[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 742
4 239
113
Ellezdtek az ukranok beasni magukat az uj frontvonalon, ez nagyon jo hir, azt jelenti hosszabb tavra terveznek. Igy Putyin nem fogja tudni befagyasztani a konfliktust. Meg jo targyalasi alap is lesz kesobb.
Úgy egész az örökkévalóságig terveznek a srácok.
Majd szúrnak a földkupacra egy fakeresztet föléjük. :D
Ez egyébként tényleg jó hír.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
29 139
124 769
113
Nyilván Respergerre értettem, tudom. Vezérkari főnök sem volt, azt meg Romoluszra. Ellenben a felsorolás oktató része rá is megáll, s nem zöldséges ettől még Ő sem, a másik kettő pláne nem, hanem egy ismert főtiszt, aki pár évet eltöltött az egyetemen, ugye. Na van Ő, Romolusz, meg Resi az egyik oldalon, a másikon meg kb. Tarjányi, Rácz, stb. meg nekünk itt egy Bushonk, aki lesajnálja őket egyben, egyenlőség jelet téve.

Ezt persze ahogy írta, mindenki szabadon döntse el innentől magának, melyik oldalt tartja hitelesnek, vagy akár ahogy ő, mondja ezekre hogy f..... szakértők! :D


Én nem Bushonak hiszek, hanem az ilyen shhhenkik véleményére adok, mint mondjuk ez a három...
Őszintén szólva én a hazaiakat egyet se olvasom vagy nézem csak szökőévente, főleg hogy a nagy részüket személyesen is van szerencsém ismerni. (Bár egyre kevésbé követem a konfliktust mióta nagyjából állóháború van csak ha valami hirtelen változás van mint most)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 708
94 461
113
Tegnap Belgorodot is megzúzták az ukrik.

Kurszk
Az oroszok nem tudták stabilizálni a helyzetet.
A legnagyobb probléma a szétszórt védekezés, az információs köd, az erő hiánya.
Máshonnan átcsoportosított csapatok még úton.

Annak ellenére, hogy az orosz erők megpróbálták megállítani az ukrán mobil csoportok előrenyomulását, a válság mértéke egyre nő: sajnos az ukrán erők taktikája a gyors áttörésekre, az erődített területek megkerülésére és az áttörési zóna maximális kiterjesztésére helyezi a hangsúlyt. A konszolidáció az első szakaszban mesterkéltségükkel felülmúlja az orosz hadsereg ellentámadási képességeit.

A Szudzsa körzetben az ukrán alakulatok feltételes ellenőrzési övezete 30 km-re bővült a Diakonovo–Szudzsa út mentén.

▪️ Az orosz hadsereg ellenállási pontjait levágják és megkerülik a sziklás utak mentén. Az északi Kazachya Loknya, délen pedig Mirnij és Bondarevka elfoglalása után az ukrán fegyverek behatoltak Martynovkába, és harcokkal megkötötték a csapatokat. Ezt követően Kruglik falut elfoglalták.

Ezzel egy időben egy AFU mozgó csoport továbbment az autópályán, elérve Bolsoj Szoldatszkojet, és harcba bocsátkozva a faluban. A jelentések szerint az ellenséges DRG-kkel vívott harcok folynak távolabb az autópálya mentén.

▪️ Lgovtól 15 kilométerre délre heves harcok dúlnak a környező településeken.

Egyes területeken az ellenség elektronikus hadviselése aktív részvétele mellett még mindig "háborús köd" van, így korai olyan erődök teljes legyőzéséről beszélni, amelyeken az ellenség túljutott vagy megkerült.

A Korenevszkij kerületben az AFU ne hagyjon kísérletet a közigazgatási központ elfoglalására.

Egyidejű csatákat vívtak Korenevo bejáratánál, valamint megpróbálták elfoglalni Olgovkát Kremenyvel. Az ezen a területen előrenyomuló ukrán csapatok egy részének az orosz hadműveleti válság mértékének kiterjesztése érdekében mind az RF fegyveres erőinek harcokkal való megfékezésére, mind a Rylsk-Lgov autópályára való áttörésre van szükség. Fegyveres erők és nyújtsa az orosz csapatok erőit.


