[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 450
13 085
113
Nem kerültek rosszabb helyzetbe az ukránok, mint előtte. Ellenben minimális kockázattal presztízsveszteséget okoztak Putyinnak. Kis erővel támadtak, az oroszok mégsem voltak képesek gyorsan és érdemben reagálni. Közben rengeteg hadifoglyot ejtettek, hadieszközökben is kárt okoztak, érdemben megzavarták az orosz vasúti logisztikát, éreztették az orosz lakossággal, hogy háború van és hogy ők is sebezhetőek. Már most jól jöttek ki a dologból.
Még sok ilyen sikert kívánok az ukriknak! :)
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 405
14 199
113
Ez hamis, és általánosító álláspont, mert a valóságban rendre különbözik, hogy Ki Miért kíván NATO-tag lenni

Vannak olyan országok,
  • ahol a politikai, gazdasági, és katonai vezetés fanatikusokból áll, Lengyelország, meg a Baltiak épp ilyenek,

  • olyanok is vannak, amik más, többé - kevésbé reális fenyegetés ellen léptek be, mint Magyarországnak a Jugó polgárháború jelentett ilyen veszélyforrást

  • akkor olyanok is vannak, akik csak stréberkedés miatt léptek be, különben az égvilágon senki nem fenyegeti őket, mint Csehország, Szlovákia, és Románia,

  • a remélt támogatásokat elsikkaszthatják, Magyarország, Románia, és Bulgária

Románia NATO-tagsága abban nyilvánul meg, hogy van 1 - 2 látszólag szépen felszerelt alakulat, az kap 50 új, és modern harckocsit + lövészpáncélost meg 1,000 puskát, kiemelt fizut, és veri a mellét mind Afganisztán, meg Ukrajna nyomán, hogy mennyire elkötelezett NATO-tag, közben a 99 % az meg 70-es évekből való cuccal van, a fizu az botrányos, és a morál is nem látott mélységekben van náluk.



Lengyelország Miért érezte szükséget már 1999 környékén, hogy beadja csatlakozási kérelmét a NATO-ba ? Ki fenyegette őket akkor ? És a finnek, és a svédek meg miért viseltettek érdektelenséggel a NATO iránt, még 2014-ben is, és csak a 2022-es háború nyomán kérték felvételüket ?

A finnek és svédek 2022-es csatlakozási kérelmében nincs semmi kivetnivaló, természetes, hogy a háború megrémítette őket, bárkit megrémít. De a lengyelek Mi ellen kértek NATO-védelmet 1999-ben ?


Tegyük fel, Ha Oroszország
  • szétesett, és megszűnt volna a 90-es években

  • NATO-taggá vált volna a 90-es években,
akkor Ki vagy Mi ellen kellene védeni a NATO-nak ?

A földönkívüliek ellen ?


Mi értelme volt / van a NATO-nak 1991. után, főleg úgy, hogy akkoriban harckocsikkal is belelőttek az orosz törvényhozás épületébe, és polgárháborús / szakadár / szeparatista állapotok uralkodtak a 90-es években ? Ha Oroszország szétesett volna, akkor Hogyan alakult volna tovább a NATO ?

QsrmMsu.jpg

wmBzMPr.jpg


A másik meg az, hogy volt idő, amikor Franciaország még teljesen komoly, és nagy harcértékű hadihajók legyártását is vállalta az Orosz Haditengerészetnek, csak ugye a Krím belerondított, azonban nem bontották szét a félkész hajókat, befejezték, és rásózták Egyiptomra, ami meg Oroszországgal spanol.





Minden országban akad full keményvonalas és szélsőséges hülye, de azok a partvonalról üzengetnek a nagyvilágnak.

Vannak olyanok Ukrajnában, akik ostobasága, és gonoszsága leírhatatlan, akkor őket is vegyük fenyegetésnek ?

A románok szerették volna a Tiszántúlt, meg Budapestre is bevonultak fosztogatni, ők is fenyegetés ?

A 90-es években Oroszország a tényleges államcsőd szélén állt, még Szverdlovszk, és Novoszibirszk is szakadárkodott, saját zászlóval, saját pénznemmel, saját államigazgatással. 2007 környékén meg a Moszkva szomszédságában levő Tatárföld jelentette be, hogy szeretné nemzetközileg kikiáltani az elszakadását, és függetlenségét Oroszországtól.

Akkor Hogyan rontottak volna az oroszok Magyarországra ?

