[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 994
16 175
113
Ha nem halnának meg emberek ebben a teljesen felesleges gyarmatszerző kakaskodásban, akkor humoros is lehetne ez az érdekes látásmód.

"Bár egy elhúzódó háború kimenete szempontjából nem feltétlenül az aktuális területnyereség a legfontosabb, azzal, hogy Ukrajna 2023-ban mindösszesen 270 négyzetkilométert tudott visszafoglalni (az orosz nyereség sem volt sokkal nagyobb, bő 500 négyzetkilométer Bahmutnál), a sokat várt ukrán ellentámadás mérlegét úgy is nehéz feljavítani, ha a Krím elleni hadműveleteket stratégiai jelentőségűnek próbálják beállítani."

Nem olvasom a 444-et, de valamiért a reggeli hírfolyamban az MI feldobta automatikusan és a cím miatt beleolvastam.

Úgy látom a F.O.S média egyre újabb és újabb szlogeneket talál ki a polgárok hisztiztetésére, hogy a bukszájuk alján lévő maradék pénzüket is besegélyezzék Ukrajna feneketlen pénzosztó - fosztó kútjába.

"Ha Ukrajna összeomlik, bukhat a jelenlegi világrend is" után már jöhet az ilyen főcím is mint

" A jelenlegi világrend bukása után a Galaxis is a Sötét erő birtokába kerülhet"

" Vegyünk-e tartós tejet, mert már az oroszok ülnek a spájzban"

utalva arra hogy az 1930-as években az európai újságok "Európa éléskamrájának" nevezték Ukrajnát cikkeikben.
Jelenleg is ez a szerep lett volna rá kioszva, mint proxigyarmatra.. Például a magyar boltokban az elmúlt 20 évben megjelent, ukrán származású "ocso" élelmiszertermékekre gondolok..
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 080
24 413
113
Az oroszok éjszaka a Krímen ismét visszaverték az ukránok légitámadását. Éjfél körül 4 Storm Shadow rakétát derítettek fel és semmisítettek meg a félsziget felett, ezt megelőzően pedig a Krím nyugati részéből jelentettek lelőtt légicélpontokat. Valószínűleg UAV-k, amelyeknek hatástalanítaniuk kellett volna a légvédelmi rendszereket.

Ugyanakkor az oroszok ismét „Geránokat” lőttek ki a Hmelnickij régióban található Starokonstantinov repülőtérre, robbanások voltak Kupjanszk, Herszon, Nikolaev és Cserkaszi régiókban.

Herszon irányban változatlan a helyzet. Súlyos csaták zajlanak, az ukránok jelentős veszteségeket szenvedtek Krynkiben és a Dnyeperen az átkelés során.

▪️A zaporozsjei fronton Rabotino-Novoprokopovka-Verbovoe térségében vannak csaták. Nincs jelentős változás.

▪️Marinkától nyugatra az oroszok Georgievka felé nyomultak előre - Marinkától délre Kurakhovo felé a település területére. Csaták vannak Novomihajlovka mellett is.

▪️Avdejevszkij irányban heves harcok dúlnak a Sztyepovoj kokszvegyi üzem közelében és a front déli párkányán.

▪️Soledartól nyugatra - beszámolnak az oroszok előrenyomulásáról a Serebryanszki erdőgazdaságban és a Torsky-párkányon.