A kurszki taktikai irányú védelem megszervezésének legnagyobb problémája továbbra is az egységek szétszóródása és a megfelelő számú erő hiánya, amelyeket állítólag más irányokból vonnak ki. Ugyanakkor az érkezés előtt álló (de még mindig meg nem érkező) dandárok, hadosztályok nevének megírásán száguldó orosz információs források káoszt hoznak az információs térbe.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 422
14 369
113
A lipecki reptér meg volt csapkodva:


https://x.com/GirkinGirkin/status/1821700869634527640

Tegnapelott Voronyezhi térségben

https://x.com/NOELreports/status/1821630086489239641




Egy orosz katonai konvojt megsemmisített egy ukrán HIMARS rakétacsapás menet közben a Kurszki Népköztársaságban, a Rilszkij körzetben található Oktyabrskoye falu közelében. A videót orosz hírcsatornák terjesztették. Az autópályát teljesen elzárják az égő autók, és gyakori lőszerrobbanások hallhatók. Az ukrán hírszerzés mesterműve Putyin csapatainak mély hátában és az ukrán lövészek legpontosabb lövöldözése.





Míg az ukrán félnek sikerül fenntartani az információs csendet, addig az orosz fél és a katonák közzéteszik álláspontjukat és a térségbe tartó rovatukat. Ez segít az ukránoknak.
BTW: Még az oroszok sem tudják igazán, hol van most a front, nemhogy mi.

Budanovnak mindenképpen kitüntetéseket kell kiosztania az oroszok összes katonai parancsnokának.

Senki sem segítette jobban a hírszerző közösséget, mint a katonai parancsnokok, akik videókat tettek közzé a csapatok bevetéséről, aláírásokról, hogy mely csapatok vezetnek, mit vezetnek és hová tartanak.

Köszönöm, gazemberek!
..............
Tudod, hogy az oroszok miért csinálják és miért kényszerítik őket? Megnyugtatni az embereket, világossá tenni, hogy a helyzet ellenőrzés alatt áll.
A tömeg megingatására úgy döntöttek, hogy egész katonaoszlopokat állítanak fel.
A katona élete nem fontos, az idegrendszer és Z-kucha közlegény fenekének hőmérséklete számít.

Tudod, miért nem mutat semmit a parancsunk? Mivel nem érdeklik a mozgásokkal kapcsolatos információk, várja meg az eredményeket.

És jogosan, ezt kellett volna tenniük a háború alatt. Csak csináld csendben, foglalkozz vele és menj el.
Ahelyett, hogy fél évig kiabálnánk, hol és hogyan fogunk támadni.
A hibaelemzés működik.




Az orosz hadsereg szerint az ukrán fegyveres erők offenzívára készülnek Belgorod térségében.

szöveg a képről
– Az ukránoknak is van katonai koncentrációja a belgorodi térséggel szemben, és ebbe az irányba is készülnek. A fő dolog az, hogy a Fegyveres Erők Minisztériumának tisztában kell lennie vele.

https://x.com/blyskavka_ua/status/1821631880959283483

A Z-háború milibloggerei aggódnak az ukrán erők lehetséges behatolása miatt a Bilhorod régióba.

https://x.com/NOELreports/status/1821631967558848726
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 415
37 720
113

A helyzet Kurszk irányában:

Az ellenség előrenyomulása teljesen megbénult.

Jelenleg az ellenség megpróbálja megtartani azt, amit elfoglalt.

A támadó csoportok elkezdték végrehajtani a lakott területek felszabadítására irányuló feladatokat.

A harcok éjszaka is folytatódnak.

Légi közlekedésünk nagylelkűen osztja fel az ellenség tartalékait a Sumy régióban atomokra.

