<blockquote rel="joker"><blockquote rel="laiki"><blockquote rel="dudi">Nem is vagyok benne biztos,hogy hadi mesterlövész puskával és hadi mesterlövész lőszerrel* el lehet találni egy fejet 1000 méterről 90%-os pontossággal.
Biztosan nem. 1 MOA nagyjából azt biztosítja, hogy 800 m-ről egy álló alakot eltalálj (figyelembe véve, hogy nem csak a lőszernek és a puskának van hibája, hanem a lövésznek is).
De én nem kívánom senki személy szeriti likvidálását akkor sem, ha ugyanaz a véleményem róla, mint itt a többségnek. Nem hiszem, hogy a halálával bármi is megváltozna, így ezen egy vezető kiiktatásának nincs számottevő katonai jelentősége. Szerintem a szakiknak nem kellene az USA szintjére süllyedni, akik a világ másik felén rendszeresen végeznek ki embereket önhatalmú döntések alapján, drónokról indított rakétákkal.</blockquote>
1MOA 800 méteren az 20 centi, vagyis a lövés azon belül lesz, ez pedig egy fejméret. Egy tolózáras puska lazán bemehet 1MOA alá, szóval valahol 0,5 és 1MOA között leszel. A többi lövészen múlik, hogy mennyire jól méri fel a szelet, a szintkülönbséget, a távolságot, pártartalmat, Coriolis hatást, a hőmérsékletet, stb és hogy mennyire jó táblázatai vannak amikkel a beállításokat kiszámolja. </blockquote>
Elméletileg igazad van. De mennyire valószinú, hogy mindez összejön az ukrán fronton uralkodó viszonyok között? Valószinüleg semmenyire.</blockquote>
Itt a történet akaratlanul is kétfelé szakadt. Az egyik az, hogy mennyire pontos egy ilyen fegyver és milyen lövéseket lehet leadni, a másik meg amivel én is egyeértek, hogy Turcsinov ha odamegy a frontra akkor nem ez a megoldás, mert túl sok a hibalehetőség, sokkal eggszerűbb tüzérséggel ha megvan a pontos cél.