[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 387
14 597
113
https://ria.ru/20240814/ukraina-1965955368.html
"Nem szabad „Ukrajnának” lennie, ezt az egész teret le kell bontani, megtisztítani és semlegesíteni. "

Ez mantrázom az első nap óta, sosem volt másképp, az első perctől ez volt a terv. Csak most az orosz kapott egy jó PR lehetőséget, hogy ezt kimondja. Mindegy nekik mennyi idő, be fogják húzni.
Mert ha maradna egy zsebkendőnyi Ukrajna is, azt 10 év alatt az USA tökig felfegyverezné, aztán nekizavarná az orosznak, hiszen a nemzetközi jog alapján felszabadítók lennének. És ezúttal felkészülten, rendes légierővel, légvédelemmel és mindennel, amivel csak kell. Az EU meg belegebedne, hogy kifizesse. Az USA hadiipara meg belefulladna a pénzünkbe.

Persze ennek egyenes folyamánya, hogy így majd jön a lengyel meg a román betolása, hülye aki nem látja, miért fegyverzik immáron őket eszeveszetten...
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 641
68 427
113
A csatolmányaitól is leválasztott orosz állam is messze a világ leghatalmasabb területű országa maradt, a világ második (vagy első?) legnagyobb szárazföldi haderejével, legtöbb atomfegyverével, és ugyanazokkal a történelmi régiós ambíciókkal mint előtte. A magyar miniszterelnököt még 1991 tavaszán is nyíltan fenyegette Jazov és Kvicinszkij, hogy nem vonulnak ki, nem is akarnak kivonulni. Minden épeszű régiós politikus tudta, hogy amint összeszedik magukat, "kezdik előről". Mert ők ilyenek.

Végül két ország nem lépett be a NATO-ba a térségből, Fehéroroszország és Ukrajna. Az ő sorsuk jól ismert. Az egyik egy moszkvai proxy állam megint, a másikat egyszerűen lerohanta Moszkva.
Oszt mivan Szerbiával?
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 491
4 721
113
2 megsemmisitett orosz Tyulpan

HIMARS csinalt emmentalit egy orosz Kasta 2E radar rendszerbol

Bepanikoltak az oroszok Kurszk miatt, 18 eves sorozottakat hajtanak neki az ukranoknak Moszkva es Szentpetervar kornyekerol. Szerencsetleneknek nem sok elet jutott, egy varhatoan tragikus kimenetelu osszecsapas eseten garantalt az orosz lakossag szembefordulasa Putyinnal.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 632
8 449
113
https://ria.ru/20240814/ukraina-1965955368.html
"Nem szabad „Ukrajnának” lennie, ezt az egész teret le kell bontani, megtisztítani és semlegesíteni. "

Ezekben a napokban jutottak erre az elhatározásra az elvtársak? A ruszkik már eleve ezzel a céllal indították a pár naposra tervezett, de immára harmadik évében járó háborújukat... Ugyanebben az újságban volt bekészítve a vezércikk Ukrajna megszűnéséről a háború kitörése után pár nappal, amit persze gyorsan levettek a kudarcot látva, de az internet nem felejt.

"Küzdünk függetlenségünkért, és készek vagyunk évekig, évtizedekig küzdeni érte, amíg el nem érjük Lvovot - és ha kell, akkor tovább. A végén a válasz arra a kérdésre, hogy kivel határos Oroszország? azt mondja: "Oroszország azzal határos, akivel akar."

Tovább? Eddig sem volt kérdés, hogy addig mennek, amíg tudnak, beleérve Magyarországot is. Ukrajnában kell megállítani a hordát. Nem az ukránok miatt, hanem hogy biztonságos távolságban legyen tőlünk Putykó birodalma.
Az Afgánoknak sikerült a NATO- t megállítani, sőt menekülésre kényszeríteni. Akkor az Ukránoknak is van esélyük rá.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and Juvi

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
556
1 564
93
Az Afgánoknak sikerült a NATO- t megállítani, sőt menekülésre kényszeríteni. Akkor az Ukránoknak is van esélyük rá.
A NATO simán elfoglalta Afganisztánt, csak megtartani nem tudta hosszabb távon ésszerű politikai/gazdasági áron.
A ruszkik egyelőre Ukrajna elfoglalásától is fényévekre vannak, és ha sikerülne, akkor jönne majd a megtartás problémája. Egy könyörtelelnül ellenséges, amellett állig felfegyverzett népet kellene erővel kordában tartaniuk hatalmas területen.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 157
25 462
113
Magyarország nem ruszki gyarmat
nem .. de nézzük át akkor kedves meszike mi is a gyarmat (ha már annyira emlegeted)

a gyarmatosításnak 3 fajtája van ..