A NATO-felszerelések vadászata folyamatban van.

A legintenzívebb harcok holnap kezdődnek.

Elautózunk a Szumi régióba, aztán talán sétálunk tovább.

Nem bánjuk.

Éppen ellenkezőleg, mi csak támogatjuk.

A rybar nekem kicsit vészmadárnak hangzik, kis csoportok 10-20 fő átjuthat a réseken akár civil autókkal, de mindenhol ellenörzőpontokat állitanak fel, nem jutnak messzire.
Az itt bevetett ukrán erők létszámát is alábecsülték az oroszok, 1-2 ezer főről beszéltek az első híradások, az egész egység összesen lehet olyan 10 ezer fő, persze most már hullik rájuk az áldás a határ ukri oldalán is, apad a számuk rendesen.
Ez nagy baki volt az oroszok részérõl, de fel fogják számolni a betörést és nem állnak meg a határon.
 

2105

Well-Known Member
2022. január 20.
157
925
93
Ez nagy baki volt az oroszok részérõl, de fel fogják számolni a betörést és nem állnak meg a határon.

Ja, mint Pearl Harbourt az amcsik.... várj, nem.
Az oroszoknak puffer kell, jelenleg hódító gonoszoknak nézik sokan. El fogják engedni az ukrikat az erőmű közelébe és onnan tolják majd a Dnyeperig őket. Így meg tudják indokolni miért kell ez nekik.
Komolyan elhisszük, hogy a jól kiépített állásokban nem voltak katonák, csak egy század lézengő soros határőr volt ott? Egy háborúban!
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
966
11 385
93
Ezek a grúzok, nem nyugszanak...
Ebből nem az derül ki számomra, hogy messzire jutottak...
Hangulatkép/Ozzy hang
Eddig jutottak...
Falra hányt borsó...
Kezd felállni az orosz védelem
Megjöttek a Donbasszi vadak
Visszatért puzzle darabok
Ahogy korábban szó volt róla, zsoldosok...is vannak...
Unforgiven...for mecenarys...
A Two majors véleménye
A kis hamiskártyások
"Madzsar" menni Bandera?
Van másik...
Megmenekülésének története..
Hmmm.
Az Ahmat hamiskártyásai...
Lootolás
Elkezdődött a kiszorítósdi...
Helyzetjelentés
Lehetséges egy második irány is...
Lootolás? Ukrán részről? Elképzelhetetlen
:)
Hát a nyugat már az exportálható mosógépchipekből is kifogyott?
:)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 014
80 862
113
Ja, mint Pearl Harbourt az amcsik.... várj, nem.
Az oroszoknak puffer kell, jelenleg hódító gonoszoknak nézik sokan. El fogják engedni az ukrikat az erőmű közelébe és onnan tolják majd a Dnyeperig őket. Így meg tudják indokolni miért kell ez nekik.
Komolyan elhisszük, hogy a jól kiépített állásokban nem voltak katonák, csak egy század lézengő soros határőr volt ott? Egy háborúban!
Akkor tisztázzuk az általános helyzetet. Az orosz szárazföldi haderőnem 80% le van kötve Ukrajnában, otthon kb csak a kiképzők és a sorkatonák vannak, akiket törvényileg nem lehet külföldön bevetni (ezért volt 22-ben felháborodás, hogy mit kerestek Kijev felsőnél az orosz sorkatonák). És igen, a jól kiépített állásokban nemhogy katonák nem voltak, de aki volt az is gyengén képzett motiválatlan sorkatona. Ha veszed a faradtságot és megnézed, hogy mekkora hatarszakaszt kell ott biztosítani nagyjából 10.000 emberrel (és beleszámolod Lapint is akivel meg van gyengítve a helyi orosz védelem), akkor rájössz, hogy igen nincs elég emberük.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
943
8 167
93
Taktikailag egy jól kidolgozott oroszokra 4-5 hónapig kiható arcvesztéssel és a gázvezetékek megsemmisítésével járó katonai haditett volt (akár szándékosan hagyta nyitva a kiskaput nekik oroszország akár, ami esélyesebb figyelmetlenségből), de AMERIKAI taktika és érdekek mentén! Fegyverekért cserébe dróton rángatják az eleve általuk az oroszok ellen felhergelt ukránokat (minden gázvezetéket meg kell semmisiteni kiszolgáltatva az EU-t az USA-nak).

