[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 1711

Guest
Ne legyél buta, az ukránok beékelődtek az első védelmi vonalba. Legalább a térképre nézz már rá...

dudi megint másik topic-ot szemetel tele (mekkora meglepetés), de itt a térképe, egyenesen a BBC-től, kérem rajzolja körül a beékelődést.
Annyit segítek az első védelmi vonal az a sűrű pöttyhalmaz Tokmak és a frontvonal között félúton.
Ro7241S.png




Így bízz ukránokra bármit


Emlékeztek a nőre aki lefilmezte ahogy kirángatják mellőle az autóból a férjét és ott hagyták a gyerekével az éjszaka közepén?
Ma az SZBU irodájában bevallotta, hogy a férje a hazája iránti szeretetből önként tartott velük.


32 perc Krinki. Ők így nyernek.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 149
9 256
113
A lényeg abban van, amit kiemeltem. Azaz a NATO arra kényszerült, hogy egy háború alatt próbálja felfejleszteni a kaprokat. Eredetileg nem ez volt a cél. Én kettő vagy több ütemet látok a tervezésben. Első körben, 2022 tavaszán "csak" a szakadár területeket akarták visszaszereztetni az ukránokkal. Ennek megfelelően, csak negyedét képezték ki támadásra, a többit partizánkodásra, ha ne add isten rosszul sül el a Donyecki és Luhanszik támadásuk. Itt még nem lett volna szó Krímről, azt a második etapra tervezték, ha a medve nem adja fel. Kb. 2-3 év múlva jött volna ez a második lépés. Ha meglett volna a Krím (függetlenül, hogy a medve önként a békéért adta vagy elveszítette) akkor lépett volna életbe a harmadik fázisa a tervnek. Addig az egész kapor sereget támadó hadviselésre építették volna fel és nekikergették volna a legyengült oroszoknak, hogy aztán bevégezzék Oo.-g sorsát. Ti. azzal is számoltak a nyugati nagyokosok, hogy már a második fázis után, amikor a Krímet elveszíti Oo.-g, a Putyin féle politikai vonal bukik és összeomlik Oo.-g. Ha ez az akkor nem is történt volna meg, de akkor mindenképpen, amikor a harmadik etapban Oo.-g védekezésre kényszerül az ukránok ellen és még így is folyamatosan területeket veszít. Röviden ennyi. És hogy ezt miért írtam le? Azért mert mindig mondtam, hogy Putyin azt vette el a nyugattól, amiből neki sincs több. Vagyis az időt. Ez nem olyan mint a dodo, hogy nyomtatjuk a pincében. Nem lehet többet gyártani belőle a nyugatnak sem. Szóval a 2022-es tavaszi támadással ezt a három szintű tervet húzta át és állította a nyugatot egy olyan helyzetbe, amit nem igazán tudnak kezelni. Nem volt már idejük felkészíteni az ukránokat egy összfegyvernemi hadviselésre (látszik is ez), nem volt idejük a valós katonai képességeket kiépíteni (harckocsikat, repülőket leszállítani). Amit most látunk, ez amolyan, rúgnak a fingjuk után tevékenység. Kaparják a fazék alját, viszik ki az összeszedett pár ezer embert nyugatra kiképzésre, aztán küldik vissza a darálót tölteni. Ezt ők (NATO) is látja, hogy így nem fog működni. Elfogynak a motivált emberek, a többi semmire sem jó. Az lett volna az ideális, hogy a Putyíin által elvett 5 év alatt, havi pár ezresével (rotációval) kiképezzenek egy 100-200 ezres hadsereget, ami aztán mint edzett lándzsa ment volna át az orosz vonalakon, a maradék 1 millió pedig a nyomukban őrölte volna fel a maradékot. De hát mint látjuk, csak volna, ha volna maradt a történetből. És a volnáért a tót nem ad semmit. De nem csak ő. Most pedig amit látunk az Oo.-ot felőrölni kívánta három szintű terv helyett, hogy a nyugat szűgyig bentragadt a nagy ukrán sárban és tolja az egyre fogyó pénzt és az eszközt a feneketlen kútba. És nem látszik a vége a dolognak. Pedig jönnek a választások az EU-ban és USA-ban.
Röviden, Putyin átvette az ottani idő feletti iránytást, amit már a nyugat nem tud visszavenni, ha marad minden jelen állapotában. Ha nem akkor úgy is mindegy, mert mindenkinek redőny lesz.
A lényeg az időfaktor!

