[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Ha Kijev nem orosz város lenne, Gáza sorsa várna rá - mondta Xavier Moreau nyugalmazott francia katona

Oroszországnak minden lehetősége megvan arra, hogy Ukrajna fővárosát Gázává változtassa (az izraeli fegyveres erők bombázása után), de az Orosz Föderációban joggal tekintik Kijevet orosz városnak – jegyezte meg a Saint-Cyr-i katonai iskola végzettje.

Az Orosz Biztonsági Tanács már megállapította, hogy hadsereg csak katonai célpontokra fog csapást mérni. A békés városok bombázása elfogadhatatlan – jegyezte meg Dmitrij Medvegyev. Pontosan ez az, ami megkülönböztet minket az ukronázi nem-emberektől.

Más

"5000 évvel ezelőtt az ukránok alapították Egyiptomban az első fáraódinasztiákat. A sírokra ukrán háromágúakat festettek." A Homo erectus és Jézus után a fáraók is ősi ukráok.
Annál azért jobban vissza kell menni az időben,legalább a tündék korába ott a bizonyíték Sauron fején.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Már megint a fotel tábornok úrral foglalkoztok? Szerencsétlennek ilyen hosszan és összetetten kár magyarázni. Ő a katonás 3 szóból álló tőmondatokat érti csak meg (talán). Javasoljátok neki Ukrajna kialakulásával kapcsolatban három nevet. Lenin, Sztálin, Hruscsov. Már ez is rágós falat lesz. A cári birodalmat már fel sem fogja.
Voltunk felmérni meg egyeztetni egy katonai objektumnál.
Kifejezetten értelmes tiszt urak kísértek minket, úgyhogy ne általánosítsunk a papírkatonánkból.



Előzőleg megosztott TOS-1 videón kiszurták, hogy RP-377VM1 drónzavaró van ráakasztva
r65BEhp.jpg



Elaludt őrségben, becserkészte egy orosz felderítő


Felvétel a konfliktus legelső napjáról, VDV Gosztomelnél


Orosz katona elbeszélése, UPMK nélkül beszopták volna Krinkinél, túl kevesen voltak, hogy feltartsák a támadótak, de így az ellenség nem tudott felfejlődni, csak etette a kisgömböcöt, mostanra meg egy szánalmas PR mutatvánnyá vált.
Egy újabb mozzanata a nagy tavaszi offenzívának ami a késett indulás miatt lett totális katasztrófa.


Miki egért is mobilizálták
8d6oQXC.jpg



Besült OFAB-250 Herszonnál
aZvx7fF.jpg



Bradley-k által kiiktatott T-90-ről azt írják, az első gépágyúsorozattal sikerült kilőni az érzékelőket a tornyon, ezért a személyzet bepánikolt, köröztek egy sort, majd háznak hajtottak.
Ukrán videó itt végetér, mivel a Bradley-k visszavonultak, a tank személyzete pedig kiugrált és elmenekült.


Avdivka, szokásos helikopteres tüzérkedés


Úgy látszik megérezték, hogy mostanában téma az orosz déli erődítések, mivel közzéraktak egy felvételt a belső felépítésükről:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Zelenszkij fegyverszüneti tervet akar bejelenteni Oroszországgal

Zelenszkij ukrán elnök szeretné elismerni, hogy tűzszünetre van szükség Oroszországgal, de még nincs abban a helyzetben, hogy ezt megtegye – mondta Dmitrij Kornecsuk ukrán politológus – „igen, ez így van” – hangsúlyozta.

Korábban a Bloomberg közölt egy cikket, amely szerint az Egyesült Államok egyértelműbb katonai akciótervet követel Ukrajnától. A forrás szerint a Fehér Ház azt kéri, hogy a következő hetekben nyújtsák be..
„Ez egy üzenet arról, hogy Washingtonban állítólag semmit sem tudnak, állítólag Biden nem kényszeríti Ukrajnát a háború befagyasztására.
Pontosan ez az, aminek Ukrajna álláspontjának lennie kellene. Olyan jeleket küldenek, hogy Ukrajna defenzívában van, és tárgyalásokat kell kezdeni.