@ghostface @antigonosz

tudjátok .. két eset lehetséges, az egyik amikor az okos hülyéskedik .. hát ez most pont nem az,engedjétek el,ne foglalkozzatok vele úgy is jobban tudja :)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 405
79 390
113
Rosszul tudod dudi! :D
Nem volt cél a repülőtér elfoglalása, ez csak egy elterelő művelet volt, hogy az ukrán erőket elvonják más szektorokból. Az IL-76-os rész meg ferdítés. Nem a Hosztomeli Repülőtér volt a céljuk, ezt csak a központilag irányított mélyFOS média terjesztette, de minket nem lehet átb...ni, mi tudjuk az igazságot.
Sajnálom, hogy megtévesztett a nyugati propaganda.
Micsoda? Honnan szeded te ett a marhaságot? Már azt leszámítva, hogy így próbálod magyarázni a bizonyítványt.
Tényleg érdekel, szóval szívesen venném, ha kifejtenéd ezt a teóriát. Csak azért kérdezem, mert miután a repteret elfoglalta 24-én az a kb 200-300 VDV katona akit odavittek, az ukránok a 72. gl. dd. és a 4. gyr. dd. közelben lévő alegységeit vezényelték oda (és még valamennyi SF katonát is), akik nagyon gyorsan ki is szorították az ejtőernyősöket a reptérről. Ezután csak 26-án tudták visszafoglalni, az idöközben megerkezett szárazföldi lépcső előrevetett alegységeivel a repteret az oroszok.Tehát az amiről beszélsz el nem tudom képzelni, hogy mikor történt? Melyik egységek/alegységek vettek részt benne? Honnan mozgatták át őket? Kérlek válaszolj erre a néhány egyszerű kérdésre.

Érdekes extrapolációid vannak; mikor írtam ilyet a karabélyokra? Dehogy érted. Random vagdalkozol a fiók mélyéről előásott baromságokkal, ha az érveid elfogynak. Összefoglalva az állításod nem más, mint az M777 harcértékben felülmúlja a D20/Akáciját. Ez az, amit vitatok...és elképzelhető, h az ukránok is, de tényekkel meggyőzhető vagyok. Szívesen olvasnám, h mondjuk "Bahmutnál egy M777 ennyi és annyi kilóméterről, x lövést leadva, y pontos tűzcsapást adott le szemben a ...", csak szerintem ehhez vagy lusta vagy, vagy szubjektíven szemléled a nyugati haditechnikát.
Ami az "elavult sz...t" illeti; melyik a halálosabb a VAN vagy a NINCS? A nincs az is, ha elsüllyed a Leo2, vagy naponta 6 db rakétával gazdálkodik a Himars, stb. Szerintem a Nincs-be könnyebb beledögleni. Ahogy az is igaz, h 1 db M777-nél 1 üteg D20 sokkal nagyobb harcértékkel bír (de lehet 1 db is ;) ). Castel írja: "visszatér a tömeghadseregek kora". Ezt támasztja alá a félmillió behívandó ukrán is. Nyilván nem a kétszámjegyű Abrams az adu ász most sem.
Már eleve, hogy idekevered az Akáciát mutatja, hogy mennyire nem értesz hozzá. Az akácia egy önjáró löveg, csak azért, mert a D20-on alapuló főfegyverzete van még nem összehasonlítható egy vontatott löveggel. Az, hogy vitatod a nagyobb harcértéket pedig a te szegénységi bizonyítványod. Bármilyen 10 perces utánaolvasás megadja az álláspontod cáfolatát, szóval javaslom elkezdeni az olvasást. Csakhogy értsd, hogy mit is állítasz. Szerinted egy 1955-ös vontatott löveg nagyobb vagy ugyanolyan harcértékű mint egy 2005-ös vontatott löveg. El nem tudom képzelni, hogy mi lehet a fejedben, hogy szerinted ez egy reális állítás.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 831
56 427
113
Simplicissimus legújjabb irása szerint az US és az RF a háttërben megegyeztek, hogy nem lépnek át bizonyos határokat ebben a konfliktusban, hogy ne legyen belöle egy világháború. Mivel a "veszett kutya ukránok" a veszteségtöl való félelmükben egyre inkább nem tartjâk magukat az iratlan szabâlyokhoz, az US fogyókúrára fogták öket.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 201
55 122
113
Ha Ukrajna elveszíti a háborút, a katonaság szervezetten áttörheti az EU határát, és ott gyakorlatozhat – mondta az Aidar fegyveres század parancsnoka, Jevgenyij Dikij.