És jelen helyzetben kerek 900 napja szerencsétlenkednek az oroszok az ukránokkal és nem úgy néz ki, hogy záros határidőn belül le tudnák ezt zárni, főleg úgy, hogy láthatóan képtelenek még az orosz államhatár, és az orosz államterület védelmére is.

qFnyYrY.png


Nehéz dolog együttélni a duplagondollal, amit tökélyre fejlesztettetek.





Jazov az 1991 augusztusában megpróbálkozott még fegyveres puccsal is, ami a meglepetésedre kudarcot vallott, nem támogatta még a moszkvai nép sem, és a katonák sem voltak hajlandók tömegbe lőni, kudarcot vallott az elképzelése Jazovnak, hogy 50 évvel pörgesse vissza az idő kerekét.





Ahogy az USA Kubának, Nicaraguának, Venezuelának, Grenadának, és Mexikónak. Vagy az más ?

Továbbá mitől szuverén valami vagy valaki ?

Az adott ország politikusa névleg független, de gyakorlatban meg orosz / EU / amerikai direktíva szerint cselekszik, teljesen szervilisen, akkor lehet beszélni szuverenitásról ?

Oroszországot csak Fehéroroszország, Ukrajna, és a Kaukázus helyzete érdekli, valamiért nem kreálnak rémképeket Norvégia, Svédország, Finnország, a Baltiak, és Lengyelország NATO-tagságából.





1992 óta az Ukrán Kormány felhatalmazása alapján vannak orosz katonák Ukrajnában, egészen 2042-ig, akkor Hogyan csatlakoztak volna ? Hozták volna az Orosz Hadseregtestet is a NATO-ba ?

Továbbá a NATO-n belül szavazati egyhangúság szükséges, nem pedig automatikus helytadás a kérelemnek.

2008-ban kérdésre bocsájtott Ukrajna NATO-tagságát, és

az USA, Kanada, Lengyelország, Románia, Csehország, és a 3 Balti ország már akkor támogatták Ukrajna felvételét.

Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, és Belgium meg ellenezték


A NATO-ban nem az dönt, hogy Mennyien támogatják / ellenzik, hanem már a vétózás nulláz mindent.

Ez igazságos, vagy nem ?





Kismilliószor leírtuk, hogy a 90-es években az Orosz Hadsereget is elérte a rothadás, és Ki gondolta, hogy sikerült ebből kilábalniuk ? Fanboyok meg megbízott népszerűsítők mindenhol akadnak, de az ilyeneket illik átlátni, és legyinteni rájuk.





Jó lenne eldönteni, hogy Ukrajna egymagában harcol, vagy 40 ország kisebb - nagyobbfokú támogatását is megkapja ?

Más példával az USA nem bírt Észak-Vietnámmal, és Kubát sem tudta megoldani, akkor az USA is balfaszok gyülekezete ?

Úgy érzem, nagyon messzire mentünk az orosz sereg gyatra ukrjania szereplésétől.
Felsoroltam orosz narratívákat a konfliktus kirobbanása előtti időkből, amelyek javarész arról szóltak, hogy Oo napok alatt lerohanja Ukrajnát és a NATO nem ellenflél.
Erre meg olyan válaszok jönnak, de bezzeg a NATO kezdte, meg miért kell az ukránokat támogatni és ugye Amerika.
melyik része?
Nincsenek NATO katonák.
A lengyel. német, USA, angol, olasz, francia, idegenlégios, grúz, román, cseh, lett, észt, litván, spanyol, felvarrósok.
Medve vadászok.
Turisták?
Az UTAH-i hegyeket összetévesztették ukrajnával?
Amennyibe mégis lennének akkor ezt hova tennéd?
Szerencsétlen NATO tisztek mostanság hullanak mint a legyek minden féle balasetben meg hirtelen végzetes (heveny vas)betegségben,
Főleg heves iszkander, geran, stb hullás után.
Az orosz bloggerek meg heveny alhastáji remegéssel nézik az intenzív légi mozgást kijev-rzeszov; kijen -ramstein vonalon.
Mondjuk az, aminek Vladimir Vladmirovics is bedőlt, miszerint gyors katonai győzelem lesz. És erre nem az a válasz, hogy de bezzeg ott harcol a fél NATO és pénzelik, meg fegyverezik őket. Meg ugye Amerika.

