[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 002
53 928
113
Csak a hozzászólásokat érdemes elolvasni!


Ehhez mit szóltok. Ha 30 év alatt nem sikerült a saját lábára állni, akkor ettől a "világos tervtől" biztosan menni fog.

Az Egyesült Államoknak világos terve van Ukrajna jövőbeli fejlesztésére – Külügyminisztérium​

Az Egyesült Államoknak „nagyon világos terve” van Ukrajna jövőbeli fejlődésére vonatkozóan, amely nem igényel jelenlegi segélyszintet – mondta szerdán Antony Blinken külügyminiszter.

"Van egy nagyon világos tervünk, amely biztosítja, hogy Ukrajna a saját lábára tudjon állni gazdaságilag, katonailag és demokratikusan, és ne legyen szükség a jelenlegi szintű segítségnyújtásra" - mondta Blinken egy sajtótájékoztatón. az amerikai diplomáciai szolgálat elmúlt évi munkáját.

Az amerikai diplomácia vezetője szerint ehhez az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek kell „segíteni Kijevnek, hogy legyőzze ezt a telet, a tavaszt és a nyárat”.

"Folytatnunk kell a támogatásunkat, hogy segítsünk Ukrajnának eljutni arra a pontra, ahol képes önállóan megállni" - tette hozzá Blinken.
Источник: https://rusvesna.su/news/1703094032


Mondjuk, nekem nagyon negatív véleményem van az úgynevezett segítésről. Két okból:
1) Vannak olyan népcsoportok, akiket állandóan segíteni kell. Vég nélkül. Ők ebből élnek.
2) Németországnak is segítettek a 2. viláfháború után, de meggyőződésem, hogy a németek e segítség nélkül is talpra álltak volna. Szóval halászni kell megtanítani, akit lehet, nem halat adni.



Csak szólok a kedves blinken srácnak, hogy az Oroszoknak is vannak tervei az Ukrajnának nevezett területtel,úgy foglalnám össze, hogy ha eddig nem sikerült Ukrajnának a saját lábára állnia,akkor már nem is fog.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 172
83 874
113
Hehe. A Putyinos felosztási tervek kapcsán tavaly márciusból, amit Kijev Szellemének írtam:
2014ben Putyin?

Ember, Nulandék puccsoltak egyet Kijevben, aztán a náci csürhéjük 2014. május 2-án odament lincselni az ogyesszai szakszervezeti székházhoz és fegyvertelen oroszokat gyújtottak fel, lincseltek meg. Aki kijött az épületből agyonlőtték. Milyen Putyin támadt? Majd miután meg volt a pogrom, az utolsó donyecki traktoristának is meg volt az indok, hogy miért utálja meg az ukránokat. Aztán nem sokkal rá egy csoport bement a donyecki reptérre, elfoglalta azt, majd az ukrik helikkel megpróbálták visszafoglalni, és közben lőni kezdték a saját civil állampolgáraikat, a la román forradalom! Majd miután nem ment első körben a csoport kiűzése, a saját népük ellen indítottak egy Anti Terrorista Hadműveletet (ATO), és kemény mészárlásba kezdtek az oroszok lakta kelet megyékben. Közben ezerszámra jöttek az önkéntesek át harcolni, pl. Givi és Motorola fajták, egyszeri munkások katona múlttal. A többi történelem.

Most sem véletlen, hogy az orosz vinalon Különleges Művelet néven fut az anti-ATO, és nem háborúként!

Anno a magyar média se háborúnak nevezte a donyecki és luhanszki harcokat, hanem különleges terrorista ellenes műveletnek!

Ha az nem volt háború (de az volt), akkor ez se az (de az).


Csak megint az a fránya kettős mérce, persze attól függően, hogy mi a média fősodor.

Egyébként Aquarell linkelte a héten az egyik legjobb cikket a miértek témában. Kár, hogy nem nagyon volt róla több szó sehol!


Egyébként semmi se változott 2015 óta.

Ukri sikerpropaganda, orosz veszteségek, nagy csönd a sajátról vagy torzítás, mint most, majd ahogy bekerítik őket, majd felszámolják, és jönnek az első képek az ukri veszteségekről százas nagyságrendben, mint ami ma este látható volt, a hatás is uaz lesz, mint 2014-2015ben. Nem lesz itt béke ... a ruszkik behúzzák Ukrajnát.

