[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
713
3 090
93
Jó reggelt! Ezt a videót dobta fel most a youtube nekem:

Már az sántít, hogy 43+ milliós Ukrajnával számol, ott meg végképp megbukott a mutatvány, amikor 3:00-nál azt bírta kimondani, hogy a feltételezett 8,1 millió ukrán menekültből 20.000 volt férfi. Arról meg ne is beszéljünk, hogy szerinte az ukrán kormány a saját veszteségeit 1/1 teszi közzé, a brit hírszerzés - közzétett - adatait meg hagyjuk is. Ez semmi több, mint különböző forrásokból összeszedett adatok halmaza, saját elfogultság alapján tálalva.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Zelenszkij szerint 11-12 millió ebből nyugdíjas. Az ő éhenhalásuk veszélyével kalapozik éppen most. A fennmaradó milliókból vannak gyermekek, nők, rokkantak, betegek, "érinthetetlenek". Csakugyan kíváncsi lennék, mennyi még a mozgósítható emberanyag.
Semennyi, már Scrape the Barrel-en vannak szeptember óta.
Decemberben unlock-olta a Volkssturm és Non-Discriminatory Conscription doktrínát, ezzel lekövetve a 2. világháborús német Mobile Warfare "fejlesztéseket".

Oroszok kicsit lemaradásban vannak, mivel menet közben átálltak a Superior Firepower ágra, így újra kellett kezdeniük a doktrínák fejlesztését.


Aztán akik Brisz Johnsonnak tanácsot adtak azok levagtak hogy ezt ki lehet használni, mert mindenki, az ukrán is, Európa is rövidre számított.
Csak arra lehet ok se számoltak hogy az orosznak ekkora hatorszagi tartaléka és mégiscsak stabil társadalma van. Bár lehet ez ott is másodlagos cél volt, a minél nagyobb karokozas pedig az elsődleges.
Valamikor 21 decembere körül mielőtt ez elkezdodott azt mondtam az orosz eljon a Dnyeperig, aztán sokáig nyalogatja sebeit, a nyugat pedig szintén kimerül, így kioltjak egymást. Nos lehet hogy bejon.
Mindenki azt várta Kínán kívül mindenki kifarol mögülük.
Aztán India azt mondta ez nem az ő háborúja, főleg mert az oroszok mentettek ki több ezer indiai diákot Harkovból ahol az ukrán nackók élő pajzsnak használták őket.
Ekkor USA szabályosan befenyítette őket, hogy szarrá lesznek szankciózva ha nem állnak be melléjük ami egy magát globális nagyhatalomnak tekintő állammal szemben nem volt okos dolog, utána meg szép lassan borultak a dominók és végül a nyugat manőverezte be magát egy lehetetlen helyzetbe.
Ráadásul most USA belenyúlt a jemeni balhéba is.


Orosz mesterlövész Kupjanszk


Újabb sikeres hídfő Krinkinél


Bakhmut külső (18+)


Csecsenek is beszállnak a legjobb drón mészáros címért folyó harcba


Mi lenne ha látnák is amit lőnek (-1 nemnato humwee)


T-72 feat hó


Mindenki fejleszti a flinces flancos elektromágneses cuccokat, közben meg már a nagyon sokadik videó ahol lekapják az ukrán drónt AK-val


Szoledár (18+)


Ócska semmire sem jó BMD-4 rajtaüt beszivárgó ukránokon


Mint vmi kib videójáték


TOS-1 dolgozik Novomikhalovkánál


Nyugi éjjel nem lát az orosz, ha meg mégis akkor úgyse 4K-ban, így nem számít



VDV araszol Zsaporozsjénél, újabb árkot foglalnak el



Itt már jó lesz, fujjuk ki magunkat


Kremennaja túlélők
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 356
84 688
113
22 nyarán, annak elején és főleg a végén volt hír nagyszámú műszaki jármű a Krimen és a kicsit fentebbi részén lévő mozgasrol. Ezek nem mind katonai járművek voltak, a Sürgősségi és veszhelyzetek minisztérium által meg civilek által, és egyéb allami/nem állami szervezetek által is küldött eszközök votak köztük. Mentek a nagy vonatszerelvenyek mindenféle tarkabarka járművekkel.
Viszont erről a hosszú Szurovikin vonalról nem emlékszem hogy szó lett volna, igaz akkor nem is így hívták ugye. A Krim körüli, Herszonban lévő, Maripolban lévő munkákrol volt szó, valami régi védelmi vonal felújításról is rémlik valami. Szerintem szépen elmaszkoltak a dolgot úgy hogy sok helyen csináltak egyszerre aztán lett belőle olyan sok hogy így térképen egy vonalanak tűnik, holott sok sok pár tíz vagy száz méteres ojjektum osszekotve vagy össze se kötve.
Nem tudom mennyire kell ezt előre tervezni, sok védelmi szakasz, aminek az építésere megvan a tanult előírás, az adott műszaki egységben meg az ezredestol a szazadosig mindenkinek tudnia kell a dolgát a saját szintjén.
Hogy kinek és miért volt az ötlete az erodites délen, az passz, nyilván a déli szakasz akkori parancsnokának.
A 72km-esrol tettem be kb két hónapja hogy bd akarják fedni a drónok miatt, vagy be is fedték.
Hogy fentebb miért nem volt, az egyrészt azért mert sokáig jól álltak arrafelé, támadás a voltak, Szlavjanszkot már gyakorlata hátulról fenyegették, nem volt erős ukrán tamadasra kilátás,Adamivka, Dovhenke, Krasznopilla, Komishivakha. Az ellátás a főúton jó volt nekik az Izjum-Kupjanszk útvonalon, mélységben meg benn voltak bár fokozatosan hátrébb szorulva a Csugujevtol keletebbre lévő szakaszon. Izjum betonbiztosnak tűnt.
Aztán az egész nyári harcok alatt kimerültek, és nem volt elég ember az utánpótlásra, valószínűleg a vezetés se oda irányította a műszaki egységeket, elvitte azt a dél, maga az ottani északi frontot vezető parancsnok is hibazhatott. Aztán az ukránok odavittek a Krakent meg a nyugati zsoldosokat és megkerestek a rest a leggyengebb szakaszon, tartalékot meg nem volt lehetőség eléjük dobni.
Szóval az ott szerintem nagy elbaxas volt felsőbb szinten, utána állt át az oroszok a mostani háborús uzemmodra. A déli szakasz megvedese az északi elvesztése árán valósult meg sajnos.
Hogy idén mit látunk majd passz, de mindenki ukrán összeomlást víziónál mint 22 február- márciusában.
Talán most már csak kifogynak, megérte? Persze hogy nem. Olyan mintha mi a szekelyekkel haboruznank...
Valószínű volt valamilyen B terv ha nem jön össze a Csehszlovák bevonulasosdi, de egy másodlagos tervre senki se alapoz, mindenki az elsőre tesz. Maga az orosz is szerintem a Törökország megállapodások tervezett politikailag, katonailag, gazdaságilag, ellatmanyilag.
Aztán akik Brisz Johnsonnak tanácsot adtak azok levagtak hogy ezt ki lehet használni, mert mindenki, az ukrán is, Európa is rövidre számított.
Csak arra lehet ok se számoltak hogy az orosznak ekkora hatorszagi tartaléka és mégiscsak stabil társadalma van. Bár lehet ez ott is másodlagos cél volt, a minél nagyobb karokozas pedig az elsődleges.
Valamikor 21 decembere körül mielőtt ez elkezdodott azt mondtam az orosz eljon a Dnyeperig, aztán sokáig nyalogatja sebeit, a nyugat pedig szintén kimerül, így kioltjak egymást. Nos lehet hogy bejon.
A légvédelem, zavarás kapcsán hazudik az ukrán, mint a szar. Lassan azt csinál az orosz, amit akar. Orosz hírszerzési jelentések szerint ukránéknak kb. másfél hétnyi tűzérségi lőszerük maradt, az amcsik szerint 1 hétnél is kevesebb.

