[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 775
18 767
113
Ukrajnára Belarusz sorsa várt volna egy a kremlből irányított helytartóval. Később talán a teljes bekebelezés.

Lehet az ukránokat okolni azért amit az oroszok tettek velük, de értelmetlen hiszen az oroszok tették velük azaz az oroszok az okozók. Az ukránoknak minden joguk meg van hozzá hogy Oroszországtól függetlenül létezhessenek.
1991-ben magasan a leggazdagabb állam lett Ukrajna a volt SZU tagköztársaságai közül. Ami létezik mindenük megvolt. 2010-ig sikerült lezülleszteniük az egész országot. Utána jöttek a csörték az orosszal,mert úgy gondolták,hogy a nyugattal a hátuk mögött megtehetnek mindent. Ahogy csúsztak lefelé gazdaságilag,úgy vesztették el azt a kevés realitás érzéküket is,némi USA,és GB segítséggel. Már a háború kitörése előtt is Szomáliai volt a szintjük,ez meg végképp leradírozza őket a világtérképről. Lehet,hogy joguk van hozzá,de tehetségük nincs,és ezek után már nem is lesz szükségük rá.
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 023
1 658
113
Oroszország nem szeretné, hogy a NATO határa az övéhez közeledjen. Ebből indúlj(sic!) ki.
Szerintem itt a távolság a kulcskérdés, a balti, finn vagy svéd tagság annyira nem probléma, mert nem a Moszkva NATO határ a mérvadó, hanem a NATO határ, meg az orosz atomütőerő egy részét kitevő silók távolsága, amelyek egy része a dél-Urálban található.
Más. Pörög az ukrán gazdaság:
 
  • Tetszik
Reactions: Totya and rappali_

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 095
81 133
113
Egy bizonyos mennyiségű áldozat, rombolás, szenvedés és gyűlölet után már egyre nehezebb józanul gondolkozni. A harag mindkét oldalon egyre nagyobb, előbb tűzszünet kellett volna már régen és utána lehiggadva gondolkozni.
Leülni sem hajlandóak egymással (látványosan), hisz egyikőjük sem gondolja még úgy, hogy ne tudná harccal elérni a célját. Majd akkor kezdenek el tárgyalni, ha már nem látnak esélyt arra, hogy harccal elérjék a céljukat.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 156
3 079
113
Máshogyan teszem fel a nagy kérdést.

1992 - 2014 között Milyen rabszolgasorban senyvedtek az ukrajnaiak ?

Mit nem szabadott, sőt volt tiltott Ukrajnában csinálni ?

Miben nyomták el az oroszok az ukrajnaiakat ?

Neked Mi jut eszedbe az 1992 - 2014 közötti Ukrajnáról ?

Ukrajna az 2014 nyomán került rabszolgasorba, és még halálsorra is.





Kétféle ukrán van:

Aki Ukrajnában él, és aki Oroszországban.

Oroszországban él 5,8 milla ukrán, ők a harmadik legnagyobb nép / nemzetiség, a fehéroroszok után.



2022. február 24.-én megtörtént a háború, és 8 milla ember le is lépett Ukrajnából, amíg az SzBU, az Ukrán Hadsereg, és a Határőrségük át nem ment karhatalmi stílusba.

Legutóbb olyan is volt, hogy 30 + ukrán teherautóval, a kerítést átszakítva próbált szökni Magyarországra, és sikeres volt az akciójuk.

Ők most jól, vagy rosszul döntöttek ?

A II. világháborúban a németek a Reichstag elestéig ellenálltak, vajon azért tették, mert annyira fanatikusan hittek a Kormányban, és az ideológiában ?

Amikor az ukránok követelőznek, hogy még Németország is őnekik tartozik, Hogyan gondolják ?

Az ukrajnai ukránok egy tekintélyes része teljesen összeférhetetlen, és elszabadult hülyegyerek módjára viselkedik.





Oszt hogyan ?

Az elmúlt 20 - 30 év a rendelkezésükre állt, de nem sikerült, helyette a lehető legrosszabb döntéseket hozták.

Saját magadnak mondasz ellent, ukrajna állapota attól függ, a vitában hogyan jön ki a lépes! Visszakérdezek mi értelme?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 931
48 064
113
Saját magadnak mondasz ellent, ukrajna állapota attól függ, a vitában hogyan jön ki a lépes! Visszakérdezek mi értelme?
Pedig egyértelműen leírta, hogy az ukránok - ha nem is mindenki, az agresszív keménymag álltal támogatott vezetők biztos - most hogy nyugati szirénhangokra hallgatva szembefordultak az oroszokkal, a létező legrosszabbul jártak. Szét lettek lőve, demográfiai katasztrófa van, aki csak teheti elmegy és soha nem fog visszajönni.