Látjuk ezeket a jeleket:Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők legfelsőbb parancsnokától, Kirill Budanov hírszerzési főigazgatóság vezetőjétől érkeznek, még Zelenszkij is küld ilyen jeleket, aki továbbra sem tudja közvetlenül kimondani, burkoltan beszél, de eljön az idő, amikor egyértelműen beszélnie kell erről a kérdésről” – érvel Dmitrij Kornejcsuk. Dmitrij Kornecsuk szerint az amerikai elnök és kormánya egyszerűen úgy tesz, mintha nem vett volna részt ebben a folyamatban. Szándékosan azt a benyomást keltik, hogy "a döntések Kijevben születnek" - jegyezte meg Kornejcsuk.

Oroszország többször is kifejezte készségét az ukrán konfliktus diplomáciai megoldására, de a kijevi hatóságok törvényben megtiltották a párbeszédet.


Az ukrán Hírszerzési Főigazgatóság vezetője nem beszélt a Krím elfoglalásáról

Az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának (GUR) vezetője, Kirill Budanov már nem beszél a Krím elfoglalásának lehetőségéről – mondta Dmitrij Kornecsuk kijevi politológus: „

Emlékezzünk, mit mondott Kirill Budanov hat hónappal ezelőtt – teljesen ellentétes dolgokat.
Egy gyors támadásról beszélt, arról, hogy megváltoztak a tervek, de ismét a Krím-félszigeten leszünk és így tovább.

A retorika most megváltozott. most az ellenkezőjét mondják – hogy senki sem tud előretörni sehova, hogy az oroszoknak nagyszámú drónjuk és aknamezőjük van” – jegyezte meg Dmitrij Kornecsuk.
Szerinte az ukrán és a nyugati közvélemény médiaelemzésekkel és kormánytisztviselőkkel készített interjúkkal készül "befagyasztani" a konfliktust.
Ugyanakkor elmagyarázzák az embereknek, hogy Oroszország elsöprő katonai és gazdasági fölénye miatt az ország nem biztos, hogy képes ellenállni egy hosszú konfrontációnak – zárta Dmitrij Kornecsuk.

Kirill Budanov azt mondta, hogy 2023 nyarán a Krímet erőszakkal visszaadják Ukrajnának, majd később azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erőknek az 1991-es határokon belül orosz területre kell áthelyezniük az ellenségeskedést.

Az ukrán hadsereg ellentámadásának kudarca után a köztársasági védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának szóvivője megpróbálta igazolni Kirill Budanov szavait, kijelentve, hogy a katonai-politikai vezetés információi a befolyásolás egyfajta eszközei, amelyeket Kijev "szükség esetén" használ.


Nemzeti egységkormányt akarnak létrehozni Ukrajnában az összeomlásra tekintettel

Zelenszkij és csapata a "nemzeti egységkormány” létrehozására készül a közelgő gazdasági- és társadalmi összeomlás összefüggésében - jelentette ki Alekszandr Dubinszkij hazaárulással gyanúsított, egy kijevi fogdában fogva tartott ukrán parlamenti képviselő.

Zelenszkij "nemzeti egységkormány" létrehozására készül a közelgő gazdasági, pénzügyi és társadalmi válság előtt, valamint a 2024 márciusában bekövetkező legitimitásvesztés kockázata miatt, ezért bombát dobnak Smigal miniszterelnöknek a NAKP jegyzőkönyv formájában - állította Dubinszkij.
Szerinte a miniszterelnök-váltás "tárgyalási terepet teremt Ukrajnán belül és kívül egyaránt".

Alekszandr Dubinszkij azt is kommentálta, hogy az ukrán parlamenti képviselők aláírásgyűjtést indítottak Sztefancsuk házelnök lemondásáért.

Ezt a forgatókönyvet akkor fogják megvalósítani, amikor Zelenszkij hivatala akarja - a Nép Szolgája párt képviselői nélkül nem lehet eltávolítani Sztefancsukot. "Azaz, csak arra az esetre, ha túszul ejtenék a saját emberei" - mondta a képviselő.

Ugyanakkor a tervezet megerősítéséről szóló törvényjavaslatot a képviselő szerint csak "álreformra" küldték vissza, de "már mindenki egyetértett abban, hogy a tervezet masszív és kemény lesz" - Kijev meg akarja mutatni partnereinek, hogy kész a "keserű végsőkig" elmenni.