Viszont itt van ez a kurszki betörés, amit úgy érzem, hogy az ukránok hosszú ideig nem fognak tudni folytatni azzal az erővel, amivel nekikezdtek.
Vagy vannak még tartalékaik és azokat is bevetik.
Vagy el kellene kezdjenek egy szervezett visszavonulást.
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
556
1 564
93
Azt ki tudnád emelni,hogy hol van az ominózus vezércikk Ukrajna megszűnéséről? Eddig sem volt kérdés,hogy az orosz fenyegetés,miszerint tovább mennek csak egy szokásos hazudozás. Neked nem tűnt fel,hogy az a fenyegetés,csak azóta került a címlapra,amióta már nyíltan beszélnek az ukránok hattyúdaláról.
https://web.archive.org/web/20220226051154/https:/ria.ru/20220226/rossiya-1775162336.html
Az idézett diadalittas győzelmi jelentés, 2022.02.26-án. Kicsit elkapkodták az elvtársak az "Ukrajna visszatért Oroszországhoz" kijelentést :)
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: megazez and Halfdan

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 293
89 022
113
Van is erről valami forrásod? Csak mert ez így jól hangzik, de azért jó lenne tudni, hogy ezt most csak valakik leírták és terjesztik, vagy tényleg van valami konkrét alapja.
Somkuti amit írtam, ill. írásos formában Szabó posztja:
"A beérkező erők nagyságából ítélve az orosz fél akár egy új csapásmérő erőcsoportosítás létrehozását készíthető elő. Ennek fő erejét a 35. öfenemi hds., a 20. öfenemi hds., a 44. hdt., a11. hdt. és az 5., valamint a 6. öfenemi hds. részei alkothatja kiegészülve egy légideszant roham ezreddel, egy tengerészgyalogos hadosztállyal és egy tengerészgyalogos dandárral, valamint területvédelmi ezredekkel."
2+1 hds.
+2 hdt.
+1 ezred
+1 dandár
+X számú tv. ezredek

Szerintem, ez az 50-150k a minimum - ha nem is vetik be az egészet -, az a jelzett 650k tartalék, amihez max. rotációban nyúltak egy piciny része.

Lemegy a határig, és aki nem sorozott, az megy tovább. Én így képzelem. A kérdés amit írtam, a mikor és utána mi lesz még.

2024 szeptemberét mondta a háború végének Apti Alaudinov úgy, hogy a 10 éve kiépített védelmük helyett Kurszk környékén, ideiglenesen kiépített állásokat kell támadnia az orosz hadseregnek.

Az ukránoknak most már minden rendelkezésükre áll az összeomláshoz:
https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F5455e4d4-761f-4533-a1ba-39463a2eb2a4_637x355.png

;)




Egyébként a 74 éves öreget, akit két náci szar terrorizált, azt úgy néz ki meg is ölték. A videós meghalt, a maradék fejenként 5 millió rubelt ér bárkinek, aki elkapja őket.


Szóval, a Crocus elkövetőinek példája okán, fogjuk még látni ezeket az emberkedő ukránokat (ha ukránok) ...
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 904
15 606
113
Igen, egyet értek.

A jelentkezését bárhova beadhatja, de attól még élhetnek ellene kifogással, és aki kapja a kérelmet, az is visszautasíthatja, vagy csak egy másod / harmadosztályú tagságot nyújthat neki, és annak Mi értelme ?


Mások bűnei nem mentesítenek a felelőség alól.

Én abban semmi kivetnivalót nem találok, hogy az USA mit enged meg, meg háborúzik az ő közelkülföldjén.


kijelentem, Közép Európa az én érdekszférám.

Volt ilyen kijelentésük az oroszoknak ?

Ukrajna (és Fehéroroszország) a téma, az meg nem Közép-Európa.


Az ott élőknek majdnem 50 évig diktáltak az oroszok.

Ukrajna a téma, nem Közép-Európa. Ukrajnában nem 50 évet voltak az oroszok, hanem 337-et minimum, vagyis 1654 óta, és tudtommal akkor még nem létezett semmilyen Ukrajna, meg ukránok.


Elemi érdek volt a 90-es években, hogy az Európai Közösséghez tartozzunk.

Írtam egy csomót arról, hogy a 90-es években Milyen államcsődbe kerültek az oroszok, illusztrációkat is hoztam, és még egyesek helyeken az érvényességi küszöböt is levitték, de csak azért is az oroszoktól való rettegés megy.

