[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 112
15 555
113
A jelenlegi arcvonal a korábban bejelentett orosz kontra támadásokkal együtt

Nem lehet ennél pontosabb képet adni, mivel túl nagy a káosz a területen. A nyilak valamelyike harcokat jelent a térképen.

Rengeteg térkép kering a médiában, különböző hírportálokon bődületes ukrán behatolások vannak, amelyek DRG, azaz szabotázs és felderítőcsoportok tevékenysége volt. Ezek nem katonai előre törések hanem a pillanatnyi káoszban képes előretörő ukránok kisebb csoportja. Nem kell mindent, a médiában készpénznek venni.

2. Néhány ukrán forrás szerint hamarosan Kurszk városért zajlanak harcok.

Ne kívánom kommentálni. Működik valótlan hírek terjesztése


k-p-2024-08-09-175855043.png
k-p-2024-08-09-180227107.png
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 713
94 501
113

Kurszki irány: harcok Sudzsában
Állapot 2024. augusztus 9. 18:00

Bár a kurszki régió határvidékén folytatódnak az aktív harcok, a frontvonal valamelyest stabilizálódott, ahogy megérkezett az orosz fegyveres erők erősítése. Ugyanakkor korai a helyzet stabilizálásáról beszélni.

A Sudzha körzetben először jelent meg online bizonyíték az AFU jelenlétéről Sudzha nyugati külvárosában, Zaoleshenkában, amelyről néhány napja beszámoltunk. Orosz csapatok tartják a keleti felét a Psel folyó mentén.

▪️A 2. Knyazhiy lakóinak jelentése szerint az AFU gyalogsága páncélozott járművek fedezete alatt behatolt a farmra, a lakosság egy részének sikerült elhagynia a települést.

▪️Egyes hírek szerint az ellenség Szudzsától 22 kilométerre délkeletre Kucherov falu területén kísérelte meg áttörni az államhatárt.

Az interneten is megjelennek olyan felvételek, amelyek megerősítik az ellenség előrenyomulását Juzsnij falu felé.

Az orosz csapatok stabil ellenőrzés alatt tartják Korenevót. A külterületen és magában a faluban zajló harcokról szóló nyilatkozatok, valamint a tankok által támogatott állítólagos gyalogsági támadások AFU rádiójátéknak bizonyultak.

Jelenleg a harcok a teljes áttörési szakaszon folynak. Lehetséges, hogy a következő napokban az ellenség egy második lépcsőt vezet be, hogy kiterjessze az ellenőrzési zónát és tovább keletre mozduljon. A fő csaták tehát még hátravannak.


Miközben a Kurszk régióban harcok folytak, az AFU kombinált rajtaütést hajtott végre Oroszország határ- és hátsó régióiban. Ez a második ilyen támadás az elmúlt héten – az előzőre augusztus 3-án került sor.

▪️A Lipecki régióban AFU drónok támadták meg a Lipetsk-2 repülőteret a régió közigazgatási központjában. Az egyik csapás egy lőszerraktárt ért, a közeli falvak lakóit rövid időre evakuálták, kilencen megsérültek. Az előzetes adatok szerint a gépeknek sikerült kikerülniük az útból.

▪️A Belgorod régióban Stary Oskol és Novy Oskol településeket vették célba, lakóépületekben és ipari vállalkozásokban keletkezett károkat rögzítették.

▪️A Kurszk régióban a légvédelmi erők a Kurcsatov feletti fellegekben dolgoznak, ahol az ellenség már negyedik napja lő rakétákat, valamint a Rylsk körzetben is. Utóbbiban sajnos eltalálták az orosz fegyveres erők konvoját személyi állományokkal, és voltak áldozatok.

Az ellenség ismét kombinált rajtaütést hajtott végre a Krím-félszigeten. Szevasztopol felé közeledve három drónt lelőttek és öt személyzet nélküli csónakot elsüllyesztettek, egy másik drónt Orlovka közelében elfogtak, a Fekete-tenger vizei felett pedig a légvédelmi rendszerek megsemmisítették a Neptun rakétakilövőt. Összesen öt drónt lőttek le a régióban, hét személyzet nélküli hajót pedig elsüllyesztettek.

▪️Több drónt lőttek le az egekben Orel, Voronyezs és Brjanszk régiók felett, anélkül, hogy áldozatok vagy helyszíni következmények lettek volna.

❗️A korábbiakhoz hasonlóan gyorsan megjelentek az interneten a felvételek, amelyek segítettek az ellenségnek felmérni a csapások hatékonyságát. Ez ismét aggodalomra ad okot, hogy nem tettünk eleget a jelenség leküzdésére. Ezzel egy időben olyan hírek láttak napvilágot, hogy egy kémkedésről szóló cikk alapján őrizetbe vettek egy helyi lakost, aki a Rylsk kerületben lezajlott légicsapások eredményeit forgatta.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 811
9 400
113
Nem tud olyan balfasz lenni az orosz, hogy ne legyen mögötte mesterterv.
Úgy fel lett építve putyin a ravasz vezető képe, hogy inkább átverik saját magukat a mesterterves elméletekkel mint hogy beismerjék hogy rég nem putyin tervei szerint mennek a dolgok.

2. Néhány ukrán forrás szerint hamarosan Kurszk városért zajlanak harcok.

Ne kívánom kommentálni. Működik valótlan hírek terjesztése
Az oroszok harkivi betörésénél olyant olvastam hogy harkiv nem sokára be lesz kerítve, azóta se lett.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 017
12 238
113
Ja, papiron az ukrik szerint. Ne feledd az ukran modit, hogy amig csak 1 pajta is megvan a kulvaros legszelen, akkor az a varos/falu meg nincs elfoglalva :D :D az oroszok szerint meg az eszaki felet ok ellenorzik.

az oroszok szerint:

‼️‼️‼️ Az Orosz Föderáció felszabadította Tyimofejevka, Novoszelovka Pervaja és Veszjoloje településeket a DNR-ben.