Na,ha ezt meglépik,akkor úgy járnak mint az isis ,hogy az Oroszok is,meg az Amerikaiak is bombázzák őket, amint megtámadnak 1 nato országot.


Ortodox karácsony kezdetén az ukrán állami tv-ben ünnepi műsort sugároztak ahol egy ortodox templomban az összes orosz haláláról énekeltek ördögnek maszkirozott lények.
#nemnácik



Az a helyzet ezekkel az átkokkal,hogy mivel még ehhez is hülyék, így még ebben az életükben bumeráng lesz belőle,meg sem kell várni amíg hazamennek,úgyhogy gratula.
;):D


https://www.valaszonline.hu/2024/01/03/ukrajna-haboru-oroszorszag-hadifogoly-tabor-storm-z-riport/

Hadifogolytábor Ukrajnában.
Ezeknek kötelező "haza" menniük, ha fogolycserére kerül sor? Haza nyilván nem mehetnek akkor sem, hanem egyből vissza a lövészárokba. Én biztos nem akarnék pár napon belül megdögleni Putyin területszerző rablóhadjárata kedvéért, inkább maradnék a fogolytáborban a tűzszünetig (a háború végéig). Ha van választási lehetőség. Mondjuk a sorozatgyilkosokhoz nyilván nem ragaszkodnak az ukránok, de a kényszersorozott szerencsétlen orosz ágyútöltelékek számára sokszor az életben maradás egyetlen lehetőségét jelenti, ha sikerül épségben elfogatniuk magukat, amit szerintem nem akarnak önként eljátszani.


Figyu,ha már unjátok a kemény katonaéletet itt pár másik nato katonával,kérjétek át magatokat a konyhából a mosodába,vagy a ruha raktárba,biztos lesz ott nektek való harcfeladat.
:D
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 521
20 387
113
Micsoda? Honnan szeded te ett a marhaságot? Már azt leszámítva, hogy így próbálod magyarázni a bizonyítványt.
Tényleg érdekel, szóval szívesen venném, ha kifejtenéd ezt a teóriát. Csak azért kérdezem, mert miután a repteret elfoglalta 24-én az a kb 200-300 VDV katona akit odavittek, az ukránok a 72. gl. dd. és a 4. gyr. dd. közelben lévő alegységeit vezényelték oda (és még valamennyi SF katonát is), akik nagyon gyorsan ki is szorították az ejtőernyősöket a reptérről. Ezután csak 26-án tudták visszafoglalni, az idöközben megerkezett szárazföldi lépcső előrevetett alegységeivel a repteret az oroszok.Tehát az amiről beszélsz el nem tudom képzelni, hogy mikor történt? Melyik egységek/alegységek vettek részt benne? Honnan mozgatták át őket? Kérlek válaszolj erre a néhány egyszerű kérdésre.
Dudi vazze, ennyire nem lehetsz egyszerű lélek, ha már a saját oldaladon kiizzadt iróniát sem ismered fel...! :D :D :D
Csiguci éppen ezt akarta írni, csak valahogy olyan okoskodva fogalmazta meg, hogy még téged is megtévesztett. :D
Egyébként valóban a reptéri próbálkozás egyfajta fiaskó volt, mint tudjuk a konfliktusban részt nem vevő NATO felderítés előre figyelmeztette a kaprokat így a meglepetés ereje elveszett, a VDV itt nagy veszteségeket szenvedett a nem NATO felszereléssel és kiképzettséggel rendelkező dandárok ellen.
De még így is eredményes lehetett volna a játék, mert a megérkező szárazföldi egységek végül behúzták a célt, csak a kivonulási parancs vetett véget a dolognak, ami az isztambuli tárgyalások eredménye lett volna, ha hazug módon nem rúgják fel a megegyezés lehetőségét Bojo parancsára...
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 118
2 035
113
Micsoda? Honnan szeded te ett a marhaságot? Már azt leszámítva, hogy így próbálod magyarázni a bizonyítványt.
Tényleg érdekel, szóval szívesen venném, ha kifejtenéd ezt a teóriát. Csak azért kérdezem, mert miután a repteret elfoglalta 24-én az a kb 200-300 VDV katona akit odavittek, az ukránok a 72. gl. dd. és a 4. gyr. dd. közelben lévő alegységeit vezényelték oda (és még valamennyi SF katonát is), akik nagyon gyorsan ki is szorították az ejtőernyősöket a reptérről. Ezután csak 26-án tudták visszafoglalni, az idöközben megerkezett szárazföldi lépcső előrevetett alegységeivel a repteret az oroszok.Tehát az amiről beszélsz el nem tudom képzelni, hogy mikor történt? Melyik egységek/alegységek vettek részt benne? Honnan mozgatták át őket? Kérlek válaszolj erre a néhány egyszerű kérdésre.