Annyi a különbség, hogy azért Poros ezt drogok nélkül is képes volt végigcsinálni. De nem tolta túl, az oroszok meg nem akartak világot megváltani, és leálltak. Most nem fognak.

Miután pedig felszámolták a keleti frontot, az oroszoknak lesz egy harcedzett katonai erejük a felszabadult egységekkel, az ukriknak meg semmi, ráadásul ahogy első nap írtam, tök jó, hogy a védelem korrekt, de ha nem mozdulnak ki, akkor Kijev bánja, ha meg igen és kitörnek, elpusztítják őket egy-egy katlanban, ahogy 14-15ben is tették.


Az ukriknak a hülye stratégia okán első nap óta végük, ezt majd ugyanúgy észre fogod venni, mint tetted 14-15ben, és bár reménykedsz, hátha most nem, ajrópanatosegíccccs, most lesz igazán végük! A fegyverszállítmányokat az oroszok megszerzik, szétlövik, a zsoldosokat elpusztítják. Gondolj bele mit fognak tenni Kijevvel, ha Mariupollal ezt tették, ami orosz kötődésű!?

Pillanatokon belül úgy fognak Ukrajnán át száguldozni, ahogy akarnak vagy tették az első napon. Ha kisebb ambushok lesznek is, lényegtelen lesz, mert vagy véget vet a háborúnak az ukrán elit, vagy úgy fog kinézni az egész ország, mint Berlin 1945. Nem elfelejteni, hogy a felállás, mint 1944ben: az otthon, az orosz területek felszabadítása után idegenben törlesztenek. Egy szírt vagy egy csecsent nem fogja érdekelni Kijev szépsége és szelleme. Ha ostrom alá veszik, ha!!!, akkor porba száll majd.

A dán példát kellett volna az ukránoknak követnie: nincs segítség, megadják magukat, de nem, feláldozták őket azok, akiktől a segítség nem érkezett meg, csak mert ha már elqurták, akkor az oroszok ezért szenvedjenek meg érte. Durci, durci.

Simán a nyugat miatt halnak meg ezerszámra. Ráadásul mindkét oldalon. Az ukriknak a teljes országot újjá kell majd építeniük, az oroszok meg pont azt érik el ami ellen küzdöttek korábban, vagyis egy nyugat mentes civilizációt, ahol nem lesz jelentősége egy választásnak. Ha lesz is, jelképes. Most intéztek el egy 150 millás országot a szanciókkal, ami pl. Európának öngól, az oroszoknak egy óriási esély. Konkrétan a nyugat kiszorult az orosz piacról. Nem hittem volna 1990 után.

Nehéz lesz az oroszoknak is, de idővel minden megoldható lesz Kínából.

Az ukránok meg nem fognak létezni. Inkább utálni fogják a maradók a vezetőket, mint isteniteni a nyomorért. Itt nem Németország szintről esnek az ukrik még nagyobbat vissza, hanem a gazdasági nyomorból még nagyobb gazdasági nyomorba. Már aki a szétlőtt országban ott marad. Az elmenekülők nem fognak visszatérni, mert nem lesz hová ...


Senki se fog emlékezni Ukrajnára. Ha miatzuk kitörne a 3. Vh, pláne ...

Most elképzelem a szitut, hogy az oroszok területeket ajánlanak fel a nagypofájú lengyeleknek Ukrajnából! Azonnal bukik a lengyel kormány ha nem fogadja el, folyamatosan egészen addig, míg el nem fogadja. A román dettó, főleg, ha a moldàv mézesmadzagot is bedobják, és igen, a magyar is kemény döntés elé kerül, ha ez az opció feljön ...

Viszont ha meglépik, addigra már egy nagy területű, de -20 millával kisebb országról fognak dönteni.

Ha az oroszok azt akarják, hogy ismét nyugi legyen, ahhoz ezt fel kell dobni. Ezért is érzem azt, hogy addig nem fognak leállni, míg fel nem lehet egy felosztási opciót dobni, így szerintem lesz Kijev és lesz más nagyvárosok ostroma is, ha az ukrán sereget megtörték Keleten.