"A falvak tömeges elnéptelenedése egybeesik a földvásárlási korlátok "100 ezer hektárra" emelésével" - tette hozzá Dubinszkij.

Csütörtökön az ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Szolgálat (NACP) arról számolt be, hogy jegyzőkönyvet állítottak fel Smigal miniszterelnök ellen korrupcióval kapcsolatos információk illegális nyilvánosságra hozatala miatt.

Pénzbírsággal és bizonyos tisztségek betöltésére való jogának egy évre történő megfosztásával fenyeget.

Ugyanezen a napon a Verhovna Rada képviselői aláírásgyűjtésbe kezdtek Sztefancsuk lemondására a parlament elnöki posztjáról.


A háromágú szigony (ősi egyiptomi vasvilla) nemsokára kétágúvá változik, azután egyágúvá.
Vagy az már csak fogpiszkáló?
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
A NATO több ezer multirole repülő 1000+hadihajó, több mint 2millió katon, több ezer harckocsi, 10.000+ IFV és APC stb... Azt se tudod miről beszélsz.
Az említett eszközök ötöde sem bevethető a 2023 állás szerint, lőszerkészlet 2-7 nap az egyes tagállamok jelentése szerint.
Te nem tudod miről beszélsz, látom azzal úsztad meg meg eddig a kényszerleszerelést a honvédségből (1800 fő), hogy jól pozícionáltad magadat. Húzd ki a fejed a NATO felettessed seggéből, és akkor több mindent láthatsz.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 568
10 257
113
Az említett eszközök ötöde sem bevethető a 2023 állás szerint, lőszerkészlet 2-7 nap az egyes tagállamok jelentése szerint.
Te nem tudod miről beszélsz, látom azzal úsztad meg meg eddig a kényszerleszerelést a honvédségből (1800 fő), hogy jól pozícionáltad magadat. Húzd ki a fejed a NATO felettessed seggéből, és akkor több mindent láthatsz.
Na ja a nagy Szovjet izé Orosz hadseregben mindig minden 100% rendelkezésre áll.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 754
80 160
113
Az említett eszközök ötöde sem bevethető a 2023 állás szerint, lőszerkészlet 2-7 nap az egyes tagállamok jelentése szerint.
Te nem tudod miről beszélsz, látom azzal úsztad meg meg eddig a kényszerleszerelést a honvédségből (1800 fő), hogy jól pozícionáltad magadat. Húzd ki a fejed a NATO felettessed seggéből, és akkor több mindent láthatsz.
Igen 5-7 napi az ukrán készlet is már vagy masfél éve, úgy, hogy Ukrajna magának nem gyárt NATO lőszert.
Nincs mese az alternatív valóságban a napok is némiképp hosszabbak...
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 109
24 873
113
Az ukránok messze jobb eredményt tudnak felmutatni, mint bárki gondolta volna. Hogy közel 2 év után is még talpon vannak, azt valószínűleg még ők maguk sem gondolták volna. Most jelenik meg februárban egy új könyv Zelenszkijről amelyben 22. áprilisában megkérdezi Zelenszkij az írót, hogy mikor akarja befejezni a könyvet? Válasz: "A háború első évét akarom megírni." Zelenszkij: "Gondolod, hogy ez a háború 1 évig is eltart?"