Már eleve, hogy idekevered az Akáciát mutatja, hogy mennyire nem értesz hozzá. Az akácia egy önjáró löveg, csak azért, mert a D20-on alapuló főfegyverzete van még nem összehasonlítható egy vontatott löveggel. Az, hogy vitatod a nagyobb harcértéket pedig a te szegénységi bizonyítványod. Bármilyen 10 perces utánaolvasás megadja az álláspontod cáfolatát, szóval javaslom elkezdeni az olvasást. Csakhogy értsd, hogy mit is állítasz. Szerinted egy 1955-ös vontatott löveg nagyobb vagy ugyanolyan harcértékű mint egy 2005-ös vontatott löveg. El nem tudom képzelni, hogy mi lehet a fejedben, hogy szerinted ez egy reális állítás.
Nekem a szektások mondták és nekik mindíg igazuk van. :D
(Nem olvasod a Múlt idéző sorozatomat?)
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 508
10 620
113
Ha Ukrajna elveszíti a háborút, akkor:
1. nem lesz szervezett hadsereg, hanem csak menekülő szedett-vedett csoportok, akikre vadásznak az oroszok.
2. A maradék seregroncsok, amik elérik a nyugati határt, azokat várni fogják az érintett országok a határon és vagy leteszik a fegyvert, vagy ki lesznek lőve (azaz a demilitarizáció nyugaton fog megtörténni).
3. Ha át is tudnak törni, nem sokáig fognak harcolni, mert nem lesz logisztika (a patron, nafta meg miegyéb hamar elfogy - egyébként is a nehéz technikát, hogy fogják eljuttatni a határra?), nem lesz egységes irányítás, nem lesz nehézfegyverzet, vagyis max. partizánkodásra jut idejük, de az sem fog sokáig tartani, lévén, hogy idegen területen,. ellenséges környezetben lesznek.
4. Sajnos ezek a hordák elsősorban felénk jöhetnének, remélem felkészül erre a vezetés (ezért is lenne jó, ha 2025-26-ra fektetnék ki a kaprokat).

Azonban, ha a nyugat lenyul Ukrán területeket, azaz megszáll, hogy mentsen valamit, akkor a csalódott ukránok átállhatnak az orosz oldalára, hogy igazságot szerezzenek maguknak. Na ebben az esetben tényleg gyakorlatozni fognak az EU országaiban, de elsősorban azoknál, akik területet vettek el Ukrajnától, Samu bácsi biztatására (pl. Ro.. Lo. Szlotákia). Ezért nem szabad Mo.-nak semmi szín alatt hozzányúlnia Kárpátaljához, amíg az orosz rá nem bólint!