A Honvédség drasztikus leépítése már a 90-es években megkezdődött, azzal a hivatalos indoklással, hogy:

Magyarországnak nem kell hagyományos katonai fenyegetettségtõl tartania,
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 037
23 388
113
Szòval a NATO nem támogatja 404 országot?
Akkor vagy Stolenbergnek van egy saját országa ès egyènileg támogatja, ugye?
...
A NATO támogathat politikailag is akármit és katonailag is, döntés alapján. A NATO jelenleg lőszer, kiképzés stb. szinten támogatja ukrajnát, de mint NATO szövetség nem vesz részt a hadműveletekben oly módon, hogy katonái átlépték volna a ukrán határt.
hm...ez olyan, mint ha a nyolc vörösingesből hét megtesz mindent Janónak -sok szivarért hátha-, hogy b.ssza már ki Pál utcaiakat a grundról, de a vörösingesek term. nem vesznek részt a buliban, sőt semmi rosszat nem akarnak,... o_O
Mondjuk az, aminek Vladimir Vladmirovics is bedőlt, miszerint gyors katonai győzelem lesz.
Papiron biztos minden olyan szépen volt szemléltetve, mint anno Adolfnak a bunkerben, amikor lényegében nem létező alakulatokat tologattak...Ezt a pöpecül kivitelezett krimi megszállás/annexió után rendesen elbaszták, igen.o_O
s erre nem az a válasz, hogy de bezzeg ott harcol a fél NATO és pénzelik, meg fegyverezik őket. Meg ugye Amerika.
Nem az a válasz, de ettől függetlenül tény, hogy a NATO tagállamai ill. most már a NATO (MO nélkül) pénzeli, koordinálja, gyakorlatilag irányitja az ukrán védelmet, term. Amerikával együtt.

Ezt tagadni kb. olyan szintű "narrativa" mint az, hogy "Oo lerohanja Ukrajnát és a NATO-t, nem ellenfél".
Viszont itt van ez a kurszki betörés, amit úgy érzem, hogy az ukránok hosszú ideig nem fognak tudni folytatni azzal az erővel, amivel nekikezdtek.
Szerintem ezt a többség igy látja és jól látja, csak ki-ki a saját szájize szerint zoom-olja a történetet.
Vagy vannak még tartalékaik és azokat is bevetik.
Vagy el kellene kezdjenek egy szervezett visszavonulást.
Mindkét megállapitás szerintem helyes, van még tartalék és a visszavonulás sem kérdéses.

Ha már csak azt nézzük, hogy ekkora frontvonal és az ott lévő véderők logisztikájának ellátására mekkora emberi és technikai erőforrás kell egy összeomló front esetébn is rövidebb, védelemre sokkal kedvezőbb helyeken újra "falat" lehet húzni a támadók elé. Sajnos ezt a minden négyzetmétert tartani ill. az oroszok kiszoritásának vágyálmát vakon kergető jelnlegi ukrán politikia és katonai vezetés egyszerűen nem látja, igy ha vontatottan is, de egyenesen haladunk az ukrán vereség felé. Ez nem valamiféle "orosz narrativa", hanem eléggé kiszámitható videgvérű következtetés.

Lehet, hogy annak is volt korábban realitása, hogy ebbe a "győzelembe" majd Oo is beledöglik a végén a szankciók és a veszteségek türkében, de mára már ez sem látszik,...felelős ukrán vezetés ráb.szott volna az asztalra és kialkudott volna egy tűzszünetet, egy újabb levegővételt, éveket, mellyel hosszabb távon geopolitikailag és lehet végül katonai potenciálban is előrébb lett volna, mint igy...a szétlőtt orosz ajkú keleti részek akár ideiglenes elvesztését most meg sem érezte volna a többi probléma mellett. De az ukrán vezetés minden, csak nem a nemzetének felelős. Hanem valaki másnak. Ennyi. :cool:
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 450
14 493
113
De mire jók ezek a robotkutyak?
Mongjuk sokkal efektívebb és kevésbé feltunobb lehet utánpotlást valahová kuldeni ezzel a kutyuvel, mint légi drónnal. Pláne ha magas a fu. Épuletben is sokkal konyebben mászkálhat, mint egy FPV. Egy foldon elrejtet csapdát elobb észlel. Tegnap láttam tweetet, ahol egy parancsnok rajongot, hogy minden egységnek kellene egy robokutya, bár ez természetesen sima reklám/propi is lehetett (sot, bizonyos mértékig biztos)...

