Mivel lassan kiég a procim, szerintem a mínuszosban.
Ne add fel! A követőid, nagyobb hittel támogatnak mint Zselét a vérukránok!
De félretéve a komolytalanságot, a kérdésem ha cinikusan is hangzott, nem költői volt. Viszont azt is be kell látni, hogy nem tudsz hittel vitázni. Lásd itt is, elég egy név ahhoz, hogy valakinek igaza legyen. Nem is tudom, hogy a kommentedben felsorolt, amúgy szépen összerakott gondolatok miért nem tudnak egy egységes válasszt szűlni a gondolataid végén. Pedig a komment alapján várnám, a végére az összefoglalót. Most így nem tudom hirtelen egy kommentből, hogy kit tisztelhetek benned előző foruméletedből, de ez nem is nagyon fontos. És mielőtt itt vérben izzana a sok hitgyülekezetes szeme, semleges tartalommal fogalmaztam meg. Én amúgy úgy írnám körbe a lényeget, hogy gyúrd össze azt amit írtál, dobd bele egy vödörbe, nézz bele, és megátod a válaszokat. Szerintem a legtöbben tévednek itt azok akik a nagy háttér/összeesküvéselméleteket boncoogatják. Én félek, hogy nincsenek ilyenek. Oly mértékben legalábbis ahogy sokan hiszik. Amit látunk az maga az emberi elme/lélek genetikailag kódolt kivetítése a világban. Sokkal sokkal markánsabbak ebben a rendszerben a véletlenek és ezáltal a káosz alkotta okok, indokok ereje mint az hisszük. Messze messze nem vagyunk globálisan annyira intelligensek, hogy felül tudjuk írni az évezredes emberi hajlamokat, kódolást. Mik ezek? Alapvetően azok, amiket a természet belénkkodolt. A túlélés, a szaporodás ösztönei, és az erre épülő többi dolog ami aztán meghatározás az emberiséget. Többet akarni, megölni a szomszédot, erősebbnek lenni másnál, megszerezni a hatalmat, stb stb... Nézzünk meg egy filmet a majmokról, (ne a Bonobokról), az ott látottakahoz tegyünk hozzá rengeteg, hogy a "költöt" idézem IQ-szintet, és már meg is kapod a választ a kérdéseidre. De eben a fórumban így "filozofálni" életveszélyes. Páran még le is lőnének, mert nem a hitüket támasztom alá, vagy nem állok egyik oldalra sem. Beteg világban élünk! Ez ennyire egyszerű!