[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 978
14 471
113
Ha valaki nyilvánvaló butaságot ír az mindentől függetlenül butaság. Nem szimpáia alapon van 3 védelmi vonal, Tokmak előtt és Robotine sem szimpátia alapon van az első védelmi vonalban, hanem azért, mert annyit és úgy építettek az oroszok. Pont a vak elfogultság és a helyzet minimális ismeretének a hiánya tette Robotinét a 2. vonalba. Mert mi is történ? Elmondtam az igazságot, hogy úgy sikerült 2014-től az ukrán haderő nyugati felészítése, hogy van olyan része az ukrán védelemnek, ahol az oroszok még az első vonalon sem jutottak túl majd 2 év alatt. Ez egy olyan szentségtörés, amire mondani kellett valamit, mert az nem lehet, hogy az oroszok valamiben rosszabbak mint az ukránok... Csak a kolléga szerencsétlenségére egy teljesen nyivanvaló hülyeséget sikerült felböfögnie magából...

Nem értesz a katonai terminológiához? Semmi baj, nem is kell mindenkinek! Viszont a te állításod a helyzetről mégis helyes ellenben a Robotine a 2. vonal része marhasággal.
Olyan izék vagytok..nem mindegy 2 km-en vitatkozni???? Áttörtek az ukránok, nyertek, majd késő tavasszal elmesélem hogy van :D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 199
67 685
113
Ez pilóta?
Ki ez?

Erre tessék gombot varrni, itt van Tiszabecs túloldalán.

Aresztovicsot New Yorkban találtak meg.

Mai ukrán terrortamadas, civil halottakkal természetesen.

Nem röhögni, fizetett hirdetés két látják.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Megint sikerült marha nagy butaságot írni, de lásd kivel van dolgod újra kijavítalak, nehogy a marhaság ragadjon meg valakiben.
Szóval a Szurovikin-vonalad nem egységes mélységű és szerencsétlenségedrepont ott volt a legmélyebb ahol beleokoskodtál. Tudniilik pont a Tokmak-Melitopol-Krím volt a védelem súlypontja, hisz várható volt, hogy ez lesz az ukrán támadás fő iránya. Ez a védelem ott állt 3 vonalból és mögötte a körvédelemre berendezett Tokmakból mint az egésznek a kulcsa (3 védelmi vonal összesen 20km mély volt és ezután következett Tokmak). Hol is húzódott ez a 3 vonal? Az első az bizony Robotinén keresztül, ezt követt Novoprokopivka mögött a második védelmi vonal, a harmadi pedig emögött volt.
Értékelném, hogy csak azért mert nem szimpatikus valami nem hordanál össze minden hülyeséget, mert ha hiszed ha nem legalább 1 perc guglizással bárki kikeresheti ezt is aki nincs ilyen "mélységekig" képben a szomszédounkban zajló háborúról, vagy ahogy felétek hazudják különleges katonai műveletről.

Megint kifostad magadból a portfolio ide vonatkozó cikkeit.
Rabotino 7km-re volt az első vonaltól (szó szerint szomszéd falu).
Bár a te nafo logikádba biztos belefér, hogy egy völgyben építenek erődítést amire minden oldalról rálátnak.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Ukrán páncélos veszteségek
046e65015c2ea87bdfa107a5ee9a87bc.jpg

PT-91 Twardy
019d01f92e2385a02dfa7a484adaee86.jpg

Augusztus elején Malaja Tomacskánál harcképtelenné vált PT-91 Twardy
42ae1c29597f49aff2103433f9d2576c.jpg

T-64BV
6c61f2a4ef4d4083e00174f935c59d06.jpg

T-64BV
43b56c8a60b040df0b91057910ca8ae6.jpg

T-72M1
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ismeretlen drónok lebegtek a németországi gyakorlóterek felett

A Bild című német lap cikkében arról számolt be, hogy több mint egy éve hétről hétre ismeretlen drónok repkednek a Bundeswehr gyakorlóterepei és laktanyái felett, ahol ukrán katonai személyzet edz.

A Szabad Demokrata Párt (FDP) parlamenti frakciójának védelmi kérdésekkel foglalkozó szakértője, Markus Faber a kiadványnak elmondta, hogy különösen a Klitz gyakorlótér felett figyelnek rendszeresen ilyen drónokat, ahol az ukránokat Leopard 1 harckocsik üzemeltetésére képezik ki. Elmondása szerint több drón is látható egyidejűleg számos más helyen.

„Ez egyértelműen szervezett, és erősen Oroszország felé mutat” – fejtette ki véleményét Faber, anélkül, hogy bizonyítékot vagy érvet közölt volna verziója mellett.

Az újság ugyanakkor azt írja, hogy még 2022 októberében a területi parancsnokság vezetője, Carsten Breuer tábornok megriadt az ilyen drónok megjelenése miatt, és HP 47-es zavaró készülékek használatára utasította a katonai rendőrséget.
A német védelmi osztály munkacsoportot hozott létre a drónok elleni küzdelemre, de ez eddig nem hozott kézzelfogható eredményeket.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 583
47 801
113
Azonosítatlan drónok rendszeresen megjelennek olyan kiképzőtáborok felett, ahol a német és az ukrán hadsereg közös kiképzést tart – írja a Bild.
A Bundeswehr úgy véli, hogy e mögött Moszkva áll, de nincs közvetlen bizonyíték, mivel eddig egyetlen drónt sem sikerült elfogni.