Ha az orosz média jó időben betesz ukrán halottakról, romokról, kilőtt haditechnikáról képeket, talán nagy ellenállás sem lesz.

De ez még idő.

Pár hete a szankciók miatti szopást Európában nyárra tettem, aztán ahogy a debilebbnél debilebb intézkedések jöttek, májusra. Nem tudják megfogni sem az inflációt, sem a gazd problémák sorát.. A hülye kormányok Európa szerte nem fognak tudni ezzel megbirkózni
, így az ukrán háború is lerövidülhet. Remélem!
Egy dologban lőttem mellé, de a többség bejött. :D
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 238
61 671
113
"Van egy nagyon világos tervünk, amely biztosítja, hogy Ukrajna a saját lábára tudjon állni gazdaságilag, katonailag és demokratikusan, és ne legyen szükség a jelenlegi szintű segítségnyújtásra" - mondta Blinken egy sajtótájékoztatón. az amerikai diplomáciai szolgálat elmúlt évi munkáját.

Az amerikai diplomácia vezetője szerint ehhez az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek kell „segíteni Kijevnek, hogy legyőzze ezt a telet, a tavaszt és a nyárat”.

"Folytatnunk kell a támogatásunkat, hogy segítsünk Ukrajnának eljutni arra a pontra, ahol képes önállóan megállni" - tette hozzá Blinken.
Ez a "nagyon világos terv" már szerepelt Biden beszédében is. Addig támogatják Ukrajnát, ameddig csak szükséges. Világos.
Tulajdonképpen folytatódik a demokraták teljesen kidolgozatlan, értelem és világos cél nélküli Ukrajna-politikája, ami egy szimpla közpénz transzfer, illetőleg egy befektetői lufi.
A Biden-adminisztráció pontosan úgy viselkedik Ukrajnával kapcsolatban, mint a Wall Street-i szélhámosok.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Csak szólok a kedves blinken srácnak, hogy az Oroszoknak is vannak tervei az Ukrajnának nevezett területtel,úgy foglalnám össze, hogy ha eddig nem sikerült Ukrajnának a saját lábára állnia,akkor már nem is fog.
Ez már csak jóemberkedés a vég előtt, mint az EU-s szavazás a tagságukról.
Egyetlen dolog aminek még tétje van, hogy sikerül-e átszivattyúzni 50 mrd eurót USA-ba (-a kijevi vezetés illetéke).
Tjd5KLS.png




az utolsó ukránig


az ellen nem véd


eközben Kijevben


Van egy sanda gyanúm, hogy ezt egyetlen nyugati technika se csinálná utána...



difFnUx.png
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 379
10 930
113
A NATO EGY KUDARC, ÉS AZ OROSZOK GYŐZNEK // 2. rész
Stephen Bryen / Weapons and Strategy 2023. dec. 19.


...
Ha Ukrajna kapitulál, amint most Oroszország mondja, hogy azt akarja, a NATO súlyos vereséget szenved, az első vereséget a NATO 1949 áprilisi megalakulása óta.
...
Arra (nem) leszek kíváncsi, hogy ezt a nyugati országok hogyan fogják kezelni, menedzselni, no meg lekommunikálni.

De hogy nyugton nem fognak ülni a sejhajukon, abban abban biztos vagyok.
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 991
113
Ukrán pilóta átrepült az orosz oldalra

A légierő rangidős tisztje, a légierő repülés parancsnoka az egyetlen helyes döntést hozta, és átment az orosz oldalra!

Hazánkba érkezésével kapcsolatos részleteket még nem közöltek, de a „repült” szóból ítélve harci járművével - a Szu-27-es vadászgéppel - érkezett.

Egy aktív ukrán pilóta oroszországi repüléséről szóló szenzációs hírt a híres katonai blogger, Kirill Fedorov és az akciót szervező Voevoda pilóta jelentette.

A „Voevoda” jelentése szerint az ukrán légierő egy aktív tisztéről van szó, aki egyben repülésparancsnok is. Most a speciális szolgálatok dolgoznak vele, így az interjúra még várni kell. Maga a Ka-52-es pilóta ismét rámutatott, hogy az ukrán pilóta Oroszországba repült, ami utalhat az eltérített Szu-27-esről szóló pletykák valódiságára.

