Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
boki
És ezeket a harcosokat ki irányítja, hová tartoznak? A legtöbben katonaviseltek, komoly tapasztalatokkal, nem? Nem úgy kötődnek ezek is az FSZB/SZVR/GRU-hoz, mint a PMC-k nyugatabbra...?
Mert ha én valamelyik orosz 3-4 betűs szervezet döntéshozója lennék, biztos nem hagynék ki ilyen ziccert. Még szabadabban is alkalmazhatók, mint bármelyik magánbiztonsági, hiszen tényleg no hivatalos kapcsolat.
Az FSZB a belső (határon belüli) problémás figurák jégre tételéért felel, a külföldi (határon túli) témákkal az SZVR foglalkozik.Mint ahogy boki is írja, hogy nem lát hivatalos GRU-sokat meg VDV-seket, de az biztos, hogy vannak ott nem hivatalosan valakik.... Szerintem FSZB-sek biztos vannak ott mint megfigyelők és segítők. Azért kaptak itt hideget-meleget a ciájések meg a blekvóteresek, de bolondok vagyunk ha azt hisszük, hogy csak az ukránok oldalán vannak segítők. Majd pont nem az FSZB fog ebből kimaradni .
Az FSZB a belső (határon belüli) problémás figurák jégre tételéért felel, a külföldi (határon túli) témákkal az SZVR foglalkozik. </blockquote><blockquote rel="Unio">Mint ahogy boki is írja, hogy nem lát hivatalos GRU-sokat meg VDV-seket, de az biztos, hogy vannak ott nem hivatalosan valakik.... Szerintem FSZB-sek biztos vannak ott mint megfigyelők és segítők. Azért kaptak itt hideget-meleget a ciájések meg a blekvóteresek, de bolondok vagyunk ha azt hisszük, hogy csak az ukránok oldalán vannak segítők. Majd pont nem az FSZB fog ebből kimaradni .
Unio mondta:
Viccen kívül: Most ez a lány biztos, hogy ejés, nem pedig csak ilyen fotómodell vagy 1-2 napos a katonaságot bemutató riporter csaj? Csak mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem az és inkább pózol mint belead apait anyait.
Semmi gond. A KGB-t Oroszországban megszüntették, úgy, hogy csináltak belőle egy belső és egy külső felderítést: a belső az FSZB, a külső az SZVR. Tehát mindkettő a KGB utódja.Akkor én el vagyok maradva ezzel mert az FSZB a KGB utódja nem? A KGB meg ugye kifele is akciózott anno. Vagy mikor a KGB feloszlott, akkor több részlet lett szétszedve a szervezet?
Bocs ha hülyeségeket beszélek/kérdezek, de azért annyira sose követtem az orosz titkosszolgálat történtét.
<blockquote> Unio mondta:
Viccen kívül: Most ez a lány biztos, hogy ejés, nem pedig csak ilyen fotómodell vagy 1-2 napos a katonaságot bemutató riporter csaj? Csak mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem az és inkább pózol mint belead apait anyait.
Semmi gond. A KGB-t Oroszországban megszüntették, úgy, hogy csináltak belőle egy belső és egy külső felderítést: a belső az FSZB, a külső az SZVR. Tehát mindkettő a KGB utódja.</blockquote><blockquote rel="Unio">Akkor én el vagyok maradva ezzel mert az FSZB a KGB utódja nem? A KGB meg ugye kifele is akciózott anno. Vagy mikor a KGB feloszlott, akkor több részlet lett szétszedve a szervezet?
Bocs ha hülyeségeket beszélek/kérdezek, de azért annyira sose követtem az orosz titkosszolgálat történtét.
Semmi gond. A KGB-t Oroszországban megszüntették, úgy, hogy csináltak belőle egy belső és egy külső felderítést: a belső az FSZB, a külső az SZVR. Tehát mindkettő a KGB utódja.
Jobb szektorosok gyakorlatoznak Chernigovban (Csernyihiv):
http://www.youtube.com/watch?v=HyCVz37KcCk
Nyúltak, de a KGB-hez képest alig. A jól működő dolgokat nem szokás piszkálni. ))))A GRU-hoz, vagyis a katonai szolgálathoz meg hozzá se nyúltak.
Ők nem gyűjtik a harci tapasztalatot, hanem alkalmazzák: már van nekik belőle bőven.Közelébe nem engedném se' a csecseneket, se a kozákokat olyan helynek, ahol harci tapasztalatot gyűjthet. Segíthet a kórházban, vagy ételt osztani ha akar.
Славянск: этой ночью на окраине города закапывают наемников и боевиков нацгвардии
Поступили новые вести с фронта.
10 мая на южной окраине Славянска в районе Троицкого двумя экскаваторами копали несколько сотен ям глубиной 3 метра для захоронения наемников и боевиков нацгвардии.
Сумма потерь СБУ, нацгвардии (спецбатальоны «Азов» и «Днепр») и наемников из ЧВК по нашим данным составляет около 300 человек (данные постоянно поступают и обрабатываются).
«Большую часть бойцов потерял спецбатальон «Азов» при отступлении после неудачной атаки, часть тел погибших даже не забрали с собой. Остальные из двухсотых — это сбушники и наемники», — сообщает разведка ополчения.
Напомним, что на днях в блогах уважаемых «колумнистов» появилась подробная информация о потерях врага, процитируем.
«Общие потери карателей в Донбассе за 2-9 мая 2014 года:
Около 240 убитых и раненых, из них:
— около 130 экстремистов “Правого сектора”, в основном вошедших в состав национальной гвардии;
— около 20 военнослужащих 95 аэромобильной Житомирской бригады;
— около 10 сотрудников МВД;
— около 60 сотрудников СБУ Украины (Сумская “Альфа” полностью уничтожена, Киевская, Полтавская, Тернопольская, Ивано-Франковская “Альфа” понесли большие потери и т.д.);
— 20 сотрудников ЦРУ (13 убито, 7 ранено);
— 10 наемников: польская ЧВК «ASBS Othago» потеряла 3 человека, американская ЧВК «Грейстоун» — 7 чел;
— семь боевых вертолетов («Ми-24» и «Ми-8»);
— 1 Хаммер;
— 1 БТР;
— 1 БМП.
Народной Армией захвачено 9 единиц бронетехники».
cinikus
1: Nekem az maradt meg, amikor jött oroszoknál a 2010-es(?) nagy átszervezés, kirántották az összes különlegest a GRU-tól, és jól berakták őket a katonai körzetek alá. Erre két év múlva már az egységek több, mint felét visszaadták nekik. Mostanra meg már odáig fajult a helyzet, hogy talán mindet... Valamit tudhatnak azok ott a denevéres logó mögött.
2: Pláne! Nekem ne halmozza az ezirányú tapasztalatát! Bezzeg a munkával kapcsolatosat azt meg nem halmozza, mi?! Mikor leérettségiztem már többet dolgoztam mint ezek közül a k*csögarcúak közül (legyen akármelyik oldalon, ebben a történetben min. 80% az arányuk) szerintem bármelyik gépesített huligán, pedig akkor még csak diákmunkáim voltak!