Ukrán érdekek alapján viszont feláldozni tízezernyi legjobban kiképzett és tapasztalt embert, hogy az ellenség 17 100 000 négyzetkm-ből elfoglaljanak kb. 10 napara 80-at és egy a még számukra is fontos gázlétesitményt megsemmisítsenek és ezzel még magukra húzva a 150 milliós orosz közvéleményt ("honvédő háború")...ez olyan lesz mint a német ellentámadás az ardenneki ütközetnél. Az előző ukrán garnitúra nem támogatta ezt olyan lelkesen, hanem mégtöbb embert besorozva mélyebb védelmi vonal kialakítását és áttörést átkarolást elérni mint 2023 nyarán. Ez hatalmas kockázat,mert ha elakad megáll leverik (100%), annak súlyos következményei lesznek ukrán oldalon. Csak mi leszünk minden gáztól elvágva Amerika örömére.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
876
7 845
93
Taktikailag egy jól kidolgozott oroszokra 4-5 hónapig kiható arcvesztésével és a gázvezetékek megsemmisítésével járó katonai haditett volt (akár szándékosan hagyta nyitva a kiskaput nekik oroszország akár, ami esélyesebb figyelmetlenségből), de AMERIKAI taktika és érdekek mentén! Fegyverekért cserébe dróton rángatják az eleve általuk az oroszok ellen felhergelt ukránokat (minden gázvezetéket meg kell semmisiteni kiszolgáltatva az EU-t az USA-nak).

Ukrán érdekek alapján viszont feláldozni tízezernyi legjobban kiképzett és tapasztalt embert, hogy az ellenség 17 100 000 négyzetkm-ből elfoglaljanak kb. 10 napara 80-at és egy a még számukra is fontos gázlétesitményt megsemmisítsenek és ezzel még magukra húzva a 150 milliós orosz közvéleményt ("honvédő háború")...ez olyan lesz mint a német ellentámadás az ardenneki ütközetnél. Az előző ukrán garnitúra nem támogatta ezt olyan lelkesen, hanem mégtöbb embert besorozva mélyebb védelmi vonal kialakítását és áttörést átkarolást elérni mint 2023 nyarán. Ez hatalmas kockázat,mert ha elakad megáll leverik 100%), annak súlyos következményei lesznek ukrán oldalon. Csak mi leszünk minden gáztól elvágva Wmerika örömére.
" minden gázvezetéket meg kell semmisiteni kiszolgáltatva az EU-t az USA-nak "

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 188
88 634
113
Taktikailag egy jól kidolgozott oroszokra 4-5 hónapig kiható arcvesztéssel és a gázvezetékek megsemmisítésével járó katonai haditett volt (akár szándékosan hagyta nyitva a kiskaput nekik oroszország akár, ami esélyesebb figyelmetlenségből), de AMERIKAI taktika és érdekek mentén! Fegyverekért cserébe dróton rángatják az eleve általuk az oroszok ellen felhergelt ukránokat (minden gázvezetéket meg kell semmisiteni kiszolgáltatva az EU-t az USA-nak).