"A hozzánk repülővel tudtunk egy kicsit beszélgetni. Egy magas rangú tiszttel, egy repülésparancsnokkal. Egyelőre a megfelelő személlyel kommunikál. Megvárjuk, amíg adnak neki egy kis szünetet. egy interjút” – mondta Voevoda.

A DPR korábbi információs minisztere, Daniil Bezsonov katonai szakértő tisztázta, hogy a pilóta az SVO kezdetétől titokban együttműködött Oroszországgal.

Az orosz hadsereg szerint hamarosan nyilvánosságra hozzák a vele készített interjúkat.
boki
Sikerült kihallgatni az ukrán pilótát?
Sokunkat érdekelne.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 306
10 628
113
Arra (nem) leszek kíváncsi, hogy ezt a nyugati országok hogyan fogják kezelni, menedzselni, no meg lekommunikálni.

De hogy nyugton nem fognak ülni a sejhajukon, abban abban biztos vagyok.
Két verzió lehet szerintem, az egyik, hogy egyszerűen két mondatban lezárják, hogy vége, aztán áttérnek más témákra, mintha Ukrajna soha nem is létezett volna, a másik pedig hogy minden bűnt és hibát az ukránokra kennek, az oroszokkal meg kiegyeznek (immáron papíron), hogy nincs további NATO bővítés. Az ukránokat meg ráhagyják az oroszokra, vesződjenek velük és költsenek rájuk ezentúl ők.

Utána rátérnek arra, hogy fegyverkezni kell, mert jön a kínai-veszély.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 428
46 264
113
Azt remélem tudod, hogy nem az az okos aki veled ért egyet és hülye az aki nem?
Ebben igazad van. De én egy szakértőtől azt várnám el, hogy akkor szólaljon meg, ha valamennyire is önálló gondolatai és mondandója van. Nincs oldaltól teljesen független szakértő, az emberi lét velejárója, hogy ítélünk, választunk. Az viszont visszatetsző számomra, ha állandóan ismétel, és ráadásul nem is a saját gondolatát. "Az oroszok nem győzhetnek"- ezt már számtalan politikus kijelentette. Az más kérdés, hogy a fő fogalmat mindegyik elfelejti definiálni. Jó, politikusok. De egy szakértő ne ragadjon már le ezen a szinten.
Végezze el a dolgát: érveljen, adatoljon! Nem könnyű, bőven benne van a tévedés lehetősége. Inkább tévedjen, mint szolgai módon ismételjen!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Erős robbanások történtek a harkovi régió keleti részén

Ukrán források robbanások hangjairól számolnak be Harkov régió keleti részén. Ugyanakkor nem szólalt meg a légiriadó.

Az előzetes információk szerint az orosz hadsereg rakétatámadást intézett a kijevi rezsim fegyvereseinek megerősített területe ellen, amely a határ közelében található.

Emellett Harkovból érkeznek információk a külföldi zsoldosok és a hozzájuk rendelt egyik helyi náci alakulat tagjainak vereségéről. A hírek szerint a kijevi rezsim likvidált fegyvereseinek 13 holttestét és mintegy két tucat külföldit szállítottak a város hullaházaiba. Ugyanakkor az Ukrán Fegyveres Erők sebesült, ukrán állampolgárságú fegyvereseit rendes egészségügyi intézményekbe viszik, a külföldi zsoldosok számára pedig a helyi hatóságok külön kórházat jelöltek ki, amelynek személyzetében tolmácsok is vannak.

Azt is közölték, hogy tegnap este rakétatámadás történt az egyik harkovi szállítóraktár ellen, amelyet az ukrán parancsnokság logisztikai csomópontként használt a tartalékok átadására.

Előző nap arról számoltak be, hogy éjszakai támadás történt az ukrán hadsereg egy nagy raktárában a harkovi régióban található Otradnoje faluban. A pontos találat következtében jelentős mennyiségű ellenséges haditechnika megsemmisült. A regionális központ Szaltovszkij kerületében két rakétacsapás megsemmisítette a kijevi rezsim fegyvereseinek ideiglenes szállását, aminek következtében akár 50 ukrán katona is megsemmisült.



