[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 243
67 973
113
Ezek szerint usa azt az 1 Bukot nevezi meg tettesnek amelyik a szakadároknál van. Azt amelyikre én is gondoltam és kifejtettem miért almás kissé az elgondolásuk. Amúgy az usa műholdkép (ami akár a holdról is készülhetett) Shniznét adja meg indításnak ami eleve hibás mert Shniznéből a Saur mogilhoz ment a jármű és az ukrik szerint onnét volt az indítás, azt meg már kiszámoltuk miért nem ez a Buk lehetett a tettes. Ilyen irkafirkát én is csinálok a gépemen nem kell ehhez szuperhatalom. De bezzeg az Origo már tömi a fejeket a hülyeséggel.
20140723.jpg
origo.hu/nagyvilag/20140722-ime-a-malaj-gepet-lelovo-raketa-roppalyaja.html
 

xeqev

Member
2013. szeptember 19.
130
0
16
Ez a videó volt már?
https://www.youtube.com/watch?v=aKKoKmUtQXE
Nagyon érdekes dolgot mond el 1:09-től. Érdemes észrevenni a feltöltés dátumát: 2014. június 18. Egy hónappal az MH17-es lezuhanása előtt lett feltöltve.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 699
113
Tegnap megjelent két amerikai politikus írása is , melyben azt állítják, hogy az amerikai hírszerzés rendelkezik muholdfelvételekkel , melyen látszik, hogy ukrán teruleten található az a Buk, amelybol lottek. Csakhogy nem fogják nyilvánosságra hozni , megint hazugságban fogják tartani a világot mint az irkai vegyifegyverek, szíriai vegyifegyverek...stb.

Tegnap késo este pedig nyilatkoztak az amerikai hírszerzés képviseloi, akik szerint Moszkvának semmi koze a maláj gép lelovéséhez, illetve ahogy mondták nem rendelkeznek informácioval, hogy oroszok lettek volna az indítás helyszínen vagy Oo-ban kaptak kiképzést. Más szavakkal az ukránok lotték le a gépet, csak ezt az amerikaiak soha nem fogják beismerni.

A fekete dobozokat a malájok átadták a hollandoknak. Azért érdekes adatok kerulhetne nyilvánosságra, (ha nem fogják kitorolni)
pl. miért változtatott repulésiirányt, miért csokkentette a magasságát, ill. ki utasította erre....stb.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Folytatódik a hazugságáradat:

Az Egyesült Államok nyilvánosságra hozta a maláj gépre kilőtt rakéta röppályáját
Forrás: MTI 2014. 07. 23. 06:53:00

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége nyilvánosságra hozott egy térképet, ami annak a rakétának a röppályáját ábrázolja, amely öt nappal ezelőtt a maláj utasszállító gép tragédiáját okozhatta - jelentette kedden késő este a kijevi média.
A diplomáciai külképviselet Facebook-oldalán látható, műholdas felvétellel készített térképen a röppályán kívül be van jelölve a rakéta becsapódásának és a gép lezuhanásának a helye, továbbá a rakéta és a gép típusa is kiolvasható belőle.

Az UNIAN hírügynökség azt írja, hogy a térképen láthatók is megerősítik azt a feltételezést, miszerint a maláj gépet Buk típusú föld-levegő rakétával lőtték le a szakadárok ellenőrzése alatt álló donyecki területről. <b>Az Egyesült Államok kizárja azt a lehetőséget</b>, hogy a tragédiát az ukrán hadsereg kötelékében lévő Buk-rakéták okozták volna.

"Ukrajnában is rendszeresítve vannak Buk-rendszerek, de meggyőződésünk, hogy az ukrán légvédelem egyik ütege sem volt a katasztrófa környékén. Az ukrán erők nem lőttek fel egyetlen föld-levegő rakétát sem a konfliktus ideje alatt, holott gyakran panaszkodtak arra, hogy orosz harci repülőgépek megsértik az ország légterét" - olvasható a nagykövetség közleményében.

Tulajdonképpen hány óra van, és hány inger ???
 

vulmax

Member
2014. július 21.
31
0
6
Amerikai szenátorok felszólították Obamát, hogy szigorúbb szankciókat léptessen életbe Oroszországgal szemben
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_07_23/274992021/

Putyin kapkod és ideges?
A maláj gép lelövése új helyzetet teremtett:
http://www.oroszvilag.hu/?t1=sajtoszemle&hid=5234

Régi cikk, de nagy igazságok vannak benne, s végén a videó is fullos:
http://www.kerozingozos.hu/2014/05/02/a-szuz-es-a-medve-meg-a-tobbiek/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
MH17: Washington szerint is a szakadárok lőtték le a malajziai gépet Ukrajna fölött
http://hu.euronews.com/2014/07/23/mh17-washington-szerint-is-a-szakadarok-lottek-le-a-malajziai-gepet-ukrajna-/