1.telepes gyarmat,amikor nagyszámú telepes vonul ki egy területre és ott alapít új települést (ilyen volt pl a Baltikum ahová németek vándoroltak ki,vagy ilyen volt Kanada bizonyos része (franciák) illetve az USA is az angolok által,de pl Ausztrália is.ide sorolható.

mutass nekem akkor itthon olyan településeket ahol zömében oroszok laknak !

2. kereskedelmi gyarmat, amikor a gyarmatosító a kereskedelmi kapcsolatok feletti ellenőrzésére összpontosít. A gyarmati periféria nyersanyagokkal látja el a gyarmattartót, cserébe a gyarmattartó pedig az általa gyártott termékekkel látja el a gyarmatot, tehát az iparát alacsony szinten tartja (vagy nincs is) de a nyersanyagait maximálisan kiaknázza,tehát esélyt sem ad neki az iparosodásra vagy csak nagyon primitív mértékben,hogy ezt a függést fenntartsa.

mutass nekem akkor itthon olyan nyersanyagot amit az oroszok visznek ki innen,mert nekik nincs ! bizonyára nem éltél még a KGST korszak idején,de megnyugtatlak még az sem erről szólt !

3.kizsákmányoló gyarmatosítás,amikor a munkaerőre,a természeti erőforrásokra és a belső piacra van szüksége a gyarmattartónak,ezek kizsákmányolása a cél,pl alacsony munkabérek által,hazai feldolgozóipar megszüntetése, szintén a kereskedelmi függőség kialakítása, ehhez a döntéshozó szerveket is fentről befolyásolják a gyarmattartók tisztviselői akik bekerülnek a politikai és közigazgatási/közgazdasági szférába.

az EU kelet-európai országokat érintő gazdaságpolitikája viszont valahol erről szól,de ebbe megint nem megyek bele,mert valószínűleg nem értenéd meg,vagy nem akarnád megérteni .

de ez megint pont nem az oroszokra jellemző az országunkat illetően.

szóval szeretnélek megkérni,hogy ha nem tudod egy szó valódi jelentését akkor ne használd ;)

Más :

drónvédelem level 99999999 (fejjel !!) innentől használni fogom a "lefejellek mint Wagneres az ukrán drónt" mondást

https://vk.com/feed?z=video-217704252_456242778/2b23193528f1bba87b/pl_post_-217704252_161545
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 847
9 480
113
Egy kb. 150000 főből álló hadsereg készülődik a visszavágásra pillanatokon belül orosz részről csak Kurszkban. Minden szarral felvértezve. Ez a tartalék egy "potom" része. Egy része basszus ...

Ez qurva nagy erő!

Nyilván a sorállomány megáll majd a határon, de a többi? Nem kizárt, hogy szeptember végéig Belaruszból is megindulnak.

Mikor? Nem tudom, de szerintem összehangoltan az Irán-Izrael ideje alatt.
És honna az info?
 
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 936
48 148
113
Gyűjtik a foglyokat ha nem kamu
Biztos vagyok benne hogy sikerült néhány foglyot ejteniük, de ez a 2000 és emelkedik ez nevetséges, annyi élő ukrán nincs már bent orosz magterületen, ez vicc.

Az is gyanús hogy ugyan azt a hasaltatós videót mutatjátok be többen is több szögből felvéve, olyan szöveggel hogy egy company - század - meg hogy 100+ fő, aztán ez egy szakasz max, nincsenek ezek többen 30 nál.


Nem vitatom hogy tuti vannak foglyok, főleg zöldfülű sorosok, meglepett erők a váratlan rajtaütés elején zavart kommunikáció, káosz miatt az elejéről, de ez a 2000 vicc :D !!!
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
891
7 881
93
Gyűjtik a foglyokat ha nem kamu
images
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 447
8 062
113
Egy kb. 150000 főből álló hadsereg készülődik a visszavágásra pillanatokon belül orosz részről csak Kurszkban. Minden szarral felvértezve. Ez a tartalék egy "potom" része. Egy része basszus ...