Új orosz razzia Kijevben: zsinórban az ötödik ebben a hónapban!

Bombázások Herszonban is

Az orosz fegyveres erők kedden éjjel, sorozatban az ötödik légicsapást indítottak az ukrán fővárosra, a kijevi katonai parancsnokság azt közölte, hogy a város felé tartó összes orosz fegyvert megsemmisítette, főleg a kamikaze drónokat.

"Az első információk szerint nem voltak áldozatok vagy károk" a kijevi orosz rajtaütésben - közölte a Telegramon Szerhij Popko, az ukrán főváros katonai közigazgatásának vezetője.

A helyi hatóságok szerint azonban Harkiv városában (oroszul Harkov, Nyugat-Ukrajna) legalább két találat történt, míg Herszonban (dél) kilencen megsebesültek.

"Az orosz megszálló erők Herszoni zámadása során kilenc ember megsebesült, köztük négy gyerek" - közölte a Telegramon Roman Mrotsko polgármester.

"Egy anyát és három gyermekét kórházba szállították", életük azonban nincs veszélyben, elsősorban "zúzódásaik" vannak, öten pedig könnyebben megsérültek, akiknek a helyszínen orvosi ellátást ajánlottak fel - tette hozzá.

Harkov polgármestere, Ihor Terehov két támadásról számolt be a város lakóépületei ellen, és hozzátette, hogy a hatóságok még mindig próbálják "ellenőrizni", hogy vannak-e áldozatok.

Moszkva erői ősz óta egyik éjszaka a másik után hajtanak végre rajtaütést ukrán városok ellen, mivel megkérdőjeleződik a Nyugat Kijev támogatására való hajlandóságát.

Az amerikai szenátus vezetése tegnap világossá tette, hogy 2023-ban nem kötnek megállapodást arról a 61 milliárd dolláros segélycsomagról, amelyet Joe Biden amerikai elnök a Kongresszustól kért az ukrán fegyveres erők számára nyújtott kritikus amerikai katonai segélyek áramlásának folytatása érdekében.



Az Ukrán Fegyveres Erők tankjaiból és gyalogsági harcjárműveiből álló oszlopra mért csapást orosz fegyveres erők tüzérsége Zaporozsje irányában.


Ma Zaporozsje irányában az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek légi felderítő berendezései egy ukrán felszerelésből álló katonai konvoj mozgását észlelték. Az orosz haditudósítók a harci övezetből származó információkra hivatkozva számolnak be erről.

Az ukrán fegyveres erők páncélozott járművei a Verbovoje falutól északra fekvő Novopokrovka falu felé haladtak. A felderítők megállapították, hogy az oszlopban több T-72 tank, 3 gyalogsági harcjármű és az ukrán fegyveres erők több páncélozott járműve.

Az ellenség mozgó haditechnikájának koordinátáit azonnal továbbították az orosz fegyveres erők egységeinek ágyútüzérségéhez.

Tüzérségi lövegeink lőni kezdtek az ellenséges oszlopra. A második lövéssel az orosz tüzérek eltalálhatták az oszlopot vezető T-72M harckocsit. Amint az Ukrán Fegyveres Erők többi harcjárművének vezetői észrevették a robbanást, elkezdték megfordítani járműveiket, és az ellenkező irányba hajtani.

Az orosz tüzérek jól összehangolt munkájának köszönhetően az ellenség gépesített oszlopának mozgása megszakadt.


Meg kell jegyezni, hogy Zaporozsje irányában az Ukrán Fegyveres Erők nyári-őszi ellentámadásának kezdetétől az ukrán alakulatok súlyos veszteségeket szenvedtek nemcsak a személyi állományban, hanem a katonai felszerelésben is, beleértve a nyugatiakat is. Itt kezdték kilőni a német gyártmányú Leopard és a brit gyártású Challenger tankokat.