Kh-32 rakéta. A Kh-22 rakéta mélyreható modernizációja,

a Raduga IKB által kifejlesztett, levegő-föld osztályú, akár 1000 km-es hatótávolságú, 4000-5400 km/h sebességű, levegőből induló cirkálórakéta.
A fő különbségek a Kh-22-től:

A Kh-32 rakéta az X-testben készül, a 22-es rakéta más, erősebb motorral, de geometriai méreteik megegyeznek. A csökkentett robbanófej miatt a harci rész térfogatát megnövelték.

Új, zajálló radar-inerciális irányítórendszer került beépítésre, rádióparancs korrekcióval és terepreferenciával (rádiós magasságmérőről).

Az autopilot helyett egy automatikus vezérlőrendszer van telepítve.


#Áttekintés #Jelentés 2024. január 7-én reggel.

2024
első hetét a hátsó célpontok elleni támadások intenzitásának növekedése jellemezte mindkét fél részéről. Az orosz fegyveres erők megerősítették , hogy képesek hatalmas rakétacsapásokat végrehajtani, beleértve a legújabb hiperszonikus Kinzhalokat is. A Geranium UAV új módosításait is alkalmazzák, és ezek a drónok szinte állandóan jelen vannak az ukrán égbolton. Az ellenség erre úgy reagál, hogy légvédelmi rendszerekhez rakétákat szállít Ukrajnába, és befektet a hadiipari komplexum fejlesztésébe.

Az ukrán fegyveres erők egymás után több napon keresztül támadták a Krímet, és megpróbálták legyőzni többek között a légvédelmi parancsnokságokat. Dél-Oroszországban legfeljebb 50 repülőgép típusú UAV-t és Storm Shadow rakétákat használtak egyidejűleg, annak ellenére, hogy hadseregünk folyamatosan támadta az ukrán fegyveres erők katonai repülőtereit. Emellett új elem volt, hogy egyszerre 6 ukrán Neptun hajóelhárító rakétát indítottak.

A légicsapások felerősödése a felek terepen tett erőfeszítéseinek enyhe csökkenése mellett következett be, mivel az ellenséges elemzők értékelik a helyzetet, ezt az orosz fegyveres erők azon terveivel magyarázva, hogy számos irányban támadó hadműveleteket indítanak. Közülük az ellenség Hersont , Zaporozhye -t és Harkovot is említi. Ez utóbbi azzal magyarázható, hogy a belgorodi régió közelében egy pufferzóna kialakítására törekednek, amelynek ágyúzása szisztematikussá vált. Az ukrán fegyveres erők Belgorod és a térség polgári lakosságát sújtjáka Vilkha MLRS-sel, a térség újév előtti ágyúzása jelzésértékűvé vált ebből a szempontból.

A hersoni irány változatlan marad a frontvonalon, az ukrán fegyveres erők folytatják katonai szempontból értelmetlen támadásaikat Krynki ellen, személyzetet és hajókat veszítve. Az a tény, hogy gépeinket 2023 decemberében lőtték le, hatással van a repülés használatára. Hiányosságaink a hadműveleti információáramlásban, a kommunikációban, az elektronikus hadviselés munkájában, az egységek interakciójában továbbra is fennállnak (nem csak ezen a területen). Krynki továbbra is a legforróbb pont ebben az irányban.

A Zaporozsjei Front Rabotino-Novoprokopovka-Verbovoye térségében folytatja a csatát. Annak ellenére, hogy az ukrán fegyveres erők átálltak a manőverezhető védelemre, a csaták továbbra is taktikai jellegűek. A működési átfogó támogatás kérdései itt is fennállnak. Akárcsak a Kherson szektorban, a levegőben is vannak ellenséges FPV drónok, amelyek hatótávolsága megnőtt az átjátszók miatt. Az ellenséges UAV-k minden célpontra vadásznak a fronthoz vezető bekötőutakon. Kamensky irányban helyzeti harcok és az ellenséges koncentrációs területek megsemmisítése folyik tüzéreink által.

Vremevszkij és Ugledarszkij irányokból helyzeti csatákat és kölcsönös ágyúzást jelentenek . Marinkától nyugatra , Georgievka közelében az orosz fegyveres erők javítottak pozíciójukon, és sejthető egy Kurakhovo elleni támadás . Délre Pobeda és Novomihajlovka falu közelében harcolnak.

Véres csaták zajlanak Avdejevszkij irányban. Az elmúlt hét során az LBS nem változott jelentősen. Az orosz fegyveres erők folytatják a támadásokat azzal a céllal, hogy elérjék Chasov Yar-t . A csaták Bogdanovka, Khromovoy, Kleshcheevka közelében zajlottak.

Az orosz erők legaktívabb előrenyomulása a Serebrjanszkij erdőgazdaságban és a Torszkij- párkányon figyelhető meg. Súlyos csatákban több sornyi ellenséges lövészárkot sikerült elfoglalnunk az erdőkben, az elmúlt hetekben akár több kilométert is előrenyomulva. Az ellenség komoly ellenállást fejt ki, válogatott náci egységeket dob csatába a legnehezebb területeken.

Kupjanszki irányban Szinkovka és Ivanovka közelében dúlnak csaták , de az arcvonal változása nélkül. Így az ukrán fegyveres erők szinte a teljes arcvonal mentén védekezésben állnak. Kijevnek csak Krynkire van szüksége a térképen, amely „ígéretes irányként” számolható be, bár az ukrán fegyveres erők itteni kudarcai már a nyugati sajtót is elérték.

