[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 946
49 456
113
A hősbátrak utána dobtak mégegy gránátot az arcába (az eredményt gondosan, bezoomolva megörökítve), a szemei kirobbantak, de még élt.
Utána meg az alhasára is egyet, attól már talán meghalt.

Mindkét oldalon vannak ilyen pszichopata/szadista drónoperátorok, de mintha az ukránoknál külön pluszpont járna a minél teljeskörűbb dokumentációs munkáért. Rengeteg olyan videót publikálnak, amelyen az orosz katonák szuperközeliben haldokolnak vagy épp múlnak ki.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 567
21 515
113
Nem hiszem, hogy nekik annyira jó lenne ez a háború. Csak nem hagyhatják simán abba.



Aha, ez a Rákosista, Kádárista narratíva.
Szegény, kicsi Szovjetuniót merő gonoszságból megtámadták.
Nem, nem volt sem szegény sem kicsi. De merő gonoszságból megtámadták. Vagy te máshogy tudod? Szerintem hazudtak neked...:D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 188
88 336
113
Helyzetkép:

"Today, tens of millions of Ukrainians have been displaced, cities reduced to rubble, and millions more are being pushed into poverty. This is Europe's worst humanitarian tragedy of the 21st century.

Despite the incredible resilience of the Ukrainian people and their heroic resistance against one of the world’s largest military forces, the collapse of the country and the erasure of its nationhood is a real possibility. Many pro-Ukraine advocates in the West seem to ignore this grim reality, believing Ukraine can hold out indefinitely. Yet, its population has nearly halved, its industry is in ruins, and people are fighting on, impoverished, for the basic right not to be assimilated or exiled to remote corners of Russia."


2022. október 23. Zalaegerszeg:
"Ha elpusztul az ország, hiába harcoltunk a szabadságért. Ha csak üszkös romok maradnak, akkor nem nyertünk semmit. Ha emberek millióinak kell elhagyniuk az országot, akkor a következő nemzedéknek nem marad szülőföldje."

Két évvel ezelőtt - bár nem mondta ki - tökéletesen leírta Ukrajna jövőjét.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 489
30 786
113
Tacheles nr144 németeseknek Thomas Röperrel és Robert Steinnel

Röper megjárta Kurszkot, élménybeszámolót tart, most már a civilek (újságírók) nem mehetnek olyan közel a fronthoz mint akár csak 1 éve. Többi téma: rakétacsapás Poltavára, L Graham szenátor, Trump-Harris vita, mit csinál az EU, ha Kijev leállítja a gázt, AfD sikerek, miért vannak ukránok a Száhel-övezetben az afrikaiak szerint, a nemzetközi bíróságot miért nem veszik már komolyan?, mi most a legnagyobb humanitárius katasztrófa.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle and rappali_

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 016
16 306
113
Pillanat,pillanat,a szovjetek nem jöttek ide megszállni,legyőzni ,ki irtani,rabszoga sorba hajtani minket,hanem mi mentünk oda,dolfiék oldalán,csak nem adta ki,nagyon nem.
Házhoz mentünk a lófaszért,sokadszorra,a nyugattal/a nyugatért.

Aha, ez a Rákosista, Kádárista narratíva.
Szegény, kicsi Szovjetuniót merő gonoszságból megtámadták.

Ez nem narratíva. Ez tény. Nem a Szovjetunió támadta meg Németországot és a "szövetségeseit", hanem fordítva történt. Sajnos a magyar hadsereg is odament.

Aha, ez a Rákosista, Kádárista narratíva.
Szegény, kicsi Szovjetuniót merő gonoszságból megtámadták.

Amúgy igen. Jó német szokás szerint ki akarták őket rabolni egy tömeges rablógyilkosság keretében, és ehhez kerestek játszótársakat. Mi is beszálltunk a buliba, sajnos...
Van erről egy konkrét könyv Mein Kampf címmel, amely előre vetíti az egészet. Persze tudom, az írója is rákosista kádárista kommunista volt :rolleyes:

Meséld már el, neked mit tanítottak második világháborúval kapcsolatban? Ki támadt kire német-szovjet viszonylatban 41-ben?

Bakker, épp próbálod hamisítani a történelmet bajnok!!!

Nem, nem volt sem szegény sem kicsi. De merő gonoszságból megtámadták. Vagy te máshogy tudod? Szerintem hazudtak neked...:D


A korabeli Magyar Kormány megbízására készült, és németbarát Magyar Filmhíradóban teljesen nyíltan, és őszintén elmondták, hogy Mire megy ki a háború

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 403
82 037
113
Ez nem narratíva. Ez tény. Nem a Szovjetunió támadta meg Németországot és a "szövetségeseit", hanem fordítva történt. Sajnos a magyar hadsereg is odament.
Ez így igaz, de amikor a Barbarossa okozta mérhetetlen szovjet veszteségekről van szó, akkor soha többet ne legyen az érv (ahogy rendre előkerül), hogy "hát persze,, mert egy támadásra felsorakozott haderőt támadtak meg a németek".
Mert ez is tény!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 526
70 826
113
+270000 fegyver tűnt el az ukrán hadseregtől. Legalábbis ennyit vallanak be. Ráadásul jó része Kijev oblasztban ahol nincsenek harcok.