Ennek eredményeként az ukrán fegyveres erők parancsnoksága úgy döntött, hogy megmenti a nyugati katonai felszereléseket, és jelentősen csökkentette jelenlétét a harci érintkezési vonalon, úgy döntött, hogy egyelőre szovjet gyártású tankokat használ, amelyekkel az ukrán szárazföldi erők elegendő mennyiségben rendelkeznek.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 870
81 529
113
Azt remélem tudod, hogy nem az az okos aki veled ért egyet és hülye az aki nem?
Itt nem arról van szó , hogy valaki egyetért-e a másikkal, hanem a tényekről! Mik a tények? Számok, dátumok,események...stb. interpretálása-ha nem pontos már hazugság kategória, ezáltal dezinformációt közvetít a nézőkhöz.

Más

Ukrajnában nincs nácizmus!
KIjev, már taknyos kölykök náci zászlóval fényképezkednek.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 961
5 910
113
From the speech of Russian Defense Minister Shoigu: Who is fighting against Russia.

"Kiev was delivered:

- 5,220 tanks, infantry fighting vehicles and armored personnel carriers,
- 28 aircraft,
- 87 helicopters,
- 23 thousand unmanned aerial vehicles,
- over one thousand three hundred artillery systems, of which 494 howitzers M777, “Caezar”, “Paladin” and “Krab”,
- 2 million 650 thousand shells of 155 mm and 122 mm caliber.

The NATO military directly controls air defense systems, operational-tactical missiles and multiple launch rocket systems.

When preparing strikes with these means, we record American, Polish and British speech in radio intercepts. NATO officers prepare military operations and train the personnel of the Armed Forces of Ukraine both in their countries and in Ukraine.

There are 410 military and dual-use spacecraft of NATO countries operating in the interests of the Armed Forces of Ukraine."

As a rule, Ukrainian media enthusiastically comment on any public statements of Putin/Shoigu/Gerasimov.

But after Shoigu’s words about “the losses of the Ukrainian Armed Forces exceeded 383 thousand military personnel killed,” today there is complete and deafening silence in Ukraine.

There is no mention at all of what is happening.


 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 758
77 858
113
Teljesen igazad van a kategórizálásodban. Kaiser viszont vállalhatatlanul egy irányba elfogult.
Sokkal kevésbé, mint itt néhányan és jónéhányan azok közül akit itt "szaktekintélynek" tekintenek.
Ez gondolom ez rád is vonatkozik……..
Én soha senkit nem hülyeztem le pusztán azért, mert valami számomra érthetetlen okból az oroszoknak "szurkol". Bár pont te vagy az egyik akinek ezt hiába is magyaráznám.
Ebben igazad van. De én egy szakértőtől azt várnám el, hogy akkor szólaljon meg, ha valamennyire is önálló gondolatai és mondandója van. Nincs oldaltól teljesen független szakértő, az emberi lét velejárója, hogy ítélünk, választunk. Az viszont visszatetsző számomra, ha állandóan ismétel, és ráadásul nem is a saját gondolatát. "Az oroszok nem győzhetnek"- ezt már számtalan politikus kijelentette. Az más kérdés, hogy a fő fogalmat mindegyik elfelejti definiálni. Jó, politikusok. De egy szakértő ne ragadjon már le ezen a szinten.
Végezze el a dolgát: érveljen, adatoljon! Nem könnyű, bőven benne van a tévedés lehetősége. Inkább tévedjen, mint szolgai módon ismételjen!
Vannak érvei és adatai is. Most így hirtelen ebből a beszélgetesből a Nyugat és az orosz "pénzrárca" összehasonlítása jut eszembe, az konkrétan egy tényállítás.

@boki
Itt a soha vissza nem térő alkalmom, leírhatod/kijavíthatod miben tévedett és mit hazudott.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 000
66 308
113
Zelenszkij lassan feledekenyebb mint a főnöke Bidén.


Az ukrán GDP növekedése idén 5%,ezzel meghaladják az EU GDP növekedését idén ami kemény 0.6%-lesz ha minden jól megy.
Meg a végén az EU csatlakozik Ukrajnához?

A Bajkal, a Volga, és a Jenyiszej pancelvonatok.

Jelenleg nincs érdemi alapja az Oroszország és Ukrajna közötti béketárgyalásoknak, és a Kijev által javasolt béketerv abszurd.