Ukrán érdekek alapján viszont feláldozni tízezernyi legjobban kiképzett és tapasztalt embert, hogy az ellenség 17 100 000 négyzetkm-ből elfoglaljanak kb. 10 napara 80-at és egy a még számukra is fontos gázlétesitményt megsemmisítsenek és ezzel még magukra húzva a 150 milliós orosz közvéleményt ("honvédő háború")...ez olyan lesz mint a német ellentámadás az ardenneki ütközetnél. Az előző ukrán garnitúra nem támogatta ezt olyan lelkesen, hanem mégtöbb embert besorozva mélyebb védelmi vonal kialakítását és áttörést átkarolást elérni mint 2023 nyarán. Ez hatalmas kockázat,mert ha elakad megáll leverik (100%), annak súlyos következményei lesznek ukrán oldalon. Csak mi leszünk minden gáztól elvágva Amerika örömére.
https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F465705fd-8186-4565-b329-3b9b25b66722_828x1018.jpeg
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 422
14 369
113
De ki őrzi a belorusz határt, ha az ottani ukránok itt vannak? Csodák pedig nincsenek, valahol lyuknak kell lenni, nem is kicsinek.

Vannak spekulációk, hogy az ukránok egyességet kotottek Lukasenkával, bár megjedzendo, hogy ezek nem sima határor csapatok, speciel ehez az operációhoz voltak kiképezve.


----------------------------------

A jelentések szerint a tegnapi csapás következményeként egy orosz oszlopot ért Oktyabr'skoe közelében, Rylszktől keletre. Rengeteg megsemmisült jármű és halott orosz katonák is láthatók. Állítólag ezek a Kurszk régióba küldendő tartalékok voltak.


Még jó, hogy a helyi oroszok szépen geolokalizálják a saját csapataik mozgását. :cool:



---------------
Javítandó haditechnikai eszközökkel megrakott szerelvény, 2S4 "Tulpan", 2S7 "Pion", 2S19 "Msta-S" önjáró lövegeket, valamint T-72, T-80 és T-90M-et látunk.

 
  • Tetszik
Reactions: SirHiggins

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 708
94 461
113
Taktikailag egy jól kidolgozott oroszokra 4-5 hónapig kiható arcvesztéssel és a gázvezetékek megsemmisítésével járó katonai haditett volt (akár szándékosan hagyta nyitva a kiskaput nekik oroszország akár, ami esélyesebb figyelmetlenségből), de AMERIKAI taktika és érdekek mentén! Fegyverekért cserébe dróton rángatják az eleve általuk az oroszok ellen felhergelt ukránokat (minden gázvezetéket meg kell semmisiteni kiszolgáltatva az EU-t az USA-nak).

Ukrán érdekek alapján viszont feláldozni tízezernyi legjobban kiképzett és tapasztalt embert, hogy az ellenség 17 100 000 négyzetkm-ből elfoglaljanak kb. 10 napara 80-at és egy a még számukra is fontos gázlétesitményt megsemmisítsenek és ezzel még magukra húzva a 150 milliós orosz közvéleményt ("honvédő háború")...ez olyan lesz mint a német ellentámadás az ardenneki ütközetnél. Az előző ukrán garnitúra nem támogatta ezt olyan lelkesen, hanem mégtöbb embert besorozva mélyebb védelmi vonal kialakítását és áttörést átkarolást elérni mint 2023 nyarán. Ez hatalmas kockázat,mert ha elakad megáll leverik (100%), annak súlyos következményei lesznek ukrán oldalon. Csak mi leszünk minden gáztól elvágva Amerika örömére.
A gáztól mi nem leszünk elvágva. Nekünk ott a Déli / Török Áramlat. Ez az Ukrajnán keresztül főleg Szlovakiába és Ausztriába menő gázt jelenti. Mi az ukrajnait a törökkel simán kiválthatjuk.

Éves szinten Szudzsán keresztül mintegy 15 milliárd köbméter gáz jut az EU-ba, ami lefedi az évi 6 milliárd köbméteres osztrák, illetve a 6,5 milliárd köbméteres szlovák, valamint az ezen az útvonalon lebonyolított évi 1 milliárd köbméteres magyar hosszú távú gázszerződést, és ezen felül további gázmennyiségek áramolhatnak rövidebb kereskedelmi együttműködések keretében az unióba.

Alapvetően inkább árnövelő hatása van.
ttfszept240809-696051.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Nber