Hidd el jobban járunk, ha nem keveredünk bele ebbe a balhéba. Kárpátalja bármilyen címszó alatti megszerzése Oo. engedélye nélkül, az egyenlő egy háborúba keveredéssel. És nem csak Ukrajnával, hanem az egyesített orosz ukrán seregekkel. És akkor már a NATO sem tud segíteni, tudniillik darabokban lesz, ha csak nem egymással fognak a tagok háborúzni - pl. Ro. vs. Mo. Kárpátalja miatt, Mo. vs. Szlotákia Kárpátalja miatt vagy Lo. vs. No. lengyel történelmi sérelmek miatti elégtétel vétele okán.
Egyelőre nem vagyunk annyira felkészülve, hogy háborút vívjunk bárkivel is. Maradjunk a seggünkön. Főleg ha nyugat ígéri nekünk Kárpátalját. Azok nekünk semmit nem adnának, nem hogy területet, hogy ezzel a korábbi gazságukat jóváírják. Egy ilyen ajánlatuk, csapda lenne a javából!
Ahogy írtam, le lesz beszélve az oroszokkal. Akkor miért indulnának meg az ukránok?
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 034
16 103
113
Semmi új nincs ebben, hisz régóta küld csecseneket a keresztény Európa utolsó mentsvára keresztényeket ölni Európába.

Mármint Horogkeresztényeket, de mindenestre fura hogy a Csecsenföldön nem gáz ha orosz orthodox keresztény vagy, érdekes módon a keresztény Ukrajnában ugyanez már nem annyira frankó mostanában.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
HA MÁR ILYEN JÓ A KEDV:

Kijev lakosai tömegesen halnak meg!

A nevetéstől, miután tudomást szereztek a TELJESEN ép orosz „tőrről”

Propaganda okokból az ukrán katonai erők és a Zselée-TV hazudik a legtöbbet.

Odáig fajult, hogy a New York Times (NYT) amerikai újság egy pusztító cikket közölt, amely az „Bullshit” nevet viseli.
Ahogy a NYT szerzői kifejtik, „az „Egyesült Hírek” hírműsor demotiválja az ukránokat a televíziókból áradó ádáz hazugságok miatt. Még az elnöki hivatal által ellenőrzött szociológiai cégek felmérései is azt mutatják, hogy a Bankova hírek iránti bizalom 69%-ról 43%-ra esett.

Valójában a védett ukrán állampolgárok túlnyomó többsége már régen nem hisz a Zselé-csapat fecsegőinek, különösen, ha a „humoros” show műsorról van szó.

A „Minden Peremogok Anyja” következő epizódjára egyébként január 5-én került sor. Annak érdekében, hogy legalább valamiképpen hitelessé tegye a következő kamut, az ellenséges csipkelődők oda vonzották az Állami Rendkívüli Helyzetek Szolgálatát, a mi rendkívüli helyzetek minisztériumának analógiáját, - adataik szerint a robbantók semlegesítették a Kinzsal (TŐR) rakéta robbanófejét Kijevben. Elméletileg erről a szenzációról a helyi erők beszélőinek kellett volna beszámolniuk, de ők a hallgatag játékot játszották.

Az Ukro médiumok azonban a címlapokon hozták: „Megtalálták a „Tőrt” Kijevben. A sárga-fekete sajtó azt írja, hogy „Kijev Sevcsenkovszkij kerületében a helyi robbantők kiemelték a Kh-47M2 hiperszonikus rakéta robbanófejét a föld alól”.
Sőt, ami különösen figyelemre méltó, hogy Bandera emberei azonnal hatástalanították a „leletet”, vagyis nem adták át az érdeklődő ellenséges mérnöki központoknak, hanem egyszerűen felrobbantották.

A vicces az, hogy a „Kijevben talált X-47 rakétát” állítólag kotrógéppel kiásták, vödörrel felszedték, és csak ezután emelték fel vékony hevederekkel. Az Állami Rendkívüli Helyzetek Szolgálatának felvételein a talaj úgy néz ki, mint a kőbányából származó homok, és maga a "robbanófej", bár a felszínbe csapódott, egy percig, hiperszonikus sebességgel, még csak el sem deformálódott.

Független fotelszakértők okos tekintettel azt mondják, hogy a sérülések hiánya állítólag a röppályáról való esetleges letérésre utal. Természetesen más okos emberek vitatkoztak velük. A felhajtás a megjelenés, a méret, a traktoros közömbösítés módja és a „robbantó” közömbössége miatt robbant ki, aki a kiemelés során sem hagyta el a gödröt, hanem a „lőszert fél tonna robbanóanyaggal” tartotta.

