[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
171
1 940
93
De ja nekik áll a zászló, mindjárt átkelnek a Dnyeperen is... mondjuk 2030-ban? A mi szempontunkból értelmezhetetlenül lassú az egész, a két közvetlen résztvevő szempontja meg nem érdekel.
Lehet ezt a bizonyítványt magyarázni még évekig, de már nevetséges. Nem sikerül a hadszínteret lehatárolniuk...
Ki ez a mi? A HTKA Fórum szerint? A HTKA Fórum egynél több tagja szerint? Azt is vedd számításba, hogy az is nevetséges lehet pl az oroszok számára, hogy a tervüket nem ismerők akarják megmagyarázni a tervüket méghozzá olyanok akik fegyveres harcot még nem is láttak!
 

2105

Well-Known Member
2022. január 20.
158
941
93
Akkor tisztázzuk az általános helyzetet. Az orosz szárazföldi haderőnem 80% le van kötve Ukrajnában, otthon kb csak a kiképzők és a sorkatonák vannak, akiket törvényileg nem lehet külföldön bevetni (ezért volt 22-ben felháborodás, hogy mit kerestek Kijev felsőnél az orosz sorkatonák). És igen, a jól kiépített állásokban nemhogy katonák nem voltak, de aki volt az is gyengén képzett motiválatlan sorkatona. Ha veszed a faradtságot és megnézed, hogy mekkora hatarszakaszt kell ott biztosítani nagyjából 10.000 emberrel (és beleszámolod Lapint is akivel meg van gyengítve a helyi orosz védelem), akkor rájössz, hogy igen nincs elég emberük.

1,4 millióra duzzasztották a sereget, 400-500 ezer van az ukriknál. van ott még tartalék.
1 hónapja még arról írkált a világ, hogy 150 000-es sereg van Szumi és Csernyikov régiók határán és majd támad. Most meg 200 katona volt ott csak? Somkuti is mondta, hogy még az orosz bloggerek is tudtak előre a csapatösszevonásról és a közelgő támadásról. Az orosz hadsereg meg nem? Hagyjuk már.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 017
80 881
113
1,4 millióra duzzasztották a sereget, 400-500 ezer van az ukriknál. van ott még tartalék.
1 hónapja még arról írkált a világ, hogy 150 000-es sereg van Szumi és Csernyikov régiók határán és majd támad. Most meg 200 katona volt ott csak? Somkuti is mondta, hogy még az orosz bloggerek is tudtak előre a csapatösszevonásról és a közelgő támadásról. Az orosz hadsereg meg nem? Hagyjuk már.
1,4 millióra duzzasztották, az egész orosz haderőt, nem csak a szárazföldi haderőnemet. A haború előtt nagyjából 900.000-1000.000 fős volt az orosz haderő. Tehat a kérdésedre a válasz az, hogy a légierőnél, a haditengerészetnél, a rakétacsapatoknál stb.
 
  • Tetszik
Reactions: SirHiggins

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 219
5 258
113
a bajom ezzel a rengeteg feltételezéssel, hogy a háborút nem sikerült mostanra sem megnyarniük. A kérdés, hogy elhisszük, hogy ezt ők így akarták, valamilyen csak Putyin és szűk köre által ismert zseniális mesterterv része, vagy egész egyszerűen képtelenek voltak rá.
A képességük meg volt és meg is van rá. Szerintem ez egyszerűen politikai döntés volt, leginkább amiatt hogy ne lehessen őket népirtással vádolni. Mert az ukrán háborúban kb annyi civil halt meg 3 év alatt mint Gázában mindössze 6 hónap során.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 871
15 307
113
Állományhiány, eszközhiány, eszköz/logisztia-hiány.
De mond meg te, hogy szerinted, miért nem indítottak?

Mert mégis mekkora állomány, és mennyi eszköz kéne ezekhez ?

És mi okozna gondokat a logisztikát illetően ?