A frontvonal jelentősebb változtatások nélkül áll, de az orosz fegyveres erőknek taktikai sikerei vannak. Az offenzívánk várhatóan 2024 januárjában fokozódik.
Az összefoglalót összeállította: Két szak
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 199
67 685
113
Ez pilóta?
Ki ez?

Erre tessék gombot varrni, itt van Tiszabecs túloldalán.

Aresztovicsot New Yorkban találtak meg.

Mai ukrán terrortamadas, civil halottakkal természetesen.

Nem röhögni, fizetett hirdetés két látják.
Az a dagi szemüveges fickó ott közepén nem ukrán, hanem Bjorn Aril Gram norvég védelmi miniszter.

Azert fenykepezkedik mert két 40 éves gépet atadtak a danoknak az ukrán pilóták képzéshez.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
Egyetértek, még akár Oo. engedéllyel - sem. Ha megvizsgáljuk az ottani lakosság összetételt, a magyarok részaránya valahol most jelenleg 10 % alatt van. A konfliktus miatt a magyarság tömegekbe vándorolt ki ide, vagy Nyugatra Majdan után, főleg az utóbbi években. Ezek jó része már el is adta az ottani ingatlanját, vissza sem tudna menni még ha akarna is. Egy ilyen nemzetiségi összetételű Kárpátalja szerintem csak akkor lesz gazdaságilag és társadalmilag is fejlődőképes, ha a már 1993 ban egyszer már megszavazott teljes körű autonómiát kapna (ami tudjuk nincs benne a mostani Kievi ukrán kormány értelmező szótárában. Hogy ezt mely országhoz csatolva fogja majd megélni, egyenlőre nincs jó elképzelésem.

Gazdasági ereje meg nem teszi lehetővé egy önálló, független országként való működést - mert megint a kívülről beáramló tőke egy határaink melletti , háborút degeneráló proxit hozhat létre belőle..

Ne felejtsük el, egy rosszul sikerült területi és népességbeli átrendezése térképeinknek - akár egy következő háború magjainak szándékos elültetése is lehet, számos példa van a közelmúlt történelmében - ennek is.
Merjünk kicsik lenni az a lényeg! Nem kurva mindegy a lakosság összetétele, a filippínó vendégmunkásos program mellett? Addigra már Poroshenko is ősmagyar hazafi lesz, a Tibicsokival már elkezdte úgyis a hazafivá válását!
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 074
24 373
113
Ugyan már. A csecsenek semmivel se jobb harcosok, mint mondjuk az afgánok, és egy jól képzet és vezetett ellenséggel szemben aránytalan veszteségeket hajlamosak szenvedni. Ezt láttuk a csecsen háborúkban, valamint a mostani háború elején is a szakik figyelmeztetése ellenére fejetlenul rohantak be Mariupolba és kereszttúzbe kerultek - kb ilyen a taktikai gondolkodásuk.

Szoval nem, a profi wagnerosokkal szemben nem jártak volna jól, de amúgy nem is torték magukat, hogy oszecsapjanak veluk. :oops:

------------------
Más!

Belgorodban szerb rakéták maradványait találták:


Kozben GUR Belgorod kornyékén az odavezényelt Pantsirokra vadászik:

azért valljuk be,hogy fogalmunk sincs arról, még neked sem Palika, hogy a csecsenek milyen harcosok ..

nem fényezem fel őket,de pont van vagy 2-3 csecsen ismerősöm,hát teljesen más mentalitásúak mint azt mi itt Európában gondoljuk,nem véletlen,hogy Oroszországban is a kaukázusi migránsokkal van a legtöbb probléma,és nem azért mert békés buddhista szerzetesek .. persze ez a "vadság" ne legyen most tényező

egy városi harcban mindig a védő van előnyben,ott van nekik eleve a helyismeret,hol lehet csapdába csalni az ellenséget,hol lehet végrehajtani egy támadást a lehető legnagyobb hatásfokkal,merre vannak a menekülési útvonalak stb .

a csecsen háborúban a jó példa erre pl a Permszki OMON esete,lehetne ugyanez a példa mondjuk Mogadisu ahol szintén a helyismeret (és a tömeg) döntött a kiképzés felett,a papucsos szomáliak bár kevésbé voltak képzettek mint a Ranger vagy a Delta , a végére csak lett belőle kint egy MOG Mile,szóval ez sem a jól képzett ellenség javára dőlt el,

vagy az éppen most Gázában zajló események is azt támasztják alá,hogy nem mindig a jól képzett és jól vezetett ellenség van helyzeti előnyben .. azt gondolom még a legelvakultabb idióta sem vitatja,hogy az IDF képességei minden téren mennyivel jobbak mint a palesztinoké .. ez a képesség/kiképzés/technikai előny .. meg baromira nem számít egy olyan terepen mint Gáza,ahol akár egy komplett háztömböt is rájuk robbantanak ha kell ..
a Wagnert sem kell túlmisztifikálni,nagyon kemény katonák,zsoldosok, azt teszik amiért fizetve vannak,nyilván ahhoz sem kell Albert Einsteinnek lenni,hogy a legszarabb, legrázósabb helyekre miért a zsoldosokat küldik be először ("fogyóeszköz" aki a munkáját végzi,és nem kell vele otthon politikailag elszámolni a választók előtt) így természetes ha ők vannak az első vonalban,náluk lesz a legnagyobb a veszteség .. nyilván ők lesznek a legképzettebbek is egy idő után,pont a "természetes kiválasztódás" miatt .. remélem érted mire akarok utalni..

