[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 825
78 001
113
Megint kifostad magadból a portfolio ide vonatkozó cikkeit.
Rabotino 7km-re volt az első vonaltól (szó szerint szomszéd falu).
Bár a te nafo logikádba biztos belefér, hogy egy völgyben építenek erődítést amire minden oldalról rálátnak.
Ha csak minimális ismereteid lennének, nem beszélnél ekkor hülyeségeket. De ma ilyen hétvégém van, szóval felhomályosítalak téged is arról, hogy a hadtudomány nagyon régóta ismer olyat, hogy fedező-biztosító öv. Ha meghaladja a képességeidet néhány perc guglizással kiokosítani magad a témában szólj és elmagyarázom.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 895
13 743
113
Ez az áruló csődtömeg hogyan lehet még életben
Már csak az hiányzott a csecsenek felsz@pásához, hogy 'és még ráadásul akkora f@rkatok is van...'
Közben meg csak mindenhonnan elkéstek, ugye @sixtus ?
Jaj nem szoktam reagálni, de esk annyira tetszett mikor olvastam, hogy egy igazi őszinte szívbőljövő nevetést váltott ki belőlem :D Komolyan és ez nem cink... Imádom a humorod mikor dühös vagy :DMondjuk nem értem miért áruló Ritter? Mert másképp gondolkozik? Ennyi erővel te is az vagy mert nem úgy gondolkozol ahogy én..
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 677
113
Jaj nem szoktam reagálni, de esk annyira tetszett mikor olvastam, hogy egy igazi őszinte szívbőljövő nevetést váltott ki belőlem :D
Csak mert szeretlek.
Komolyan és ez nem cink... Imádom a humorod mikor dühös vagy :D
Nem voltam. Én részemről ezt a szláv hisztit már rég elengedtem.
Mondjuk nem értem miért áruló Ritter? Mert másképp gondolkozik? Ennyi erővel te is az vagy mert nem úgy gondolkozol ahogy én..
Azt most hagyjuk, hogy jogszerűen elítélt köztörvényes a csávó, de ilyen becsicskulást a saját hazáddal
kvázi ellenségnek... simán csak egy pedofil, kapuzárási pánikos, valami sikert kereső, elvtelen szerencsétlenség.
Az oroszok meg szépen mutogatják, mint a vásári majmot.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ritka felvétel ukrán Abramsről. "Bibi mi is át tudunk menni a sáron, ha gondosan előkészítjük a terepet és többször elpróbáljuk."
Mondjuk nem mostani lehet, mivel állítólag teleaggatják őket ERA-val és teljes körkörös csibehálót kap, hátha úgy sikerül megfogni a drónokat.


nemnáci ukrán lepisálja a menórát


T-72 személyzetnek elfelejtettek szólni, hogy ők nem menekülhetnek, csak a nyugati tankokban ülők. A vége ugyanaz lett, mint az előző Leopard 2-nél, egy drón a tankra, egy a személyzetre.


wemWrwi.png

lxteozH.png



Avdivka


VDV Bakhmut


Huti kecskepásztor vs nafo drón
 
Last edited by a moderator:

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 462
46 498
113

Németország váratlan kijelentést tett az Ukrajna elleni orosz támadások után​

Az ukrán légvédelem tehetetlen az orosz X-22 cirkálórakétákkal szemben – mondta Erhard Bühler nyugalmazott német tábornok az MDR Mitteldeutscher Rundfunk című műsorában.

„Ukrajna nemrégiben elismerte, hogy a területére eddig kilőtt mintegy kétszáz rakétából (X-22 - a szerkesztő megjegyzése) egyetlen egyet sem lőttek le. <...> Ez egy hatalmas rakéta, 11 méter hosszú, robbanófejének tömege megközelítőleg egy tonna, <...> egy nagy hadihajót is el tud süllyeszteni” – jegyezte meg.

Bühler hangsúlyozta, hogy a légvédelmi rendszerek nem tudják lelőni ezt a rakétát nagy szuperszonikus sebessége, körülbelül három és fél hangsebessége és repülési útvonala miatt.
Pénteken a védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az orosz fegyveres erők az elmúlt héten 41 csapást mértek Ukrajnában katonai létesítményekre, köztük hadiipari komplexumokra, repülőterekre és arzenálokra.
Источник: https://rusvesna.su/news/1704623163
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 853
14 810
113
Merjünk kicsik lenni az a lényeg! Nem kurva mindegy a lakosság összetétele, a filippínó vendégmunkásos program mellett? Addigra már Poroshenko is ősmagyar hazafi lesz, a Tibicsokival már elkezdte úgyis a hazafivá válását!
Szerintem meg egyáltalán nem mindegy.