Az ukránoknál erőszakos mozgósítás van, ágyútölteléknek, 6 napos kiképzéssel, a ruszkiknál önkéntes, mellé nemzetközi, állampolgárságot adnak aki egy évre aláír, kímélik az emberanyagot, mindezt modern, erős kiképzéssel, rotációval, fél évenként két hét szabival.

Áh, nem is megyek bele jobban. Le vannak gatyásodva az ukránok. Az újakat meghalni viszik oda, hogy az olik és a kijevi elit még egy esélyt kapjon a túlélésre.

Aresztovics szerint ezeknek fegyvert adni politikai öngyilkosság.

Két napja tettem be az El Cidből a Valencia ostromás videót. Ez a helyzet kb. ráillik ukránékra. A vége az lesz, mint a videóban.

A ruszkik abban a helyzetben vannak, hogy a tél se enyhe végre, mint tavaly, van pénz, posztó, paripa, és csak a budiajtót kell jobban berúgni, hogy kirángassák onnan ukrán segítséggel a Huggyos Józsit ...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 917
81 842
113
Ha Kijev nem orosz város lenne, Gáza sorsa várna rá - mondta Xavier Moreau nyugalmazott francia katona

Oroszországnak minden lehetősége megvan arra, hogy Ukrajna fővárosát Gázává változtassa (az izraeli fegyveres erők bombázása után), de az Orosz Föderációban joggal tekintik Kijevet orosz városnak – jegyezte meg a Saint-Cyr-i katonai iskola végzettje.

Az Orosz Biztonsági Tanács már megállapította, hogy hadsereg csak katonai célpontokra fog csapást mérni. A békés városok bombázása elfogadhatatlan – jegyezte meg Dmitrij Medvegyev. Pontosan ez az, ami megkülönböztet minket az ukronázi nem-emberektől.

Más

"5000 évvel ezelőtt az ukránok alapították Egyiptomban az első fáraódinasztiákat. A sírokra ukrán háromágúakat festettek." A Homo erectus és Jézus után a fáraók is ősi ukráok.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 005
78 341
113
Segítek Dudi..
Nincs itt semmiféle logikai bukfenc.. A saját testvérnépük uralkodott rajtuk, fogta a kezüket, így könnyű volt megszerezni akár ajándékozgatásképp is az 1917 utáni területeket, nézd a térképet, rajta vannak a "szerzések" dátumai.
De ahogy írtam, ez a "jótét" a visszájára fordult, amikor a saját testvérnépének ezért "hálából" nekiugrott gyilkolászni Majdan után.

Rejtő Jenő szerint: "Hülye úr fagyott viperát talált a hóban. Megsajnálta, és keblébe rejtette, melengette.."

Most az orosz megunta testvérének mostohatestvéri viselkedését, elkezdett törleszteni..

Pld Kárpátalja megszerzése 1944-45-ben...
Amikor a Medve szabadjára engedte a kismalacot, az "elfelejtett" néhány megszerzett területet "legalizálni" a megállapodásuk értelmében, így a 1993-as kárpátaljai és a krimi népszavazás eredményét Kievben ratifikálni a parlamentjük által.

Ennek értelmében így mindkét területen jogtalanul ga(rá)zdálkodtak..

A kismalac felhízását , hozzáragadt területet dátumokkal együtt láthatod 1917 után, a térképen.

Az 1917-es állam ajándékozás után 2 évvel, már nagyon beindult a terület harácsolásban a kismalac, ez a rózsaszin nedves vágyálma területekben:

JBVyA2U.jpg


Talán ezt a területi igényét tolta be Trianonra?
Az a testvérnép amelyik egy 6 millió áldozattal járó éhinséget szabadított rájuk? Sokkal prózaibb a helyzet. Az oroszok bürokratikus okokból csatoltak hozzájuk területeket, nem volt abban semmi testvérnép meg hasonló hülxeségek amiket belemagyarázol. Putyin szerint olyan, hogy ukrán nem is létezik és ez a hozzáállás meg is mutatja a hagyományos viszonyát az ukránokhoz az orosz birodalmi gondolkozású elitnek.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 411
113
Azért ez már nekem is kicsit vicces, hogy a naagy orosz hadsereg 1,5 km2 terület elfoglalását-birtoklását mint valami világháborús front előretörését ünnepli.