A másik oldalt, az Ukrán Hadsereg az nem küzd gondokkal az állomány létszámát, meg a rendelkezésekre álló eszközöket illetően ?
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 619
18 682
113
Figyelembe véve, hogy az oroszok az ukrán államiságot szándékozzák kijavítani, a cél szempontjából mindenképp racionális húzás lenne, ha fél Kijev víz alá kerülne, igen.
Tartok tőle, hogy ez az akció pont azt nem éri el amit az ukránok szeretnének, nevezetesen, hogy leüljenek az oroszok a tárgyalóasztalhoz velük. Mert ha valóban igaz az, hogy tovább nem tudnak előrenyomulni, úgy ez a betörés - ha bár taktikailag szerintem egy nagyon jó húzás volt - nem érte el a kívánt célt. Azt azért hozzáteszem, hogy az elmúlt pár napban többször is volt szó arról, hogy a térségben még két másik támadó csoport is van és ha azok is támadnak akkor nagyon komoly bajba kerülhetnek az oroszok. A kérdés csak az, hogy e másik két harc csoport betörésére mennyire készülnek most fel, illetve ha ez megtörténik lesz e bármi erő amivel megfelelően képesek válaszolni. Szóval azért még van nyitott kérdés.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 596
11 091
113
Azt is vedd számításba, hogy az is nevetséges lehet pl az oroszok számára, hogy a tervüket nem ismerők akarják megmagyarázni a tervüket méghozzá olyanok akik fegyveres harcot még nem is láttak!
Már megint a mestertervnél tartunk?

Ki ez a mi? A HTKA Fórum szerint? A HTKA Fórum egynél több tagja szerint?
Lsd fent
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 711
94 491
113
Már megint a mestertervnél tartunk?


Lsd fent
Nem tud olyan balfasz lenni az orosz, hogy ne legyen mögötte mesterterv.
Vagy a másik. Most meghúzták az orosz oroszlán bajszát és úgy odabasz, hogy kár volt támadni.

Én várom Minszki felől a tavaly óta altatott titkos Wagner csapatokat, amiket még a Prigozsin maszkirovka alatt dobtak át Beloruszba. :cool:


A viccet félretéve ha az orosz hadvezetésen múlik itt jövőre is marad a szenvedés. Már mki csak Trumpban bízhat. Ez van.:D

Az ukránokból vhogy nem akar kifogyni a kraft. Érthetetlen, de ez van. Találtak értelmet az ukrán népnek, ha jól harcolnak mehetnek Bécsbe cukrászdát nyitni. Annyira xarul és olyan sokaig éltek a ruszkik alatt, hogy ezért a hazug reményért az utolsó ukránig kitartanak.
Ha mind meghal, akit Kurszkba átdobtak, az se számít, ez ad erőt a többinek a donyecki húsdarálóba. Durvabban nyomják mint anno a németek.


Az oroszokban ugyanez a tűz nincs meg, Nyomják pénzért Wagner, csecsenek, kisebbségek, de az értelmét vhogy nem találják. És ha ránéznek a háborúba beleöregedett orosz vezetésre Geraszomov. Sojgu, Putyin, hát erőt abból nem merítenek csak megkeseredettséget. Qrvára kellene oda egy váltás. Tudom Putyin nem, de az alá. Vhogy a kopaszok alatt (Szurovikin-Prigo) több tűz volt bennük.
Mennek, darálnak 60-70%-on, de semmi extra.

Persze így is nyerni fognak. A kérdés mit és megérte -e. Eddig nem látszik.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 039
33 085
113
Lassan kiderül minden...
Badera barátja
össfogl.
afu taktika
"fussatok bolondok"!
Podolyak manifesztima...
A kisgömböc akarja...F/A-18...
Kinburn, sirályok...
Indul a sikamika...
Rybar
RussoMoD
UkroMoD
Afu StratCom
UkroMoD
Rybar
20240809132348-3830ab76.jpg

Ez alapján a térkép alapján, szerintem, Gordeevka (Ny) és Kurilovka (K) térségéből kiindulva, a vasúttól délre lehetne bekötni a zsák száját...ezzel elvonva a Vorozvba (Ny) kölében lévő ukrán erősítést a támadástól...
 

