Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
És ebben mi a buli Oroszországnak? Komolyan, a csávó nem kérdezi meg magától, h egy ilyenben mi az üzlet az oroszoknak?Dr. Gyarmati István eljutott oda, hogy itt bizony Ukrajnának reszeltek ha így mennek tovább a dolgok, ezért felvázolt egy (szerinte) Oroszország számára visszautasíthatatlan tűzszüneti tervet: (vastaggal a kommentjeim). Vicces olvasmány.
Kritériumok:
Lehetővé tegyen egy tartós tűzszünetet – ha nem is jelent végleges megoldást.
Biztosítsa, hogy Oroszország a megállapodás felrúgásáért számára elfogadhatatlanul magas árat fizessen.
Kiküszöbölje a konfliktus kiterjedésének – a NATO–Oroszország-összecsapásnak – a veszélyét, és egyúttal olyan helyzet alakuljon ki, amelyben Oroszország reálisan nem ismételheti meg agresszióját.
Elfogadható legyen Ukrajna számára, azaz – legalábbis formálisan – Ukrajna területi egysége és szuverenitása biztosítva legyen.
Elfogadható legyen Oroszország számára, azaz – legalábbis formálisan – orosz ellenőrzés alatt maradjon a megszállt területek jelentős része.
A TŰZSZÜNETET – AKÁR EGYOLDALÚAN IS – ÚGY KELL MEGHIRDETNI, HOGY ANNAK VISSZAUTASÍTÁSA, SÚLYOS MEGSÉRTÉSE, ILLETVE FELRÚGÁSA OLYAN KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁRJON, AMELYEK OROSZORSZÁGOT ELFOGADHATATLAN MÉRTÉKBEN SÚJTANÁK.
Ilyen lehet például Ukrajna azonnali NATO-tagsága és az Ukrajnának nyújtott segítségnyújtás gyors és radikális növelése.
A leglényegesebb azonban, hogy a szükséges feltételek egyszerre, csomagban kerüljenek meghirdetésre és bevezetésre, hogy Oroszország számára világossá váljon, csak annak elfogadása lehet számára kifizetődő. Ezért, természetesen, olyan részei is kell legyenek a csomagnak, amelyek Oroszország számára vonzóak.
Azonnali tűzszünet, amelynek felrúgása súlyos következményekkel jár – mindkét fél számára.
Tárgyalások megkezdése mondjuk két héten belül, egy előre kidolgozott megállapodásjavaslat alapján. Ennek csak akkor van esélye, ha a tervezetet nem Ukrajna, nem az USA terjeszti elő, hanem – ideális esetben – egy Kína vezette szűkebb csoport (India, Németország, Franciaország, Olaszország, Dél-afrikai Köztársaság) –, szövegét, természetesen egyeztetve a nemzetbiztonsági tanácsadók részvételével folyamatban lévő háttértárgyalásokon részt vevőkkel.
A csomag tartalma:
Tartós tűzszünet.
A tűzszünet ellenőrzését ENSZ-csapatok biztosítanák (Kína, India, Németország, Franciaország, Dél-afrikai Köztársaság stb. részvételével).
A tűzszünet megsértésének súlyos következményei vannak: ha Oroszország sérti meg, Ukrajna azonnal teljes jogú NATO-taggá válik, és a nyugati segítségnyújtás radikálisan megnő. Ha Ukrajna sérti meg, a nyugati támogatást olyan mértékben korlátozni kell, amely kizárólag a kialakult helyzet fenntartására elegendő. (magyarul egy ukrán fél részéről történő tűzszünet megsértés semmi negatív következménye nem lenne Ukrajna számára)
A megállapodás életbe lépése után két hónappal Ukrajna a NATO tagjává válik, két korlátozással: 1. Az 5. cikkely alkalmazásának módja és formája – a Washingtoni Szerződés szigorú értelmezésének megfelelően nem automatikus. 2. Ukrajna tagságára az NSZK tagfelvételénél alkalmazott érvényesített korlátozásokat alkalmazzák. (mert ugye ez az egész cirkusz nem a NATO terjeszkedés miatt tört ki ugye)
A NATO-tagság nem váltja ki az EU-tagságot. Ennek elfogadása a megállapodás részét kell képezze, abban a tudatban, hogy bármennyire is felgyorsítják a csatlakozási tárgyalásokat – nem a feltételek lazításával, hanem fokozott segítségnyújtással –, a folyamat jó pár évig fog tartani.
Ukrajna bizonyos területei – ideiglenesen és de facto – orosz ellenőrzés alatt maradnak (Krím, Luhanszk, Donyeck), míg a többi annektált terület ideiglenesen és de facto ukrán ellenőrzés alá kerül (ideiglenesen, azaz a jelen megállapodást felváltó békeszerződés megkötéséig, illetve egy külön megállapodásig, ha sor kerül ilyenre). (ez gondolom visszautasíthatatlan Oroszország szempontjából - lol)
A demarkációs vonal mentén 50 km-es demilitarizált övezet jön létre. (gondolom hogy könnyebben kivitelezhető legyen egy ukrán támadás)
Ukrajna és Oroszország egy CFE-jellegű fegyverzetkorlátozási szerződést kötnek (lol)
Ukrajna biztosítja a Velencei Bizottság valamennyi ajánlása alapján a területén élő nemzeti kisebbségek jogait olyan módon, hogy azt a kisebbségek is elfogadják. (ezt ugye tűzszünet nélkül is illene).