Minden héten.
Ugyanazt.

Szakadjon már el attól hogy az eredmény csak elfoglalt km2/órában mérhető. Ha az ukrán házhoz megy a pofonért - és a hülye politikusok miatt házhoz megy -, az orosznak semmi oka sincs sietni. Ha (!) Így megy tovább, az ukrán összeomlás után addig megy fütyörészve amíg akar.
Ezt erősíti hogy leginkább Donyeck közelében vannak orosz veszteségek, ott az ukrán terrorcselekmények miatt neki kell elnyomni távolabbra a frontvonalat. Máshol ráér várni és nézni amint az ukrán vonul ki nyílt terepre megöletni magát.
Pont azt látjuk, hogy az orosz kezdeti rohanás meghozta a gyümölcsét, a csetlés-botlásokkal együtt is. Lépéskényszerbe hozta az ukránokat, és a nyugatot. Szép íve ez a konfliktusnak ennyi időn át, kezd minden a helyére kerülni, még ha nem is szimpatikus hogy az orosz terv alapvetően bejött.

Ezt nevezik vágyvezérelt álmodozásnak. Közel két éve ábrándoztok a "hamarosan", "mindjárt" bekövetkező összeomlásról.
Ami nem jön, ezért mindig újabb történeteket találtok ki a csodálatos katonai tervről, hogy életben tarthassátok vágyaitok.

A sok hiba egyike a háború természetének figyelmen kívül hagyása.
Jelenleg magas intenzitású hagyományos (valaki szerint szimmetrikus) hadviselést látunk gépesített erőkkel, összhaderőnemi szemlélettel, eszközökkel.
Ha a védekező ezt a szimmetriát nem képes tartani, akkor stratégiai szinten a hadviselés formája változik, hadműveleti, harcászati szinten harcmodort váltanak. Ekkor más harceljárásokkal, más módon küzdenek a gépesített megszálló csapatok ellen. Láttunk már ilyet...
Ez egy folyamat, mely még kombinálva hadviselés módjait, egyre inkább a partizán módszereket alkalmaz a megszállók ellen. Ez Melitopol és sok más területen már működik a megszállt területeken.
Ez nyilván hosszabb folyamat LENNE (!), ha VALÓBAN elapadnának a nyugati drága (Patriot, F-16, HIMARS, stb.) eszközök.
Ha ...
Egyelőre azonban a Washington jár a legjobban az elhúzódó, ezért Putyin erőforrásait hosszú időre csökkentő stratégiája megvalósulásával.
Ezért marad a két fél kivéreztetését eredményező elképzelés, ehhez pedig kell, így lesz is HIMARS, Patriot, pénz, stb.
Ha az ukrán bírja ezzel a hagyományos hadviseléssel akkor így, ha nem, akkor majd úgy. De a cél nem változik, Putyin erejét addig kell gyengíteni, amíg becsvágya vagy az orosz társadalom tűrőképessége engedi. Ezzel az egész világ jól jár, fontos, hogy ne legyenek ilyen eszetlen, céltalan háborúk Pufi és egyéb őrülteknek mintaként, követendő példaként a jövőben. Akkor is, ha az USA sem etikus hegemón szereplő, de ilyen a történelemben sose volt.

Az ukrán pedig olyan lelkületű nép, akit fel lehet használni ehhez a stratégiához.
Mert az ukrán nem adja fel hazáját, nem adja meg magát.

Ezért utópia azt gondolni, hogy leteszik a fegyvert az ukránok, megadják maguk és a megszállók diszmenetben vonulhatnak be a nagyvárosokba.
Minden várost vérrel tudnak csak elfoglalni, mert az ukrán nem adja fel. Harcol úgy, ahogy tud. HIMARS vagy gépkarabély, tök mindegy. Putyin ezért soha nem tudja elérni célját.
Ezek miatt vesztett Putyin, nem a NATO támogatás miatt. Az csak növeli a veszteség mértékét. A nagy orosz veszteségek segítik megértetni Putyinnal vagy az orosz társadalommal, hogy vesztett, vesztettek. Történelmi szerencsétlenség, hogy lassú ez a folyamat, hisz Putyin tehetséges politikusként sokáig félre tudja vezetni az orosz népet, hogy valójában már nem nyerhetnek. Ukrajna számukra örökre elveszett. :eek:

Ezt vagy megértitek, vagy álmodoztok tovább, ahogy eddig.

amit írsz az az orosz narratíva
onnan nézve valóban az lehet az elsődleges, és az európai vagy a donbaszi a másodlagos
de mi itt ülünk magyarországon, európában
és innen nézve nem is az a probléma hogy hogyan is kellene értékelni az eu-usa viszonyt ennek a háborúnak a tükrében
hanem az hogy ez nem az ok, hanem az okozat
az alapprobléma az, hogy európa letért a demokratikus útról, ha egyáltalán járt is rajta valaha
demokrácia ugyanis nincs szólás- és sajtószabadság nélkül (bszki ezt eleink '48-ban már milyen tisztán látták, mikor hülyültünk el teljesen?), abban a pillanatban amint kialakul egy mainstream média amiből nem lehet kibeszélni a demokrácia a médiatulajdonosok diktatúrájává válik
ez a mainstream európa lakosságát az elmúlt évtizedekben laposföldes alucsákós kreténekké degradálta, elszakadtunk a valóságtól és egyre jobban távolodunk tőle, lassan nem létezik olyan képtelen hülyeség amit ne lehetne a torkunkon lenyomni
nem, magyarország méreteiből és belpolitikai megosztottságából adódóan csak egy kivétel ami erősíti a szabályt
az öböl háborút el lehetett még adni egy kis fiolarázással, tíz évvel később németország megkezdte a zöldátmenetet a semmibe, grúzia idején még felcsillant a remény hogy ha más nem európa vezetése még a helyén van, de 2014-ben amikor európa teljes erővel beállt egy náci puccs mögé már látszott hogy nagy a baj, ma meg ott tartunk hogy egy félnáci diktatúra tagjelölt lehet a tagállamok - lakosságának és politikai vezetésének - széleskörű egyetértésével...
a demokrácia kétségkívül a valaha volt legsikeresebb berendezkedés, de mindig figyelni kell arra hogy a működési mechanizmusában a legfontosabb szerep a választóknak jut
nekik kell döntést hozniuk arról hogy mi a jó politika és mi a rossz, hogy hozhassanak kollektíve egy jó döntést ott az urnák előtt
egy médiadiktatúra nézetek vélemények narratívák monopolizálásával pont úgy ellehetetleníti ezt mint ahogy azt teszi a piacgazdasággal - a valaha volt legsikeresebb gazdasági formával - egy monopolhelyzetű vállalat
csak ezt a problémát már egy évszázada többé-kevésbé felismertük és megszülettek a monopolellenes törvények
na ez hiányzik a médiában
figyelem, európa éppen komoly vitában van a twitterrel (most éppen X), lassan ott tartunk hogy kitiltjuk azt az európai internetről ha nem veszik fel megint azt a néhányezer kirúgott cenzort, az európai értékek védelmében..