A háborút meg borzasztó fájdalmas módon, hősiesen kűzdve, nagy árat fizetve, de el fogják veszteni. Rosszul döntöttek, mert ide a legiigazabb az a mondás, hogy a legszarabb béke is jobb lett volna nekik mint ez a csodálatos háború!!!
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 446
14 472
113
A korábban megHIMARSzozot 15 járműből álló oszlopot nagy valószínűséggel az újonnan alakult 22. MRR (В/ч 72164), 72. MRD, 44. AC, North-Grouping katonái alkották.

"A 72164-es számú katonai egység katonáinak rokonai azt állítják, hogy ennek az egységnek a személyzete vereséget szenvedett egy Rylsk melletti oszlopban. Ugyanakkor nem kapnak testet, és a hivatalos szervek nem adnak tájékoztatást."


Míg a figyelem Kurszkra összpontosul, az oroszok tegnap támadást indítottak Lyptsi ellen hat harckocsival és körülbelül 30 gyalogossal a tetején. A legtöbbjük megsemmisült (lásd a következő tweetet), de úgy tűnik.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 532
69 811
113
Ez mi ez az OFZAB? Errol meg nem hallottam.


Ismét kilőttek egy buszt az ukronato terroristák. Ezúttal Liszicsanszk, 28 sebesult, 1 halott.
-----
"A békésen arató orosz kombájnt is megtámadták. A békés mezőgazdasági gép viszonozta a tüzet majd elrepült Moszkva irányába.."

Mikor lesz már nyilvánvaló, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát és ukrán földön zajlott eddig nagyrészt a háború? És miért meglepets, hogy a határ túloldalán lévő oroszországba is épúgy ezért átcsaphatnak ukrán fegyveres erők és ott is vivhajtják a harcukat?

Ha a haború első napján és utána is csak a két szakadár köztársaság megvédésre és a krim energia és vizellátása miatt földsávot támadta volna meg oroszország, akkor még humanitárius küldetés is lehetett volna az egész. De az északi szárazöldi támadással és a Kijev elleni légideszant megkisérlésével ezt elbaszták az oroszok. Ezért lett ez a világ számára háború, és a megtámadott félnek is van lehetősége a visszavágásra.
egyébként érdekes,hogy két szomszéd ország úgy háborúzik hogy a bizonyos helyeken sztálingrdái mészárszékeke vannak, nagy létszámú haderővel és technikával, a többi helyen meg kvázi határőrök vannak és szinte átjárható a határzóna.
Nyilvános a menetrend. Buszmegálló, busz már rengetegszer kapott Donbasszban. Persze sok a marsrutka is, az is busz, de ez 28 fővel rendes busz volt. Ezt most épp valami kazettással, de volt már dron, sima gránát, Grad stb. Ez az utóbbi 10 évben folyamatos dolog, nepszokas ukrán részről. Értelme mi? A terror az alacsonyabb rendű okok ellen? Mi más? Nulla katonai célpontok vannak arra rendszeresen, mégis ment a halál. De persze ilyen háború ügye, Gázaban sincs ez másképp, meg máshol sem.
Csak azért megjegyzem hogy egyszer mi is leszünk még alsobbrendu, meg másodosztályú fajta akikért nem lesz kár, és röhögve fognak alankloni hiába csak a 30Y-nt várod a Kálvin téren.
Itt nyilatkozik egy orvos róluk.



Az ukránokat kérdezd ne engem. Én csak azt látom, hogy hajd három éve vívnak egy véres háborút az oroszokkal és nem akarják abbahagyni. Azt felejtsük el, hogy olyan létezik a világon, hogy egy népre rákényszerítesz egy háborút az akarata ellenére.
Pedig de, az első koporsó után senki akar hősi halott lenni. 1914-ben éjjelig tartó mulatság volt a falum kocsmajaban a háború kitörésenek hirere. 17-ben meg misét mondattak hogy az Ede csak a fél szemet vesztette el, de 7-8 hónap kórház Karansebesen meg Szombathelyen után hazakerult egyben.
Tehát mégiscsak lelőttek egy Miget, elég ritka jószág már.