Nézzük meg inkább, hogy mit mondott az interjúban:


Aki tud ukránul átnézhetné, és a fontosabb, minket érintő részeket kiemelhetné, szerintem sokan nagyon hálásak lennénk érte.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Annyira nyilvánvaló, hogy ezt még az Egyesült Államok is elismeri – az oroszok lemorzsolódási háborút indítottak, és szétverik az ukránokat és a NATO-t

Az orosz fegyveres erők lemorzsolódási háborút indítottak Ukrajnával szemben, amelyet kényelmesen megnyernek, ahol csak tudnak, és pótolják a fronton elszenvedett veszteségeiket.
Ezt az egyedülálló igazságot most az amerikai szakértők is elismerik.

Mark Sleboda amerikai katonai tisztviselő elismeri, hogy az orosz hadseregnek egyértelmű előnye van az ukrajnai „lemorzsoló háborúban”, mivel fejlett és továbbfejlesztett fegyverekkel rendelkezik, amelyek könnyen elérhetők, míg az ukrán hadsereg nehezen kezeli a NATO-tól kapott felszerelést

Korszerűsített T-80BVM harckocsikat szállítottak a Zaporozsje régióban működő orosz egységekhez.
A páncélozott járművek új kommunikációs rendszerrel és további páncélos egységekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy ellenálljanak a drónok és a páncéltörő rakéták ütéseinek.
Oroszország elképzelhetetlenül előrébb jár a harckocsik és az elektronikus hadviselés terén

Ugyanakkor az ukránok ezt a fölényt a problémás német gyártmányú Leopárddal próbálják ellensúlyozni.
Mint kiderült, a Németország által Ukrajnának szállított Leopard 1 és 2 harckocsik közül nagyon kevés olyan volt, ami nem küzdött problémával, ami tovább súlyosbította az ukrán hadsereg gondjait.

Mark Sleboda nemzetközi kapcsolatok elemzője, amerikai katonai veterán szerint Ukrajnának nem sok esélye van ilyen felszereléssel megnyerni a lemorzsoló háborút.
"Ebben a konfliktusban Oroszország a legmodernebb, rendszeresen használt harckocsit, a T-90 Proryvet használja, miközben több száz ilyen értékű új harckocsit kap " - mondta Sleboda a Sputniknak.

„A konfliktus mindkét oldala korszerűsített harckocsikat is használ.
A szovjet tankok, amint azt a közelmúltban láttuk, de valójában a legtöbb Leopard, amelyet a kijevi rezsim kapott, valójában az 1950-es évekbeli továbbfejlesztett Leopard 1-ek. Nos, valójában csak néhány tucat a legmodernebb Leopard 2A6 és 2A4” – jegyezte meg.

Az orosz T-80BVM-re utalva megjegyezte, hogy ez a T-80 egy erősen továbbfejlesztett változata, amely sok nyugatiat felülmúl.
Sleboda szerint a T-80BVM legérdekesebb fejlesztései a drónellenes egységek.
Ezek minden egyes tankra szerelt elektronikus hadviselési egységek, amelyek blokkolják és megállítják a kamikaze drónok támadásait a tank ellen.
A szakember rámutatott, hogy a helyszínről származó jelentések nagyon jó eredményeket mutatnak ezzel az elektronikus haditechnikával.
"A drónokat a sárba húzzák, amikor megtámadják ezeket a tankokat" - jegyezte meg a tapasztalt amerikai hadsereg.
Ráadásul Oroszországnak nincsenek olyan logisztikai problémái, mint a kijevi rezsimnek a tankokkal – folytatta a katonai szakértő.

A lényeg az, hogy az oroszok saját tankokat gyártanak.
Vannak pótalkatrészeik, ezért meg tudják javítani páncélozott járműveiket.
"Az oroszoknak hatalmas flottája van régebbi gépekből, amelyeket fejleszthetnének, ráadásul az orosz hadsereget alaposan kiképezték ezeknek a tankoknak a működtetésére" - magyarázta Sleboda.

Rémálom az ukránok számára
Másrészt az ukránok egy csomó különféle tanknál ragadtak.
"Néhány Challenger, néhány Abrams, néhány Leopard 2, körülbelül 100 Leopard 1 " - jegyezte meg.