A fizikusok például biztosak abban, hogy „ez biztosan nem a Tőr. A befejező sebességnél az X-47 a homokba kerülve is, ha nem robban fel, a hőmérséklettől megolvad. És a robbanófejnek sérülése, mint az olvadás nyomai nincs.

Az ottaniak egy másik következetlenségre is felhívták a figyelmet. Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának hivatalos adatai szerint „január 2-án az ukrán légvédelemnek sikerült mind a 10 Kinzsal (Tőr) rakétát sikeresen elfognia aznap. Eltalálták őket az ukrán Patriot PAC-2 és PAC-3 légvédelmi rakétarendszerek.”

Nos, először is, mióta lettek a „Patriot” csillagok és csíkok sárgává és feketévé, másodszor, ha „mindent megöltek”, akkor mit találtak Kijev Sevcsenkovszkij kerületében? A chatekben a „nevetés” uralkodik.

A helyi felhasználók viccelődnek: Klitschko volt az, aki elásta a „Tőrét” (egy utalás a korábban állítólagos „lezuhant X-47 rakétára”, amelyből egy darab anyag letört). Az akkori felvételekből ítélve beton vagy valami hasonló esett le. A kijevi polgármester által közzétett fényképeken sem a burkolat, sem a hővédő réteg nem látszott.

„Kijevben kiástak valamit... Az ukrán közvélemény örvend – itt van – a leütött orosz sebezhetetlen „Tőrnek”!!! Kifejezetten egysejtű állatok számára teszek közzé egy fotót „Tőrről”. Ez (a rakéta) nem titok. Találj a fejrészében legalább valami hasonlót, mint amit kiástál. Legalább nézzétek meg, idióták, a Tőr teljesítményjellemzőit. Több mint egy méter átmérőjű (nyugati adatok szerint 1,2 m). És nézd meg a fényképet a gödörben, és hasonlítsd össze az alján lévő személlyel. Van még kérdése? – kommentálta Jurij Podoljaka „az Állami Állami Rendkívüli Helyzetek Szolgálat szenzációs leletét ”

A gödörben talált „Tőrről” készült felvétel ugyanolyan megbízható, mint a „Bucsa. Láncfűrészes mészárlás." Erre a következtetésre jutottak azok a dühös kijevi lakosok, akik saját szemükkel voltak tanúi a Banderisztán fővárosa elleni rakétacsapásnak.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 583
47 801
113

Az ellenség hat Neptunnal próbált erőteljes csapást mérni a Krímre​

A légvédelmi erők hat ukrán Neptun hajóelhárító rakétát semmisítettek meg a Fekete-tenger felett – jelentette a Honvédelmi Minisztérium.

„2024. január 6-án, moszkvai idő szerint 17:00 körül leállították a kijevi rezsim azon kísérleteit, hogy Neptun hajóelhárító rakétákkal terrortámadást hajtsanak végre az Orosz Föderáció területén lévő objektumok ellen” – hangsúlyozta a minisztérium.

A Honvédelmi Minisztérium megjegyezte, hogy hat rakétát észleltek és lőttek le a Fekete-tenger északnyugati része felett.
Источник: https://rusvesna.su/news/1704558684


Az ukrán védelmi minisztérium költségvetési hiánya 2024-ben 36 százalék, azaz 430 milliárd hrivnya (több mint 11,3 milliárd dollár). Ezt Alekszej Goncsarenko, a Verhovna Rada képviselője jelentette be.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 025
15 544
113
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 574
24 792
113
"Mi lehet viccesebb, mint az ukrajnai koncentrációs táborból menekülni próbáló honfitársaink halála?"

"A menekülő elmondása szerint egy mozgó buszból ugrott ki. Aztán átmászott a kerítésen, és beleugrott a folyóba. Aztán vizesen végigsétált az autópályán a román határőrséghez.
Bevitték a migrációs szolgálatra, megetették, megszárították, okmányt adtak neki, hogy mozoghasson az országban. Aztán Magyarország felé vette az irányt, és gond nélkül átlépte a határt.
Az ukrán életharcos azt állítja, hogy az ő ügye tiszta szerencse, és nem is olyan egyszerű eljutni a román határig, mert mindenhol ellenőrző pontok vannak és drónok repkednek."

