Miért,nem hallottál még gyalogsági támadásrol?
A harckocsizóknál vagy a légierőnél is alacsony a morál, és ki az, aki csatárláncban, egy szál Kalasnyikovval rohamot intéz a többszörös tüzérségi meg beásott harckocsis védvonal ellen ?
Ha megtörik az orosz tüzérségi fölényt,blokkolni/erőteljesen korlátozni tudják az amúgy is gyenge logisztikájukat,nem lehetetlen.
Hónapok óta írnak, hogy vészesen alacsonyak az Orosz készletek, közben az 5. hónapja dühöng a háború, és köszönik szépen, jól bírják még. Az erőforrásaikat mutatja, hogy a névtelen Kelet-Ukrajnai kisváros frontján 5 óra alatt 60,000 tüzérségi lőszert lőnek el az Oroszok, úgy, hogy mellettük vannak rosszul telepített, megsemmisült, kárba veszett készleteik, de így is felfoghatatlan mennyiséget tudnak ellőni az ellen felpuhítására.
Ha meg elég sokáig kitartanak,idővel a szankciók is hatni fognak.A háborúhoz meg pénz kell.(de ehez még légalább 1 évig birni kéne a felörlő háborút).
Elméletileg nem lehetetlen.
Az USA az Orosz uránra, palládiumra, nikkelre, titániumra és társai szankciómentességet kért, és csak az EU az, ami erőteljesen szív a szankciók miatt. Az Oroszok eladják az olajat Indiának, és az EU vesz "Indiai" olajat, akkor kit is csaptak be ?
Manőverező harcban az oroszok megbuktak (Zsukov forog a sirjában).
A nagyok azok erőfölényből háborúznak, faékegyszerű tervek alapján, a világháborús brillírozás a manőverező hadviseléssel akkor jön képbe, ha nagy bajok vannak, amikor nem tud érvényesülni a brutális minőségi és mennyiségi fölény.
Az USA és Izrael harcmodorában is első körben megy a Légierő, szétver mindent, amit lehet, 85 %-osan, és a szárazföldi erők is egyenesen haladva söprögetnek, nem manővereznek.
Én se szeretem az ukránokat-ráadásul én még jártam is ott,nem lopták magukat a szivembe.
De az orosz macinak való kiszolgáltatottság sokkal nagyobb veszély,szükségünk van Ukrajnára pufferzónának.Semmit nem tanult a jónép a történelemből,hogy miért csinálta Hunyadi János a balkáni hadjáratokat.Mi is az az előretolt védelmi zóna.
Csakhogy senki nem is akarta senki felvenni Ukrajnát a NATOba.Valójában most se.
Erre külön posztban válaszolok.