Abban, hogy még talpon vannak alapvetően 3 oka van: az oroszok balfaszkodása, a nyugati támogatás és talán a legfontosabb az ukrán katonák motivációja, morálja, hogy ők a szülőföldjüket védelmezik.
Most mind a 3 elem változóban van: az oroszok láthatóan sokat tanultak a háborúból: nem követnek el olyan szarvashibákat mint a háború első szakaszában láthattunk, felismerték a drónok szerepét, sikerült feltölteni a személyi állományt már nem 200 ezren vannak, mint az elején hanem 600-650 ezren, sikerült feltölteni a készleteket észak-koreai és iráni forrásból és láthatóan hosszú távú tervek alapján tevékenykednek: 22 végén látták, hogy az ukránoknak valamit fel kell mutatniuk a nyugati szponzorokak (Nagy Ukrán Ellentámadás) ezért olyan védelmi vonalakat építettek ki amit esély nem volt az ukránoknak áttörni, de arra alkalmas volt, hogy jelentős veszteséget okozzon az ukránoknak és elbizonytalanítsa a nyugati támogatókat. Vagy a legújabb: a városok elleni rakéta/drón támadások célja nyilvánvalóan az ukrán lérak készletek lenullázása. Ha kifogynak a lérak készletek az megnyitja az utat az Orosz Légierő fokozottabb igénybevételének.
Nyugati támogatás: az elmúlt 2 évben a nyugat erőn felül támogatta az ukránokat. A hh-ból megmaradt készletek (főleg 120, 155 mm-es gránátok) jelentős részét átadták az ukránoknak. A Nato-t és a nyugati hadiipart teljesen felkészületlenül érte egy ilyen méretű konvencionális háború Európában az meg külön pech az ukriknak, hogy egyúttal Gázában és az Arab-öbölben is folyik/most kezdődik a harc mely régiók nyilvánvalóan sokkal fontosabban mind az USA-nak,mit az európai Nato tagállamoknak. A nyugati támogatás korábbi szintje fenntarthatatlan. Kap továbbra is támogatást Ukrajna, de az nemhogy támadó, de még védekező hadműveletekhez is kevés lesz.
Ukrán katonák morálja: a haderő nagyobb része már 2 éve harcol és teljesen nyilvánvalóan el van fáradva. A szükséges rotáció az újoncok hiányában nem történt meg. Nem lehet a katonáktól azt várni, hogy éveken át ugyanolyan lelkesedéssel harcoljanak a lövészárokban. Már nincsenek önkéntes ezrek mint az agresszó elején, nincsenek külföldi önkéntesek. Csak erőszakkal tudnak sorozni olyan embereket akik nem tudnak és nem is akarnak harcolni. Semmivel nem jobb a morál mint az oroszoknál ahol legalább nagyrészt szrződéses katonák önkéntesen harcolnak.
A háború az oroszok győzelmével fog zárulni. Hogy 2 hónap múlva (márciusban elnökválasztás lesz Oo-ban) vagy 2 év múlva azt majd meglátjuk. De nem az a kérdés, hogy ki fog győzni hanem az, hogy mekkora területet annektálnak a háború után az oroszok, mert ekkora személyi és anyagi áldozat után nem 4 megyét fognak annektálni hanem sokkal többet pld a Harkov-Odessza vonal mentén. Ekkor lesz igazán érdekes a helyzet magyar szempontból.
Annyit írnék hozzá ehhez, hogy az egyszeri orosz katona (még ha nincs is totális mozgósítás) szintén a népéért harcol, mert a donbassziak, luhanszkiak lövetése is sok önkéntest vonzott, a belgorodi támadás szintén, szóval oda sem lasszóval kell fogni az embert, a NATO terjeszkedése szintén sok oroszban vált ki rosszallást .. így kicsit másabb a motiváció náluk is,az meg hogy náluk is a zsoldosok mennek előre teljesen rendben van, hogy kellene máshogy?

Mielőtt valamelyik agyirokkant beleállna, jó akkor nem a NATO terjeszkedik, az oroszok tolták oda az országukat a NATO határára.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 945
56 930
113
Mintha derengene, hogy 22 közepe felé jöttek a kèpek, hogy civil jármüveket, munkagépeket szállitottak az oroszok a front felé. Akkor is "kifogytak már a katonai jármüvekböl" volt a narrativa. Aztân utólag derült ki, hogy a Szurovikin vonalat épitették. :)
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 772
15 742
113
Semennyi, már Scrape the Barrel-en vannak szeptember óta.
Decemberben unlock-olta a Volkssturm és Non-Discriminatory Conscription doktrínát, ezzel lekövetve a 2. világháborús német Mobile Warfare "fejlesztéseket".