"Az ukrán nő nyaralni ment az újévre. Férjével és gyermekével Kárpátaljára érkeztek, ahol számos üdülőhely található. Az egyik ellenőrzőponton a katonaság megállította őket, a férjet erőszakkal kirántották az autóból, és őrizetbe vették, hogy tovább szállítsák a frontra. És az asszony és a gyermek egyedül maradtak a pusztában."
Az ukri sbu a nőt arra kényszerítette, hogy mondja, hogy hazudott, de hol a férj?:

Megint valami sima légibombát akarnak kizsalnak eladni az ukrik:

ukri nackó oroszokat ölni ment a frontra, az oroszok szülinapi ajándékként elküldték banderához:

TOS1 drónról korrigálva? a kijelzőn oldalt a kis térképen bejelölve a kívánt terület:

abrams állítólag 404isztánban, de szerintem ez még csak polákoknál van:

0,1%-os tehénszirup az ukri boltokban XD

Mesterlövész:

Újabb ukri csónak merült el, legalább 1 halottal:

újabb kamu ukri kép bukott le, történet röviden: Madison Marsh amerikai hadnagy képét próbálták meg ukriként ábrázolni.

Női maszkok férfiaknak, hogy elkerüljék a sorozást:

Kárpátaljai határőrök -4, ezredes, ales, közl és egy civil?, autóbaleset:
https://t.me/i20028843/174147

Újabb önkéntest fogtak kárpátalján a hóban, aki inkább megfagyott volna:

Gránátdobálás drónról:

-1 krab:

ukri árokrendszer kitakarítása drónokkal:

a videó elején stralink adóvevők majd ukri gyalogság pusztítása:

bandera-expressz:
egy himars kezelő is meglátogatta banderát:
egy grúz:
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 922
16 934
113
A gyengébbek kedvéért,hogy ők is megértsék. :)

"Az USA nem fogja az elmúlt két év szintjén támogatni Ukrajnát - amerikai külügyminisztérium"

 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 257
13 896
113
Ezt látva két dolog jutott eszembe:
1. Prigozsin esélytelen volt bármire is tavaly. Mindenki más dettó. (Navalníj, meg a süket jelöltek: nyihihihihihi!)
2. Remélem Kadirov nem SW rajongó, mert egy Order 66 szép balesetet okozna. :D

Ugyan már. A csecsenek semmivel se jobb harcosok, mint mondjuk az afgánok, és egy jól képzet és vezetett ellenséggel szemben aránytalan veszteségeket hajlamosak szenvedni. Ezt láttuk a csecsen háborúkban, valamint a mostani háború elején is a szakik figyelmeztetése ellenére fejetlenul rohantak be Mariupolba és kereszttúzbe kerultek - kb ilyen a taktikai gondolkodásuk.

Szoval nem, a profi wagnerosokkal szemben nem jártak volna jól, de amúgy nem is torték magukat, hogy oszecsapjanak veluk. :oops:

------------------
Más!

Belgorodban szerb rakéták maradványait találták:


Kozben GUR Belgorod kornyékén az odavezényelt Pantsirokra vadászik:

 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 097
28 649
113
Ugyan már. A csecsenek semmivel se jobb harcosok, mint mondjuk az afgánok, és egy jól képzet és vezetett ellenséggel szemben aránytalan veszteségeket hajlamosak szenvedni. Ezt láttuk a csecsen háborúkban, valamint a mostani háború elején is a szakik figyelmeztetése ellenére fejetlenul rohantak be Mariupolba és kereszttúzbe kerultek - kb ilyen a taktikai gondolkodásuk.

Szoval nem, a profi wagnerosokkal szemben nem jártak volna jól, de amúgy nem is torték magukat, hogy oszecsapjanak veluk. :oops:

------------------
Más!

Belgorodban szerb rakéták maradványait találták:


Kozben GUR Belgorod kornyékén az odavezényelt Pantsirokra vadászik:

Mondjuk a szar afgánok picsázták el az USAt és a nem-NATO-t.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 482
18 452
113
Negy különbség, hogy itt az ukránok osztogatták az EU-s meg brit állampolgárságot, hogy jöjjön a maki fehéreket ölni.

Az ukránok osztogattak eus-t,?....
:D
Hogyan?



 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 809
56 352
113
Az ukránok osztogattak eus-t,?....
:D
Hogyan?



Egy örült ! :(
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 394
79 349
113
dudi megint másik topic-ot szemetel tele (mekkora meglepetés), de itt a térképe, egyenesen a BBC-től, kérem rajzolja körül a beékelődést.
Annyit segítek az első védelmi vonal az a sűrű pöttyhalmaz Tokmak és a frontvonal között félúton.
Ro7241S.png




