilyen terveik.

A Hírszerzési Főigazgatóság vezetője szerint Oroszországnak gondjai vannak az erőforrásokkal, mert a háború nagyon drága. Ráadásul Oroszország a saját erőforrásaiért küzd, és ebben senki sem segíti. Míg Ukrajna nyugati országok pénzeit használja fel háborúra. Másrészt Oroszország nem függ más országoktól, viszont a fegyverellátás leállítása vereségbe fogja vezetni Ukrajnát.

Lehet, hogy kissé durván hangzik, de mi mások rovására harcolunk, ők pedig a sajátjukért. És számolják a pénzüket, bár úgy tűnik, hogy nem. És nagyon kényesek – tette hozzá Budanov.

A német hírszerzés azonban nem ért egyet az ukrán hírszerzéssel, a németek szerint a hadműveletek nemcsak 2025-ben zajlanak majd, hanem 2026-ban is folytatódnak, amíg Oroszország el nem foglalja Ukrajna teljes bal partját.

Persze, hogy nem tervez Oroszország katonai műveleteket Ukrajnában 2025-ben, ők azt már jövőre lezárják Kaporföld földarabolásával, denácifikálásával (ebben Budanov is benne lesz) és leszerelésével.

A német hírszerzéssel megosztották a föltételezéseiket a britek?


A medve beindult (bár még nincs eléggé hideg neki), tavaszra keleten tavaszra a Dnyeperig nyomja a kaprokat, délen meg Odesszát és a folyó fölötti területeket foglalja el.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 408
79 405
113
A háború azzal kezdődött, hogy az oroszok nyomultak előre a szabad térben, aztán mégsem tudták Kijevet sem bekeríteni. Ha valami kiderült ebből a háborúból, az az, hogy most nem működik az ilyen II. vh-s nagyszabású páncélos manőverező harcászat. Egyik oldal sem tudott ilyet megvalósítani, igaz használható légi támogatással sem rendelkezett egyik fél sem.
Tavaly nyáron meg megpróbáltak az oroszok ismét valami hasonlót, aztán kudarcba fulladt. Utána vesztettek el egy nagy területet, Limant, Kupjanszkot stb.
Szóval szerintem ha az oroszok erőltetni akarják megint az ilyesmit, ugyanaz lesz a vége. Megy pocsékba feleslegesen sok tízezer új katona, több száz az elmúlt időszakban felújított hk. és így tovább. Ha csak tényleg le nem állítják az ukránok minden támogatását nyugatról.
Egyszerűen nem megy ha műholdak és drónok mindent látnak, és a tüzérség szétszedi az előretörő csoportokat, vagy aknát szór eléjük, mögéjük és így tovább.
Elegtelen erőkkel persze hogy nem működik...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 456
31 800
113
Elegtelen erőkkel persze hogy nem működik...
Az erejük a terület megtartásához volt elégtelen. Rossz nyelvek szerint a SAS is benne volt, meg a teljes NATO felderítés. A visszavonulás meg az isztambuli tárgyalások miatt történtek, amibe Johnsonék Boriszkája beleköpött a borscsba egy betyárosat.
...........................
Ez besült...
Már a WP szerint is...
Aknakeresők...megtalálták.
EU érettek...ja...,hogy az EU is így működik.
Aknászok, a háború vidám pillanatai
A tűréshatáron túli csapat...
Összfogl.