Ezt a rakétás sztorit már én is leírtam még 2014-ben. Konkrétan, hogy a szóban forgó légvédelmi rakétát még 2011-ben kiselejtezte az orosz hadsereg.
Az szupi. De ugye "M"-zárolt készlet pl... Almazék sem az ujjukból szopták a tesztrakétát, ugye. És hát nyilván nem a legújabb, épp csak rendszerbeállított cuccokat fogják lepasszolni, ha épp ilyen szándékuk lenne, nemdebár?
Az ukrán konfliktus topikba azért nem szoktam írni, vagy csak nagyon keveset, mert komolyan mondom hogy mindenkit áldozatnak tekintek, és sajánálok szívem mélyén aki érintve van benne, az ukrán önkéntes neonácikon kívül. Az ukrán sorost ugyan úgy, mint a szakadár SZABADSÁGHARCOST, mert ők bizony az én szememben nem terroristák. Nem ők támadják Kijev külvárosát, hanem ők védekeznek.
Kb. hasonlóan látom ezt az elb.szott konfliktust...
Pont az a baj, hogy a Buk hátterét nem adták az oroszok. Vagy az egész rendszert, vagy semmit.
Ez eredetileg azért volt, mert a szakik találtak egy az ukrán hadsereg által hátrahagyott működésképtelen telart. Ezt sutyiban kicserélték az oroszok egy működőképesre, mondván, hogy ők aztán nem adnak fegyvert, és ráfogták a talált ócskavasra. Csakhogy a telar magában csak korlátozottan képes működni. Lőni ugyan tud, de nem tudja, pontosan mire is lő. Így esett ez az eset.
Ez a legvalószínűbb forgatókönyv. De nem 100% és szerintem soha nem is lesz bizonyosság az igazságról, mert az túl kényelmetlen lenne az érintettnek, bárki is legyen.
az 1km.-re lévő célpontra
csak nem érdekeltsége van a gyártásban....
Hihetetlenek ezek a hírek teljesen hasonlítanak a 30-as 40-es évekbeli háborús propaganda szövegekre...
Azt nem írták, mekkora volt a célpont.
Lehet, hogy úgy 100 méter átmérőjű.
A másik paradoxon: az oroszok miért vettek volna célba 10 km magasan lévő célt, amikor
- olyan távolsági bombázóról soha nem támadták őket
- jellemzően alacsonyról, Szu-25, Szu-24, Mig-29 volt a tettes
- amelyekhez Igla, Sztrela bőven elég
- lokátorhálózatuk nem volt, ergo a légtérükben tartózkodó gépekről nulla info
- a szovjet időkben kiképzett lérakosoknál a feladatok személyre szabva szigorúan voltak kiadva és számon kérve
- mivel nem vagyok tinédzser, tudom hogy a ruszkiknál e téren nem vicceltek
- el nem tudom képzelni, hogy légiirányítási infók, parancsnok nélkül, csak úgy vaktában egy teljesen értelmetlen célra indítsanak
- még véletlenül sem, ezek az emberek ui. egy szigorú rendszerben (5 év) kaptak kikézést, ahol minden elemnek stimmelnie kellett - rávezetés, egységparancsnok utasítása stb
- a Buk-Telar ilyetén történő elműködése meglehetősen teoretikus
- aki indított szerintem tudta mire megy, és ez elég jól sikerült
- a roncsokon található bemeneti nyílások nem igazán egyértelműek, egy rakás kép van róluk
a legvégső kérdés meg mindig az, kinek az érdekében állt ez ?
(mondjuk az ukrán szirénázás tükrében ...) (agent provocateur...)
Ha most csak az esetleges orosz Buk TELAR orosz (mármint oroszországi személyzettel történő) üzemeltetését nézzük és figyelmen kívül hagyjuk a három (plusz egy, de azt most hagyjuk) másik lehetőséget, mármint azt, hogy:
1. a szakik a saját, rekvirált Buk-jukat használták
2. a szakik használtak egy Oroszországtól kapott Buk-ot
3. az ukránok használtak egy saját Buk-ot
Akkor, az ukrik IL-76-osa 13 km magasan is képes repülni. És ezt mind a szakik, mind az oroszok tudták.
A Buk TELAR önmagában nem tud magasságot mérni.
Az adott időben a szakik és az orosz határ közötti terület nagy részét az ukrán hadsereg ellenőrizte (és nyilván ott voltak pl. az amcsik hírszerzői is, a CIA, stb. ugye). Hogy ez miért fontos? Azért, mert ha a krími beavatkozásnál (itt is, ha jól emlékszem, de most nem fogom visszakeresni, mert nekem ezért senki nem fizet...) az volt a szöveg, hogy az oroszok főleg futárokkal-levelekkel kommunikáltak, mert tartottak az elektronikus lehallgatástól, akkor ez ugyanígy érvényes lehet az akkor a szakikhoz esetleg átdobott egységere is. Ergo, nem voltak up-to-date légtérinfóik. Tehát simán elképzelhető, hogy azt hitték, a TELAR radarja egy ukri Il-76-ost fogott be.
A bemeneti nyílásokat szerintem nem kéne erőltetni.
Az oroszok is elismerték (tudtommal a mai napig még hivatalosan, persze ez, az elmúlt másfél év "mindkét oldali" hazugságkampánya után még változhat...), hogy Buk szedte le. Aki ebben kételkedik, hááát, vagy kurva nagy szakértő lehet, vagy az épelméjűségével vannak bajok.
Amúgy meg:
Aztán lehet hasonlítgatni.