Kurszk, ukran maradványok a csalitosban.


Progressztol nyugatra Zselajnnoje is felszabadult az ukronato terroristák alól.

Az orosz tengereszgyalogsagnak is van Sztrajkere. Tiszta Nato konformak, ilyen még a magyar tengereszgyalogsagnak sincs, pedig 25 éve tagok vagyunk.

Jó kopott a bakancsa talpa, régi katona lehetett.


Két elégett ukronato t-72 Kurszk határán.
.
 

Tomsan1974

Well-Known Member
2020. október 23.
59
375
53
Alapvetően hibás az érvelésed. Mintha egy megszökött rabszolgát elkapnál és jól megkínoznál utána pedig megmondanád neki hogy nesze te barom ugye hogy jobb volt a földeken melózni nekem.
Alapvetően hibás az érvelésed. Mintha egy felszabadított rabszolga aki szabadsaágot, önállóságot, vagyont kapott ,visszatérne és kinozná, megölné a családod tagjait te mit tennél?
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 797
14 638
113
Alapvetően hibás az érvelésed. Mintha egy felszabadított rabszolga aki szabadsaágot, önállóságot, vagyont kapott ,visszatérne és kinozná, megölné a családod tagjait te mit tennél?

erről egy snitt jutott eszembe:


Fejlődésért és Demokratikus Átalakulásért Intézet fizetett politikai dezinformációját láthatjuk az információs háborúban.

Itt is egy olyan nevet találtak a diverzáns szervnek, amiről azonnal lerí a hovatartozás. Volt amcsi nagykövet, gyuri bácsi cimborájának ötlete volt a létrehozása.
Milyen meglepő

 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 153
25 402
113
Itt ugye lényegében az a kérdés, hogy mi vezet a háború minnél gyorsabb megnyeréséhez. Megy tovább a "speciális katonai művelet" vagy elismerik mindenki előtt, hogy ez háború, amit meg kell nyerni és annak megfelelően cselekednek.


Amilyen gyorsan csak lehet nyerniük kell. Itt már nincs mit szépíteni.


És mot itt a megfelelő alkalom, hogy elkezdjék.

Hát, ha ezt te így kijelented, akkor rendben.




Gondolom a NAFOs csürhézéssal minden a legnagyobb rendben...

Szerintem értő olvasással fussál neki mégegyszer. Két külöm mondat van. Az elsőben van szó a három éve különleges katonai műveletnek hazudott háborúról. A másodikban egy közép-kelet-európai vezérről, aki ennek a narratívának a foglya lett. De nem mondja, hogy hány éve lett a foglya. A narratíva három éves, nem a vezér.


Igen. Ezen tűnnek a legvalószínűbb érveknek. A felszerelés kérdése is érdekes. A mostani frontra vonulók tudtommal maguk vásárolják a felszerelésüket, vagy a város, ahonnan jönnek. Azért olyan aliexpresses a kinézetük. Ha netalán általános mozgósítás lenne, ki kell majd rámolni Észak Korea raktárait, akkor meg elég érdekes képet mutatnak majd.


Úgy érzem, hogy ezzel a mondattal megadtam a válasz: A nyugat nem szeretné, hogy Oroszország határa az övéhez közeledjen. Ebből indúlj ki.

Soha nem dobtam ki senkit a véleményéért.

Ha ugyanúgy önkényes a 30 és is, akkor inkább maradjunk az én 100 évemnél.

Én meg arról a narratíváról beszéltem, ami itt a fórumon is jelen volt, miszerint nagyon is!

Igen és? Mikor beszéltem én arról, hogy ki, mikor ütött vissza elsőnek? Beszélek egy dologról, te meg válaszolsz másról. Azt mondom, hogy bedőltek a saját propagandájuknak, errem meg az a válasz, hogy nem ők rugták fel a Budapesti memorandumot.
OK
Ha beidézed tőlem, hogy mikor NAFO-s csürhéztem, azt külön megköszönöm!

(ne sokat keresgélj, nem volt ilyen)
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 899
15 550
113

Miért Belarusznak nevezed ?

Van rendes magyar neve is, mégpedig Fehéroroszország.


Ukrajnára Belarusz sorsa várt volna

Hát igen.

Janukovics az úgy lelépett, hogy még maguk az oroszok sem tudták, hogy Hová tűnt. Nem pedig a helyén maradt, és behívta az oroszokat tüntetést felszámolni.