Ennek a siránkozásnak mi köze ehhez a háborúhoz? Putyin nem tud segíteni ezen, ő ettől csak rosszabb erkölcsi normákat tud nyújtani alattvalóinak. Akkor mit vársz tőle?

Tarts régimódinak, de a vereség definíciója valami olyasmi, h a győztes rákényszeríti a vesztesre az akaratát.
Tudod Ülő Bika elverte Castert, úgy, h oda is veszett a jenki...mégis Ülő Bika ment rezervátumba. Egy háborúnak a katonai aspektusa mellett mást is érdemes szemlélni; kinek fáj jobban szerinted? Az ukránoknak vagy az oroszoknak? Kinek a bőrében lennél? Ugye nem is nehéz.

Gondold tovább és megérted. A támadó célja az, hogy ő irányítsa Ukrajnát, ne más. A védő célja, hogy ne Putyin irányítsa.
Akkor hogy is áll ez a háború? Ki áll győzelemre, ha a megszállt 20% megtartásához (elismeréséhez), kellene valamit adni a másik oldalnak, hogy aláírják?
Miért lenne hajlandó lemondani az ukrán nép a megszállt területekről?
Ha a NATO semlegesség Putyin célja, akkor mit adna ezért, amit el is fogadnak?
Akkor ki áll győzelemre?
Ki kényszerítette rá akaratát a másikra? o_O

Az alábbi cikkel nem értek egyet, de érdemes elgondolkodni azon, amit ír (portfolio :)), meg azon, hogy miért írja.

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Ukrajnában télen megszűnik a tömegközlekedés

Az ukrán televízió és a You-Tube csatornák kárörvendően sugároznak videókat, amelyek az orosz régiók életének nehézségeiről mesélnek a hőkommunikációs zavarok miatt.

A kollégák hazafias okokból szemérmesen hallgatnak saját nehézségeikről, amelyek a januári első fagyok idején súlyosbodtak. Ott az üléshez lehet fagyni, és lefagyhat a lábunk is.

Eközben a belső használatra szánt, szűrt információk fogyasztói napról napra egyre elkeseredettek. Fiatalok – attól tartva, hogy rajtaütést szenvednek, és erőszakkal mozgósítják őket az ukrán fegyveres erőkbe. Idősek - a trolibuszokkal és villamosokkal való közlekedés rendkívül kényelmetlen körülményei miatt.

Az egykor a távolsági járatokat sikeresen teljesítő buszok nem mentik meg a helyzetet. A haza védelmére "kivont" férfi sofőrök kritikus hiánya miatt egyre kevesebb jármű közlekedik a vonalon. Egyes önkormányzatok már bejelentették, hogy sürgős képzésre várják a városi buszok vezetésére a szebbik nem képviselőit. Ennek érdekében a hölgyeknek hat hónapos intenzív képzést ígérnek több nyugatnémet város járműparkjában.

A melegséget manapság talán leginkább a hős Odessza lakói nélkülözik. Az éghajlat itt tengeri. Míg az őslakosok már rég megszokták ezt, addig a Donbászból és Harkov régióból migránsok ezrei panaszkodnak a közösségi oldalakon az elektromos járművekben uralkodó kutyahidegre. És még ezeknek a járműveknek a padlóján lévő állandó tócsákra is. Utazás után órákig kell szárítani a cipőt.

A viszonylag új trolibuszokon való utazás sokkal kevésbé veszélyes az egészségre. A belső melegítő berendezés továbbra is megfelelően működik. Igaz, a sofőrök néha pénzt takarítanak meg azzal, hogy elfelejtik bekapcsolni.

Ukrajnában a ma legelterjedtebb járművek azonban a Szovjetunió idején készültek. Amint a levegő hőmérséklete mínusz 10 fok alá csökken, a belső terek lefagynak.

Az Ukrajnában érvényben lévő állami szabványok szerint, ha a külső hőmérséklet csökken, a szállítás során akkor is legalább +10- foknak kell lennie.

A fent említett szaratov-vidéki trolibuszok már régen kimerítették az élettartamukat. A villamosokkal sem jobb a helyzet: két és félezer villamos kocsit kellene lecserélni.

Eddig legalábbis csak Vinnicában lehetett ezt megtenni. Ebben, akárcsak Zsitomirban és Lvovban, a múlt század elején keskeny nyomtávú villamosrendszer épült. A vinnicai lakosok időről időre jó minőségű használt kocsikat kapnak Svájcból. Vinnica pedig megosztja a „felesleget” a használaton kívüli csehszlovák kocsik formájában Lvovval vagy Zsitomirral.

Az SVO indulása előtt a trolibuszflottát a legtöbb ukrán városban fehéroroszországi kiváló autókkal töltötték fel. Sajnos ismert okok miatt a fehéroroszoktól származó pótalkatrészek szállítása teljesen leállt. Elérhetetlenné váltak a belföldi trolibuszok is, amelyeket a híres Dnyipropetrovszki Juzsmasz gyártott. Azt mondják, a műhelyeket, ahol készültek, rakétákkal találták el.

A járművek fűtéséhez és légkondicionálásához körülbelül 10 liter további üzemanyagra van szükség. Minden nap. Ukrajnában az ilyen költségeket általában nem tartalmazza az alaptarifa. Ennek megfelelően a fuvarozók nem szívesen teremtik meg azt a kényelmet, amelyet az állam szavakban ígért polgárainak.