-----
Ukránok orosz állast szemlelnek:


Tegnapi videó egy orosz parancsnokságról:

 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
935
5 297
93
Mongjuk sokkal efektívebb és kevésbé feltunobb lehet utánpotlást valahová kuldeni ezzel a kutyuvel, mint légi drónnal. Pláne ha magas a fu. Épuletben is sokkal konyebben mászkálhat, mint egy FPV. Egy foldon elrejtet csapdát elobb észlel. Tegnap láttam tweetet, ahol egy parancsnok rajongot, hogy minden egységnek kellene egy robokutya, bár ez természetesen sima reklám/propi is lehetett (sot, bizonyos mértékig biztos)...
már nem azért, de mivel ezek a dögök minimálisan autonómok, ezekkel te ismeretlen terepre semmit nem küldesz. az egyetemen teszteltük a képességeit, nem a reklámcélból kiadott vackoknak, hanem az ipari változatnak. ez parasztvakítás, aminek te is bedőltél :D
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 023
12 290
113
...

Videó az ukrán fegyveres erők brit Challenger 2 tankjának megsemmisítéséről Otradnoye falu közelében, a Kurszk régióban

...de legalabb elve szalltak ki belole. /irony off

hat ugy nez ki a dolog, ez tenyleg a vegso ukran Unternehmen Frühlingserwachen , ha meg az eddig rejtegetett Challyk is elokerultek. Mindent is benyomnak ebbe a tamadasba, kozben meg Nyu-Jorkot elvesztettek, elvesztik lassan Pokrovszkot, Dzserzsinszkben is ott vannak mar az oroszok.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 936
48 148
113
...de legalabb elve szalltak ki belole. /irony off

hat ugy nez ki a dolog, ez tenyleg a vegso ukran Unternehmen Frühlingserwachen , ha meg az eddig rejtegetett Challyk is elokerultek. Mindent is benyomnak ebbe a tamadasba, kozben meg Nyu-Jorkot elvesztettek, elvesztik lassan Pokrovszkot, Dzserzsinszkben is ott vannak mar az oroszok.
Ahogy mondtuk egyre többen, még 3 ilyet, és írhatják is alá a feltétel nélküli megadást!
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 157
25 462
113
engedjük el ezt a bullshit dumát,hogy azzal próbáljuk mosdatni a NATO-t mint katonai szövetséget,hogy a haditechnikai,anyagi,kiképzésbeli támogatásukat nem nevezzük a konfliktusban való részvételnek !! A felderítési adatok átadását meg már nem is említem .. mert kb olyan ez,mint ha úgy indulsz egy vizsgán,hogy megkapod a tanárodtól a kérdéseket (felderítési adatok) , illetve megkapod hozzájuk a válaszokat is. (nagy hatótávolságú preciziós fegyverek formájában)

a videókon lévő külföldiek (bár tegnap írtam hogy Sikorski is elismerte,a NATO részvételt .. ) gondolom valamelyik kijevi nyelviskola végzős hallgatói akik a tanultakat gyakorolják a felvételeken ugye ?

Igen, természetesen ők zsoldosok, mindenki zsoldos mi más is lehetne.. nyilván vannak is, mint hivatásosak is, hiába tagadják le... sőt a műholdas, repülőgépes,drónos felderítési adatokat, HIMARS-okat is, egy frissen alapított betéti társaság vagy kft alkalmazottjai biztosítják, véletlenül sem a NATO,hiszen ők ott sincsenek.

nem azzal van a probléma,hogy a NATO támogatja-e Ukrajnát vagy sem,mivel mindenki tudja hogy igen .. erről szól minden,ezért van basztatva Orbán, a szlovák kormány,mert kilógnak ebből a támogatói sorból,szóval nem azzal van a probléma,hanem azzal,hogy itt próbáljátok letagadni páran a nyílvánvalót !


más :

azt hogy az ukránok nem kerültek rosszabb helyzetbe,szerintem én is elfogom menteni egyfajta "múlt idézőbe" hiszen ott a helye ennek is :D

végül is mennyivel erősebb lett most a haderejük,pár tucat elveszített nehéztechnika és halott katona által,aminek 100% hogy több hasznát vették volna a későbbiekben,szóval igazad van,annyira jól állnak szerencsétlenek mindenből,hogy ez a jelenlegi veszteség megsem kottyan nekik .. pláne,hogy nyerni meg semmit nem nyertek ,tényleg megérte ez az 5 perc hírnév !

megint más :

Legyen szíves mutassa már meg valaki, aki a 3 napot felemlegeti allandóan, hogy Putyin mikor mondta azt hogy 3 nap alatt Kijevben fog reggelizni, vagy elfoglalja Ukrajnát!! ha nem tudjátok ezt (sem) hitelesen bizonyítani, ideje lenne befejezni ennek a marhaságnak az állandó mantrázását!!