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 354
2 828
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 476
69 463
113
Úgy néz ki megállt az ukrán elorenyomulas, pár települést vissza is vett az orosz haderő.
Ha az ukránok beassak magukat akkor nagyon nagy hülyék. Ha egy csöpp eszük lenne most hogy már előre menni nem tudnak kivonulnanak és talán így plusszosan zárnak a bulit, aztán két hét múlva folyt kov máshol.
Ha maradnak, csevapot csinálnak belőlük.

Itt a szetcsapott konvoly.

Kurszk, szetcsapott ukrop teherautó.

FAB 3000 Szumi oblasztban,légvédelem ellen.

Közben Szudzsaban a határőr ők meg a sorkatonak meg mindig kitartanak, érkezik az erősítés is.

Oszladozo különleges halottak a Kinburn foknál.

Podubnij sétálgat a drontamadas után.

Pegov és Alaudinov Szudzsa közelében van.


Donyeckben három településről pucoltak ki ma a banderistakat.

És a végére pandak helyett egy kis korhaztamadas szokasos ukrop módon.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 907
47 801
113
Nem tud olyan balfasz lenni az orosz, hogy ne legyen mögötte mesterterv.
Vagy a másik. Most meghúzták az orosz oroszlán bajszát és úgy odabasz, hogy kár volt támadni.

Én várom Minszki felől a tavaly óta altatott titkos Wagner csapatokat, amiket még a Prigozsin maszkirovka alatt dobtak át Beloruszba. :cool:


A viccet félretéve ha az orosz hadvezetésen múlik itt jövőre is marad a szenvedés. Már mki csak Trumpban bízhat. Ez van.:D

Az ukránokból vhogy nem akar kifogyni a kraft. Érthetetlen, de ez van. Találtak értelmet az ukrán népnek, ha jól harcolnak mehetnek Bécsbe cukrászdát nyitni. Annyira xarul és olyan sokaig éltek a ruszkik alatt, hogy ezért a hazug reményért az utolsó ukránig kitartanak.
Ha mind meghal, akit Kurszkba átdobtak, az se számít, ez ad erőt a többinek a donyecki húsdarálóba. Durvabban nyomják mint anno a németek.


Az oroszokban ugyanez a tűz nincs meg, Nyomják pénzért Wagner, csecsenek, kisebbségek, de az értelmét vhogy nem találják. És ha ránéznek a háborúba beleöregedett orosz vezetésre Geraszomov. Sojgu, Putyin, hát erőt abból nem merítenek csak megkeseredettséget. Qrvára kellene oda egy váltás. Tudom Putyin nem, de az alá. Vhogy a kopaszok alatt (Szurovikin-Prigo) több tűz volt bennük.
Mennek, darálnak 60-70%-on, de semmi extra.