Szóval itt van pl dudi, aki képeskönyvekből,meg prospektusokból előadja magát,hogy mekkora hős katona,holott Csecsenföldön egy 5 éves gyerek többet lőtt életében,mint ő valaha is fog azt beböffent egy ilyet az éleselméjű :

"Amit a csecsenek nyújtanak ebben a háborúban, attól Moszkvának nem angyon kell félnie. A csecsenek teljesítménye kb fordítottan arányos a propagandájukkal (ami kétség kívül kiváló)."

mitis láttunk a TikTok-on tőlük ? azt hogy mennek a városban,pózolgatnak,röhögcsélnek,lövöldöznek látványosan a világba,járják a lezginkát,de ez propaganda .. de mit kellett volna propagandaként vajon posztolniuk ? azt hogy kilóg a bele az egyiknek, leszakadt a lába a másiknak, a harmadiknak elvitte a fél arcát egy lövedék ?

de egyébként mit látunk mint propaganda az ukrán médiában ??

256%-os légvédelmi hatékonyságot .. megöltek már vagy 15 millió orosz katonát,a nagymama lekvárral ledobálja a Szu-35-öst az égről, Kijev szelleme lelőtte már Gagarint is meg a vörös csilalgot az égről , a vén öreg orosz céllövöldés sörétes puskával leamortizálta a fél VKSZ-t stb stb .. de ettől propaganda .. ezzel ellentétben meg jön szembe a valóság,hogy ez felrobbant-az felrobbant, egy szemtanú videózta a kalibr-t innen egy másik onnan,látszik a becsapódás stb stb .. a hadihelyzet teljesen mást mutat mint amit ezek lekommunikálnak a nép felé .. tehát propaganda az is,meg ez is. (oroszoknál is van,mielőtt bárki félreértené)

de nem mondhatják azt otthon, hogy:- aaaa nagyon szarul állunk,szerintem holnapután vége lesz mindennek, vagy azt hogy kifogytunk jövő héttől megszűnünk létezni .. akkor mi lenne otthon ? egyből káosz és anarchia,

és mit látni a nyugati médiában/katalógusokban/prospektusokban ?

kilöhetetlen,lelőhetetlen,észrevehetetlen .. :D :D ezzel szemben pedig ?? (mielőtt valami idióta szómágus belekötne ..értelmezzed a lényeget "okoska")
Az ukránok kurva kemény harcosok,annyi szerencséje van Európának meg a nyugatnak,hogy nem a legélesebb kések a fiókban .. ha így lenne ez a háború sem lenne !! Azt meg nyugodt szívvel ki merem jelenteni,hogy az ukránok Európa bármelyik hadseregét f@szrahúznák (az oroszt leszámítva) ,felmérhették ezt bizonyára valamiféle elemzők,és valószínűleg ezért is lettek ezek felbujtogatva .. és valahol pont ezt nézte be az USA is,mert elhitték,hogy az összest,csak azzal az egy kivétellel nem számoltak.

vagy rosszabb forgatókönyv esetén úgy voltak vele,hogy ha nincs ukrán ,nincs proléma és ezért adták alájuk a lovat , ez sem lepne meg egyébként.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Nem röhögni, fizetett hirdetés két látják.
Az az egyszerű helyzet állt ellő, hogy az USA nem készült ilyen típusú és intenzitású háborúra. Eddigi ellenfelei nagyrészt légierő és cirkálórakéta nélküli egyszerű népek voltak. Oda nem kellett Patriot, így éppen csak annyit gyártottak, amennyire éppen szükségük volt a cserék okán és az esetleges megrendelések miatt. Ez pedig semmiképpen sem nevezhető háborús szintű termelésnek. Namármost előállt egy valós nagyintenzitású háború, ami eszi az eszközöket. Közben meg ott vannak a jemeni papucsosok és más jövőbeli még nagyobb erősségű háborúk kilátásai. Ilyen körülmények között kellene mégtöbb Patriot rakétát küldeni a kaproknak. De honnan? Majd felfuttatják a termelést? Igen fel fogják, de elsősorban a maguk részére, mert ők is érzik, hogy ez ami van, folytatódni fog. Addig is vesznek a japóktól. De azok mennyit adhatnak? Úgy, hogy É-Korea egy felforósodó helyzetben bármikor odacseszhet, főleg ha tudja, hogy azoknak majd semmijük nincs az indítóban.
Egyébként, hogy lehet, hogy a folyton háborúzó nagy USA ilyen helyzetbe került?
Washington és Brüsszel is tervezi már Ukrajna felosztását?