A háborúnak valószínűleg sokkal hamarabb vége lett volna, ha sikerül behúzni a gosztomeli repteret, de az oroszok pont úgy jártak, mint amikor "valakik" meg akarták dönteni Erdogant, csak akkor az oroszok szóltak időben, most meg a "valakik" szóltak időben, így úszta meg Erdogan is meg Zele is, de ha megvan az a reptér (de nem lett meg) akkor lehet már rég vége lenne, az egésznek.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 632
8 449
113
AA NATO politikai és katonai szövetség. A NATO támogathat politikailag is akármit és katonailag is, döntés alapján. A NATO jelenleg lőszer, kiképzés stb. szinten támogatja ukrajnát, de mint NATO szövetség nem vesz részt a hadműveletekben oly módon, hogy katonái átlépték volna a ukrán határt. (Más kérdés,hogy NATO tag nemzetek nemzeti szinten is támogatják ukrajnát. A NATO és NATO tag szinten is felderítő adatokat szolgáltatnka ukrajnának, vszeg egy részét real-time-ban.. de a határt nem lépi át "NATO sisakban" alakulat.
Komolyan kérdezem, ezt amit leírtál te el is hiszed. Leírod hogy a NATO minden szinten benne van ebben a háborúba, de a főni azt mondta tagadjuk le.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 790
18 824
113
  • Tetszik
Reactions: fip7 and vontod

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 900
49 062
113
Felsoroltam orosz narratívákat a konfliktus kirobbanása előtti időkből, amelyek javarész arról szóltak, hogy Oo napok alatt lerohanja Ukrajnát és a NATO nem ellenflél.
Ezekre az orosz narratívákra tudnál forrást adni? Úgy értem, az OF kormányának vagy fegyveres erőinek valamely magas rangú (döntéshozó) képviselője állította volna, hogy “Oo napok alatt lerohanja Ukrajnát és a NATO nem ellenfél”?
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 823
9 481
113
nem .. de nézzük át akkor kedves meszike mi is a gyarmat (ha már annyira emlegeted)

a gyarmatosításnak 3 fajtája van ..

1.telepes gyarmat,amikor nagyszámú telepes vonul ki egy területre és ott alapít új települést (ilyen volt pl a Baltikum ahová németek vándoroltak ki,vagy ilyen volt Kanada bizonyos része (franciák) illetve az USA is az angolok által,de pl Ausztrália is.ide sorolható.

mutass nekem akkor itthon olyan településeket ahol zömében oroszok laknak !

2. kereskedelmi gyarmat, amikor a gyarmatosító a kereskedelmi kapcsolatok feletti ellenőrzésére összpontosít. A gyarmati periféria nyersanyagokkal látja el a gyarmattartót, cserébe a gyarmattartó pedig az általa gyártott termékekkel látja el a gyarmatot, tehát az iparát alacsony szinten tartja (vagy nincs is) de a nyersanyagait maximálisan kiaknázza,tehát esélyt sem ad neki az iparosodásra vagy csak nagyon primitív mértékben,hogy ezt a függést fenntartsa.

mutass nekem akkor itthon olyan nyersanyagot amit az oroszok visznek ki innen,mert nekik nincs ! bizonyára nem éltél még a KGST korszak idején,de megnyugtatlak még az sem erről szólt !