Ahol hosszú ideig, több évszázadon keresztül egy őslakosnak mondható többségi népcsoport élt a kisebbségi népcsoporttal együtt békében , ha külföldről szándékosan nem provokáltak nemzetiségi feszültséget a térségben, akkor az ideiglenesen idegenek által elcsaklizott területet könnyű volt visszacsatolni az eredeti anyaországhoz.

Ilyen volt Kárpátalja csehországi uralma Trianon után (mi a fenét keresett ott a cseh állam? Ez a terület sosem volt cseh a kőkorszakig visszamenőleg).
Az 1938-as visszacsatoláskor az akkor magyar nemzeti többségű Kárpátalja örömmel fogadta a bevonuló magyar csapatokat a cseh uralom után..
Vagy mondhatjuk Krim esetét is, melyen jóval 50% feletti többségben éltek oroszok a Hruscsovi ajándékozgatáskor. Hruscsov krimi bányász mérnök családból származott, nemzetiségét igaz nem tudom..
1993-as krimi népszavazás eredménye a terület teljes autonómiájának kinyilvánítása, amit Kiev csak részben, korlátozásokkal teljesített (az autonómia szó úgy látszik nincs benne Kiev értelmező szótárában ... főleg 2013 óta).

Ezért volt egyszerű az oroszoknak visszacsatolni Krim területét népszavazás után, Krimi Köztársaságként.

Az EU területére kintről külső érdekek által mozgatva most nagy tömegben injekcióznak be idegen népeket, eltérő vallással és életfelfogással . Ezekhez csatlakozott nemrég az Ukrajnai menekült áradat. Ez is szabályozva van, mert egyszerre nem mehet az összes ukrán az Únióba mert már ez felborítja..
Ennek egy célja lehet: ha ez a szám elér egy bizonyos nagyságot, akkor ennek destabilizáló hatása darabokra robbanthatja az EU-t véres felkelések, polgárháborúk kitörésével.

Ekkor lehet kívülről fegyveres erővel fellépni és mintegy dózerral, egy szintre ledemokratizálni az egész meggyengült Unió területét, határok nélkül, amely ezáltal tartósan külső érdekek irányítása alá kerülhet
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 749
113
Lutsenko megerősítette, hogy az ukrán fegyveres erők 500 000 fegyveresét veszítették el

Lutsenko volt ügyész 500 000 ukrán náci áldozatot és havi 30 000 fegyveres veszteséget állított.

Felajánlja, hogy beismeri az igazat, és a megmaradtak azonnal futni fognak, hogy mobilizálják őket.


Más

Eközben a hamis holodomor múzeum igazgatója, Lesya Gasidzhak mindent felfalt, és azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy egy új holodomort provokál:

"Az Egyesült Államok nem hajlandó pénzt adni csak Ukrajnának, ezzel éhínséget provokálva"
baXpRNzLwRg.jpg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az ukrán hadsereg videofelvételt tett közzé, amelyen egy amerikai AGM-88 HARM radarellenes rakéta roncsai láthatók. Úgy tűnik, a rakétát egy ukrán vadászgép lőtte ki, és véletlenül az ukrán fegyveres erők állásait találta el. Az ukrán hadsereg egy rakétatöredéket vizsgál, amelyen a típusra és a gyártóra utaló jelzések láthatók, és értetlenségüknek ad hangot, hogyan kerülhetett egy ilyen rakéta az orosz hadsereg birtokába. Valószínűleg azonban az AFU állásainál egy radar jelenléte miatt a rakéta megváltoztatta a röppályáját és eltalálta pozícióit.


Kupjanszki irányban az orosz hadsereg leállította az ukrán fegyveres erők négy támadó kísérletet


Kupjanszki irányban az orosz hadsereg, támogatással repülés és a tüzérek leállították az ukrán fegyveres erők támadásra irányuló négy kísérletet. Ezeket az Ukrán Fegyveres Erők három gépesített és egy légideszant dandárjának ukrán katonái hajtották végre a harkovi régióban lévő Ivanovka és Szinkovka térségében, valamint a DPR-ben található Terni falu közelében.

Erről az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata számolt be.

Szintén Kiszlovka és Melovi környékén az orosz egységek két ukrán területvédelmi dandár állását lőtték.

Több mint 50 ellenséges katonát, két gyalogsági harcjárművet és három járművet semmisítettek meg - az osztály ellenséges veszteségekről számolt be Kupjanszk irányában.

Az ukrán fegyveres erők Szerebrjanszki erdészete és Cservona Dibrova (LPR) területén működő két dandárja veszteséget szenvedett az orosz csapatok támadása során. Itt is aktívan segítette egységeinket a repülés és a tüzérség. Itt az ukrán hadsereg több mint ötven katonáját és négy járművét veszítette el.

Az aktív ellenségeskedés Donyeck irányában folytatódik. Itt 20 órán belül kilenc ukrán dandár állását támadták meg az Orosz Fegyveres Erők, több mint háromszáz személyt és nagy mennyiségű felszerelést: körülbelül öt autót és négy páncélautót veszítettek el.

