[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 978
5 971
113
Nato katona az aki valamilyen NATO közös műveletben vesz részt az egyik NATO tagállam fegyveres erőinek tagjaként. Ukrajnát tagállami nem pedig NATO szinten támogatják mindennel, azaz NATO katonáról már eleve nem beszélhetünk, mert a tagállamok nem mint NATO, hanem mint tagállamok segítik az ukránokat.
Azt hittem ezt már mitárgysltuk és a magadfsjta is megèrtette.
Szòval a NATO nem támogatja 404 országot?
Akkor vagy Stolenbergnek van egy saját országa ès egyènileg támogatja, ugye?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 933
48 095
113
Ami azt illeti az utóbbi órákban irdatlan mennyiségű ukrán halottról herültek fel képek. Úgy látszik bukik a taktika. nem lehet az utakon rohangálni fényes nappal, hamar elvesztheti a felát az emberfia.
Ez várható volt. Nem jött a második, meg a harmadik lépcső az ukrán áttörő eslő után kifejleszteni a támadást, aztán így jól túlterjeszkedtek, a csapataik sűrűsége elillant, és le lettek/lesznek vadászva. A PR egy hét hírnév megvolt, de kb. ennyi, és a 82-es dandár tönkrevert részeit, már ami majd vissza tud menekülni egyáltalán, lehet szépen előről feltölteni.

Jó húzás volt ukrik, még vagy 3 ilyet!
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 454
56 488
113
Akkor ez megint 1 sikeres támadás volt,gondolom a nyugati szakértők tervezték,mondjuk szó se róla, most azért eljutottak az ukránok a fronvonalig,ott esnek el,nem úgy mint a tavaj nyári ellentámadás alkalmával,amikor még a frontot sem érték el,és mégis sikerült elfüstölniük 60-90 000 embert,meg 20x hm-nyi technikát,ez most szerényebb lett,lehet megáll 5-10 000 elesett katonánál,meg 3 hm-nyi technikánál.
Jól taktikáztak,mert kb sehonnan sem vontak el erőket az Oroszok, ugyanúgy nyomnak egyéb frontokon mint nagy, kurszki,ukrán vereség előtt, mostmár nemcsak Medvegyev hisztizik,hogy nem kell ukrajna, hanem Vlagyimir Vlagyimirovics is kijelentette, hogy nincs helye megállapodásnak,szóval nagy stratégák a nyugati szakértők, gratulálok nekik.
Nagy megkönnyebbülés,hogy nekünk nem segített a nyugat 56-ban,kb kihaltunk volna.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 305
12 925
113
Nato katona az aki valamilyen NATO közös műveletben vesz részt az egyik NATO tagállam fegyveres erőinek tagjaként. Ukrajnát tagállami nem pedig NATO szinten támogatják mindennel, azaz NATO katonáról már eleve nem beszélhetünk, mert a tagállamok nem mint NATO, hanem mint tagállamok segítik az ukránokat. Attól, hogy valaki, lett, lengyel, német stb még nem katona. Ti azt hiszitek, hogy hivatásos vagy szerződéses nyugati katonák armadája lepte el a frontot, miközben ez hülyeség.

De amire igazából gondoltam az a két komplett ukrán hadsereg felfegyverzése. Összesen keleti és nyugati technikából nem adtaká át annyit amennyi tecnikája a háború kitörése előtt a 230.000 fős (ha jól emlékszem ennyi volt a békelétszám) ukrán haderőnek volt. Szóval ha annyi technikát sem kaptak ami egy 230.000-es haderőnek kell, akkor hogy a retekbe szereltek fel 2db 700.000 fős haderőt?
van egy kis ellentmondás :
mit adtak és mennyi érkezett meg.
Látjuk a hivatalos részt de nem látjuk a tényleges mennyiségeket arról mindenki beszél mit ad a NATO és tagállamok de mit adnak a globális cégek, érdek csoportok.
tankokat repülőt megtudjuk számolni de ez csak csúcsa a technikai hegy igényének.
Itt gondolom az erős NATO anyag beáramlást.
Bocs ha Úgy viselkedik úgy cselekszik úgy irányit az katona. lehet kenegetni de a szar az szar hiába álltjuk az ellenkezőjét. Értsd csata helyzetben csak katona tud katonaként cselekedni, ill az átlagember beszarik és leblokkol.
De ne síránkozzunk ha putyin is elküldi a nép férfi részét berlinbe kirándulni. hasonló támogatottsággal mint mi tesszük.