A figyelem lassan arra irányul, hogyan lehetne helyreállítani a békét Európában mondta Owen Matthews Oroszország-szakértő a Spectator TV-nek – írta meg a Daily Express.
Azok után, hogy az EU gazdasága lassan kimúlik, lépni kell valamit.
Tűzszünetről beszélünk, nem pedig békeszerződésről” – mondta a szakértő, aki hozzátette, hogy Putyin a jelentések szerint az Egyesült Államoknak küldött üzeneteket a tűzszünet lehetőségéről.
Ez egy nagy ordas hazugság. Saját vágyaikat adják Putyin szájába. Miért lenne érdekelt tűzszünetben, amikor éppen ő diktálja a tempót és látja, hogy az ukrán oldal és akik mögötte állnak, kezdenek kimerülni? Főleg azon előzmények tudatában, amik a Minszki megállapodásokhoz kapcsolódnak. Nyugat legnagyobb bánatára nem lesz semmi tűzszünet. Egyébként a "szakértő" úr is elismerte, hogy 2024 az orosznak fog állni. Akkor honnan veszi, hogy Putyin tűzszünetet akar?
Ezt azért tartom hihetőnek, mert lehetővé teszi Putyinnak, hogy egy olyan helyzetet rögzítsen, amely Ukrajna esetleges felosztását eredményezi” – valószínűsítette Owen.
Putyin nem felosztani akarja Ukrajnát, hanem uralni. Akár egy bábkormány által is, ahogyan jelenleg a nyugat teszi. Hogy területeket fog levenni Ukrajnáról az nem kérdés. Már meg is tette, de ennél többet akar (Odessza, Harkov). Azonban a maradék Ukrajnát sem szeretné nyugati befolyás alatt látni. Legfeljebb a nagy befektetőkkel egyezik meg, akiknek a pénze bent ragadt és most bajban vannak. Azoknak felajánlhatja, hogy jó gyerekek bent maradhattok és nyerészkedhettek, de csak addig amíg Oo.-g érdekeit nem sértitek. A másik opció, mehettek a szemetek világába, mert semmit sem kaptok Ukrajnából, mert mi ezt a nácifészket kifüstőljük. Szerintem ez folyik a háttérben. Egy ilyen ajánlatra már ráharapnak a befektetők. Akár a Bidé vonal is.
Ami igazán újdonság, hogy az amerikai döntéshozók kezdik felismerni, hogy bármilyen tűzszünet vagy békemegállapodás egyik lényeges összetevője Ukrajna felosztása, ami lehetővé teszi Putyinnak, hogy megtartsa az általa elfoglalt részt” – mondta.
A felosztás csak az ő kényszerű vágyuk. Nem lesz semmi felosztva, úgy, hogy lesz egy Oo.-i kaporföld és lesz egy nyugati befolyású nagy területű Ukrajna. Az orosz beleállt szűgyig és végig fogja vinni amit elképzelt. A nyugat csak annyit tehet, hogy ő is beleáll. Ha mer. Mert nem véletlenül pánikol. Sem megfelelő emberanyag, sem megfelelő mennyiségű harceszköz (egy ilyen brutális anyagháborúra nem készült fel). Papíron mindenkinek sok lesz, főleg a lengyeleknek és románoknak, de a valóság az, hogy még a hozzávaló ércet sem bányászták ki, nemhogy legyártották volna.
Mark Galeotti, egy másik Oroszország-szakértő szintén azt mondta a műsorban, hogy Putyin teljesen pragmatikus okokból törekedhet a békére.

Hozzátette: Putyinnak egyrészt tágabb célja, hogy Ukrajnát alárendelje, kivonva azt a Nyugat befolyási övezetéből.
Ez a két mondat egymásnak ellentmond. Vagy ennyire hülye a szakértő úr, vagy ennyire nem ad a nagyérdemű olvasói szellemi képességére. Ti. ha Putyin meg akarja tartani Ukrajnát saját befolyási övezetében, akkor nem törekszik tűzszünetre. Főleg nem most amikor a kaprok megroppani látszanak.
De Putyin pragmatikus. Tisztában van azzal, hogy nekik ez egy politikailag és gazdaságilag rendkívül drága háború. Még akkor is, ha ez a jövő év sajnos elég jól néz ki az oroszok számára.”
Mert a nyugatnak olcsó játék. Még úgy is lent van a gatya, hogy annyi dodot és eurót nyomtatnak amennyit nem szégyenlenek. A baj a matériával, azaz az anyaggal van. Abból kevés van nekik, az a Globális Délnél van. Papírból azért ágyút és skulót nem lehet gyártani.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 574
24 792
113
Ezek az MT-LB-k már többször bizonyítottak a dagonyában:

ukrik egy (micsoda meglepetés) kilőtt leo2a4 (lehet a kezelők voltak?) mögött próbáltak elbújni:
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 025
15 544
113
Dr. Gyarmati István eljutott oda, hogy itt bizony Ukrajnának reszeltek ha így mennek tovább a dolgok, ezért felvázolt egy (szerinte) Oroszország számára visszautasíthatatlan tűzszüneti tervet: (vastaggal a kommentjeim). Vicces olvasmány.


Kritériumok:

Lehetővé tegyen egy tartós tűzszünetet – ha nem is jelent végleges megoldást.
Biztosítsa, hogy Oroszország a megállapodás felrúgásáért számára elfogadhatatlanul magas árat fizessen.
Kiküszöbölje a konfliktus kiterjedésének – a NATO–Oroszország-összecsapásnak – a veszélyét, és egyúttal olyan helyzet alakuljon ki, amelyben Oroszország reálisan nem ismételheti meg agresszióját.
Elfogadható legyen Ukrajna számára, azaz – legalábbis formálisan – Ukrajna területi egysége és szuverenitása biztosítva legyen.
Elfogadható legyen Oroszország számára, azaz – legalábbis formálisan – orosz ellenőrzés alatt maradjon a megszállt területek jelentős része.


A TŰZSZÜNETET – AKÁR EGYOLDALÚAN IS – ÚGY KELL MEGHIRDETNI, HOGY ANNAK VISSZAUTASÍTÁSA, SÚLYOS MEGSÉRTÉSE, ILLETVE FELRÚGÁSA OLYAN KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁRJON, AMELYEK OROSZORSZÁGOT ELFOGADHATATLAN MÉRTÉKBEN SÚJTANÁK.