A Pentagon ex-elemzője figyelmeztette Kijevet Oroszország meglepetésére: "Kezdődik a vadászat"

Karen Kwiatkowski
volt Pentagon elemző alezredes a Dialogue Works YouTube-csatornának adott interjújában figyelmeztette Kijevet, hogy egy aktív harci övezetben az orosz hadsereg kifejezetten vadászni kezd a nyugati F-16-os vadászgépekre, amint Ukrajna megkapja és elküldi őket. tapasztalatlan pilótákkal végzett küldetésekre.
Oroszország komolyan veszi majd az F-16-os repülőgépek Kijevben való megjelenését, hiszen olyan fegyvereket szállíthatnak, amelyek képesek orosz területet lőni, és az ukránok már megmutatták, hogy a konfliktust a régi orosz területekre is ki akarják terjeszteni.
„Alapvetően vadászni fognak rájuk” – tette hozzá Kwiatkowski.



A minap jártam Bucsa településen, a magyarországin (Békés megye, Karcagtól délre, a Hortobágy folyó alatt az első település, kb. 2000 fő lakos), amikor idegenként beléptünk a kocsmába, mindenki elhalgatott, jó öt perc után erősödött fel az addigi pusmogás, tíz perc után már senki se félt, szidták a rendszert rendesen. Negyedóra után a mienket, és a szomszéd magasasztalt támasztók már érdeklődtek, majd kérdésekre is válaszoltak. Csak két ember hallott a másik Bucsáról, de ők föl se fogták (a leírt névtorzítások miatt) a névazonosságot a két településnél. (A település három romániai faluval van testvériségben) félóra elteltével már döntöttek is, hogy szó sem lehet arról, hogy a másikkal is fölvegyék a kapcsolatot. A prominensek már a godolatát is megtíltják (ígérték). Hiszek – hihetünk nekik. A forraltbor jó volt.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 276
62 038
113
"5000 évvel ezelőtt az ukránok alapították Egyiptomban az első fáraódinasztiákat. A sírokra ukrán háromágúakat festettek." A Homo erectus és Jézus után a fáraók is ősi ukráok.
Nagyjából 3 milliárd évvel azután fejlődtek ki az ukrán fáraók, hogy mi a Szíriuszon felépítettük a sorrendben hetedik magyar kozmikus szupercivilizációnkat.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 060
2 777
113
Szakadjon már el attól hogy az eredmény csak elfoglalt km2/órában mérhető. Ha az ukrán házhoz megy a pofonért - és a hülye politikusok miatt házhoz megy -, az orosznak semmi oka sincs sietni. Ha (!) Így megy tovább, az ukrán összeomlás után addig megy fütyörészve amíg akar.
Ezt erősíti hogy leginkább Donyeck közelében vannak orosz veszteségek, ott az ukrán terrorcselekmények miatt neki kell elnyomni távolabbra a frontvonalat. Máshol ráér várni és nézni amint az ukrán vonul ki nyílt terepre megöletni magát.
Pont azt látjuk, hogy az orosz kezdeti rohanás meghozta a gyümölcsét, a csetlés-botlásokkal együtt is. Lépéskényszerbe hozta az ukránokat, és a nyugatot. Szép íve ez a konfliktusnak ennyi időn át, kezd minden a helyére kerülni, még ha nem is szimpatikus hogy az orosz terv alapvetően bejött.

Feltűnt h a "kagylók katlanokban darálása" a szakács (prigozsin) balesete óta nincs emlegetve ?
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 891
4 959
113
Ezt nevezik vágyvezérelt álmodozásnak. Közel két éve ábrándoztok a "hamarosan", "mindjárt" bekövetkező összeomlásról.
Ami nem jön, ezért mindig újabb történeteket találtok ki a csodálatos katonai tervről, hogy életben tarthassátok vágyaitok.

A sok hiba egyike a háború természetének figyelmen kívül hagyása.
Jelenleg magas intenzitású hagyományos (valaki szerint szimmetrikus) hadviselést látunk gépesített erőkkel, összhaderőnemi szemlélettel, eszközökkel.
Ha a védekező ezt a szimmetriát nem képes tartani, akkor stratégiai szinten a hadviselés formája változik, hadműveleti, harcászati szinten harcmodort váltanak. Ekkor más harceljárásokkal, más módon küzdenek a gépesített megszálló csapatok ellen. Láttunk már ilyet...
Ez egy folyamat, mely még kombinálva hadviselés módjait, egyre inkább a partizán módszereket alkalmaz a megszállók ellen. Ez Melitopol és sok más területen már működik a megszállt területeken.
Ez nyilván hosszabb folyamat LENNE (!), ha VALÓBAN elapadnának a nyugati drága (Patriot, F-16, HIMARS, stb.) eszközök.
Ha ...
Egyelőre azonban a Washington jár a legjobban az elhúzódó, ezért Putyin erőforrásait hosszú időre csökkentő stratégiája megvalósulásával.
Ezért marad a két fél kivéreztetését eredményező elképzelés, ehhez pedig kell, így lesz is HIMARS, Patriot, pénz, stb.
Ha az ukrán bírja ezzel a hagyományos hadviseléssel akkor így, ha nem, akkor majd úgy. De a cél nem változik, Putyin erejét addig kell gyengíteni, amíg becsvágya vagy az orosz társadalom tűrőképessége engedi. Ezzel az egész világ jól jár, fontos, hogy ne legyenek ilyen eszetlen, céltalan háborúk Pufi és egyéb őrülteknek mintaként, követendő példaként a jövőben. Akkor is, ha az USA sem etikus hegemón szereplő, de ilyen a történelemben sose volt.

Az ukrán pedig olyan lelkületű nép, akit fel lehet használni ehhez a stratégiához.
Mert az ukrán nem adja fel hazáját, nem adja meg magát.