Hát ez tényleg rettenetes diktatúra.


egy a kremlből irányított helytartóval.

Amikor az Orosz - Fehérorosz Államszövetséget megcsinálták, nem Jelcin / Oroszország kebelezte be őket, hanem pont Lukasenkó ötlete volt, abban a hiszemben, hogy Jelcin ténylegesen népszerűtlen volt Oroszországban, ő meg otthon ideig - óráig népszerű volt, ezért arra apellált Luka, hogy még Jelcin utódja is lehet az államelnöki székben, Oroszország élén, élethossziglan. Pechjére nem így alakult, más oligarcha társult került oda nyulka - piszkával.

Azonban alternatívaként megkapta élethosszig a fehérorosz államelnöki széket.


Később talán a teljes bekebelezés.

Ami a bekebelezést illeti, nem értem.

Mit kebeleznének be ?

Fehéroroszország úgy lett, hogy fogtak egy kis területet, ez esetben kettő megyét, a térképen húztak látszólagos határokat, és kinevezték "külön" országnak Fehéroroszország néven. Fehéroroszországból úgy csináltak külön országot, és népet, hogy "csak" dialektust beszélnek, és irodalmi oroszt.

HSUYcht.jpg


3-assal jelzik Fehéroroszországot, láthatod, hogy Milyen pici, ilyenkor Mi értelme van külön országot csinálni belőlük ?

Van valami szabály arra, hogy Hány négyzetkilométertől kezdődik egy ország ?

A mai államterületét / formáját úgy hozták össze, hogy Lengyelország felét is hozzá csatolták.

HFVAFNr.png


Ez esetben Mi legyen ? Ne bolygassuk az államhatárukat, vagy Vissza Lengyelországnak ?



Az ukránoknak minden joguk meg van hozzá hogy Oroszországtól függetlenül létezhessenek.

Neked Miért fontos, Mit érdekel, hogy az ukránok külön országban legyenek ?

Az íreket, skótokat, welsheket nem illeti meg országuk területi integritása, illetve hogy külön országokban létezhessenek, Angliától teljesen függetlenül ?

A franciák is mennyi népet gyűrtek maguk alá a mai Franciaország területén ?

Baszkföld, és Katalónia ?

Erdély, és Kárpátalja státuszáról mi a véleményed ? És a Délvidék elszalasztásáról ?

És az ukránokon kívül van még 190 nép, és nemzetiség Oroszországban, velük nem tervezel valami csinálni ?

Milyen területeket adnál Ukrajnának ? Hogyan határoznád meg, hogy Mi jár nekik ?



Az ukránoknak minden joguk meg van hozzá hogy Oroszországtól függetlenül létezhessenek.

Tegyük fel, Ukrajna nem Oroszország. De továbbra sem kér belőlük sem a NATO, sem az EU. Akkor Mi van ? Két szék közt a pad alá esnek ?
 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
315
1 017
93
A Fehérorosz "kérdéshez" (remélem maradhat és nem törli a moderátor)

"Én személy szerint nem támogatom a Belarusz elnevezést, mert ez abba a ritka típusba tarozik, melynek tagja (ha jól számolom, az -i végűeket leszámítva) egyedül a Japán név, ahol az ország nevét és a nemzetiséget ugyanaz a hangsor fejezi ki. Ha már fel kellene váltani a bevált megnevezést, akkor jobb lenne a történelmibb Belorusszia.

A moszkvai Oroszországnak volt egyébként külön neve is: Muszkaország. Az Oroszország megjelölés szemantikailag analóg egyébként a szerencse szóval. Ez utóbbi eredeti jelöletlen jelentése is jelentéstapadással beszűkült, azaz felvette a jószerencse összetétel értelmét, de ettől még használatos maradt az eredeti tág értelemben is egyes összetételeiben, pl. balszerencse.

A fentiek analógiájára az, hogy az újkori politikai valóságra reflektálva a jelöletlen Oroszország megjelölés felvette a ’moszkvai Oroszország, Nagyoroszország’ értelmet, nem teszi önmagában érvénytelenné a hagyományos és a mindennapi használatban máig megmaradt Fehéroroszország elnevezést. A Kisoroszország, Vörösoroszország, Újoroszország megjelölések mára kiavultak, de lényeges, hogy a Fehéroroszország elnevezés máig élő maradt.