Ilyen lehet például Ukrajna azonnali NATO-tagsága és az Ukrajnának nyújtott segítségnyújtás gyors és radikális növelése.

A leglényegesebb azonban, hogy a szükséges feltételek egyszerre, csomagban kerüljenek meghirdetésre és bevezetésre, hogy Oroszország számára világossá váljon, csak annak elfogadása lehet számára kifizetődő. Ezért, természetesen, olyan részei is kell legyenek a csomagnak, amelyek Oroszország számára vonzóak.

Azonnali tűzszünet, amelynek felrúgása súlyos következményekkel jár – mindkét fél számára.
Tárgyalások megkezdése mondjuk két héten belül, egy előre kidolgozott megállapodásjavaslat alapján. Ennek csak akkor van esélye, ha a tervezetet nem Ukrajna, nem az USA terjeszti elő, hanem – ideális esetben – egy Kína vezette szűkebb csoport (India, Németország, Franciaország, Olaszország, Dél-afrikai Köztársaság) –, szövegét, természetesen egyeztetve a nemzetbiztonsági tanácsadók részvételével folyamatban lévő háttértárgyalásokon részt vevőkkel.

A csomag tartalma:
Tartós tűzszünet.
A tűzszünet ellenőrzését ENSZ-csapatok biztosítanák (Kína, India, Németország, Franciaország, Dél-afrikai Köztársaság stb. részvételével).

A tűzszünet megsértésének súlyos következményei vannak: ha Oroszország sérti meg, Ukrajna azonnal teljes jogú NATO-taggá válik, és a nyugati segítségnyújtás radikálisan megnő. Ha Ukrajna sérti meg, a nyugati támogatást olyan mértékben korlátozni kell, amely kizárólag a kialakult helyzet fenntartására elegendő. (magyarul egy ukrán fél részéről történő tűzszünet megsértés semmi negatív következménye nem lenne Ukrajna számára)

A megállapodás életbe lépése után két hónappal Ukrajna a NATO tagjává válik, két korlátozással: 1. Az 5. cikkely alkalmazásának módja és formája – a Washingtoni Szerződés szigorú értelmezésének megfelelően nem automatikus. 2. Ukrajna tagságára az NSZK tagfelvételénél alkalmazott érvényesített korlátozásokat alkalmazzák. (mert ugye ez az egész cirkusz nem a NATO terjeszkedés miatt tört ki ugye)

A NATO-tagság nem váltja ki az EU-tagságot. Ennek elfogadása a megállapodás részét kell képezze, abban a tudatban, hogy bármennyire is felgyorsítják a csatlakozási tárgyalásokat – nem a feltételek lazításával, hanem fokozott segítségnyújtással –, a folyamat jó pár évig fog tartani.

Ukrajna bizonyos területei – ideiglenesen és de facto – orosz ellenőrzés alatt maradnak (Krím, Luhanszk, Donyeck), míg a többi annektált terület ideiglenesen és de facto ukrán ellenőrzés alá kerül (ideiglenesen, azaz a jelen megállapodást felváltó békeszerződés megkötéséig, illetve egy külön megállapodásig, ha sor kerül ilyenre). (ez gondolom visszautasíthatatlan Oroszország szempontjából - lol)

A demarkációs vonal mentén 50 km-es demilitarizált övezet jön létre. (gondolom hogy könnyebben kivitelezhető legyen egy ukrán támadás)

Ukrajna és Oroszország egy CFE-jellegű fegyverzetkorlátozási szerződést kötnek (lol)

Ukrajna biztosítja a Velencei Bizottság valamennyi ajánlása alapján a területén élő nemzeti kisebbségek jogait olyan módon, hogy azt a kisebbségek is elfogadják. (ezt ugye tűzszünet nélkül is illene).




Nem tudom ez az írás-e a gázabb vagy az erre született válasz:

 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 097
28 649
113
Dr. Gyarmati István eljutott oda, hogy itt bizony Ukrajnának reszeltek ha így mennek tovább a dolgok, ezért felvázolt egy (szerinte) Oroszország számára visszautasíthatatlan tűzszüneti tervet: (vastaggal a kommentjeim). Vicces olvasmány.


Kritériumok:

Lehetővé tegyen egy tartós tűzszünetet – ha nem is jelent végleges megoldást.
Biztosítsa, hogy Oroszország a megállapodás felrúgásáért számára elfogadhatatlanul magas árat fizessen.
Kiküszöbölje a konfliktus kiterjedésének – a NATO–Oroszország-összecsapásnak – a veszélyét, és egyúttal olyan helyzet alakuljon ki, amelyben Oroszország reálisan nem ismételheti meg agresszióját.
Elfogadható legyen Ukrajna számára, azaz – legalábbis formálisan – Ukrajna területi egysége és szuverenitása biztosítva legyen.
Elfogadható legyen Oroszország számára, azaz – legalábbis formálisan – orosz ellenőrzés alatt maradjon a megszállt területek jelentős része.


A TŰZSZÜNETET – AKÁR EGYOLDALÚAN IS – ÚGY KELL MEGHIRDETNI, HOGY ANNAK VISSZAUTASÍTÁSA, SÚLYOS MEGSÉRTÉSE, ILLETVE FELRÚGÁSA OLYAN KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁRJON, AMELYEK OROSZORSZÁGOT ELFOGADHATATLAN MÉRTÉKBEN SÚJTANÁK.