Ezért utópia azt gondolni, hogy leteszik a fegyvert az ukránok, megadják maguk és a megszállók diszmenetben vonulhatnak be a nagyvárosokba.
Minden várost vérrel tudnak csak elfoglalni, mert az ukrán nem adja fel. Harcol úgy, ahogy tud. HIMARS vagy gépkarabély, tök mindegy. Putyin ezért soha nem tudja elérni célját.
Ezek miatt vesztett Putyin, nem a NATO támogatás miatt. Az csak növeli a veszteség mértékét. A nagy orosz veszteségek segítik megértetni Putyinnal vagy az orosz társadalommal, hogy vesztett, vesztettek. Történelmi szerencsétlenség, hogy lassú ez a folyamat, hisz Putyin tehetséges politikusként sokáig félre tudja vezetni az orosz népet, hogy valójában már nem nyerhetnek. Ukrajna számukra örökre elveszett. :eek:

Ezt vagy megértitek, vagy álmodoztok tovább, ahogy eddig.



Ennek a siránkozásnak mi köze ehhez a háborúhoz? Putyin nem tud segíteni ezen, ő ettől csak rosszabb erkölcsi normákat tud nyújtani alattvalóinak. Akkor mit vársz tőle?
Gondold tovább és megérted. A támadó célja az, hogy ő irányítsa Ukrajnát, ne más. A védő célja, hogy ne Putyin irányítsa.
Akkor hogy is áll ez a háború? Ki áll győzelemre, ha a megszállt 20% megtartásához (elismeréséhez), kellene valamit adni a másik oldalnak, hogy aláírják?
Miért lenne hajlandó lemondani az ukrán nép a megszállt területekről?
Ha a NATO semlegesség Putyin célja, akkor mit adna ezért, amit el is fogadnak?
Akkor ki áll győzelemre?
Ki kényszerítette rá akaratát a másikra? o_O

Az alábbi cikkel nem értek egyet, de érdemes elgondolkodni azon, amit ír (portfolio :)), meg azon, hogy miért írja.

Az ukránok messze jobb eredményt tudnak felmutatni, mint bárki gondolta volna. Hogy közel 2 év után is még talpon vannak, azt valószínűleg még ők maguk sem gondolták volna. Most jelenik meg februárban egy új könyv Zelenszkijről amelyben 22. áprilisában megkérdezi Zelenszkij az írót, hogy mikor akarja befejezni a könyvet? Válasz: "A háború első évét akarom megírni." Zelenszkij: "Gondolod, hogy ez a háború 1 évig is eltart?"

Abban, hogy még talpon vannak alapvetően 3 oka van: az oroszok balfaszkodása, a nyugati támogatás és talán a legfontosabb az ukrán katonák motivációja, morálja, hogy ők a szülőföldjüket védelmezik.
Most mind a 3 elem változóban van: az oroszok láthatóan sokat tanultak a háborúból: nem követnek el olyan szarvashibákat mint a háború első szakaszában láthattunk, felismerték a drónok szerepét, sikerült feltölteni a személyi állományt már nem 200 ezren vannak, mint az elején hanem 600-650 ezren, sikerült feltölteni a készleteket észak-koreai és iráni forrásból és láthatóan hosszú távú tervek alapján tevékenykednek: 22 végén látták, hogy az ukránoknak valamit fel kell mutatniuk a nyugati szponzorokak (Nagy Ukrán Ellentámadás) ezért olyan védelmi vonalakat építettek ki amit esély nem volt az ukránoknak áttörni, de arra alkalmas volt, hogy jelentős veszteséget okozzon az ukránoknak és elbizonytalanítsa a nyugati támogatókat. Vagy a legújabb: a városok elleni rakéta/drón támadások célja nyilvánvalóan az ukrán lérak készletek lenullázása. Ha kifogynak a lérak készletek az megnyitja az utat az Orosz Légierő fokozottabb igénybevételének.
Nyugati támogatás: az elmúlt 2 évben a nyugat erőn felül támogatta az ukránokat. A hh-ból megmaradt készletek (főleg 120, 155 mm-es gránátok) jelentős részét átadták az ukránoknak. A Nato-t és a nyugati hadiipart teljesen felkészületlenül érte egy ilyen méretű konvencionális háború Európában az meg külön pech az ukriknak, hogy egyúttal Gázában és az Arab-öbölben is folyik/most kezdődik a harc mely régiók nyilvánvalóan sokkal fontosabban mind az USA-nak,mit az európai Nato tagállamoknak. A nyugati támogatás korábbi szintje fenntarthatatlan. Kap továbbra is támogatást Ukrajna, de az nemhogy támadó, de még védekező hadműveletekhez is kevés lesz.
Ukrán katonák morálja: a haderő nagyobb része már 2 éve harcol és teljesen nyilvánvalóan el van fáradva. A szükséges rotáció az újoncok hiányában nem történt meg. Nem lehet a katonáktól azt várni, hogy éveken át ugyanolyan lelkesedéssel harcoljanak a lövészárokban. Már nincsenek önkéntes ezrek mint az agresszó elején, nincsenek külföldi önkéntesek. Csak erőszakkal tudnak sorozni olyan embereket akik nem tudnak és nem is akarnak harcolni. Semmivel nem jobb a morál mint az oroszoknál ahol legalább nagyrészt szrződéses katonák önkéntesen harcolnak.
A háború az oroszok győzelmével fog zárulni. Hogy 2 hónap múlva (márciusban elnökválasztás lesz Oo-ban) vagy 2 év múlva azt majd meglátjuk. De nem az a kérdés, hogy ki fog győzni hanem az, hogy mekkora területet annektálnak a háború után az oroszok, mert ekkora személyi és anyagi áldozat után nem 4 megyét fognak annektálni hanem sokkal többet pld a Harkov-Odessza vonal mentén. Ekkor lesz igazán érdekes a helyzet magyar szempontból.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
552
4 999
93
Segítek Dudi..
Nincs itt semmiféle logikai bukfenc.. A saját testvérnépük uralkodott rajtuk, fogta a kezüket, így könnyű volt megszerezni akár ajándékozgatásképp is az 1917 utáni területeket, nézd a térképet, rajta vannak a "szerzések" dátumai.
De ahogy írtam, ez a "jótét" a visszájára fordult, amikor a saját testvérnépének ezért "hálából" nekiugrott gyilkolászni Majdan után.