<i>Az amerikai hírszerzés szerint az ukrán szeparatisták lőtték le a malajziai Boeinget egy SA-11-es típusú föld-levegő rakétával múlt hét csütörtökön Ukrajna keleti részében, de nem készakarva, hanem véletlenül.
A szakemberek műholdfelvételekre, lehallgatott beszélgetésekre és internetes bejegyzésekre alapozzák feltevésüket, amely egyébként egybeesik az ukrán állambiztonságiaknak már a tragédia másnapján közzétett álláspontjával. Az akkor bemutatott hangfelvételt amerikai szakértők azóta hitelesítették.</i>

Majdnem száz áldozatot még keresnek a malajziai Boeing roncsai között Kelet-Ukrajnában
http://hu.euronews.com/2014/07/23/majdnem-szaz-aldozatot-meg-keresnek-a-malajziai-boeing-roncsai-kozott-kelet-/
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 931
13 268
113
Ez a videó volt már?
https://www.youtube.com/watch?v=aKKoKmUtQXE
Nagyon érdekes dolgot mond el 1:09-től. Érdemes észrevenni a feltöltés dátumát: 2014. június 18. Egy hónappal az MH17-es lezuhanása előtt lett feltöltve.

Aranyos a lány, csak amit mond kissé valószínűtlen:
- Június közepén, amikor még csak egy működésképtelen TELAR-ja sem volt a szakadároknak, radarja meg pláne nem, mi elől rejtőztek volna az ukrán gépek 10-11 km magasan haladó utasszállítók mögé?
- A rejtőzködő gépek kibújnak és bombáznak. Na de honnan? 10 km-ről? Onnan örülnek, ha egy közepes várost eltalálnak. A nem irányított rakáták meg eleve használhatatlanok onnan.
- Vagy lejönnek alacsonyra bombázni? Ez azt jelentené, hogy nagyjából 1perces zuhanórepülést kell végrehajtani, miután kibújtak az utasszállító mögül. Ennek így mi értelme?
- A zuhanás szögétől függően 10-20 km-el a cél előt kell kibújni az utasszállító mögül. Ehhez képest ha alacsonyan közlekednek, akkor közel ilyen távolságig horizont alaztis eljuthatnának.
- Milyen típusok teszik ezt? A Szu-25 csak minimáls függesztménnyel és csak ugrásból, átmenetileg tudja elérni ezt a magasságot. A Szu-24 függesztmény nélkül tartósan is tud 10-11 km-en repülni, de bombákkal, rakétákkal megpakolva már kevésbé. Azok a típusok pedig, a Mig-29 és Szu-27, amelyeknek ez nem nem jelent gondot, nem alacsony támadásra valók.
- Ha az ukránok rendszeresen utasszállítók mögöt repkednek, akkor a szakadároknak csak a menetrendet kell ismerniük, vagy flightradart nézni.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Észak Donbassz: váltakozó hadisikerek
https://balrad.wordpress.com/2014/07/23/eszak-donbassz-valtakozo-hadisikerek/

“Segit” az IMF az ukránokon! Elvárás a tömeges kilakoltatás!
https://balrad.wordpress.com/2014/07/23/segit-az-imf-az-ukranokon-elvaras-a-tomeges-kilakoltatas/

Amerikai verzió van, bizonyíték sajna nincs!
https://balrad.wordpress.com/2014/07/23/amerikai-verzio-van-bizonyitek-sajna-nincs/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ezért illúzió az Oroszországgal szembeni szankció
http://eurazsiaport.hu/index.php/hirek/oroszorszag/2213-ezert-illuzio-az-oroszorszaggal-szembeni-szankcio
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 112
15 716
113
Ez a videó volt már?
https://www.youtube.com/watch?v=aKKoKmUtQXE
Nagyon érdekes dolgot mond el 1:09-től. Érdemes észrevenni a feltöltés dátumát: 2014. június 18. Egy hónappal az MH17-es lezuhanása előtt lett feltöltve.

Nekem új, de nagyon igaza lett :(
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 931
13 268
113
Ezek szerint usa azt az 1 Bukot nevezi meg tettesnek amelyik a szakadároknál van. Azt amelyikre én is gondoltam és kifejtettem miért almás kissé az elgondolásuk. Amúgy az usa műholdkép (ami akár a holdról is készülhetett) Shniznét adja meg indításnak ami eleve hibás mert Shniznéből a Saur mogilhoz ment a jármű és az ukrik szerint onnét volt az indítás, azt meg már kiszámoltuk miért nem ez a Buk lehetett a tettes. Ilyen irkafirkát én is csinálok a gépemen nem kell ehhez szuperhatalom. De bezzeg az Origo már tömi a fejeket a hülyeséggel.
20140723.jpg
origo.hu/nagyvilag/20140722-ime-a-malaj-gepet-lelovo-raketa-roppalyaja.html

- Amit látunk egy olyan felbontású műhold felvételekből összerakott térkép, amin egy várost is nehéz felfedezni és egy grafika, amit egy iskolás gyerek is összehoz. Nagyon meggyőző!
- A röppálya szabályos ballisztikus, mintha az utasszállító dobna bombát a rakétaindítóra. Hiába, a légvédelmi rakéták ár csak ilyen röppályán repülnek.
- Mi alapozza meg a kilövés pontjára és a rakéta pályájára vonatkozó amerikai állítást? Mert erre vonatkozóan semmit nem tettek közzé. Még csak a felderítő eszköz jellegét sem említették, nem hogy a felvételeit közzétették volna?
- Igencsak érdekelne, hogy a közelben lévő radaron kívül mi az az eszköz, amivel egy légvédelmi rakéta röppályáját le lehetne követni. Volt a közelben amerikai radar?
- Ha műhold alapján teszik a kijelentéseiket, akkor milyen műhold, milyen keringési pályán, milyen távolságban, milyen rálátási szögből és mikor készítette a felvételeket? Semmi esélye, hogy a valóságban ilyen létezzen. Nem véletlenül nincs konkrétum. Az elméletileg elképzelhető maximum, hogy van egy felvételük a lelövést megelőző időszakból, hogy hol volt a szakadár TELAR. De hogy pont a rakéta indítását és repülését felvették volna? Totál esélytelen. Nincs olyan eszközük, amivel gyorsan mozgó kis tárgyakat örökíthetnének meg. De még ha lenne is, akkor is pont ott járt a keringési pályáján és pont oda nézett? Vagy ezt 36 ezer km-ről oldották meg, széles látószöggel?
- " meggyőződésünk, hogy az ukrán légvédelem egyik ütege sem volt a katasztrófa környékén". Mi alapozza meg ezt a meggyőződésüket? Le tudnak közölni egy nagy felbontású fotósorozatot a lelövés 40 km-es körzetéről, pont az indítást megelőző órákból, vagy legalább az indítás napjáról? A felderítő műholdak működésének alapjait ismerve, elméletileg is kizát, hogy ilyennük lenne. Az oroszok mutattak műhold felvételeket, rádiófelderítési adatokat. Vannak földön készítet fényképek is azokból a napokból a közelben lévő ukrán légvédelemről. Ehhez képest az amcsiknak meggyőződésük van.
- Komolyan azt kellene elhinni, hogy az ukrán légvédelem nem az orosz határ közelében teplepül egy háborús helyzetben?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Searching Through the Debris of Flight MH17: Russian Roulette (Dispatch 61)
http://www.youtube.com/watch?v=lNXf_HncM20
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
A cikk "kissé" elfogúlt... De az EU-val kapcsolatos fejtegetés érdekes...

http://hvg.hu/w/20140723_Ilyen_orszag_pedig_nincs
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
788
2 031
93
A nap bullshit-je:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20140723-kijev-szerint-az-oroszok-tomegesen-vegzik-ki-az-ukran-lazadokat.html

Sőt, még gyerekeket is esznek, a férfiaknak meg felvágják a hasát és rongyot tömnek bele...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 836
113
A cikk "kissé" elfogúlt... De az EU-val kapcsolatos fejtegetés érdekes...

http://hvg.hu/w/20140723_Ilyen_orszag_pedig_nincs

Kissé elfogult? A cikkíró azt sem tudja miről beszél. Moszkvánál áll meg az európai hadtest? OMFG
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 046
18 731
113
A nap bullshit-je:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20140723-kijev-szerint-az-oroszok-tomegesen-vegzik-ki-az-ukran-lazadokat.html

Sőt, még gyerekeket is esznek, a férfiaknak meg felvágják a hasát és rongyot tömnek bele...


Nos, gyerekeket talán nem esznek, de az ellen elfogott katonáinak esetleges kivégzése, kínzása, elhihető.
Mivel minden háborúban ez meg szokott történni, pro és kontra, sajnos.
Félkatonai szerveződésekről van szó, biztosan nem olyan a fegyelmezettség mint egy reguláris haderőben. Ehhez hozzávesszük hogy még Oroszokról is van szó, teljesen hihető a dolog.
Nem lepődnék meg ha Ukrán oldalról is hasonló híreket kapnánk.
Ismétlődnek csak a Balkán borzalmai.
Ez sem meglepő, lévén történelmi ellentét van a két nép között.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 112
15 716
113
Nos, gyerekeket talán nem esznek, de az ellen elfogott katonáinak esetleges kivégzése, kínzása, elhihető.
Mivel minden háborúban ez meg szokott történni, pro és kontra, sajnos.
Félkatonai szerveződésekről van szó, biztosan nem olyan a fegyelmezettség mint egy reguláris haderőben. Ehhez hozzávesszük hogy még Oroszokról is van szó, teljesen hihető a dolog.
Nem lepődnék meg ha Ukrán oldalról is hasonló híreket kapnánk.
Ismétlődnek csak a Balkán borzalmai.
Ez sem meglepő, lévén történelmi ellentét van a két nép között.

A cikk - ill. az uki közlemény - arról szól, hogy Putyinék teszik/tennék el láb alól a szakadár vezetőket.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
@ghost
Te kerested a harci munkát?
http://rtv-pvo-gsvg.narod.ru/books.htm

ctrlF РЛС 9С18М1"