Ilyen lehet például Ukrajna azonnali NATO-tagsága és az Ukrajnának nyújtott segítségnyújtás gyors és radikális növelése.

A leglényegesebb azonban, hogy a szükséges feltételek egyszerre, csomagban kerüljenek meghirdetésre és bevezetésre, hogy Oroszország számára világossá váljon, csak annak elfogadása lehet számára kifizetődő. Ezért, természetesen, olyan részei is kell legyenek a csomagnak, amelyek Oroszország számára vonzóak.

Azonnali tűzszünet, amelynek felrúgása súlyos következményekkel jár – mindkét fél számára.
Tárgyalások megkezdése mondjuk két héten belül, egy előre kidolgozott megállapodásjavaslat alapján. Ennek csak akkor van esélye, ha a tervezetet nem Ukrajna, nem az USA terjeszti elő, hanem – ideális esetben – egy Kína vezette szűkebb csoport (India, Németország, Franciaország, Olaszország, Dél-afrikai Köztársaság) –, szövegét, természetesen egyeztetve a nemzetbiztonsági tanácsadók részvételével folyamatban lévő háttértárgyalásokon részt vevőkkel.

A csomag tartalma:
Tartós tűzszünet.
A tűzszünet ellenőrzését ENSZ-csapatok biztosítanák (Kína, India, Németország, Franciaország, Dél-afrikai Köztársaság stb. részvételével).

A tűzszünet megsértésének súlyos következményei vannak: ha Oroszország sérti meg, Ukrajna azonnal teljes jogú NATO-taggá válik, és a nyugati segítségnyújtás radikálisan megnő. Ha Ukrajna sérti meg, a nyugati támogatást olyan mértékben korlátozni kell, amely kizárólag a kialakult helyzet fenntartására elegendő. (magyarul egy ukrán fél részéről történő tűzszünet megsértés semmi negatív következménye nem lenne Ukrajna számára)

A megállapodás életbe lépése után két hónappal Ukrajna a NATO tagjává válik, két korlátozással: 1. Az 5. cikkely alkalmazásának módja és formája – a Washingtoni Szerződés szigorú értelmezésének megfelelően nem automatikus. 2. Ukrajna tagságára az NSZK tagfelvételénél alkalmazott érvényesített korlátozásokat alkalmazzák. (mert ugye ez az egész cirkusz nem a NATO terjeszkedés miatt tört ki ugye)

A NATO-tagság nem váltja ki az EU-tagságot. Ennek elfogadása a megállapodás részét kell képezze, abban a tudatban, hogy bármennyire is felgyorsítják a csatlakozási tárgyalásokat – nem a feltételek lazításával, hanem fokozott segítségnyújtással –, a folyamat jó pár évig fog tartani.

Ukrajna bizonyos területei – ideiglenesen és de facto – orosz ellenőrzés alatt maradnak (Krím, Luhanszk, Donyeck), míg a többi annektált terület ideiglenesen és de facto ukrán ellenőrzés alá kerül (ideiglenesen, azaz a jelen megállapodást felváltó békeszerződés megkötéséig, illetve egy külön megállapodásig, ha sor kerül ilyenre). (ez gondolom visszautasíthatatlan Oroszország szempontjából - lol)

A demarkációs vonal mentén 50 km-es demilitarizált övezet jön létre. (gondolom hogy könnyebben kivitelezhető legyen egy ukrán támadás)

Ukrajna és Oroszország egy CFE-jellegű fegyverzetkorlátozási szerződést kötnek (lol)

Ukrajna biztosítja a Velencei Bizottság valamennyi ajánlása alapján a területén élő nemzeti kisebbségek jogait olyan módon, hogy azt a kisebbségek is elfogadják. (ezt ugye tűzszünet nélkül is illene).




Nem tudom ez az írás-e a gázabb vagy az erre született válasz:

És ebben mi a buli Oroszországnak? Komolyan, a csávó nem kérdezi meg magától, h egy ilyenben mi az üzlet az oroszoknak?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
"A Herszon régióban a Dnyepr orosz harccsoport 45 katonát ölt meg, miközben megsemmisített egy harckocsit, négy járművet, egy Msta-B tarackot, valamint egy ukrán lőszerraktárt Ingulec település közelében" - jelentette az orosz hírügynökség.


Ha Bidennek elfogy a pénze Ukrajnára, fegyverszünetet fog kérni - Hogyan válaszol Putyin?