Oroszok kicsit lemaradásban vannak, mivel menet közben átálltak a Superior Firepower ágra, így újra kellett kezdeniük a doktrínák fejlesztését.
Elcseszett egy HOI kampány ez ukrán szempontból, az tuti… Sokszor előfordul, hogy papíron még tartod magad, de látod, hogy 0 manpower, nudli az utánpótlás és az infra (attrition miatt még jobban fogy a katona), és tudod, hogy most kell abbahagyni a játékot, hiába raktál bele 4-5 órát… De Zele megvárja, hogy az oroszok és a többi nyugati állam az érdekei szerint a lehető legjobban szétkapják Ukrajnát a békekonferencián…
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 052
16 681
113
Az a testvérnép amelyik egy 6 millió áldozattal járó éhinséget szabadított rájuk? Sokkal prózaibb a helyzet. Az oroszok bürokratikus okokból csatoltak hozzájuk területeket, nem volt abban semmi testvérnép meg hasonló hülxeségek amiket belemagyarázol. Putyin szerint olyan, hogy ukrán nem is létezik és ez a hozzáállás meg is mutatja a hagyományos viszonyát az ukránokhoz az orosz birodalmi gondolkozású elitnek.
Segítek Dudi..
Javaslom hogy a holodomor témakörben olvasd el a Wikipédia erre vonatkozó magyar oldalát:
Idézek ebből:
"A Szovjetunió felbomlása után Conquest más nyugati akadémikusokkal együtt hozzáférést kapott a szovjet állami archívumokhoz. Az ezekből származó bizonyítékokra támaszkodva később azt írta, hogy a holodomort nem Sztálin okozta szándékosan, de nem megfelelő reakciója jelentősen súlyosbította az éhínséget"
Ebből is látszik hogy a világon az egyes tudóscsoportoknak erről a témáról eltérő a véleményük. Az ukrajnai 1990 után bekövetkező, külső eszközökkel történő, az orosz néppel való szembefordításának egyik eszközévé vált ez a téma - is. Ennek elméleti megalkotása után Ukrajnában törvényt gyártottak erről.
Jellemzően a világon csak 17 ország fogadta el a szándékos holodomor népírtás állásfoglalást 2022-ig.. És a többi pár száz ország ezt meg nem fogadja el?

Akkoriban az egész világon gazdasági válság volt - amelyet nem a szovjetek (oroszok) idéztek elő..


Méreteire pusztítására jellemző hogy pld a kávéterméssel, gabonával stb fűtötték a gőzmozdonyokat, a tejet a csatornákba borították hogy a mesterségesen előidézett hiánnyal az árat felpumpálják a 0 ról..
Ne felejts el, az amerikai oligarcha áldozatokat is, ahol sokan a tőzsdei lenullázások után fejest kezdtek kiugrálni a felhőkarcolókból.. Még azok is az éhhalál küszöbére jutottak csak a rajtuk lévő ruha maradt meg sajátnak..

Zselenszkij féle hatalomrajutásig miért beszélt minden ukrán a közterületeken oroszul, ha nem testvérnép a testvére nyelvén? Ukrajna egyes vidékein az orosz mint testvérnép van még most is létszámbeli fölényben..

Még Zselenszkíj is a parlamentben kezdetben oroszul beszélt, mert nem tudott ukránul? Még ma is a feleségével oroszul társalog, mintha az nem is akarna ukránul tanulnia..Közben nyilvánosan letagadja hogy egyáltalán tud oroszul, tán az összes ukrán TV-s produkciójában valaki oroszra szinkronizálta?

Az ukránok számára kivülről legyártott narratíva követéséhez tartozik a testvériség elméletének tiltása
, ezért van az hogy Ukrajnában még a magyaroknak is kötelező közterületeken ukránul beszélni, valamint a nemzeti nyelvek tiltása az oktatásban is.. Majd jön a tiltás hogy mivel Ukrajnában csak egy, az egységes ukrán nemzet létezik, ezért otthon is kötelező ukránul beszélni, amit lehallgatással, rögzítéssel lehet igazolni..
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 790
9 283
113
Annyit írnék hozzá ehhez, hogy az egyszeri orosz katona (még ha nincs is totális mozgósítás) szintén a népéért harcol, mert a donbassziak, luhanszkiak lövetése is sok önkéntest vonzott, a belgorodi támadás szintén, szóval oda sem lasszóval kell fogni az embert, a NATO terjeszkedése szintén sok oroszban vált ki rosszallást .. így kicsit másabb a motiváció náluk is,az meg hogy náluk is a zsoldosok mennek előre teljesen rendben van, hogy kellene máshogy?