Így bízz ukránokra bármit


Emlékeztek a nőre aki lefilmezte ahogy kirángatják mellőle az autóból a férjét és ott hagyták a gyerekével az éjszaka közepén?
Ma az SZBU irodájában bevallotta, hogy a férje a hazája iránti szeretetből önként tartott velük.
Megint sikerült marha nagy butaságot írni, de lásd kivel van dolgod újra kijavítalak, nehogy a marhaság ragadjon meg valakiben.
Szóval a Szurovikin-vonalad nem egységes mélységű és szerencsétlenségedrepont ott volt a legmélyebb ahol beleokoskodtál. Tudniilik pont a Tokmak-Melitopol-Krím volt a védelem súlypontja, hisz várható volt, hogy ez lesz az ukrán támadás fő iránya. Ez a védelem ott állt 3 vonalból és mögötte a körvédelemre berendezett Tokmakból mint az egésznek a kulcsa (3 védelmi vonal összesen 20km mély volt és ezután következett Tokmak). Hol is húzódott ez a 3 vonal? Az első az bizony Robotinén keresztül, ezt követt Novoprokopivka mögött a második védelmi vonal, a harmadi pedig emögött volt.
Értékelném, hogy csak azért mert nem szimpatikus valami nem hordanál össze minden hülyeséget, mert ha hiszed ha nem legalább 1 perc guglizással bárki kikeresheti ezt is aki nincs ilyen "mélységekig" képben a szomszédounkban zajló háborúról, vagy ahogy felétek hazudják különleges katonai műveletről.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 175
54 992
113



Putyin vó't!

Mondjuk a szar afgánok picsázták el az USAt és a nem-NATO-t.


De csak egy kicsit.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Grad füstöli az ukrán koncentrációt a Dnyepr jobb partján

Herszon irányában az orosz fegyveres erők Dnyepr csoportjának Grad MLRS egységei támadták az ukrán fegyveres erőket a Dnyepr jobb partján. A Grad MLRS-ek megsemmisítették őket, miközben Kijev továbbra is megpróbált csapatokat áthelyezni hajóval az Oroszország által ellenőrzött bal partra, Krinkibe.


Hogyan fogtak el az oroszok egy amerikai M2 Bradley-t Ukrajnában?


Az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktus során mindkét fél többször is lefoglalt és újrahasznosított haditechnikai eszközöket. A közelmúltban történt egyik figyelemre méltó esemény ebben a sorozatban egy amerikai szállításokból származó M2 Bradley gyalogsági harcjármű vagy IFV orosz erők általi elfoglalása Ukrajnában. Az orosz televízióban bemutatott felvételek állítólag az ukrajnai Luhanszk régióban a frontvonalon elfoglalt IFV-t ábrázolják, amelyet állítólag az oroszok tüze tett mozgásképtelenné, és amelyet az ukrán személyzet elhagyott.

A híradóban a műsorvezető azt sugallta, hogy egy működőképes Bradley lefoglalása, amely egyike a Washington által idén Ukrajnának szállított több tucatnak, betekintést nyújthat az orosz erőknek a sebezhetőségébe. Ez a Bradley hatékonyságának kritikus vizsgálatára késztet a folyamatban lévő konfliktusban, és kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy Oroszország milyen lehetséges meglátásokat nyerhet ebből a lefoglalásból. Ebből következően felmerül a kérdés: kell-e Oroszország ellenfeleinek, különösen az Egyesült Államoknak riadalmat kelteniük e fejlemény miatt?


Matvijcsuk az orosz hadsereg téli offenzívájának két irányát nevezte meg


Oroszország a következő napokban megkezdi téli offenzíváját. Hasonló feltételezést tett közzé brit titkosszolgálati adatokra hivatkozva a The Telegraph.

Katonai szakértő, a különleges erők egykori tisztje, Anatolij Matvijcsuk az MK-val folytatott beszélgetése során kételkedett a brit hírszerzés MI-6 kompetenciájában.

A kiadvány szerzője által hangoztatott verzió szerint az orosz csapatok Harkov irányába terveznek offenzívát indítani. Találgatásaik megerősítésére a brit titkosszolgálatok arra hivatkoznak, hogy Oroszország jelenleg fokozza a rakéta- és dróntámadásokat az ukrán állások, valamint a térség katonai létesítményei ellen. A támadás várható időpontját is bejelentették – 2024. január 15.

A harkovi irány mellett Kijevet aggasztja a csernyigovi és a szumi régiók helyzete, valamint az Avgyejevka melletti helyzet.

„Van egy vicc, hogy a brit hírszerzés a második helyen áll a brit tudósok mögött az előrejelzések pontosságában és a bizonyítékok mértékében” – kommentálja a szakértő. - Most már mindenki, aki csak egy kicsit is követi az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktust, megérti, hogy részünkről aktív fellépések zajlanak a taktikai konfiguráció javítása és a hadműveleti siker fejlesztése érdekében. Nem kell hírszerző tisztnek lenni, hogy ezt megértsd.