A Quincy Institute for Responsible Statecraft agytröszt nem zárja ki annak lehetőségét, hogy az amerikai szenátorok a közeljövőben megtagadják Joe Bidennek a kért segítséget.
Nincs mód Ukrajnán segíteni, hacsak a Kongresszus nem fogad el egy új finanszírozási csomagot a közeljövőben – ezt a Fehér Házban működő Biden csapata is megértette.
John Kirbi, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője nyilatkozta január 3-án újságíróknak. „Most adtuk át Ukrajnának az utolsó biztonsági támogatási csomagot, közvetlenül az újév előtt, közvetlenül karácsony után. És támogatást kell kapnunk a Kongresszustól, hogy ezt továbbra is meg tudjuk tenni” – jelentette be Kirbi.
Shalanda Young, a Menedzsment és Költségvetési Hivatal igazgatója 2023. január 5-én, pénteken arra figyelmeztetett, hogy Ukrajnára fogy az idő, és a szenátoroknak sürgősen cselekedniük kell. Noha az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának még mindig korlátozott lehetőségei vannak a kijevi rezsim megsegítésére, "ez nem visz el nagy adag felszerelést Ukrajnába" – hangsúlyozta Young.
Az ukrán vezetés 2023. január 10-én, szerdán elismerte, hogy nincs "B-terve", ha Oleg Usztenko közgazdász, Volodimir Zelenszkij tanácsadója ígérete ellenére elfogy az amerikai finanszírozás.
Eközben Mike Johnson képviselőházi elnök követelte az illegális bevándorlással kapcsolatos kérdések megoldását, mielőtt jóváhagyják az új ukrajnai segélycsomagokat. Január 3-án Johnson és 60 republikánus szenátortársa meglátogatta a mexikói határt, hogy szigorúbb intézkedéseket szorgalmazzon. „Ha Biden elnök kiegészítő kiadási törvényt akar a nemzetbiztonságra összpontosítva, jobb, ha Amerika nemzetbiztonsága védelmével kezdi. Először is azt akarjuk, hogy a határokat lezárják és biztosítsák" – húzta alá.
A Quincy Institute for Responsible Statecraft szerint "nem túlzás azt állítani, hogy ami a Capitol Hillen történik az elkövetkező hetekben, az döntően alakíthatja az ukrán konfliktus következő szakaszát". A washingtoni agytröszt rámutat, hogy a Szenátus "soha nem volt az igazi akadálya" az ukrán csomag elfogadásának, miközben a Ház továbbra is a fő csatatér ebben a belpolitikai játszmában.
De mivel a demokrata szavazók nagy része a liberális bevándorlási törvények mellett áll, a Kongresszus kormányzó frakciója blokkolhatja a törvényhozást. "A fő következtetés egyértelmű: előfordulhat, hogy a Kongresszus nem hagyja jóvá az ukrajnai segélyek új finanszírozását ebben az évben" - véli a D.C. székhelyű agytröszt.
„Egy ilyen lehetőség arra kényszerítheti a Biden-adminisztrációt, hogy tárgyalásokat kezdeményezzen a háború „befagyasztására” a jelenlegi irányvonalai mentén, és olyan megállapodást találjon, amely összeegyezteti mindkét fél kitűzött céljainak kulcsfontosságú szempontjait” – közölte az intézet.

Ebbe a héják nem mennek bele. Mi lesz az utolsó kaporig tartó harccal?


Oroszország azonban nem mutatta jelét annak, hogy „befagyasztani” akarná a folyamatban lévő támadásait,
és „működési szünetet” akarna adni a kijevi rezsimnek a tartalékok feltöltésére és emberei pótlására – mondta Scott Ritter a tengerészgyalogság egykori hírszerző tisztje a Szputnyiknak.
Oroszország azonban mindig is nyitott egy átfogó és értelmes párbeszédre az európai biztonsági dilemma megoldása érdekében, beleértve a NATO nem terjeszkedését, valamint Ukrajna demilitarizálását és nácimentesítését.
Oroszország óvatos lehet, mivel a korábbi tárgyalások után a Nyugat elárulta.
A NATO bővült a Varsói Szerződés korábbi államaival az Egyesült Államok vezetőinek ígéretei ellenére, hogy a szövetséget egy centivel se mozdítja el Oroszország határai felé.
A minszki megállapodások is nyugati trükknek bizonyultak, amelyet az EU és NATO-szövetségesei használtak fel arra, hogy időt adjanak a kijevi rezsimnek a felfegyverkezésre és haderejének harcképessé tételére, amint azt a volt német és francia vezetők nyíltan elismerték.
Az orosz fegyveres erők a különleges katonai műveleti övezetben a teljes érintkezési vonalon folyamatosan javítják pozícióikat.
„Nem látom, hogy Ukrajna túlélje sokáig 2024-ben ” – mondta Scott Ritter.


A NATO-t fel kell oszlatni a világbéke érdekében

Philippot azzal vádolta a "NATO-héjákat" és "bábjukat", Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy megpróbálnak "elszegényíteni minket, és ukránok százezreit küldik a szükségtelen és biztos halálba".
Miközben számos NATO-tagállam továbbra is szemben áll Oroszországgal azzal, hogy csapatokat állomásoztat a határainál, és a kijevi rezsimnek történő fegyverszállítással meghosszabbítja a konfliktust, magából a blokkból is kezdenek elhangzani az Észak-atlanti Szövetség felbomlását követelő felhívások.
A francia politikus és a Hazafiak párt alapítója, Florian Philippot a NATO-szövetség feloszlatására szólított fel a béke érdekében.
Az X közösségi médiában tiltakozását kifejezve Philippot hangsúlyozta, hogy az ukrajnai konfliktust "béketárgyalások" útján kell mielőbb megoldani, és felszólított "a NATO megsemmisítésére a világbéke érdekében".

Utalt Bruno Clermont nyugalmazott francia légierőtábornok közelmúltbeli megnyilatkozásaira is, aki elismerte, hogy Oroszország "jelentős" légi fölényben van az ukrán konfliktusban.
Philippot megjegyezte, hogy nevetségessé váltak azok, akik az elmúlt két évben hasonló megjegyzéseket tettek.

Philippot már régóta bírálja hazájának a kijevi rezsim támogatását, novemberben azzal érvelt, hogy "Franciaország nem hagyhatja magát megtéveszteni azzal, hogy az utolsó ország, amely "háborúban áll" Oroszországgal szemben".