Persze így is nyerni fognak. A kérdés mit és megérte -e. Eddig nem látszik.
Egy hét múlva mikor porrá lesznek zúzva a betörő ukránok, majd lehet látni fogjuk mit nyertek vele az oroszok, meg mit buktak az ukránok ezzel.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 428
26 990
113
Mindenki agyalog, siránkozik, tudja a tutit, másokat ócsárolva lenéz, belenézve a varázsgömbjébe mindent tud, határozott véleménye van mindenről és mindenkiről, de valójában senki sem tud semmi biztosat, csak találgatások mennek, mint eddig mindig, ha valami váratlan történik. Nézzünk már vissza néhány olyan eseményre, ami váratlan volt. Megy az acsarkodás egymás ellen.
Olimpia van, nem is akár milyen és szinte 1000%-ban tudni lehetett, hogy az ukrán/NATO oldal csinálni fog valamit ez alatt az idő alatt. Ráadásul az F-16 repülőgépek érkezését is ehhez igazították.
Most leírom, hogy én hogy gondolom kérdés felelek formájában. Kéretik az ellen véleményeket megindokolni, már aki képes rá! Nekem nincsen mindent látó szemüvegem, sem varázsgömböm!!!
Ukrán oldal.
Ment az altatás, hogy tárgyalásokat akarnak? IGEN!
Volt idő és lehetőség felkészülni? IGEN!
Volt válogatott emberanyag és technika hozzá? IGEN!
Motiválttá tették őket? IGEN
Jól csinálták idáig? IGEN!
Tisztában lehettek azzal, hogy mit tudna elérni és mi lesz nagy valószínűséggel a vége? IGEN!
Mit akartak alapvetően elérni? Az egésznek inkább katonai, vagy inkább PR jelentősége van? Mindenki döntse el hozzáállása szerint.
Akarnak tárgyalni egyáltalán valamiről? NEM, NEM, NEM!!!
Számít valamit a nagy egészhez képest? Nem!!!! és ez a lényeg, az utolsó kettő, a többi csak körítés, amiről kurva sokat lehet vitatkozni, nem csak a fórumon.
Orosz oldal.

Elhitték, hogy a másik oldal valóban tárgyalni akar? NEM!
Konkrétan felkészülhettek, időben és térben? Csak részben, mint minden védekező fél!
Lehetett válogatott emberanyag és technika hozzá? NEM!
Volt kellő motiváltság: IGEN!
Tisztában voltak a veszéllyel: IGEN!
Konkrétan tudtak volna mást tenni: NEM?
Voltak hibák: IGEN!
Tanulnak belőle? IGEN!
Helyre tudják állítani és tovább lépni? IGEN!

Még pár gondolat. Szurovikin óta várható, hogy az oroszok nem fognak belemenni olyan adok-kapokba, amelyből várhatóan nem jönnek ki jól. Tehát a terület feladás kevésbé fontosabb, (evakuáltak, még ha néhol későn is), mint az állomány minden áron való feláldozása. Van miből feladni? igen van, mert az állomány nagy részét nem veszítik el. Számukra kevésbé érdekes, hogy alapvetően másoknak negatív véleménye lesz, mert PR szempontjából többet profitálnak a végén. Ne felejtsük el, hogy ez a háborúnak titulált valami csak álcázó füst, még ha nagyon sokan meghalnak és nyomorékká válnak. A hadsereg fejlődik minden téren, felkészülve egy várható nagy háborúra, ami valószínűleg nem Ukrajna területén lesz!!!
70%-os feltöltöttség
TASS_72883297-pic_32ratio_1200x800-1200x800-83194.jpg

Átcsoportosítás
TASS_72925369-pic_32ratio_1200x800-1200x800-7358.jpg

Drón vadászat, új jelzés
RIA_8738868-pic_32ratio_1200x800-1200x800-31746.jpg
e570fecf2573809e4524fa3bb988557f.webp

VSU-11.jpg
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 655
25 354
113
Egy hét múlva mikor porrá lesznek zúzva a betörő ukránok, majd lehet látni fogjuk mit nyertek vele az oroszok, meg mit buktak az ukránok ezzel.
Amikor kivonultak Harkovi területről akkor is mindenki temette az oroszokat, péntek is van szóval mostmár tuti mindennek vége... Közben az ukronato erők ugyan úgy szarban vannak, most nyertek még pár hetet meg egy kis figyelmet maguknak a címlapokon.

Senkinek sem esett le, hogy ilyen az smo...


Kicsit off:
Izrahellt most kellene kicsit megrakétázni, aztán a címlapsztorik gyorsan változnának.