Csecsenek állítólag vettek egy HIMARS-t
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Gyerekek, szakadok a röhögéstőlCsecsenek állítólag vettek egy HIMARS-t
Az új wunderwaffe ... az M4???No comment...
Nagy része korrekt, annak, mit írsz. Nyilván az északi orosz "menekülés" költői túlzás, de megértem, miért írtad. Viszont egyet vegyünk figyelembe.....nem az ukrán hadsereg ellen harcolnak a ruszkik, ez netto valótlanság.....az oroszok az ukrán hadsereg emberállományával és a teljes NATO/USA technikai és know-how supportjával (felderítés, stratégiai tervezés, kommunikációs és kiberhadviselés) harcolnak. A kettő valljuk be nem ugyanaz. Értem, miért akarja a NATO behúzni és a még független államokat. De egy védelmi szervezettől offenzív az a lépés, ha a pufferzónát bekebelezi. És a deffenzíva-offenzíva páros eléggé ellentétes értelmet takar. MIndazonáltal, a magam részéről ezt, középtávon veszélyesnek tartom....úgy érzem, nem az építkezés a cél, hanem a bekerítés, ami a szervezet deffenzív voltát okafogyottá teszi és egy klasszikus katonai szövetséggé alakítja át. MI a cél? Védekezés helyett? Orosz nyersanyagok megszerzése egy "demokratizálással", az északi sarki nyersanyagok megszerzése, s mindezek birtokában, Kína megregulázása.....? Valószínűleg ezek is benne vannak.....a legszomorúbb, hogy ezek nem szűkebb pátriának vett kontinensünk céljai, hanem, egy hatalmához görcsösen ragaszkodó világelit és fegyvere, az Egyesül Államok érdekében állnak.Biztos lemaradtál a Kijevtől északra rendezett buliról. Szelektív látás.
Ja jól van. Akkor most jön az, hogy észak és északkelet ukrajna megszállása az csak elterelés volt.
Ovis csoportnak add ezt elő, katonai szemmel ez tökéletesen értelmezhetetlen felvetés és ezt te is tudod.
A 2014-es és a 2022-es ukrán hadsereg egyáltalán nem ugyanaz. Sem minőségében, sem mennyiségében, sem utánpótlásában. 14-15-ben beállt egy patthelyzet ott. Az ukránok nem intéztek komoly támadásokat, mert tudták hogy akkor az oroszok azonnal bevonulnának. Ugyanakkor az oroszoknak az akkori befagyasztott helyzet pár évig megfelelt. Most ezt felrúgták, de arra nem igazán számítottak, hogy mik lesznek a következmények. Az ukránok évekig készültek az elkerülhetetlenre, az oroszok meg évekig azt hitték hogy még mindig 2014-et írnak.
Saját tapasztalataid alapján halucináltál dnyeperig érő bekerítést, harkiv bevételét, stb-t is? Nincs agitprop, csak amit bármely időpillanatban mondasz megkülönböztethetetlen az oroszfanok narratívájától.
Unalmas ez.
----------------------------------------------------------
Vótmá? Kígyó sziget:
![]()
én is boosternek gondolom .. de nem vagyok hteng szakértő,ellenben ebből az esetlegesen visszahulló rakétából (szerintem nem az volt) vonunk le következtetést,hogy szar állapotban van a flotta ?@cirqle @malleusorbis
Hát... nem azért, de egyre több hteng elemző hozza ki, hogy valóban az első rakéta, és nem pedig booster.
Még Sutton is.
Nos, sok minden 2015 óta nem változott.Időt akarnak ők is nyerni. Jön a tél. Az ukránoknál sok halott és sebesült. Bűnözők uralkodnak. Gigabesoprozási hullám. Fronttal fenyegetőznek minden senki újságírónak ha az éppen nem ért velük egyet. Szerintetek ez meddig mehet így egy többmillás országban? Mert, hogy Izlandon nem lehetne észrevenni, az tuti, de azért még ha nem is mondják, sokaknak tele a tökük az ukrán kormánnyal és elnökkel.
Ez ott jelenleg a helyzet:
Persze, ha az első volna csak és nem korrelálna a 60% os üzembiztonsághoz...én is boosternek gondolom .. de nem vagyok hteng szakértő,ellenben ebből az esetlegesen visszahulló rakétából (szerintem nem az volt) vonunk le következtetést,hogy szar állapotban van a flotta ?
akkor a HMS Queen Elizabethről a vizbe startoló F-35 alapján jelentsük ki hogy a Royal Navy pilótái képzetlenek ?
bármikor előfordulhat.bármelyik haditengerészetnél hasonló esetek,ez alapján szerintem felesleges következtetéseket levonni.
A csecsenek érzik leginkább a médiaritmust. Zseniális. Z "szívózása" is.Kadyrov videó 2. része.
Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is rajongani fogok a csecsenekért, de a tény az, hogy a srácok rohadtul ott vannak a szeren - ha valaki egy szót nem ért belőle, ez akkor is mindent visz. <3Kadyrov videó 2. része.
ÖÖÖÖÖÖ nem lehet lőni senkit!Tompa Tibor honfitársunk nem szép, de legalább nem is okos mellé. Megvolt a 15 perc hírneve, oszt' jó'van. Nem értem amúgy a problémáját, hoholisztánban köztudottan lőnek/kalibrálnak. Nem vagyok az áldozathibáztatás híve, de azért vannak jogos kérdések: #minekmentoda #minekmaradtott #minekszólaltmeg
Fent van a neten, hatalmasat nyalizott Fridinek. Szakmai nulla volt amit ott csinált. Na ezért nem tudom már komolyan venni. És az Ő esetében mégis azt kell értékelni amit mondott és nem amit láttam úgy hiszemNem szoktam Friderikuszt nézni, szóval nem tudom miről van szó. De inkább olyan értelemben gondoltam, mint amikor egy rúdtáncost nézel, és kellemes a látvány, és nem nagyon zavar se nem tudod és nem is érdekel, hogy kivel mit művelt a táncos azelőtt. Szóval nekem mint laikusnak egyszerűen kellemes hallgatnom egy szakmainak nevezhető, nyugodt hangvételű beszámolót, amiből 30 perc alatt sokkal többet tudtam meg az ukrán hadi helyzetről mint ebben a trolltopicban.
én is boosternek gondolom .. de nem vagyok hteng szakértő,ellenben ebből az esetlegesen visszahulló rakétából (szerintem nem az volt) vonunk le következtetést,hogy szar állapotban van a flotta ?
akkor a HMS Queen Elizabethről a vizbe startoló F-35 alapján jelentsük ki hogy a Royal Navy pilótái képzetlenek ?
bármikor előfordulhat.bármelyik haditengerészetnél hasonló esetek,ez alapján szerintem felesleges következtetéseket levonni.
a videót is megnézted ??Persze, ha az első volna csak és nem korrelálna a 60% os üzembiztonsághoz...
Igen ez egy reális opció, de mivel nincs tökéletes légvédelem, akkor nem egyszerűbb a nyilvánvaló veszély miatt ezeket a lőszerraktárakat az ukrán Himarsok és nyugati tüzérségi eszközök hatótávolságán kívül telepíteni, annál is inkább mert az ukránok a hírek szerint nem találomra lövöldözik el a Himarsokból a rakétákat...Pl a HIMARS-tól pont megtudják védeni a logisztikai központjaikat légvédelemmel, mert kevés eszközt kaptak és az indítók is kevés rakétásak.
Ez a hozzászólásod is azt mutatja, hogy egyszerűen nem vagy képes inteligens felnőtt módra kommunikálni, a veled egyet nem értőkkel csak azokat minősítgetve és velük csak személyeskedve tudsz bármilyen módon kommunikálni, ez bizony kocsmai szint, ami pedig a szövegértelmezést illeti elnézve pár hsz-t szerintem lenne bőven bepótolni valód, az is jellemző rád,hogy látsz néhány orosz felvételt pár nyugati tüzérségi eszköz megsemmisítéséről és máris a végtelenbe extrapolálsz a megsemmisített nyugati tüzérségi eszközök számait tekintve.És ha már Kígyó-sziget ha jól tudom az oroszok feladták a szigetet, vagy szerinted az is ukrán propaganda?Ami pedig a kamatorszki tochkát illeti, tudsz bármilyen egyértelmű bizonyítékot szolgáltatni arra,hogy az ukrán rakéta volt? Segítek neked nem tudsz,mivel még az oroszok sem villantottak ilyen bizonyítékokat, így nekem az nem elég,hogy te kijelented,hogy az volt.Te nem látod a videókat, képeket, amin a nyugati szarok vannak kilőve? Te ennyire szelektálsz? Szánalmas.
Milyen igazság? Pl a nagy kigyó sziget megszállásos kamuáradat még 1-2 hónapja, amikor a hoholok megpróbálták, és szét lettek úgy csapva, hogy öröm volt nézni. Itt bégettetek, hogy naa, az ork oroszok megkapták. Utána kiderült, hogy azok hoholok voltak.
Ezen a színvonalon vagy.
A "kocsmai késodbálós" szövegedet, amit most egyre sűrűbben tolsz, szerintem engedd el, mert egy késdobálónak jobb a szövegételmezési képessége, mint neked. Még az elején próbáltam veled értelmesen beszélni, elmagyarázni, hogy miért hülyeség amit mondasz (pl amikor tocskát lőttek a hoholok kramatorksz vasútállomásra. Te nem akartad elhinni, hogy az ukránok lőtték. Mert ennyi eszed van/volt), de direkt félreérted mindig a dolgokat, mint valami idióta.
Szánalmas ez a vergődésetek, amit itt pár hohol-párti lenyom. Épeszű ember nem támogat olyan államot, mint ukrajna. De te/ti nem is vagytok épeszűek, az is biztos.
És lehet engem orosz agitpropozni, meg ilyen faszságokat irogatni, de magadat nevetteted ki ezzel. Mint már sokszor. De hát hajrá.
Ha arra sem veszed a fáradtságot, hogy megnézd azt, hogy amelyik hozzászólásomra reagáltál és annak mi volt az előzménye, akkor neked felesleges reagálni szerintem a hozzászólásaimra, mert csak az energiáidat és az idődet pocsékolod.A" jelentős hányadot" mutasd már meg légyszíves, hogy hol írtam. Ismét terelsz. Leírtam, nehéz bármit is ide linkelni, mert pár perc után törlik. De ismét tolod a Narratívadat szokás szerint, ami arra alapoz, ha nem fellehető videós bizonyíték akkor az nem létezhet. Míg az ukrán videóból egyet sem törölnek, az orosz publikált anyagokat elnyeli a föld rövid időn belül.
Akkor csak egy kérdésem van. Miért könyörögnek az Ukránok nap mint nap visítva, fenyegetőzve hadianyagok után, ha egyszer a béna orosz eddig sikeretlen volt? Hol vannak az ukrán páncélosok, tüzérség? Mert hát az orosz hazudik, életükben nem találtak el egy célpontot sem. Miért változik a narratíva a kedvenc mainstreamedben, ahol egyértelműen ukrán bukás felé terelnek jelenleg, a kezdeti hohol győzelem narratívát leváltva?
Észrevehetnéd már végre, hogy kihátrált a Prop-od mögül a mainstream, már csak Ti toljátok egyedül a szekeret, sajnálatos módon a ezen a fórumon.
Nem egyszerűbb.Igen ez egy reális opció, de mivel nincs tökéletes légvédelem, akkor nem egyszerűbb a nyilvánvaló veszély miatt ezeket a lőszerraktárakat az ukrán Himarsok és nyugati tüzérségi eszközök hatótávolságán kívül telepíteni, annál is inkább mert az ukránok a hírek szerint nem találomra lövöldözik el a Himarsokból a rakétákat...
Lehet rosszul fogalmaztam, az egyszerűbb alatt, az egyetlen logikus opciót értettem.Nem egyszerűbb.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..