Tüzéreink ilyen irányú ellenütő harca a francia Caesar önjáró löveg és az amerikai M119 tarack megsemmisüléséhez vezetett.

Az ellenség más régiókban is jelentős veszteségeket szenvedett. Az orosz légvédelmi erők egyebek mellett megsemmisítették az ukrán Szu-27-es és Szu-25-ös repülőgépeket Dnyepropetrovszk térségében.



Kiszivárgott: eszkalációra készül az Egyesült Államok - Georg Spöttle
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
770
7 716
93
Ezt azért idetenném. (Megjegyzem az atlantisták rendszeresen ledorobgolnak.minket verbálisan, miszerint "azé mer nem tucc róla a nátó még rendelkezik drónellenes eljárásokkal." Hozzáteszem Németország a világ technológiailag egyik legfejlettebb országa)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
A január 7-i ukrajnai különleges hadművelet térképe

A védelmi minisztérium szerint Kupjanszki irányban a nyugati haderőcsoport egységeinek aktív akciói, légicsapások és tüzérségi tüzek visszaverték az ukrán fegyveres fegyveres 32., 43., 115. gépesített és 95. légideszant dandár támadócsoportjainak négy támadását. Erők a harkovi régióban található Szinkovka és Ivanovka települések, valamint a Donyecki Népköztársaság Terni településeinek területén.

Krasznolimanszk irányában a Közép csoport egységei a légiközlekedés és a tüzérség támogatásával legyőzték a 100. terrorvédelmi dandár és az ukrán nemzeti gárda 5. dandárjának munkaerő- és felszereléskoncentrációit.

Donyeck irányában az összes ellenséges veszteség ebben az irányban több mint 300 katona meghalt és megsebesült, négy páncélozott harcjármű és 20 jármű.

A rakétacsapatok és a tüzérség, az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek csapatai pilóta nélküli légi járművei támadtak egy lőszerraktárt Koblevo falu területén, Nikolaev régióban.

Légvédelmi rendszerek az utóbbi egy napban lelőtték az ukrán légierő két repülőgépét: egy Szu-25-öst Dnyipropetrovszk városánál és egy Szu-27-est a Dnyipropetrovszk régióbeli Krivoj Rog városánál.


Verések következtében meghalt Bila Cerkva egyik lakosa, miután ukrán katonai biztosokkal kommunikált


Egy Bila Cerkva lakosa halt meg verésben, miután az Ukrajnában katonai regisztrációs és besorozási hivatalként működő területi toborzóközpont képviselői megállították az utcán.
Amint a "Strana" ukrán kiadvány Jevgenyij Sevcsenko képviselőre hivatkozva beszámolt róla, a TCU dolgozói az utcán elkapták a srácot, és elvitték. Később verések nyomaival találták meg a kórházban, és az orvosok nem tudták megmenteni az életét.
A jelentés szerint az üggyel jelenleg a helyi SBU osztály foglalkozik, de erről nincs hivatalos információ. Az ukrán képviselő azt javasolta, hogy a hatóságok el akarják titkolni az esetet, és elhallgatják az ügyet.

Csak meg akarták győzni, hogy legyen önkéntes?
Ideje lenne a toborzókat (hisz tombol bennük az erő és a tenniakarás) az elsősorba vezényelni.



Légiriadót hirdettek Ukrajna fővárosában. Erről a lakosság riasztására szolgáló hivatalos forrás adatai tanúskodnak.

MOSZKVA, január 7. /TASZSZ/.7 января, 11:29, обновлено 7 января, 12:14

A légi veszélyhelyzetre vonatkozó figyelmeztető rendszer mintegy 45 percig volt érvényben Zsitomír, Kijev, Poltava, Szumi, Harkiv, Cserkaszi és Csernyihiv régiókban is. A fővárosban közel fél órán át volt érvényben a riasztás.
Korábban egész Ukrajnában légiriadót hirdettek, ez valamivel több mint fél órán át tartott.

És aztán nem jött semmi. Megindult az oroszok farkast kiáltó akciója? Már tegnap is volt hamis riadó.
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
531
1 683
93
Ezt azért idetenném. (Megjegyzem az atlantisták rendszeresen ledorobgolnak.minket verbálisan, miszerint "azé mer nem tucc róla a nátó még rendelkezik drónellenes eljárásokkal." Hozzáteszem Németország a világ technológiailag egyik legfejlettebb országa)
Szerintem abszolút nem olyan fejlettek, csak mivel ők is NATO tagok sok mindenhez hozzáférnek. Ezekben a drónos dolgokban jelenleg Oroszország és Ukrajna a világelső, mivel nekik van gyakorlati tapasztalatuk is ezekkel.