Pl a HIMARS-tól pont megtudják védeni a logisztikai központjaikat légvédelemmel, mert kevés eszközt kaptak és az indítók is kevés rakétásak.
Igen ez egy reális opció, de mivel nincs tökéletes légvédelem, akkor nem egyszerűbb a nyilvánvaló veszély miatt ezeket a lőszerraktárakat az ukrán Himarsok és nyugati tüzérségi eszközök hatótávolságán kívül telepíteni, annál is inkább mert az ukránok a hírek szerint nem találomra lövöldözik el a Himarsokból a rakétákat...
"Az ismert twitter-kommentátor, Trent Telenka szerint állítólag az SMAC (Standoff Munitions Activity Center) amerikai katonai szakemberei segítenek a kilövési küldetések kidolgozásában. Az SMAC feladata többek között az ellenséges légvédelem radartérképeinek elkészítése, illetve a radarlefedettség gyenge pontjainak felkutatása. Ez felhasználható repülőgép- és rakétatámadások irányítására.
Telenko úgy véli, hogy a Starlink terminálokon keresztül a kilövési feladatok közvetlenül az SMAC központból tölthetők fel az ukrán front HIMARS rakétavetőinek tűzvezető rendszereibe.
Ez egy másik példa egy "globális harci hálózat" létrehozására a Starlink műholdkonstelláció segítségével. A hírszerzési és felderítési információkat a Szövetség parancsnoki központjaiban dolgozó szakértők dolgozhatják fel, majd a Starlink segítségével valós időben továbbíthatják az ukrán fronton lévő egységekhez."
Az nekem is jöhetne. :)Vegyél pcp-t, nincs párja. Mondjuk van 631esem is. Elég drágák.
forum.htka.hu
Te nem látod a videókat, képeket, amin a nyugati szarok vannak kilőve? Te ennyire szelektálsz? Szánalmas.
Milyen igazság? Pl a nagy kigyó sziget megszállásos kamuáradat még 1-2 hónapja, amikor a hoholok megpróbálták, és szét lettek úgy csapva, hogy öröm volt nézni. Itt bégettetek, hogy naa, az ork oroszok megkapták. Utána kiderült, hogy azok hoholok voltak.
Ezen a színvonalon vagy.
A "kocsmai késodbálós" szövegedet, amit most egyre sűrűbben tolsz, szerintem engedd el, mert egy késdobálónak jobb a szövegételmezési képessége, mint neked. Még az elején próbáltam veled értelmesen beszélni, elmagyarázni, hogy miért hülyeség amit mondasz (pl amikor tocskát lőttek a hoholok kramatorksz vasútállomásra. Te nem akartad elhinni, hogy az ukránok lőtték. Mert ennyi eszed van/volt), de direkt félreérted mindig a dolgokat, mint valami idióta.
Szánalmas ez a vergődésetek, amit itt pár hohol-párti lenyom. Épeszű ember nem támogat olyan államot, mint ukrajna. De te/ti nem is vagytok épeszűek, az is biztos.
És lehet engem orosz agitpropozni, meg ilyen faszságokat irogatni, de magadat nevetteted ki ezzel. Mint már sokszor. De hát hajrá.
Ez a hozzászólásod is azt mutatja, hogy egyszerűen nem vagy képes inteligens felnőtt módra kommunikálni, a veled egyet nem értőkkel csak azokat minősítgetve és velük csak személyeskedve tudsz bármilyen módon kommunikálni, ez bizony kocsmai szint, ami pedig a szövegértelmezést illeti elnézve pár hsz-t szerintem lenne bőven bepótolni valód, az is jellemző rád,hogy látsz néhány orosz felvételt pár nyugati tüzérségi eszköz megsemmisítéséről és máris a végtelenbe extrapolálsz a megsemmisített nyugati tüzérségi eszközök számait tekintve.És ha már Kígyó-sziget ha jól tudom az oroszok feladták a szigetet, vagy szerinted az is ukrán propaganda?Ami pedig a kamatorszki tochkát illeti, tudsz bármilyen egyértelmű bizonyítékot szolgáltatni arra,hogy az ukrán rakéta volt? Segítek neked nem tudsz,mivel még az oroszok sem villantottak ilyen bizonyítékokat, így nekem az nem elég,hogy te kijelented,hogy az volt.
Ami a" faszságokat" illeti pont az ilyen kijelentéseiddel "árazod be" magadat, de ez a te dolgod, csináld tovább ha ezt akarod.
A" jelentős hányadot" mutasd már meg légyszíves, hogy hol írtam. Ismét terelsz. Leírtam, nehéz bármit is ide linkelni, mert pár perc után törlik. De ismét tolod a Narratívadat szokás szerint, ami arra alapoz, ha nem fellehető videós bizonyíték akkor az nem létezhet. Míg az ukrán videóból egyet sem törölnek, az orosz publikált anyagokat elnyeli a föld rövid időn belül.
Akkor csak egy kérdésem van. Miért könyörögnek az Ukránok nap mint nap visítva, fenyegetőzve hadianyagok után, ha egyszer a béna orosz eddig sikeretlen volt? Hol vannak az ukrán páncélosok, tüzérség? Mert hát az orosz hazudik, életükben nem találtak el egy célpontot sem. Miért változik a narratíva a kedvenc mainstreamedben, ahol egyértelműen ukrán bukás felé terelnek jelenleg, a kezdeti hohol győzelem narratívát leváltva?
Észrevehetnéd már végre, hogy kihátrált a Prop-od mögül a mainstream, már csak Ti toljátok egyedül a szekeret, sajnálatos módon a ezen a fórumon.
Ha arra sem veszed a fáradtságot, hogy megnézd azt, hogy amelyik hozzászólásomra reagáltál és annak mi volt az előzménye, akkor neked felesleges reagálni szerintem a hozzászólásaimra, mert csak az energiáidat és az idődet pocsékolod.
Ami pedig a videókat illeti ezzel kapcsolatban két hozzáfűznivalóm van, az első az,hogy bizony törölnek ukrán videókat is, a második pedig az, hogy te linkeltél be videókat és erre született a hozzászólásom,de persze, ha nem nézel utána az előzményeknek akkor teljesen félreértelmezed azt.
És egy szóval sem írtam,hogy az oroszok teljesen sikertelenek lettek volna, a lényeg egy korábbi hozzászólásban lévő "jelentős hányad" kifejezésen volt, de mivel nem vagy tisztában az előzményekkel ,így fogalmad sincs a hozzászólásom lényegéről.Ami pedig az ukránokat illeti, persze,hogy folyton hadianyagot kérnek, mivel számbelileg az oroszok többszörös túlerőben vannak és ezt ellensúlyozniuk kell, és ugye még vannak harctéri veszteségeik is az amortizáció és a tönkrement javításra szoruló így időlegesen vagy véglegesen kieső harceszközök mellett.