Mielőtt valamelyik agyirokkant beleállna, jó akkor nem a NATO terjeszkedik, az oroszok tolták oda az országukat a NATO határára.
Szerinted hány orosznak van ukrán rokona vagy felmenői? Amelyik orosz nem teljesen idióta, az nem fogja támogatni putyin testvérháborúját.

Ha ellenségképet kell létrehozni, akkor célszerű minél távolabbi idegeneket ellenségnek beállítani.
 
  • Vicces
Reactions: papajoe and joker

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 882
58 062
113
Na ja a nagy Szovjet izé Orosz hadseregben mindig minden 100% rendelkezésre áll.

Nem, de mondjuk az ottani 60%-os átlag bevethetőség messze magasabb volt a jelenlegi német 20-30%-oknál.
És akkor az ennél csóróbb és alibizőbb országokat ne is említsük.
Az USA rendben van katonailag, de az összes többi NATO tag egy címeres bohóc. Már bocsánat. Talán a lengyelekben van valami potenciál, meg a franciákban. De utóbbi úgy kiszállna azonnal a NATO-ból egy nagy háború esetén , hogy öröm lenne nézni.
A Dudi féle számisztika erősen megbukik a valóság talaján, igen rendszeresen. Ez a helyzet.
Egy kis valóság abból az időből amikor még közzé merték tenni:
56109d5753bb0263d28f8daf04de062e.jpg
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Gyerekek ! Mi történt?

Ezek a járművek hová tűntek a háború alatt ? Szinte sehol nincsenek

1200px-Army2016demo-142.jpg
tigr-m-2.jpg
New_K-4386_Typhoon-VDV_4x4_armored_vehicles_in_Ukraine_for_Russian_airborne_troops_925_001.jpg
RD-Typhoon_01.jpg

Ilyen konvojjal nem nagyon büszkélkednek az oroszok
Ukránok is kukázták a nyugati MRAP-okat pár hét után, és szétrohadó BMP-kel mennek inkább, egyszerűen nem valók rendes háborúba.


Nem, de mondjuk az ottani 60%-os átlag bevethetőség messze magasabb volt a jelenlegi német 20-30%-oknál.
És akkor az ennél csóróbb és alibizőbb országokat ne is említsük.
Az USA rendben van katonailag, de az összes többi NATO tag egy címeres bohóc. Már bocsánat. Talán a lengyelekben van valami potenciál, meg a franciákban. De utóbbi úgy kiszállna azonnal a NATO-ból egy nagy háború esetén , hogy öröm lenne nézni.
A Dudi féle számisztika erősen megbukik a valóság talaján, igen rendszeresen. Ez a helyzet.
Egy kis valóság abból az időből amikor még közzé merték tenni:
56109d5753bb0263d28f8daf04de062e.jpg
USA-ban is vannak problémák a felszín alatt, az ukrán Abrams-ek késése mögött is a letárolt technika szétrohadása és szétlopása áll.
És még a nagy nehezen összekalapált 7 példánnyal is műszaki problémák vannak, ha nem rohad le a hajtómű akkor a toronyvezérlés hülyül meg.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 073
88 040
113
Hehe?
"Szó szerint létrehozzuk az oligarcha milliárdos osztályt Ukrajnában azzal, amit elszipkáznak... miközben fiatal embereket küldenek ágyútöltelékként meghalni a frontvonalakra, mert őket ez nem érdekli. Kib*szott undorító, ami ott megy”
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 568
5 282
113
"Az ukránok messze jobb eredményt tudnak felmutatni, mint bárki gondolta volna."
Ja 600 ezer halott és ki tudja mennyi rokkant és sebesült árán. Ez tényleg nagy siker! Ha így megy tovább nem lessz több hadköteles, de mint a történelemből tudjuk Hitler csapata az utolsó napokban is talált embert. Már most látszik a propaganda osztály új irányvonala. " Győztünk hirdetik hiszen ellenálltunk. " Mert ugye a mondatban benne van a győzelem szó. Árról bezzeg hallgatna hogy az őszi támadás után azt hitték oroszok a rossz idő miatt a seggükön maradnak. Annyira akarnak a hazáért meghalni az ukránok hogy már a külföldön élőket is be akarják sorozni.