Ez qurva nagy erő!

Nyilván a sorállomány megáll majd a határon, de a többi? Nem kizárt, hogy szeptember végéig Belaruszból is megindulnak.

Mikor? Nem tudom, de szerintem összehangoltan az Irán-Izrael ideje alatt.
Hülyeséget ne beszéljünk már.....
Jó ha pár gárdát (15-20 ezer embert) tudnak felállítani. (normálisan kiképzett feltöltött egységekről van szó) A 150 ezer emberben bele kell érteni a logisztikát háttért és minden mást is. Egyébként jó ha van az 50-75 ezer fő...... amiből a tényleges harcra alkalmas állomány (a területvédelmi erőket és a sorállományt ne számoljuk bele!) az előbb felvázolt létszám lehet. Egyébként megjegyzem az orosz egységek is szenvednek a rendelkezésre álló minőségi emberanyagból és eszközökből. Csak ezt jól tudják fedni. Hangsúlyozom minőségi!
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
172
1 965
93
A NATO simán elfoglalta Afganisztánt, csak megtartani nem tudta hosszabb távon ésszerű politikai/gazdasági áron.
A ruszkik egyelőre Ukrajna elfoglalásától is fényévekre vannak, és ha sikerülne, akkor jönne majd a megtartás problémája. Egy könyörtelelnül ellenséges, amellett állig felfegyverzett népet kellene erővel kordában tartaniuk hatalmas területen.
A NATO nem, hogy simán, de teljesen soha sem tudta elfoglani Afganisztánt! Amit jól tudott eleinte uralni, az a főváros és a nagyobb helyőrségek voltak, de a vidéket, illetve az utakat, soha nem tudta számára biztonságossá tenni! Nem is véletlen, hogy a légi szállítás 24/7 felfogásban működött. A légi tűztámogatásnak állandóan készen kellett állnia.
Bele sem merek gondolni, hogy pl mi történhetett volna a magyar katonákkal, ha mondjuk a tálibok hozzá jutottak volna az orosz/kínai segítséghez, pénzhez, valós idejű felderítési adatokhoz, csúcsfegyverzethez, légvédelemhez, éjjellátókhoz, stb!
Szóval elé inkorrekt az afganisztáni háborút úgy szembe állítani az ukrajnaival, hogy az afgán tálibok mindig is csórók voltak és nem sok száz milliárt dolcsiból gazdálkodtak!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 540
69 892
113
De mire jók ezek a robotkutyak?
Azt értem hogy ez most teszt élesben, de egy repülő dronhoz képest miért jobb? A kezelő ott megy mellette, az egész egy kényes tokoreszos dolognak tűnik.

OROSZ KATONA LEFEJELI AZ FPV DRONT, A DRON FELROBBAN, AZ OROSZ MEGY TOVÁBB!

Eddig csak hülyéskedtem hogy Kadirov feltamaszt mindenkit, de ez gyors egy feltamasztas volt.



A nemi erőszakolos francia zsoldos.


Friss reggeli hírek.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 642
18 739
113
Egy kb. 150000 főből álló hadsereg készülődik a visszavágásra pillanatokon belül orosz részről csak Kurszkban. Minden szarral felvértezve. Ez a tartalék egy "potom" része. Egy része basszus ...

Ez qurva nagy erő!

Nyilván a sorállomány megáll majd a határon, de a többi? Nem kizárt, hogy szeptember végéig Belaruszból is megindulnak.

Mikor? Nem tudom, de szerintem összehangoltan az Irán-Izrael ideje alatt.
Van is erről valami forrásod? Csak mert ez így jól hangzik, de azért jó lenne tudni, hogy ezt most csak valakik leírták és terjesztik, vagy tényleg van valami konkrét alapja.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 790
18 823
113
https://ria.ru/20240814/ukraina-1965955368.html
"Nem szabad „Ukrajnának” lennie, ezt az egész teret le kell bontani, megtisztítani és semlegesíteni. "

Ezekben a napokban jutottak erre az elhatározásra az elvtársak? A ruszkik már eleve ezzel a céllal indították a pár naposra tervezett, de immára harmadik évében járó háborújukat... Ugyanebben az újságban volt bekészítve a vezércikk Ukrajna megszűnéséről a háború kitörése után pár nappal, amit persze gyorsan levettek a kudarcot látva, de az internet nem felejt.