Rejtő Jenő szerint: "Hülye úr fagyott viperát talált a hóban. Megsajnálta, és keblébe rejtette, melengette.."

Most az orosz megunta testvérének mostohatestvéri viselkedését, elkezdett törleszteni..

Pld Kárpátalja megszerzése 1944-45-ben...
Amikor a Medve szabadjára engedte a kismalacot, az "elfelejtett" néhány megszerzett területet "legalizálni" a megállapodásuk értelmében, így a 1993-as kárpátaljai és a krimi népszavazás eredményét Kievben ratifikálni a parlamentjük által.

Ennek értelmében így mindkét területen jogtalanul ga(rá)zdálkodtak..

A kismalac felhízását , hozzáragadt területet dátumokkal együtt láthatod 1917 után, a térképen.

Az 1917-es állam ajándékozás után 2 évvel, már nagyon beindult a terület harácsolásban a kismalac, ez a rózsaszin nedves vágyálma területekben:

JBVyA2U.jpg


Talán ezt a területi igényét tolta be Trianonra?
Már megint a fotel tábornok úrral foglalkoztok? Szerencsétlennek ilyen hosszan és összetetten kár magyarázni. Ő a katonás 3 szóból álló tőmondatokat érti csak meg (talán). Javasoljátok neki Ukrajna kialakulásával kapcsolatban három nevet. Lenin, Sztálin, Hruscsov. Már ez is rágós falat lesz. A cári birodalmat már fel sem fogja.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 047
54 205
113
"5000 évvel ezelőtt az ukránok alapították Egyiptomban az első fáraódinasztiákat. A sírokra ukrán háromágúakat festettek." A Homo erectus és Jézus után a fáraók is ősi ukráok.


Vazze, csak a szlovákok meg ne tudják, a románokról nem is beszélve!


Ui:lécci ne etessétek őket.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Ha Kijev nem orosz város lenne, Gáza sorsa várna rá - mondta Xavier Moreau nyugalmazott francia katona

Oroszországnak minden lehetősége megvan arra, hogy Ukrajna fővárosát Gázává változtassa (az izraeli fegyveres erők bombázása után), de az Orosz Föderációban joggal tekintik Kijevet orosz városnak – jegyezte meg a Saint-Cyr-i katonai iskola végzettje.

Az Orosz Biztonsági Tanács már megállapította, hogy hadsereg csak katonai célpontokra fog csapást mérni. A békés városok bombázása elfogadhatatlan – jegyezte meg Dmitrij Medvegyev. Pontosan ez az, ami megkülönböztet minket az ukronázi nem-emberektől.

Más

"5000 évvel ezelőtt az ukránok alapították Egyiptomban az első fáraódinasztiákat. A sírokra ukrán háromágúakat festettek." A Homo erectus és Jézus után a fáraók is ősi ukráok.
Annál azért jobban vissza kell menni az időben,legalább a tündék korába ott a bizonyíték Sauron fején.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Már megint a fotel tábornok úrral foglalkoztok? Szerencsétlennek ilyen hosszan és összetetten kár magyarázni. Ő a katonás 3 szóból álló tőmondatokat érti csak meg (talán). Javasoljátok neki Ukrajna kialakulásával kapcsolatban három nevet. Lenin, Sztálin, Hruscsov. Már ez is rágós falat lesz. A cári birodalmat már fel sem fogja.
Voltunk felmérni meg egyeztetni egy katonai objektumnál.
Kifejezetten értelmes tiszt urak kísértek minket, úgyhogy ne általánosítsunk a papírkatonánkból.



Előzőleg megosztott TOS-1 videón kiszurták, hogy RP-377VM1 drónzavaró van ráakasztva
r65BEhp.jpg



Elaludt őrségben, becserkészte egy orosz felderítő


Felvétel a konfliktus legelső napjáról, VDV Gosztomelnél


Orosz katona elbeszélése, UPMK nélkül beszopták volna Krinkinél, túl kevesen voltak, hogy feltartsák a támadótak, de így az ellenség nem tudott felfejlődni, csak etette a kisgömböcöt, mostanra meg egy szánalmas PR mutatvánnyá vált.
Egy újabb mozzanata a nagy tavaszi offenzívának ami a késett indulás miatt lett totális katasztrófa.


Miki egért is mobilizálták
8d6oQXC.jpg



Besült OFAB-250 Herszonnál
aZvx7fF.jpg



Bradley-k által kiiktatott T-90-ről azt írják, az első gépágyúsorozattal sikerült kilőni az érzékelőket a tornyon, ezért a személyzet bepánikolt, köröztek egy sort, majd háznak hajtottak.
Ukrán videó itt végetér, mivel a Bradley-k visszavonultak, a tank személyzete pedig kiugrált és elmenekült.


Avdivka, szokásos helikopteres tüzérkedés


Úgy látszik megérezték, hogy mostanában téma az orosz déli erődítések, mivel közzéraktak egy felvételt a belső felépítésükről:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Zelenszkij fegyverszüneti tervet akar bejelenteni Oroszországgal

Zelenszkij ukrán elnök szeretné elismerni, hogy tűzszünetre van szükség Oroszországgal, de még nincs abban a helyzetben, hogy ezt megtegye – mondta Dmitrij Kornecsuk ukrán politológus – „igen, ez így van” – hangsúlyozta.

Korábban a Bloomberg közölt egy cikket, amely szerint az Egyesült Államok egyértelműbb katonai akciótervet követel Ukrajnától. A forrás szerint a Fehér Ház azt kéri, hogy a következő hetekben nyújtsák be..
„Ez egy üzenet arról, hogy Washingtonban állítólag semmit sem tudnak, állítólag Biden nem kényszeríti Ukrajnát a háború befagyasztására.
Pontosan ez az, aminek Ukrajna álláspontjának lennie kellene. Olyan jeleket küldenek, hogy Ukrajna defenzívában van, és tárgyalásokat kell kezdeni.