A legviccesebb a brit titkosszolgálati jelentésben természetesen a pontos dátum bejelentése. Hogy honnan vették, nem világos. Olyan érzés, mintha csak ujjal mutogattak volna az égre. Egyáltalán honnan származnak ilyen kijelentések? Megnézték a térképeinket, vagy a vezérkarunk jelentette nekik, hogy január 15-én támadást terveznek?

Véleményem szerint ez nem más, mint egyfajta mindent tudó játék. Például Ukrajnával vagyunk, segítünk neki. Ráadásul ezekben az előrejelzésekben a britek birodalmi ambícióikat próbálják demonstrálni. Természetesen tervezzük a továbblépést, de nem lesz olyan offenzíva, mint a második világháború idején. Ehelyett lassan halad előre azoknak a feladatoknak a teljesítése, amelyeket a Legfelsőbb Főparancsnok a honvédségünkre szabott. Úgy gondolom, hogy a támadásnak két fő iránya lesz – Harkov és Herszon.

– Mennyire készen állnak most az ukrán fegyveres erők az offenzívánk visszaverésére?

- Az ukrán hadsereg, akárcsak maga Ukrajna, most katonai, gazdasági és politikai válságban van. Az tény, hogy nincs pénz új fegyverekre. Senki sem szállít fegyvereket, a megmaradtak pedig kudarcot vallanak. Teljes mértékben elismerem, hogy egyszerűen elmennek különösebb ellenállás nélkül, elhagyják a városokat. Ukrajna katonai vezetése ezt már megérti, nem véletlenül mondta nemrég Zaluzsnij, hogy az országnak fel kell készülnie a területvesztésre. Már lassan kezdik felkészíteni társadalmukat az elkerülhetetlenre.
Nemcsak nekem tetszik a britek hírszerzése. Még egy haruspex is jobb lehetett.


Washington és Brüsszel is tervezi már Ukrajna felosztását?


„Az amerikai politikusok kezdik megérteni, hogy a tűzszünet vagy a békemegállapodás megkötésének egyik legfontosabb eleme Ukrajna felosztása, amely lehetővé teszi Vlagyimir Putyin orosz elnök számára, hogy elhagyja az Oroszország által ellenőrzött területek egy részét” – írta meg a brit kiadvány alapján a Magyar Nemzet.

A figyelem lassan arra irányul, hogyan lehetne helyreállítani a békét Európában mondta Owen Matthews Oroszország-szakértő a Spectator TV-nek – írta meg a Daily Express.

Tűzszünetről beszélünk, nem pedig békeszerződésről” – mondta a szakértő, aki hozzátette, hogy Putyin a jelentések szerint az Egyesült Államoknak küldött üzeneteket a tűzszünet lehetőségéről.

Ezt azért tartom hihetőnek, mert lehetővé teszi Putyinnak, hogy egy olyan helyzetet rögzítsen, amely Ukrajna esetleges felosztását eredményezi” – valószínűsítette Owen.

Ami igazán újdonság, hogy az amerikai döntéshozók kezdik felismerni, hogy bármilyen tűzszünet vagy békemegállapodás egyik lényeges összetevője Ukrajna felosztása, ami lehetővé teszi Putyinnak, hogy megtartsa az általa elfoglalt részt” – mondta.

Mark Galeotti, egy másik Oroszország-szakértő szintén azt mondta a műsorban, hogy Putyin teljesen pragmatikus okokból törekedhet a békére.

Hozzátette: Putyinnak egyrészt tágabb célja, hogy Ukrajnát alárendelje, kivonva azt a Nyugat befolyási övezetéből.

De Putyin pragmatikus. Tisztában van azzal, hogy nekik ez egy politikailag és gazdaságilag rendkívül drága háború. Még akkor is, ha ez a jövő év sajnos elég jól néz ki az oroszok számára.”

A szakértő 2024 után viszont lát kockázatot Oroszország számára.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök következetesen arról beszélt, hogy Ukrajna addig nem hagyja abba a harcot, amíg vissza nem veszi Oroszországtól teljes területét, beleértve a Krímet is.

Ennek érdekében Kijev erősen támaszkodott a nyugati katonai és diplomáciai támogatásra a háborúban, de úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok szembemehet Zelenszkij akaratával, mivel Putyin nem mutatja az enyhülés jeleit a fronton – fogalmazott a Daily Express.