Orosz Védelmi Minisztérium


Az orosz csapatok visszafoglalták Kruglenkojét, Málaja Loknyát és Kazacsja Loknyát.

Az orosz csapatok behatoltak Viktorovkába, Leonyidovóba és Alekszandriába is, mindhárom szürke zónává vált.

Az orosz csapatok átkeltek a Reka folyón is, és behatoltak Zaolesenka déli részére, így ez a terület is szürke zónává vált.


Szudzsa városa lényegében szürke zóna, ott harcok folynak. Igen, tegnapelőtt megpróbálták bevenni a várost, tegnap az AFU elérte Martinovkát. Oda, mint írtam, megérkezett a mi "Aida"-nk. Az AFU biztosan jelen van Goncsarovkában a külvárosban és a város nyugati részén, a keleti részen való jelenlétükről nincs megbízható információm.

▪️ Jelenleg erőink célja a Szudzsa és gov közötti autópálya felszabadítása. Az AFU előrenyomulása ezen az útvonalon megakadt, és ott harcok folynak.


Szoval kinek-kinek szajize szerint. Viszont attol tartok, @PavolR baratunk 1-2 nap utan el fog tunni a diadaljelentesekkel :D
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 816
46 026
113

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 177
3 471
113
A reggeli hsz-emhez annyit tudok még hozzáfűzni laikusként, hogy az ukrán támadás alapját a '22-es harkivi offenzíva adja, illetőleg a herszoni harcok idején kiötlött harcmodor. Jól kiképzett, kis csapatok (nato raj-szint ~alatt) pickup-okat (és esetleg IFV-ket) használva mélyen behatolnak a vonalak mögé, ezzel megzavarva az ellenséget. Mögöttük jön az "erő".
Annyiban fejlődött ez a dolog, hogy a drónokat rendkívül magas számban használják, ami tovább javítja a koordinációjukat, illetőleg az esetleges "akadályok" leküzdését segítik kamikázeként használva őket. A drónok miatt sokkal nehezebb ezeket a gyorsan mozgó csapatokat csapdába csalni, azokon rajtaütni - már ha erre egyáltalán akad törekvés.
Ez okozza a térkép és információ kavalkádot, mert akár a tényleges arc/frontvonaltól jóval messzebbre (mélyebben) észlelnek ilyen támadóegységeket. Ez a taktika csak egy "bizonyos" mélységig használható, a mélységet az adja meg, hogy a mögöttes "erő" milyen gyorsan képes ezt lekövetni, mivel ezek a fiúk se meghalni mennek (nem ez a dolguk).
Ha és amennyiben különböző célokról beszélnek majd utólag, azokat mind az elért sikerek fogják, úgymond, adni, nem a tényleges terv. Gondolom komoly brigád dolgozik a háttérben, hogy éppen mi a megfelelő lépés, merre tovább stb.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 115
18 929
113
Nem tud olyan balfasz lenni az orosz, hogy ne legyen mögötte mesterterv.

Dehogynem tud. A bennük alapban meglévő léhaság itt is jelen lehetett, hogy nem vették figyelembe a felderítés jelentéseit. Nincs mestertervük, kapkodás és rögtönzés lesz. Meg persze majd a végén ukrán kifáradás, amire az oroszok majd bemondják mindent is rendeztek. Majd azt követően kell figyelni, mi lesz a sorsa pár katonai vezetőnek, akik felelhettek ezért a kudarcért, elvileg. Geraszimovot emlegetik több oldalon, hogy elviszi majd a balhét, mivel jelezte előre a felderítés neki a készülődő ukrán csoportosítást. Azonban fütyült rá.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 781
14 507
113
  • Vicces
Reactions: gergo55 and Venom85

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 657
25 361
113
Na Kinbur Spit-nél is megpróbáltak az ukronato katonák partraszállni, itt nem értek el olyan nagy sikert:

Kijevben a nagy előretörések között sem akaródzik az ukronato komisszároknak önkénteseket találni:

A nato újra terrortámadást intézett Belgorod ellen:

Sudzha környéke, #nemnato fejadag:

És akkor a #nemnato fejadaghoz elég érdekes dialektusban beszélő ukránok is tartoznak, mondjuk szar dolog nyáron síbalesetben meghalni:

az idegenlégió sincs jelen:

Könnyed SPARTA drónos videók:

Munkács, egy buszvezető megpróbálja útját állni a nato komisszárok furgonjának:

És a komisszárok miatti motivációs videó a futás népszerűsítésére:

Balaton helyett bandera:
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 043
33 102
113
Apti mondja...
Már megérte. A franciák örülnek..
Halálsoron...
Hogy is javasoltam?
Súgtak nekik
Kadyrov bizakodó.
F-16 összefoglaló
Zeli Volynban ellenőrzi a védelmi erődítéseket
 
  • Tetszik
Reactions: Nemerson

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 421
8 788
113
Van az a mondás, hogy "Minden csoda három napig tart!" ;)



Kösz. Az elsőt ismerem. A második linknél a térkép jó, de sajnos ugyanúgy Telegram források vannak! Azokat meg sokszor nem tudom megnézni. :(
Hát igen, fel kell tenni először telefonra a telegrammot, aztán már fel lehet tenni pc-re laptopra, stb. s úgy megnézheted a videókat. Kicsit macera, de manapság már nem megy másképp, a voyenkorok vagy mik, mind ezt használják...
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby