W
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem a drón a talány, hanem, hogy miért követte kifejezetten a biciklist.Az ukránok elég sok ilyen, komolyabb civil drónt használtak/használnak. Szó szerint segélyként kapják nyugatról.
A háború kitörésekor, főleg ott, Kijev környékén bőven elképzelhető, hogy minden orosz csapatmozgást megpróbáltak így lekövetni.
most nem mondom, hogy kivel mit csináljon az, aki bármilyen kitekert logika szerint azt érzi, hogy egy háború
Én nem azt láttam, hogy követte. Az a drón kb egy helyben lebegett, a felvonuló (az utcán dekkoló) orosz csapatokat figyelték.Nem a drón a talány, hanem, hogy miért követte kifejezetten a biciklist.
Erről beszélek én is már az invázió kezdete óta szerintem minden háború értelmetlen ez pedig különösen az......most nem mondom, hogy kivel mit csináljon az, aki bármilyen kitekert logika szerint azt érzi, hogy egy háború
megoldás bármire is Úgyhogy csak azt kívánom, hogy neki kelljen CPR-t végezni egy kisgyereken
Rengeteget vitatkoztam az utóbbi időben családtagokkal és ismerősökkel a háborúk szükségtelenségéről.most nem mondom, hogy kivel mit csináljon az, aki bármilyen kitekert logika szerint azt érzi, hogy egy háború
megoldás bármire is Úgyhogy inkább csak azt kívánom, hogy neki kelljen CPR-t végezni egy kisgyereken
És ki nyerte a csatát?
Még annyit tennék hozzá, hogy a civilek felfegyverzése, meg a "minden sarkon ott az NLAW, vigyázz ruszki" emberkedés talán hozzátett ehhez is, hogy így alakult.Mivel már egy hónapja készült az a drónfelvétel, ezek szerintem VDV erők voltak.
Egy hete tört ki a háború akkor és eléggé paprikás volt a hangulat a Bucsa - Irpin - Gosztomel háromszögben - akkortájt láttuk a sok videót a szétégett/lelőtt VDV erőkről is. Itt simán lehet, hogy a sarkon befordult biciklisre egyszerűen idegességből nyitott tüzet az az IFV
Most már nekem sem. Harci helik vonultak Ukrajna felé.Nem lehet megnyitni, mi van a videón?
Senki sem tiszta, mint a hó. Egyik nemzet sem.Rengeteget vitatkoztam az utóbbi időben családtagokkal és ismerősökkel a háborúk szükségtelenségéről.
Szerintem is végül mindig nagyobb a veszteség, mint a várt nyereség egy háború kitörésekor.
Ugyanakkor valamiért még mindig fossa magából az emberiség a hadianyagot, építi a hadseregeit. Valamiért az agressziónak ez a fajta projektálása vonzó. A te profilképed is valami tacticool katona
Én azt gondolom, hogy a dominanciára való törekvés egy olyan "chicken game", ami azt eredményezi, hogy eszkalálják az addig még "békés" (értsd: gazdasági háborús) szituációt is egy lőporos-rakétás-katonás háborúig.
Ha az ember nem akarna dominanciára törekedni, akkor nem lenne háború sem.
Egyébként meg - és most nagyon demagóg leszek - hányszor, de hányszor indokolta már meg a nyugat (élükön az USÁval), hogy egy adott háború "szükséges"?? Az én olvasatomban azok se voltak azok, és ez a mostani se az.
De ne az pattogjon a háború kegyetlenségéről és szükségtelenségéről, akinek vér tapad a kezéhez!
Nem tudom te milyen filmet nézel, de a háború soha nem volt "gentlemanlike". A pre-indusztriális háborúk egy-két nagyságrenddel kevesebb áldozatot szedtek, de azok is bőven horrorfilmes jeleneteket produkáltak.Senki sem tiszta, mint a hó. Egyik nemzet sem.
A háborúval semmi bajom se lenne, ha megmaradt volna -a nem annyira régen volt azért- gentlemanlike tevékenységnek.