Egyébként a Fehéroroszország név valójában nem (fehér + Oroszország) összetételként alakult, és a nyelv sem ennek fogja fel, hanem (fehérorosz + ország) összetételként, tehát az országneveknek ahhoz a produktív típusához tartozik, amely a domináns nép nevéből az -ország utótaggal képzi az állam nevét. A Kisoroszország stb. is azért avulhatott el, mert maga a kisorosz stb. népnév is kiavult, és így a terület elnevezése modul eltűnt a produktív modell.

Meg kell említeni, hogy a magyar nyelvben az orosz népnév csak a legutóbbi időben korlátozódott a ’nagyorosz’ értelemre. Egyébként történetileg inkább az volt az értelme, amit ma ’ukrán’-nak, alkalmasint ’fehérorosz’-nak nevezünk. Kezdve a középkorral, amikor is az Oroszi nevű településeinknek a Magyarországgal határos keleti szláv betelepülők adták a nevét. Bezárva azzal, hogy a II. vh. alatt megszállt Kárpátalja szláv lakosainak (a kárpátukránoknak, ruszinoknak) is magyarorosz volt a hivatalosan kijelölt elnevezése: ebben az orosz megjelölés szintén egyszerűen keleti szláv az értelme."

______


"Szabatos szövegben az „orosz” meglehetősen nehezen használható fogalom, ugyanis a XIX. sz.-ig a magyarban ez a szó mindenféle keleti szlávot jelölt, illetve szűkebb értelemben az ukránokat, esetleg a fehéroroszokat. A sok Oroszi nevű települést a mai ukránok és fehéroroszok elődei telepítették be. A modern értelemben használt orosz hagyományos magyar neve a muszka volt.

Maguk az oroszok oroszul sem hívják magukat orosznak, hanem русский (russzkij)-nak, amely ’ruszbeli, a Ruszba való’ értelmű. (Az eredeti ’orosz’ értelmű megnevezést már csak a ruszinok használják, ez a русин / ruszin.) Vagyis nincs olyan egyenes leszármazási út, ami a mai oroszokhoz vezetethet, és amiről az ukránok az ellengyelesedéssel tértek volna le, mert a nagyoroszok ugyanúgy kitértek a valahai egységből, mint az ukránok és a fehéroroszok. (A ruszinoknak a magyarok sosem biztosították annak a lehetőségét, hogy önálló kulturális identitást fejlesszenek ki a XX. sz. előtt. azaz, hogy legalább „elmagyarosodott oroszok” lehessenek. Ezért őrzik máig a megkülönböztetés nélküli ’orosz’ önelnevezést, mert nem rendelkeztek olyan önidentitással, amely alapján meg tudták volna magukat más keleti szlávoktól különböztetni.)

Az, hogy Moszkva valamilyen origó, és a nagyoroszok a „nagyok”, akikhez igazodni kell, III. Ivántól alakult ki. Ő kezdte el azt, amelyet szépellgve „собирания русских земель” (szobiranyije russzkih zemelj)-nek hívnak, azaz az ’orosz földek összegyűjtésének’. Valójában ez a környező orosz államok leigázásából, és a Moszkvai Nagyfejedelemséghez való csatolásából állt. Akik nem akartak „összegyűlni”, mint pl. Novgorod, ahol a maguk feudális demokráciájával jól elvoltak, ott ez népirtást is jelentett. (Moszkva számára a szűkebb értelemben vett Litvánia is orosz fölt volt, mert ott is orosz nyelvű kultúra volt a fent elmondottak értelmében. És mivel Litvániát Lengyelország bekebelezte, ezért az orosz földek összegyűjtése idővel Lengyelországra is kiterjedt.) Elég szomorúnak tartom, hogy magunkévá tettük ezt az imperialista álláspontot, hogy Moszkvából ered minden, ami orosz, és ami nem, az valami megregulázandó elhajlás. Holott éppen a nagyoroszokot is lehetne úgy dehonesztálni, hogy területi alapon „finnugorosodott keleti szlávok” vagy nyelvi alapon „elbulgárosodott keleti szlávok”."
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 156
3 079
113
Pedig egyértelműen leírta, hogy az ukránok - ha nem is mindenki, az agresszív keménymag álltal támogatott vezetők biztos - most hogy nyugati szirénhangokra hallgatva szembefordultak az oroszokkal, a létező legrosszabbul jártak. Szét lettek lőve, demográfiai katasztrófa van, aki csak teheti elmegy és soha nem fog visszajönni.