Fordulóponton az orosz–ukrán háború, és az idő Putyinnak dolgozik – Mi lehet a kiút a patthelyzetből?
Lassan harmadik évébe fordul az orosz–ukrán háború, de a megoldás továbbra sem körvonalazódik. Év végi beszédében Vlagyimir Putyin ismét visszatért a „nácitlanítás és demilitarizálás” követeléséhez, ami reálisan Ukrajna szuverenitásának, végső soron önálló létének felszámolását jelenti...www.portfolio.hu
Nem tudom ez az írás-e a gázabb vagy az erre született válasz:
Óriási hibát követett el a Nyugat Ukrajnában – Mi lehet a kiút, ha nem a fegyverszünet?
A Portfolio-n megjelent véleménycikkében Dr. Gyarmati István arról írt, hogy az orosz–ukrán háború patthelyzetbe jutott, az idő Oroszországnak dolgozik, ezért a Nyugatnak egy olyan tűzszüneti javaslatot kellene letennie az asztalra, amelyre Moszkva nem tudna nemet mondani. Írására Szirtes I...www.portfolio.hu
Ha csak minimális ismereteid lennének, nem beszélnél ekkor hülyeségeket. De ma ilyen hétvégém van, szóval felhomályosítalak téged is arról, hogy a hadtudomány nagyon régóta ismer olyat, hogy fedező-biztosító öv. Ha meghaladja a képességeidet néhány perc guglizással kiokosítani magad a témában szólj és elmagyarázom.Megint kifostad magadból a portfolio ide vonatkozó cikkeit.
Rabotino 7km-re volt az első vonaltól (szó szerint szomszéd falu).
Bár a te nafo logikádba biztos belefér, hogy egy völgyben építenek erődítést amire minden oldalról rálátnak.
Végül is Puzsért is olvasnak emberek, de minek?És ebben mi a buli Oroszországnak? Komolyan, a csávó nem kérdezi meg magától, h egy ilyenben mi az üzlet az oroszoknak?
Nyugger, nagyszerü a H-22/32-röl szóló videód. Öröm halgatni!
Koplikálodig az oroszok álma a vasúti oszekottetésról:
Pali nem gondolod,hogy ennek az értelmetlen blackrokért az utolsó ukránig proxi háborút be kéne fejezni Ukrajnának? https://x.com/MyLordBebo/status/1743952930309304499?s=20Koplikálodig az oroszok álma a vasúti oszekottetésról:
-----
Lada Niva "tesztelése"
Jaj nem szoktam reagálni, de esk annyira tetszett mikor olvastam, hogy egy igazi őszinte szívbőljövő nevetést váltott ki belőlem Komolyan és ez nem cink... Imádom a humorod mikor dühös vagy Mondjuk nem értem miért áruló Ritter? Mert másképp gondolkozik? Ennyi erővel te is az vagy mert nem úgy gondolkozol ahogy én..Ez az áruló csődtömeg hogyan lehet még életben
Már csak az hiányzott a csecsenek felsz@pásához, hogy 'és még ráadásul akkora f@rkatok is van...'
Közben meg csak mindenhonnan elkéstek, ugye @sixtus ?
Csak mert szeretlek.Jaj nem szoktam reagálni, de esk annyira tetszett mikor olvastam, hogy egy igazi őszinte szívbőljövő nevetést váltott ki belőlem
Nem voltam. Én részemről ezt a szláv hisztit már rég elengedtem.Komolyan és ez nem cink... Imádom a humorod mikor dühös vagy
Azt most hagyjuk, hogy jogszerűen elítélt köztörvényes a csávó, de ilyen becsicskulást a saját hazáddalMondjuk nem értem miért áruló Ritter? Mert másképp gondolkozik? Ennyi erővel te is az vagy mert nem úgy gondolkozol ahogy én..
Pénteken a védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az orosz fegyveres erők az elmúlt héten 41 csapást mértek Ukrajnában katonai létesítményekre, köztük hadiipari komplexumokra, repülőterekre és arzenálokra.Bühler hangsúlyozta, hogy a légvédelmi rendszerek nem tudják lelőni ezt a rakétát nagy szuperszonikus sebessége, körülbelül három és fél hangsebessége és repülési útvonala miatt.
Szerintem meg egyáltalán nem mindegy.Merjünk kicsik lenni az a lényeg! Nem kurva mindegy a lakosság összetétele, a filippínó vendégmunkásos program mellett? Addigra már Poroshenko is ősmagyar hazafi lesz, a Tibicsokival már elkezdte úgyis a hazafivá válását!
Ennek nagyon színezett második vh hangulatat van