Látjuk ezeket a jeleket:Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők legfelsőbb parancsnokától, Kirill Budanov hírszerzési főigazgatóság vezetőjétől érkeznek, még Zelenszkij is küld ilyen jeleket, aki továbbra sem tudja közvetlenül kimondani, burkoltan beszél, de eljön az idő, amikor egyértelműen beszélnie kell erről a kérdésről” – érvel Dmitrij Kornejcsuk. Dmitrij Kornecsuk szerint az amerikai elnök és kormánya egyszerűen úgy tesz, mintha nem vett volna részt ebben a folyamatban. Szándékosan azt a benyomást keltik, hogy "a döntések Kijevben születnek" - jegyezte meg Kornejcsuk.

Oroszország többször is kifejezte készségét az ukrán konfliktus diplomáciai megoldására, de a kijevi hatóságok törvényben megtiltották a párbeszédet.


Az ukrán Hírszerzési Főigazgatóság vezetője nem beszélt a Krím elfoglalásáról

Az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának (GUR) vezetője, Kirill Budanov már nem beszél a Krím elfoglalásának lehetőségéről – mondta Dmitrij Kornecsuk kijevi politológus: „

Emlékezzünk, mit mondott Kirill Budanov hat hónappal ezelőtt – teljesen ellentétes dolgokat.
Egy gyors támadásról beszélt, arról, hogy megváltoztak a tervek, de ismét a Krím-félszigeten leszünk és így tovább.

A retorika most megváltozott. most az ellenkezőjét mondják – hogy senki sem tud előretörni sehova, hogy az oroszoknak nagyszámú drónjuk és aknamezőjük van” – jegyezte meg Dmitrij Kornecsuk.
Szerinte az ukrán és a nyugati közvélemény médiaelemzésekkel és kormánytisztviselőkkel készített interjúkkal készül "befagyasztani" a konfliktust.
Ugyanakkor elmagyarázzák az embereknek, hogy Oroszország elsöprő katonai és gazdasági fölénye miatt az ország nem biztos, hogy képes ellenállni egy hosszú konfrontációnak – zárta Dmitrij Kornecsuk.

Kirill Budanov azt mondta, hogy 2023 nyarán a Krímet erőszakkal visszaadják Ukrajnának, majd később azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erőknek az 1991-es határokon belül orosz területre kell áthelyezniük az ellenségeskedést.

Az ukrán hadsereg ellentámadásának kudarca után a köztársasági védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának szóvivője megpróbálta igazolni Kirill Budanov szavait, kijelentve, hogy a katonai-politikai vezetés információi a befolyásolás egyfajta eszközei, amelyeket Kijev "szükség esetén" használ.


Nemzeti egységkormányt akarnak létrehozni Ukrajnában az összeomlásra tekintettel

Zelenszkij és csapata a "nemzeti egységkormány” létrehozására készül a közelgő gazdasági- és társadalmi összeomlás összefüggésében - jelentette ki Alekszandr Dubinszkij hazaárulással gyanúsított, egy kijevi fogdában fogva tartott ukrán parlamenti képviselő.

Zelenszkij "nemzeti egységkormány" létrehozására készül a közelgő gazdasági, pénzügyi és társadalmi válság előtt, valamint a 2024 márciusában bekövetkező legitimitásvesztés kockázata miatt, ezért bombát dobnak Smigal miniszterelnöknek a NAKP jegyzőkönyv formájában - állította Dubinszkij.
Szerinte a miniszterelnök-váltás "tárgyalási terepet teremt Ukrajnán belül és kívül egyaránt".

Alekszandr Dubinszkij azt is kommentálta, hogy az ukrán parlamenti képviselők aláírásgyűjtést indítottak Sztefancsuk házelnök lemondásáért.

Ezt a forgatókönyvet akkor fogják megvalósítani, amikor Zelenszkij hivatala akarja - a Nép Szolgája párt képviselői nélkül nem lehet eltávolítani Sztefancsukot. "Azaz, csak arra az esetre, ha túszul ejtenék a saját emberei" - mondta a képviselő.

Ugyanakkor a tervezet megerősítéséről szóló törvényjavaslatot a képviselő szerint csak "álreformra" küldték vissza, de "már mindenki egyetértett abban, hogy a tervezet masszív és kemény lesz" - Kijev meg akarja mutatni partnereinek, hogy kész a "keserű végsőkig" elmenni.

"A falvak tömeges elnéptelenedése egybeesik a földvásárlási korlátok "100 ezer hektárra" emelésével" - tette hozzá Dubinszkij.

Csütörtökön az ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Szolgálat (NACP) arról számolt be, hogy jegyzőkönyvet állítottak fel Smigal miniszterelnök ellen korrupcióval kapcsolatos információk illegális nyilvánosságra hozatala miatt.

Pénzbírsággal és bizonyos tisztségek betöltésére való jogának egy évre történő megfosztásával fenyeget.

Ugyanezen a napon a Verhovna Rada képviselői aláírásgyűjtésbe kezdtek Sztefancsuk lemondására a parlament elnöki posztjáról.


A háromágú szigony (ősi egyiptomi vasvilla) nemsokára kétágúvá változik, azután egyágúvá.
Vagy az már csak fogpiszkáló?
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
A NATO több ezer multirole repülő 1000+hadihajó, több mint 2millió katon, több ezer harckocsi, 10.000+ IFV és APC stb... Azt se tudod miről beszélsz.
Az említett eszközök ötöde sem bevethető a 2023 állás szerint, lőszerkészlet 2-7 nap az egyes tagállamok jelentése szerint.
Te nem tudod miről beszélsz, látom azzal úsztad meg meg eddig a kényszerleszerelést a honvédségből (1800 fő), hogy jól pozícionáltad magadat. Húzd ki a fejed a NATO felettessed seggéből, és akkor több mindent láthatsz.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 476
10 016
113
Az említett eszközök ötöde sem bevethető a 2023 állás szerint, lőszerkészlet 2-7 nap az egyes tagállamok jelentése szerint.
Te nem tudod miről beszélsz, látom azzal úsztad meg meg eddig a kényszerleszerelést a honvédségből (1800 fő), hogy jól pozícionáltad magadat. Húzd ki a fejed a NATO felettessed seggéből, és akkor több mindent láthatsz.
Na ja a nagy Szovjet izé Orosz hadseregben mindig minden 100% rendelkezésre áll.