"Kivettek néhány régi szovjet T-55-öst a raktárból, és felhasználták, ez tiszta abszurdum.

A kijevi rezsim pedig nem is képes hatékonyan működtetni őket, mert nincs képzett személyzetük, még kevésbé karbantartják és ellátási láncot nem tartanak fenn számukra.

Ez a bizonyos logisztikai rémálom ebben a konfliktusban valóban nagyon komoly akadályt jelent az ukrán hadsereg számára, amely Oroszországnak nincs.
„De ez történik, amikor megpróbálsz felépíteni egy proxy hadsereget egy háború kellős közepén.
A problémát tetézi, hogy a NATO-országok eltérő katonai felszereléssel rendelkeznek.
Kijev kéttucatnyi országból kap különböző felszereléseket.
Ez nem jó helyzet az ukrán rezsim és az ország számára ” – jegyezte meg.

Fenntarthatatlan környezet a nyugati fegyverek számára
Emlékeztetni kell arra, hogy 2023 márciusában Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy az Orosz Föderáció évente több mint 1600 harckocsit fog gyártani, miközben e tankok összlétszáma több mint háromszorosa lesz az Ukrajna birtokában lévő tankoknak.
"Körülbelül 450 különböző harckocsival kell összehasonlítani, amelyek közül sok régebbi, néhány újabbat nyugati országok szállítottak Ukrajnának fenntarthatatlan környezetben ezeknek a harckocsiknak a számára" - jegyezte meg Sleboda, a kopásháború ipari logikájáról beszélve.
"Ez egy olyan következtetés, amely elől nem menekülhetünk" - húzta alá.

Mi az a lemorzsolódási háború?
A lemorzsolódási háború az ellenfél fizikai harcképességének, fegyverkészleteinek feltöltésékek, valamint elesett katonáinak pótlásának törését jelenti.
Ukrajnának kevés esélye van a győzelemre egy ilyen konfliktusban, tekintettel a kijevi rezsim hatalmas veszteségeire a csatatéren (kb. 160 000 ember az ellentámadás hat hónapja alatt).
Ukrajnának a haderőnek a Nyugatról származó utánpótlás egyre súlyosabb csökkentésével kell szembenéznie, miközben területén nincs teljes körű katonai termelés.
Ráadásul Oroszország közelmúltbeli csapásai olyan helyeken zajlottak, ahol az ukrán fegyveres erők rakétákat és drónokat állítottak elő – írja a brit Economist.
Egy forrás rámutatott, hogy Oroszország főként védelmi létesítmények ellen intézett támadásokat. Ezek egy része rakéták és drónok gyártásához kapcsolódott.
A támadások stratégiai jelentőséggel bírtak" – írja az Economist.
Az Economist szerint az a művelet, amelynek célja a vállalatok megsemmisítése volt. Az ilyen fegyverek előállítása jelentősen csökkentheti az ukrán fegyveres erők képességeit.
Korábban az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy egy hét alatt 50 tömeges csapást hajtottak végre Ukrajna területén precíziós fegyverekkel és drónokkal.
A célpontok katonai-ipari komplexum létesítmények, katonai repülőterek, arzenálok és katonai helyszínek voltak.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 158
9 269
113
Ha Ukrajna elveszíti a háborút, akkor:
1. nem lesz szervezett hadsereg, hanem csak menekülő szedett-vedett csoportok, akikre vadásznak az oroszok.
2. A maradék seregroncsok, amik elérik a nyugati határt, azokat várni fogják az érintett országok a határon és vagy leteszik a fegyvert, vagy ki lesznek lőve (azaz a demilitarizáció nyugaton fog megtörténni).
3. Ha át is tudnak törni, nem sokáig fognak harcolni, mert nem lesz logisztika (a patron, nafta meg miegyéb hamar elfogy - egyébként is a nehéz technikát, hogy fogják eljuttatni a határra?), nem lesz egységes irányítás, nem lesz nehézfegyverzet, vagyis max. partizánkodásra jut idejük, de az sem fog sokáig tartani, lévén, hogy idegen területen,. ellenséges környezetben lesznek.
4. Sajnos ezek a hordák elsősorban felénk jöhetnének, remélem felkészül erre a vezetés (ezért is lenne jó, ha 2025-26-ra fektetnék ki a kaprokat).

