<blockquote rel="Roni">"És az is beszédes lenne esetleg, hogy csak úgy Oroszo elkezdené támogatni Nagy-Azerbajdzsán ötletét iráni területekből kiegészülve"
Nem mondasz hülyeséget!
Épp az új orosz légvédelem iránt érdeklődnek .
http://vpk.name/news/115676_azerbaidzhan_proyavil_interes_k_rossiiskomu_zenitnoraketnomu_kompleksu_luchnike.html
Pár éve volt szó ilyesmiről, de a helyzet a kétoldalú érdektelenség volt. Iránban kétszer annyi azeri él, mint Azerbajdzsánban, de eszük ágában sincs csatlakozni. Azerbajdzsánt szintén nem érdekli a dolog.
Szerintem a ruszkik már Afganisztánba is az Ind-ósün miatt mentek.
</blockquote>
Kicsit szomorú vagyok, mert ez itt az ukrán témában off, úgyhogy ez az utolsó hozzászólásom azeri tekintetben, de lehet kicsit a mostani ukrán helyzettel párhuzamot vonni, hogy befolyásolhatóak a néptömegek is. Szerintem a kelet-ukrajnaiak sem így gondolkodtak 3/4 évvel ezelőtt, ahogy most, mennyit is változott a helyzet? Mikor meggyulladtak az első ukrán zászlók úgy május környékén (a vidókon láttam), onnantól egy erős változást látok (innen messziről) a helyiek gondolkodásában. Szóval, mostanság van egy 50-es azeri ffi ismerősöm, aki itt él, Moszkvában diplomázott, második anyanyelve orosz. Sokat beszélgettünk a kaukázusról, örményekről, irániakról. Szerinte lenne hajlandóság egyesülni az azerieknek, egyedül a vallás az, ami úgy-ahogy összefogja most Iránt. Azt is elismerte, hogy az első háborút azért vesztették el, mert a tisztjeik képzetlenebbek voltak, mint az örmény csapatok tisztjei. Most a lakosság így gondolkodik, de egy szervezett pogrom, meg még egy és már máshogy ....Ő maga egyébként keresztény vallású és ettünk finom sertéshúst.