"Küzdünk függetlenségünkért, és készek vagyunk évekig, évtizedekig küzdeni érte, amíg el nem érjük Lvovot - és ha kell, akkor tovább. A végén a válasz arra a kérdésre, hogy kivel határos Oroszország? azt mondja: "Oroszország azzal határos, akivel akar."

Tovább? Eddig sem volt kérdés, hogy addig mennek, amíg tudnak, beleérve Magyarországot is. Ukrajnában kell megállítani a hordát. Nem az ukránok miatt, hanem hogy biztonságos távolságban legyen tőlünk Putykó birodalma.
Azt ki tudnád emelni,hogy hol van az ominózus vezércikk Ukrajna megszűnéséről? Eddig sem volt kérdés,hogy az orosz fenyegetés,miszerint tovább mennek csak egy szokásos hazudozás. Neked nem tűnt fel,hogy az a fenyegetés,csak azóta került a címlapra,amióta már nyíltan beszélnek az ukránok hattyúdaláról.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 442
37 861
113

Az ellenség FPV drónja gúnyosan lassan felrepül harcosunkhoz, és támadás előtt emberi magasságban lebeg.

Harcosunk úgy foglal állást, mintha bokszgyűrű lenne.

A drón támad, a katona pedig előreugrik és fejbe vágja a drónt.

Robbanás. A füst kitisztul, és hősünk nyugodtan megy az erdőbe. Hogy nem hiszitek, hogy Isten a mi oldalunkon áll!

Videó az ukrán fegyveres erők brit Challenger 2 tankjának megsemmisítéséről Otradnoye falu közelében, a Kurszk régióban

 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 018
8 700
113
Azt hittem ezt már mitárgysltuk és a magadfsjta is megèrtette.
Szòval a NATO nem támogatja 404 országot?
Akkor vagy Stolenbergnek van egy saját országa ès egyènileg támogatja, ugye?
AA NATO politikai és katonai szövetség. A NATO támogathat politikailag is akármit és katonailag is, döntés alapján. A NATO jelenleg lőszer, kiképzés stb. szinten támogatja ukrajnát, de mint NATO szövetség nem vesz részt a hadműveletekben oly módon, hogy katonái átlépték volna a ukrán határt. (Más kérdés,hogy NATO tag nemzetek nemzeti szinten is támogatják ukrajnát. A NATO és NATO tag szinten is felderítő adatokat szolgáltatnka ukrajnának, vszeg egy részét real-time-ban.. de a határt nem lépi át "NATO sisakban" alakulat.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 739
9 443
113
Akkor ez megint 1 sikeres támadás volt,gondolom a nyugati szakértők tervezték,mondjuk szó se róla, most azért eljutottak az ukránok a fronvonalig,ott esnek el,nem úgy mint a tavaj nyári ellentámadás alkalmával,amikor még a frontot sem érték el,és mégis sikerült elfüstölniük 60-90 000 embert,meg 20x hm-nyi technikát,ez most szerényebb lett,lehet megáll 5-10 000 elesett katonánál,meg 3 hm-nyi technikánál.
Jól taktikáztak,mert kb sehonnan sem vontak el erőket az Oroszok, ugyanúgy nyomnak egyéb frontokon mint nagy, kurszki,ukrán vereség előtt, mostmár nemcsak Medvegyev hisztizik,hogy nem kell ukrajna, hanem Vlagyimir Vlagyimirovics is kijelentette, hogy nincs helye megállapodásnak,szóval nagy stratégák a nyugati szakértők, gratulálok nekik.
Nagy megkönnyebbülés,hogy nekünk nem segített a nyugat 56-ban,kb kihaltunk volna.

Nem kerültek rosszabb helyzetbe az ukránok, mint előtte. Ellenben minimális kockázattal presztízsveszteséget okoztak Putyinnak. Kis erővel támadtak, az oroszok mégsem voltak képesek gyorsan és érdemben reagálni. Közben rengeteg hadifoglyot ejtettek, hadieszközökben is kárt okoztak, érdemben megzavarták az orosz vasúti logisztikát, éreztették az orosz lakossággal, hogy háború van és hogy ők is sebezhetőek. Már most jól jöttek ki a dologból.