A háborút meg borzasztó fájdalmas módon, hősiesen kűzdve, nagy árat fizetve, de el fogják veszteni. Rosszul döntöttek, mert ide a legiigazabb az a mondás, hogy a legszarabb béke is jobb lett volna nekik mint ez a csodálatos háború!!!

Erről nem engem vagy a fórumot, hanem a muszkát meg az ukrikat kellene meggyőzni.
 
  • Vicces
Reactions: ghostface

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 931
48 064
113
Erről nem engem vagy a fórumot, hanem a muszkát meg az ukrikat kellene meggyőzni.
Nem számít az se ha túlnyomó részük az ukránoknak azt is akarja hogy legyen béke, mert nem szavazhatnak. Innentől kezdve fals az amit mondasz, rájuk van erőszakolva kényszer sorozást tol a már illegitim vezetés, amely ráadásul azért váltotta Porost, mert azt ígérte kiegyezik az oroszokkal.

Átbaszták a népet, Zelenszkij elment Münchenbe, kemény retorikát tolt, NATO-t, saját atomot akart, a többi történelem!
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 401
14 181
113
Itt valaki hülyének nézi a másikat, tudtommal a NATO terjeszkedett és nem Oroszország. Ezen ok miatt tört ki a háború………
Megkérded, hogz EU miért kéne támogassa UA-t. Válaszolok. Erre rákontrázol, hogy de bizony a NATO terjeszkedett Oo fele.
Igen és?
Szerinted miért érzi annyi kelet-europai ország szükségét a NATO védelmének?
Moszkva milyen jogon írja elő szuverén államoknak, hogy milyen katonai strúkturákba lépjenek be vagy ne?
Ja, ő elképzelte magáról, hogy még mindíg katonai nagyhatalom.
Hát, mint kiderült, messze nem az.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
400
2 746
93
Megkérded, hogz EU miért kéne támogassa UA-t. Válaszolok. Erre rákontrázol, hogy de bizony a NATO terjeszkedett Oo fele.
Igen és?
Szerinted miért érzi annyi kelet-europai ország szükségét a NATO védelmének?
Moszkva milyen jogon írja elő szuverén államoknak, hogy milyen katonai strúkturákba lépjenek be vagy ne?
Ja, ő elképzelte magáról, hogy még mindíg katonai nagyhatalom.
Hát, mint kiderült, messze nem az.

Azért ez így ebben a formájában elég nagy csúsztatás.

Vannak az együttélésnek alapvető szabályai, amelyeket azért tartunk be, hogy ne kelljen harcolnunk egymással. Egy ilyen szabály az, hogy figyelembe vesszük a mellettünk élők igényeit.

Gondolj bele abba, milyen, amikor egy panellakásban laksz és a szomszédod minden hétvégén reggel nyolctól eset nyolcig fúr-farag.

Van jogod bármit is tenni? Nincs.

Elvesz néhány évet az életedből? Valószínűleg igen.

Ez a helyzet pontosan ilyen. Lehetett volna értelmesen beszélni Oroszországgal? Igen.

Megpróbálták? Nem igazán.

A nyugatnak kicsit vissza kellene venni az arcából, mert iszonyat nagy, és saját magukon kívül mindenhol visszatetszést kelt.

Ez a "nekem mindenhez van jogom, neked kuss" hozzállás tesz minket tönkre.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 446
14 472
113
Egy ilyen szabály az, hogy figyelembe vesszük a mellettünk élők igényeit.

Csakhogy annak a melletunk élonek az az igénye, hogy beleszolhasson a háztartásunkba.

Mert az oroszok nem igazán a NATOtól félnek (most is kivonják eroiket Kaliningrádból, korábban finn határmenétról), az oroszokat azt bántja, hogy elveszítik a befolyást ezekben az államokban és még ennel is jobban az, hogy nem tudják oket katonailag fenyegetni. :cool:

Szoval inkább az van, hogy a szomszédban elo problémás kozosségnek nem tetszik, hogy szerzodést kotottunk egy bisztonsági szolgálattal, így már nem tehetnek bármit, amit akarnak ...

----

Számos robbanás hallatszot az éjszaka folyamán a Voronyezsi régióban


------------

Az orosz BMP-bol csak azért száll ki gyalogság, hogy azonnal megöljék őket közvetlen közelről. Vuhledar-Novomykhailivka front. Ukrajna 72. dandárja által.