Azonban, ha a nyugat lenyul Ukrán területeket, azaz megszáll, hogy mentsen valamit, akkor a csalódott ukránok átállhatnak az orosz oldalára, hogy igazságot szerezzenek maguknak. Na ebben az esetben tényleg gyakorlatozni fognak az EU országaiban, de elsősorban azoknál, akik területet vettek el Ukrajnától, Samu bácsi biztatására (pl. Ro.. Lo. Szlotákia). Ezért nem szabad Mo.-nak semmi szín alatt hozzányúlnia Kárpátaljához, amíg az orosz rá nem bólint!
Az utolsó bekezdéssel nem tudok egyetérteni. A megszállás- ha lesz ilyen- nem csak katonai lesz, de gazdasági is. És abszurdum, de megmenti a lakosságot a nyomortól. A lengyelek markolnának a legnagyobb részt (Lemberget), a románok, és mi kisebb területeket. Ha így történne akkor az le lesz beszélve az oroszokkal is. Egyébként, ha lehetőség lesz Kárpátaljára azonnal be kell vonulni. Ennyi.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 594
47 897
113
Az orosz légvédelem lelőtte az Ukrán Fegyveres Erők Mi-8-as helikopterét Tyaginka falu közelében (Kherson régióban)

Ezen túlmenően az orosz fegyveres erők megsemmisítettek egy ukrán fegyveresek lőszerraktárát a Herson régióban található Ingulets település környékén és a parancsnoki beosztást. a Donyecki taktikai műveleti csoport Krasznoarmejszk térségében
https://t.me/i20028843/174099


Az ukrán alakulatok rakétacsapása és taktikája

Ma éjjel az ukrán fegyveres erők ismét lecsaptak a Krím-félszigetre . Négy Storm Shadow/SCALP rakétát lőttek ki két Szu-24M bombázóról a szaki repülőtér felé .

▪️A bázison a légiközlekedés már készenlétben szétszóródott, de a célpont nem repülőgépek voltak. Az ukrán erőknek sikerült eltalálniuk az adminisztratív épületet, de a riasztás idején az üres volt, így elkerülték a veszteségeket.

Egy másik érdekesség ebben a támadásban: milyen lett az ukrán fegyveres erők taktikája a támadások során. Egész tegnap az ukrán légiközlekedés szállt fel és szállt le. Időnként ADM-160 MALD csalikAt bocsátottak ki a MiG-29-ről és a Szu-27-ről .

Emiatt ismételten repülésveszélyt hirdettek a Krímben. A csalétKek valódi rakétákként jelennek meg, lehetővé téve az ellenségnek, hogy félrevezesse a légvédelmi rendszereket, és meghatározza reakciójuk helyét és idejét.

❗️Az egyik ilyen kilövés idején az ukrán fegyveres erők megpróbáltak valódi csapást mérni a Neptunusszal a Tarkhankut-fokra vagy a Jevpatoriára , de a rakétát egy MiG-31-es vadászgép lelőtte.

Estére pedig, a Storms indulására várva, öt Beaver típusú UAV-t küldtek a Krímbe Koblevóból , amelyek kevésbé észrevehetők, mint ugyanazok a Mugin-5 UAV-k . A Krím nyugati partja mentén repültek, és Novofedorovka közelében járőröztek , ahol lelőtték őket. Néhány órával később két Szu-24M bombázó támadta meg Sakit, amelyet előző este és tegnap este drónok, valamint egy NATO-műhold-konstelláció aktívan nyomon követett (három nap alatt több mint 10 kép készült) .