Nézd egyetértek veled az USA-l és a Nyugattal kapcsolatban de ilyen alapon az Oroszok sem papolhatnak a kegyetlenségről és a szükségtelenségről....Rengeteget vitatkoztam az utóbbi időben családtagokkal és ismerősökkel a háborúk szükségtelenségéről.
Szerintem is végül mindig nagyobb a veszteség, mint a várt nyereség egy háború kitörésekor.
Ugyanakkor valamiért még mindig fossa magából az emberiség a hadianyagot, építi a hadseregeit. Valamiért az agressziónak ez a fajta projektálása vonzó. A te profilképed is valami tacticool katona
Én azt gondolom, hogy a dominanciára való törekvés egy olyan "chicken game", ami azt eredményezi, hogy eszkalálják az addig még "békés" (értsd: gazdasági háborús) szituációt is egy lőporos-rakétás-katonás háborúig.
Ha az ember nem akarna dominanciára törekedni, akkor nem lenne háború sem.
Egyébként meg - és most nagyon demagóg leszek - hányszor, de hányszor indokolta már meg a nyugat (élükön az USÁval), hogy egy adott háború "szükséges"?? Az én olvasatomban azok se voltak azok, és ez a mostani se az.
De ne az pattogjon a háború kegyetlenségéről és szükségtelenségéről, akinek vér tapad a kezéhez!
Szerintem ez nem game-changer.Ukrajna megkapja a Switchblade 600 UAV páncéltörő változatát....
Ukrajna megkapja a kamikaze drón Switchblade 600 tankelhárító változatát is.
Erről a Bloomberg számolt be két, a döntést ismerő forrásra hivatkozva.
Az ukrán védelmi erők 10 egységet kapnak ennek az új fegyvernek az első tételeként. Emlékeztetni kell arra, hogy a Pentagon összesen 100 Switchblade UAV átadását tervezi. Ennek megfelelően a maradék 90 a Switchblade 300-as verziójában lesz, amely képes megsemmisíteni az éloerot és a járműveket.
A Switchblade 600 az amerikai AeroVironment cég terméke. Az UAV-k érzékelőkkel és videokamerákkal vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a kezelő számára, hogy valós időben figyelje a cél megsemmisülését. Lőszer indítható szárazföldről, tengerről vagy légi platformról.
Hatótáv - 40 km
Repülési idő - 40 perc
Súly - 54,4 kg
Repülési magasság: 150-4500 m
Utazási sebesség: 110 km/h
Várhatóan a kamikaze drónok használatának legnagyobb hatékonyságát a Bayraktar TB2 UAV felderítési képességeinek és a Switchblade jelentős távolságból való nagy pontosságú a célpontok eltalálási képességének kombinálásával érik el. Ilyen hatékony taktikát az azerbajdzsáni fegyveres erők demonstráltak a megszállt Hegyi-Karabah felszabadításáért vívott háború során.
Az UAV-okat egy további 300 millió dolláros katonai segélycsomag részeként adják át Ukrajnának.
Mit kellene látni azon kívül, hogy ahol a bringás áll, ott valahol porzik az út - valószínűleg lövésektől - ami azon a részen mehetett a bringás mellé/elé 2 méterrel?
1.) Ez egy mentőautóKórházat bombáztak a háborús bűnösök.
A kültéri kamera kijelzőjét videózta kézből.2.) Kültéri megfigyelő kamerának álcázott, de egyébként kézből tartott kamera
Ez egy mentőállomás szerintem, a videó pedig egy kézben tartott telefonon készült, de egy monitorról, amely egy megfigyelőkamera felvételét mutatta.1.) Ez egy mentőautó
2.) Kültéri megfigyelő kamerának álcázott, de egyébként kézből tartott kamera
3.) Az állatvilág a parkolóban ennyire érdekes vagy, simán tudta mikor, milyen szögből, és mit érdemes kamerázgatni?
Zelenszky studió.
Mindent úgy kezelek, hogy hazugság, mivel nem tudom az információt kapásból ellenőrzni.Ok.
Tételezzük fel a fentieket.
De akkor innentől kezdve az RU oldalról hozott infókat is legalább ugyan ilyen távolságtartással kezeljük.