<blockquote rel="harcosamazon"><blockquote rel="ulippo"><blockquote rel="harcosamazon"><blockquote rel="phaidros">Érdekes ott "bocit" látni. Valaki anno még meg is jegyezte, hogy furán hatna ott. Ez a kalandkalap -bár dudi szerint praktikus- enyhén szólva furán hat.
Másrészt meg nem tudom, hogy az itthoni hatóságok mit fognak szólni az egészhez. (Bár aki harctereket kibírt, itthon nem balhézik és még a nyugdíját is máshonnan kapja...)
Mit szólnának az itthoni hatóságok? Az miért baj, hogy máshonnan kapja a nyugdíját? Nem értem a problémádat. Ez olyan tipikus magyar hozzá állás volt részedről.</blockquote>
Az itthoni hatóságok szempontjából gyakorlatilag egy bűncselekményt dokumentálsz. Függetlenül attól, hogy kinek-kinek a szubjektív megítélése szerint ez bűn avagy hősi tett, a magyar hatóság nem ilyen szubjektív szempontok alapján köteles megítélni az ilyen cselekményt, hanem hogy kimerít-e bizonyos tiltó paragrafusokat avagy nem.
Elég bátor (vagy botor) dolog ilyen nyíltan dokumentálni ezt, adott esetben ezzel kész bizonyítékokat adsz egy ügyész kezébe aki ezáltal akár börtönbüntetést is kiszabhat.</blockquote>
Semmilyen jogszabály nem tiltja a külföldi munkavállalást.</blockquote>
Hát ha ez így működik, akkor holnap elutazom Kolumbiába és külföldi munkát vállalok, szállítmányozó leszek, fehér port fogok szállítani, és ha idehaza elkapnak akkor azzal fogok védekezni, hogy semmilyen jogszabály nem tiltja a külföldi munkavégzést.
Viccen kívül, ha tényleg nem lennél tisztában az ide vonatkozó jogszabállyal, akkor kikerestem neked a netjogtárból:
146. § (2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő (egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel) az a magyar állampolgár, aki - szövetséges fegyveres erőn kívül - nemzetközi vagy nem nemzetközi fegyveres összeütközésben részt vevő idegen fegyveres szervezetbe önként belép, erre ajánlkozik, vagy ilyen fegyveres szervezetben kiképzésen vesz részt.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200100.TV
És ez nem csupán polgári, hanem háborús bűncselekmény, melynek ügyében a katonai ügyészség jár és amely soha nem évül el.</blockquote>
Mielőtt elkapnak, hozz egy kis fehér port. Oké, ismerem ez a jogszabályt, de ez csak Magyarország területére vonatkozik.