❗️Ám az ukrán fegyveres erők akcióinak lényege nyilvánvaló: a flotta meggyengülése után a fő feladat a krími légvédelem visszaszorítása, ez pedig a légvédelmi és légierő-egységek harci irányításának megzavarásával valósítható meg. Éppen ezért elsősorban a parancsnoki beosztásokon van a hangsúly, amit az ukrán fegyveres erők további támadásai során érdemes szem előtt
tartani.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 994
16 175
113
Simplicissimus legújjabb irása szerint az US és az RF a háttërben megegyeztek, hogy nem lépnek át bizonyos határokat ebben a konfliktusban, hogy ne legyen belöle egy világháború. Mivel a "veszett kutya ukránok" a veszteségtöl való félelmükben egyre inkább nem tartjâk magukat az iratlan szabâlyokhoz, az US fogyókúrára fogták öket.
Ahogy már egy éve írtam, itt mind a két fél, az orosz, és a proxiUkrajnát kesztyűző Nyugat az EGYENSÚLY megtartására törekszik, hiszen így hajtható végre a Nyugati oldalról kívánatosnak tartott, évekig tartó segélyezési program (fegyvergyárak teszteléseinek támogatása, valamint Vh ra való fllkészülési terepgyakorlatok a világ polgárainak pénzén).

A napokban láthattuk hogy tesztelésre beküldték a javított "csodafegyverek" egy csoportját is a gyakorlótérre, újra tesztelésre.
Hogy ez miért gyakorlótér? Mert a 300 - 500 km2 frontvonal mozgás átszámolva a mintegy 1200 km frontvonalra évenként + - 250 - 450 méter frontvonal elmozdulást jelent.. Ahogy mindíg mondtam ez nem háború, valami más..

Most ezt a konfliktust egy kötéltáncosként képzelhetjük el, amely a szakadék fölött egyensúlyoz a vállán átvetett bambuszrúddal, egyik végén az oroszok, a másik végén a proxiUkrajna és a támogató háttérhatalmak lógnak..
Fején egy csordultig töltött (atom)sz@rosbili, amely bármely megingásra kiborulhat..

Ebben a helyzetben a várt pénzek elmaradása miatt vagdalkozó, orosz városokat polgárokat támadó Zseli csapkodása a bot végén ingatja az egyensúlyt könnyen a mélybe zuhanhat nem csak a segélyezési terv, hanem a világunk is.

Gondolom ezt már megüzenték Neki a tengerentúlról is.. Nicht ugri bugri..
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 810
30 767
113
Szóval adtak még egy szerepet egy öreg színésznek, amit eljátszahat. Volt már ovobácsi, meg legyőzte a Predatort is már, de ő volt a sokadik Terminator is. Ennek is ugyanannyi valóságalapja van. Valakinek bejött a színész, megíratta a forgatókönyvet meg a szöveget, ő meg előadta, semmi több, csak ezt épp néphülyítésre használják szórakoztatás helyett, és van aki bevette.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 756
9 107
113

Szóval a fehér keresztény Európa utolsó mentsvára a fehér keresztény ukránokat támadja külföldiekkel (valószínűleg ázsiai muszlimokkal) és utána engedi őket a saját területére letelepedni. Putyin logikája szerint meg nincsnek is ukránok, azaz a saját népét támadja külföldiekkel.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 970
5 939
113
Döbbenet Oroszországban: Nagy-Britannia Liverpoolt akarja.

Döbbenet Kínában: Az USA San Francisco-t akarja

stb.

(más kérdés, hogy vissza tudja-e szerezni)
Jobbat mondok

Nagy-Britannia Skóciát akarja (megtartani, nem elengedni)

Ez a csúnya világ, mindenki területet akar, semmi sem változott az évezredek alatt, se nyugaton se keleten.
Ugye @mindenen kívül ?