3.kizsákmányoló gyarmatosítás,amikor a munkaerőre,a természeti erőforrásokra és a belső piacra van szüksége a gyarmattartónak,ezek kizsákmányolása a cél,pl alacsony munkabérek által,hazai feldolgozóipar megszüntetése, szintén a kereskedelmi függőség kialakítása, ehhez a döntéshozó szerveket is fentről befolyásolják a gyarmattartók tisztviselői akik bekerülnek a politikai és közigazgatási/közgazdasági szférába.

az EU kelet-európai országokat érintő gazdaságpolitikája viszont valahol erről szól,de ebbe megint nem megyek bele,mert valószínűleg nem értenéd meg,vagy nem akarnád megérteni .

de ez megint pont nem az oroszokra jellemző az országunkat illetően.

szóval szeretnélek megkérni,hogy ha nem tudod egy szó valódi jelentését akkor ne használd ;)

Más :

drónvédelem level 99999999 (fejjel !!) innentől használni fogom a "lefejellek mint Wagneres az ukrán drónt" mondást

https://vk.com/feed?z=video-217704252_456242778/2b23193528f1bba87b/pl_post_-217704252_161545
Nekem az se fér bele hogy az oroszoknak kell megfelelnünk különben szétlövik az én hazámat is úgy mint Ukrajnát.

Meg nehogy már az egész kelet-európai régiónak úgy kelljen már ugrálni ahogy ők fütyülnek legalább 50 év ruszki megszállás után. Az ő uralmuk csak szenvedést és nyomort szabadított a régióra.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 387
14 597
113
Úgy érzem, nagyon messzire mentünk az orosz sereg gyatra ukrjania szereplésétől.
Felsoroltam orosz narratívákat a konfliktus kirobbanása előtti időkből, amelyek javarész arról szóltak, hogy Oo napok alatt lerohanja Ukrajnát és a NATO nem ellenflél.
Mert mindegyik narratíva helyes volt, ugyanis benne van a mondatban - Oo vs. Ukrajna... Nem Oo vs Ukrajna + full US/NATO IRS/financial/indirekt military támogatás.
Bármelyik elemző lefuttatta a saját szuperszámítógépén az jött ki, hogy az ukrán az első nap megvakul, és utána fogalma nem lesz, merre jár az orosz és mit csinál. Ukránnak semmi műholdja, tisztességes MALE, AWACS vagy semmi komolyabb eszköz. A parancsnoki láncát első nap lefejezték volna, ahogy amúgy tankönyvileg meg is tették - csak azt azonnal átvette az USA haderejének műholdas és légi ereje. Ahhoz meg nem nyúlhattak...

Erre meg olyan válaszok jönnak, de bezzeg a NATO kezdte, meg miért kell az ukránokat támogatni és ugye Amerika.
Ez politika... szerintem lényegtelen. Egyforma okádék minden nagyhatalom.
Viszont a nagyobb baj nem is ez, hanem hogy innentől a nyugat bárhol kezd bármibe, abba az orosz is bele fog mászni lelkesen - és nézd meg pár kályhacső a rongyfejűeknek milyen káoszt okoz az törékeny nyugati gazdasági láncban.
Ja, és nem. Még nem kezdték el. Ez még egy nagy semmi.
Mondjuk az, aminek Vladimir Vladmirovics is bedőlt, miszerint gyors katonai győzelem lesz. És erre nem az a válasz, hogy de bezzeg ott harcol a fél NATO és pénzelik, meg fegyverezik őket. Meg ugye Amerika.
Ja, bedőltek rendesen. A titkosszolgálatuk úgy besült, mint a szar - abszolút fail, a CIA átbaszta őket keményen.
És igen, ott van a NATO nem kemény része meg a pénze. Kifolyna a szemem, ha egybe megnézném az összes kilőtt nyugati cuccról a videót... és ezek csak azok, amik meg vannak örökítve.
Viszont itt van ez a kurszki betörés, amit úgy érzem, hogy az ukránok hosszú ideig nem fognak tudni folytatni azzal az erővel, amivel nekikezdtek.
De kárt azt okoznak, méghozzá több síkon is keményen, akárhogy is hallgatnak róla az oroszok. Plusz egy újabb tabut ledöntöttek, és ez a fő cél. Orosz földön ölik az oroszokat valódi reguláris hadsereggel - és nem repül az atom. Pár éve ez elképzelhetetlen lett volna.
A kismalac házába a farkas egy újabb lábujját betette...
Vagy vannak még tartalékaik és azokat is bevetik.
Ezt gyűjtötték jóideje, ide vetették be. Kíváncsi vagyok, jó döntés volt e. Szerintem nem hülyeség a támadási irány maga, csak nem támogatták meg rendesen.
Viszont kurvára elbaszták úgy, hogy az orosz erre hivatkozva bármit el tud adni innentől. Nem irigylem őket.
Orosz tegnap megmondta a szomszédunk lesz...