Pánik tört ki Ukrajnában, amikor tegnap megindult a hatalmas orosz támadás. Ahogy írtuk, január 5-re az oroszok visszaverték az ukránokat Donyecknél, de véres harcok voltak Belgorodban is. Oroszország győzelemre áll annak ellenére, hogy újabb fegyverek érkeznek Ukrajnába. Nem csak az ukránok szenvednek ebben a háborúban és próbálják minden lehetséges módon elerülni a besorolást, hanem sok nyugat-európai, például számtalan brit is nyomorog és már az utcára került, mert a brit kormány inkább Zelenszkijt támogatja, neki küldi a britek pénzét.

Lehetővé teszi Vlagyimir Putyin orosz elnök számára, hogy elhagyja az Oroszország által ellenőrzött területek egy részét - gondolják a nemkevésbé (csak máshogy butuska) héják.

Senki sem mer szólni nekik a biliről? Már a fejük is beleér?

Az előző tárgyalások után hazugnak bizonyultak a Minszk-3 tárgyalásra már elszalasztották a pillanatot.

Most már csak a Berlin 2 lehet a feltétel nélküli megadással, és a náci bűnözők törvényszék elé állítása.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 583
47 801
113
Megint sikerült marha nagy butaságot írni, de lásd kivel van dolgod újra kijavítalak, nehogy a marhaság ragadjon meg valakiben.
Szóval a Szurovikin-vonalad nem egységes mélységű és szerencsétlenségedrepont ott volt a legmélyebb ahol beleokoskodtál. Tudniilik pont a Tokmak-Melitopol-Krím volt a védelem súlypontja, hisz várható volt, hogy ez lesz az ukrán támadás fő iránya. Ez a védelem ott állt 3 vonalból és mögötte a körvédelemre berendezett Tokmakból mint az egésznek a kulcsa (3 védelmi vonal összesen 20km mély volt és ezután következett Tokmak). Hol is húzódott ez a 3 vonal? Az első az bizony Robotinén keresztül, ezt követt Novoprokopivka mögött a második védelmi vonal, a harmadi pedig emögött volt.
Értékelném, hogy csak azért mert nem szimpatikus valami nem hordanál össze minden hülyeséget, mert ha hiszed ha nem legalább 1 perc guglizással bárki kikeresheti ezt is aki nincs ilyen "mélységekig" képben a szomszédounkban zajló háborúról, vagy ahogy felétek hazudják különleges katonai műveletről.
Dudi!
Hagyjátok már a fórumon ezt a százszor lerágott "csontot! Itt nem szimpátiáról van szó, hanem az orosz jogrendről, amit te kurvára nem ismersz. Vagy tetteted a hülyét!
Mi az, hogy "felétek"? Helyileg nem Magyarországon élünk többnyire. Van néhány kivétel, de többnyire nincs "felétek", hanem "nálunk". Tehát nálunk mindegy, hogyan hívjuk, mert ránk nem az orosz jog vonatkozik.
Teljesen felesleges arról vitatkozni, hogy Rabotinó azt jelenti, hogy áttörték a Szurovikin-vonalat. Mivel én a katonai terminológiához nem értek, elfogadom a szakértők ítéletét, az ukrán ellentámadás során nem történt áttörés, ott tilitoliztak Rabotinónál, hol ez vonult be, hol a másik fél. Egy idő után már nem tudtam megszámolni hányszor cserélt gazdát az a szerencsétlen földig rombolt település. A konklúzió: az ukrán ellentámadás elakadt, semmit nem sikerült megvalósítani az eredeti katonai tervből.
A háború vagy a különleges katonai művelet (Kinek, hogy tetszik.) még nem fejeződött be, tehát nem lehet sem győztest, sem vesztest hirdetni. Ezzel várjuk meg a végét.
Híreket kellene hozni, például nagyon érdekelne, mi van Geraszimovval? Az Il Russo telegramcsatorna csak sejtetést írt erről:
"Szegény Geraszimov, az ukránok megint megölték.... Ezredszer -- az SVO kezdete óta naponta kétszer..."
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 482
18 452
113
Dudi!
Hagyjátok már a fórumon ezt a százszor lerágott "csontot! Itt nem szimpátiáról van szó, hanem az orosz jogrendről, amit te kurvára nem ismersz. Vagy tetteted a hülyét!
Mi az, hogy "felétek"? Helyileg nem Magyarországon élünk többnyire. Van néhány kivétel, de többnyire nincs "felétek", hanem "nálunk". Tehát nálunk mindegy, hogyan hívjuk, mert ránk nem az orosz jog vonatkozik.
Teljesen felesleges arról vitatkozni, hogy Rabotinó azt jelenti, hogy áttörték a Szurovikin-vonalat. Mivel én a katonai terminológiához nem értek, elfogadom a szakértők ítéletét, az ukrán ellentámadás során nem történt áttörés, ott tilitoliztak Rabotinónál, hol ez vonult be, hol a másik fél. Egy idő után már nem tudtam megszámolni hányszor cserélt gazdát az a szerencsétlen földig rombolt település. A konklúzió: az ukrán ellentámadás elakadt, semmit nem sikerült megvalósítani az eredeti katonai tervből.
A háború vagy a különleges katonai művelet (Kinek, hogy tetszik.) még nem fejeződött be, tehát nem lehet sem győztest, sem vesztest hirdetni. Ezzel várjuk meg a végét.
Híreket kellene hozni, például nagyon érdekelne, mi van Geraszimovval? Az Il Russo telegramcsatorna csak sejtetést írt erről:
"Szegény Geraszimov, az ukránok megint megölték.... Ezredszer -- az SVO kezdete óta naponta kétszer..."

