Ezek szerint usa azt az 1 Bukot nevezi meg tettesnek amelyik a szakadároknál van. Azt amelyikre én is gondoltam és kifejtettem miért almás kissé az elgondolásuk. Amúgy az usa műholdkép (ami akár a holdról is készülhetett) Shniznét adja meg indításnak ami eleve hibás mert Shniznéből a Saur mogilhoz ment a jármű és az ukrik szerint onnét volt az indítás, azt meg már kiszámoltuk miért nem ez a Buk lehetett a tettes. Ilyen irkafirkát én is csinálok a gépemen nem kell ehhez szuperhatalom. De bezzeg az Origo már tömi a fejeket a hülyeséggel.
origo.hu/nagyvilag/20140722-ime-a-malaj-gepet-lelovo-raketa-roppalyaja.html
- Amit látunk egy olyan felbontású műhold felvételekből összerakott térkép, amin egy várost is nehéz felfedezni és egy grafika, amit egy iskolás gyerek is összehoz. Nagyon meggyőző!
- A röppálya szabályos ballisztikus, mintha az utasszállító dobna bombát a rakétaindítóra. Hiába, a légvédelmi rakéták ár csak ilyen röppályán repülnek.
- Mi alapozza meg a kilövés pontjára és a rakéta pályájára vonatkozó amerikai állítást? Mert erre vonatkozóan semmit nem tettek közzé. Még csak a felderítő eszköz jellegét sem említették, nem hogy a felvételeit közzétették volna?
- Igencsak érdekelne, hogy a közelben lévő radaron kívül mi az az eszköz, amivel egy légvédelmi rakéta röppályáját le lehetne követni. Volt a közelben amerikai radar?
- Ha műhold alapján teszik a kijelentéseiket, akkor milyen műhold, milyen keringési pályán, milyen távolságban, milyen rálátási szögből és mikor készítette a felvételeket? Semmi esélye, hogy a valóságban ilyen létezzen. Nem véletlenül nincs konkrétum. Az elméletileg elképzelhető maximum, hogy van egy felvételük a lelövést megelőző időszakból, hogy hol volt a szakadár TELAR. De hogy pont a rakéta indítását és repülését felvették volna? Totál esélytelen. Nincs olyan eszközük, amivel gyorsan mozgó kis tárgyakat örökíthetnének meg. De még ha lenne is, akkor is pont ott járt a keringési pályáján és pont oda nézett? Vagy ezt 36 ezer km-ről oldották meg, széles látószöggel?
- " meggyőződésünk, hogy az ukrán légvédelem egyik ütege sem volt a katasztrófa környékén". Mi alapozza meg ezt a meggyőződésüket? Le tudnak közölni egy nagy felbontású fotósorozatot a lelövés 40 km-es körzetéről, pont az indítást megelőző órákból, vagy legalább az indítás napjáról? A felderítő műholdak működésének alapjait ismerve, elméletileg is kizát, hogy ilyennük lenne. Az oroszok mutattak műhold felvételeket, rádiófelderítési adatokat. Vannak földön készítet fényképek is azokból a napokból a közelben lévő ukrán légvédelemről. Ehhez képest az amcsiknak meggyőződésük van.
- Komolyan azt kellene elhinni, hogy az ukrán légvédelem nem az orosz határ közelében teplepül egy háborús helyzetben?