Trumpot egy AZOV rajongó, Ukrajna számára fegyvereseket toborzó személy akarta lelőni tegnap.
Putyin 2 millió 389 ezer főre emelte a fegyveres erők létszámát - köztük 1,5 millió katonával

Utoljára 2023 decemberében növelték a fegyveres erők létszámát 2 millió 209 ezer főre, ebből 1,32 millió katona.

 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
975
5 691
93
az orosz mélységi területek elleni támadásról:
mindez JOG és KÉPESSÉG kérdése
a zukránoknak lenne JOGUK ilyen módon támadni, de erre nincs önálló KÉPESSÉGÜK
akiknek van KÉPESSÉGÜK, na azoknak viszont nincs JOGA
nem véletllen, hogy sorra viszakoznak is a fegyvereik esetleges bevetésétől (itt kimondottan a mélységi célpontokról van szó), most hogy kiderült, lesznek következményei.

pl:
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 192
26 102
113
A korabeli Magyar Kormány megbízására készült, és németbarát Magyar Filmhíradóban teljesen nyíltan, és őszintén elmondták, hogy Mire megy ki a háború

és? Matyi volt a narrátor Jani bá meg az operatőr, igy tényleg Rákosista Kádárista propaganda.. :)

még a végén kiderül, hogy a gonosz ruszkik a felelősek a második világháborúért, mert lassan ott tartunk, hogy ők kezdték meg a támadást.

Ford Fairlane erre mondaná hogy eszem, faszom megáll...

@antigonosz ..

Emlékszel a nagy kijevi fegyverosztásra?
 

obsitos szkv

Member
2021. január 15.
12
25
13
A második Vh. kezdetéről én nem vitatkozok senkivel, csak tényeket írok a tisztán látás okán:
Bernolák hadtest A szlovákok Poľná armáda Bernoláknak mondják
Az 1939. augusztus 29-én megalakult tábori hadsereg a német 14. hadsereg keleti szárnyán működött Lengyelország 1939. szeptember 1-én kezdődő inváziója során.
A hadsereg alakulatai a lengyelországi invázió során a következő volt:
Főparancsnok Ferdinand Čatloš tábornok
1. „Janošík” gyaloghadosztály pk.: Antonin Pulanich tábornok
2. „Škultéty” gyaloghadosztály pk.:Iván Imro ezredes, később Alexandr Čunderlik tábornok
3. „Razus” gyaloghadosztály pk.: Augustín Malár tábornok
"Kalinčiak" gyorscsoport pk.:Iván Imro ezredes
A hadosztály 1939 szeptemberétől részt vett a lengyelországi invázióban. Októberben visszatért Szlovákiába, és teljesen motorizált hadosztálytá fejlesztették.
A Kalinčiak gyorscsoport részt vett még a Barbarossa hadműveletben is 1941-ben, a Dél Hadseregcsoport irányítása alatt.
Az 1941. június 22-én kezdődő Barbarossa hadművelet (németül: Fall Barbarossa , szó szerint "Barbarossa eset") volt a kódneve Németország Szovjetunió elleni inváziójának a második világháború alatt. A hadjárathoz a németek mellett olaszok, románok, finnek és szlovákok is csatlakoztak.
1941. június 26-án bombázták Kassa városát. A kormány ezt szovjet támadásnak ítélte, ezért Bárdossy június 27-én bejelentette a Magyarország és a Szovjetunió közötti hadiállapotot, majd a frontra küldték a 90 ezer fős Kárpát-csoportot.
A háború végeztével a románok, a finnek és a szlovákok is a győztesek közé ülhettek… Ilyen a politika…
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 745
57 327
113
Ok, Földi az valóban vitzes :D De mindegyik újabb történészi munkában megtalálod, többek közt Ungvárynál is.

Arról az Ungváry-ról beszélünk akit a németek kitüntettek a nekik tetsző történelem hamisító munkájáért? :D
"Németországi Szövetségi Köztársaság Érdemrendjének érdemkereszt szalagon (2022)"
Elég szelektíven dolgozik a csávó, szóval én rá inkább nem hivatkoznék.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 113
10 171
113
Maradnék a szokásos "kaptafánál", miszerint sok sebből vérzik a narratívák és a valós tettek relációja mind Keleten, mind Nyugaton...
Haubagoi...
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 028
12 428
113
Ja, látom, ez egyértelműen törmelék okozta tűz...
Kicsit kigyulladtak a raktárak az ukrán fegyveres erők hajóival.
A Nikolaev régióban, Parutino faluban az orosz fegyveres erők légi felderítése egy helyiséget fedezett fel, ahová az Ukrán Fegyveres Erők leszállóhajóit szállították. A muskátlik sürgősen odarepültek, és szabadon tönkretették a 20 csónakot tartalmazó raktárakat.

➡️Ukrajna Állami Sürgősségi Helyzetek Állami Szolgálata a Nikolaev régióban információs forrásaiban beszámol egy tűzről, amely az orosz fegyveres erők lelőtt UAV-jainak törmeléke miatt keletkezett
Hát igen, hát... törmelék...
Hatásminta 2024.09.15-2024.09.16. Rajz közben nem tudtam nem figyelni az első csoport „Muskátlik” gyorsaságára. Legalább harmadával gyorsabban repültünk. Talán később kiderül valami