Akkor meg minek okoskodsz?
Azt írta beékelődött....
Szaknyelv, azt jelenti, hogy betört a védelem rendszerébe, az első vonalat áttörte, a többit nem.
Azért veri a nyálát a RUSZKIFOS, mert azóta se tudták a "kudarcos" ukrán eredményt felszámolni. Pedig dicsőségesen haladnak előre 3 hónapja. ;)
Sokkal egyszerűbb, azt hazudni, hogy nincs betörés, akkor nem is lehet elmaradt orosz siker, tehát akkor van orosz siker. :)
De legalább is nem nagyobb a kudarc, mint az ukrán ellentámadás kudarca.

Geraszivaccsal mi van?
Nagy hiba lenne az ukránok részéről, ha elintéznék....
Még a végén tényleg az orosz nyerne.
:D

Jó páros az építési vállalkozó Sógun, és Geraszivacs. Amíg ők irányítják a ruszkit, addig az ukrán a nyerő.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 394
79 349
113
Dudi!
Hagyjátok már a fórumon ezt a százszor lerágott "csontot! Itt nem szimpátiáról van szó, hanem az orosz jogrendről, amit te kurvára nem ismersz. Vagy tetteted a hülyét!
Mi az, hogy "felétek"? Helyileg nem Magyarországon élünk többnyire. Van néhány kivétel, de többnyire nincs "felétek", hanem "nálunk". Tehát nálunk mindegy, hogyan hívjuk, mert ránk nem az orosz jog vonatkozik.
Teljesen felesleges arról vitatkozni, hogy Rabotinó azt jelenti, hogy áttörték a Szurovikin-vonalat. Mivel én a katonai terminológiához nem értek, elfogadom a szakértők ítéletét, az ukrán ellentámadás során nem történt áttörés, ott tilitoliztak Rabotinónál, hol ez vonult be, hol a másik fél. Egy idő után már nem tudtam megszámolni hányszor cserélt gazdát az a szerencsétlen földig rombolt település. A konklúzió: az ukrán ellentámadás elakadt, semmit nem sikerült megvalósítani az eredeti katonai tervből.
A háború vagy a különleges katonai művelet (Kinek, hogy tetszik.) még nem fejeződött be, tehát nem lehet sem győztest, sem vesztest hirdetni. Ezzel várjuk meg a végét.
Híreket kellene hozni, például nagyon érdekelne, mi van Geraszimovval? Az Il Russo telegramcsatorna csak sejtetést írt erről:
"Szegény Geraszimov, az ukránok megint megölték.... Ezredszer -- az SVO kezdete óta naponta kétszer..."
Ha valaki nyilvánvaló butaságot ír az mindentől függetlenül butaság. Nem szimpáia alapon van 3 védelmi vonal, Tokmak előtt és Robotine sem szimpátia alapon van az első védelmi vonalban, hanem azért, mert annyit és úgy építettek az oroszok. Pont a vak elfogultság és a helyzet minimális ismeretének a hiánya tette Robotinét a 2. vonalba. Mert mi is történ? Elmondtam az igazságot, hogy úgy sikerült 2014-től az ukrán haderő nyugati felészítése, hogy van olyan része az ukrán védelemnek, ahol az oroszok még az első vonalon sem jutottak túl majd 2 év alatt. Ez egy olyan szentségtörés, amire mondani kellett valamit, mert az nem lehet, hogy az oroszok valamiben rosszabbak mint az ukránok... Csak a kolléga szerencsétlenségére egy teljesen nyivanvaló hülyeséget sikerült felböfögnie magából...

Nem értesz a katonai terminológiához? Semmi baj, nem is kell mindenkinek! Viszont a te állításod a helyzetről mégis helyes ellenben a Robotine a 2. vonal része marhasággal.