Kurszk:
A támogató erőket és felszerelést szét bombázták.
7 hónap 450 bomba 1-2 nap száz bombázás, ez azóta 500 felett jár. iszkander meg egzotikumok nincsenek benne,
ez volt a 2-3 támogató csoport, és anyagi kiszolgálok.
 
  • Tetszik
Reactions: vontod and papajoe

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 744
4 258
113
...hogy nem kell ukrajna, hanem Vlagyimir Vlagyimirovics is kijelentette, hogy nincs helye megállapodásnak,szóval nagy stratégák a nyugati szakértők, gratulálok nekik.
Régóta mondogatom, hogy a nyugatiak annyira rühellik az ukrikat, hogy megpróbálják őket kiirttatni mind egy szálig.
Mindazonáltal nincs ezzel baj. :)
Valószínűleg a JóIsten is mosolyog, mikor elpusztul egy ukrán.
 
  • Hűha
Reactions: vontod

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 078
9 806
113
Igen, egyet értek.

Mások bűnei nem mentesítenek a felelőség alól.


Milyen elemi érdek az, hogy kijelentem, Közép Európa az én érdekszférám. Az ott élőknek majdnem 50 évig diktáltak az oroszok. Elemi érdek volt a 90-es években, hogy az Európai Közösséghez tartozzunk. Óriási lemaradásunk volt a Nyugathoz képest, miért kellett volna Moszkva kedvéért kimaradni ebből.
Oroszország egyébként sem volt nagyhatalom akkor már és most sem az, de szeretne annak látszani.

Kicsit off: Az oroszok végül leszállították az SZ-400-at? Végül is a megromlott török-USA viszony ellenére, biztos hasznos információkhoz jutottak volna az USA szakemberei a rendszert illetően (én nem rinyáltam volna az USA helyében, de ez nem számít).

Moszkvából nézve Kelet-Európa, azon belül is főleg a cári Oroszországhoz és a Szovjetunióhoz tartozó területek elemi stratégiai zónák. Mint ahogy Washingtonból nézve Kanada, Mexikó vagy épp Kuba „tisztán tartása” is elemi érdeke az USA-nak. Vagy Monroe óta már az egész kontinens, méghozzá nyíltan meghirdetve.
Például Varsóból nézve meg elemi érdek, hogy az oroszokat minél jobban „eltolják” maguktól.
Mondjuk Berlint is, de az egy másik történet.

Van viszont egy kis különbség a kelet-európai államok zöme és a kamu nagyhatalom között.
Súlycsoportban.
Minden nagyhatalom azt és annyit „érdemel”, amennyit megszerezni és megtartani képes magának az „érem mindkét oldalával” együtt természetesen.
Ez csak így működik, sehogy máshogy.

Szerintem tök evidens dolgokat beszélünk túl, érdekütközés és konfliktus egyidős az emberrel, érdekütközés- és konfliktuskezelésre pedig vannak bevált receptek. Beszélhetünk persze arról, hogy éppen kinek és miért van igaza, de engem speciel jobban érdekelne inkább az, hogy ki és milyen áron hajlandó érvényesíteni a saját igazát.

Az SZ-400-at leszállították, a törököket az USA kirúgta az F-35 programból és a befektetett török 4 milliárd is maradt egyelőre Washingtonnál. A török az SZ-400-at egy ideig (talán azóta sem) nem állította hadrendbe és nem is integrálta a NATO légvédelmi rendszerbe.
Hogy most per pillanat hogyan áll az ügy, nem tudom.
Szerintem még mindig ugyanúgy, de ha tévesek az infóim, kérném javítani!
 
  • Tetszik
Reactions: vontod

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 544
8 949
113
 
  • Tetszik
Reactions: Nemerson