Oroszok légierőt vontatnak:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem keskeny egy kicsit annak?Lanctalp szerint BMP 2.
Megsemmisíteni tárgyakat szoktak nem embereket.Megsemmisült az ukrán fegyveres erők 25. légideszant-dandárának parancsnoka
Ukrán önkéntesek jelentették az Ukrán Fegyveres Erők 25. légideszant-dandár parancsnokának, Oleg Zencsenko ezredesnek a megsemmisítését.
Ez az egység jelenleg Avdiivka területén található, a DPR területének megszállt részén.
BMP-nek? Az nem szeles, valami 20-25 centi csak kb emlekeim szerint.Nem keskeny egy kicsit annak?
Lehet hogy ugy semmisult meg.Megsemmisíteni tárgyakat szoktak nem embereket.
Nem csak Nagant:Epp fentebb neztem egy videot par oraja hogy jol lattam-e azon az Mg 42-est. Ugy tunik igen. Nos ezzel mar tenyleg kedvukre naculhatnak a szomszedok. A masik oldalon meg a Nagantok...
A holodomor szovjetukrán városi pártfunkcionáriusok műve, az operatív réteg ők voltak.. Vagy akár az, hogy azért utálják az oroszokat, mert Sztálin kiéheztette szerencsétleneket (holodomor), de az meg GRÚZ volt ...nem orosz!
Hát naná. Az orosz források kiválóak. Megmondták, hogy a hadgyakorlat után hazamennek, megmondták, hogy nem vonulnak be a szakikhoz, megmondták, hogy nem rohanják le ukrajnát, megmondták, hogy azonnal át fognak állni az ukránok és a civilek tárt karokkal várják a felszabadítókat, megmondták, hogy nem bombáznak civil célpontokat, megmondták, hogy az orosz hadseregnek nincsenek veszteségei, megmondták, hogy minden terv szerint halad és ezért áll egy hete a front, megmondták, hogy.......
De láttunk. Pont burjátot többet is, a csecsenekkel együtt főztek egy videóban...Én az oroszok oldaláról hiányolom az ázsiaiakat. Eddig szerintem még nem is láttam mondjuk burjátot. Nyilván, gondolom elsősorban a nyugati katonai körzetek katonái vesznek részt, de akkor is.
Viking(varég) hajó?Na, aki megmondja, hogy ez mi volt fénykorában, az kap egy virtuális nyalókat.:
Nem ez a lényeg hanem az, hogy komolyan gondolják...Látszik, hogy amatőrök írták. A képen Sz-300V csapatlégvédelmi rendszer van. A szlovákoknak Sz-300PMU van.
Sírnál Propi, ha jönnének...
Azt nem tudom,hogyan akarják úgy bejuttatni és beüzemelni Ukrajnába, hogy ne lőjék szét az oroszok..Határokon biztos vannak orosz kémek nem sokáig fog működni.
Szerintem ebbe a konfliktusban kirobbanásakor vezető okok között a fő gond az hogy:Támadást indítani meg védekezni nagyon más kávéház, minden tekintetben, szerinted mennyi időbe mennyi pénzbe kerülne az ukrán államnak támadást indítani Oroszország ellen?És most még csak a támadás indításáról beszélek és még szó sincs bármilyen sikeres támadásról.
Atomfegyverek.....
Senki sem adott volna Ukrajna kezébe atomfegyvereket, ebben biztos lehetsz, hiszen már amikor ezt kétségbeesetten felvetette az ukrán vezetés az atomfegyvereket, Washington azonnal azt mondta, hogy ez szóba sem jöhet....
Oroszország védelmi stratégiájában ott van feketén fehéren már egy őt ért hagyományos támadás esetén is indíthatják a rakétákat....
Gondolom addig míg nem találnak végleges megoldást a kérdésre....Ha jol ertem a szlovakok nem kapnak cserebe semmit mert a nemetek es hollandok telepitik a rendszert. Vagyis ez egy ideiglenesen ott allomasozo patriot lesz. Hat nem lennek szlovak ha ezt meglepik... Ilyen kis orszag a nagyok jatekaban...
Persze, tiszta sor!Valószínűleg nem hosszú távú foglalkoztatással számolnak, és nem feltétlen a gyors halálra gondolok most, hanem azért vélhetően nem évekig fog elhúzódni az intenzív harc. A hamarjában és rövidebb időre szóló megbízás is logikusan fizetésnövelő tényező.
Meg ugye tk. hirdetésből vannak a bérek egy része, az meg nyilván olyan, hogy akár ennyit is kereshetsz. A többségnek meg ígértek havi 1000 dollárt ... ígértek. De Ukrajnában vannak.
Meg most őszintén, az ukrán oligarcháknak mennyire tétel? 500 főnek fizet, meg költ felszerelésre teszem azt 2000 dollárt/fő/hó, az 1 millió dollár. Mondjuk Ahmetovnak van 7,6 milliárd dollárja (Csak, hogy a méretét nézzük, az öt Mészárol Lőrinc), csakhogy még Magyarországon van két milliárd feletti vagyonú, addig Ukrajnában a 7. leggazdagabbnak is annyi vagyona van, mint a leggazdagabb magyarnak. És persze sehol nincs előírva, hogy csak ukrán állampolgárok támogathatják az "ügyet".