[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 763
50 148
113
Castel nyomán elterjedt,hogy a 70 éves letárolt lőszerrel lehet csatázbi....Hát,nem igazán.A lőszer is elöregszik álltában is.Ugyanez érvényes a teknyikára is.Minnél bonyorultabb,annál inkább.Egy 30 éve a tajgán rohadó T72 csak gyári helyrepofozás után vethető harcba.
Valamiert megis ömlik a vonatokon a tank, nyilvan van eleg uzemuk ami rendbeszedi oket. Ukran oldalon semmi sincs mar, se muhely, se tank.

Ujabb csecsen onkentesek, Sztrelkov vajon miert nem ezekkel tartott?

Ismet kevesebb lett az ukran parancsnokok szama.

Plusz meg egy.


És meg egy gyaszhir.

Maxpro terepen.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 706
14 138
113
Már 12400 milliárd dollár értékű ásványi vagyont az amerikaiak szerint.

Az eddig is volt neki.
Ezért hal meg több tízezer orosz?
;)
Amikor legutoljára néztem még folyt a háború, és nem az oroszok hátráltak az ukránok elől a front egészét nézve. Miért probléma, hogy ellenséges ország van a határán? Soha a kutya se fogja megtámadni (NATO) mert van majd 5000 nukleáris robbnófeje. Ha marad valami Ukrajnából és úgy dönt, hogy megtámadja az oroszokat, akkor megint jól elpicsázzák őket.
Elkövetted azt a hibát, hogy egy folyamatban lévő háborúról beszélsz úgy mintha vége lenne. A háború ilyenformájú konklúzióit a háború után kell levonni nem közben. Tudod a nyertes fél ritkán veszt a győzelmével bármit is.

 • Az a baj, hogy a ruszki támadott, nem az ukrán.
 • Te mondtad, hogy nyerésre áll. Én csak szembesítettelek vele, hogy a céljából még SEMMIT nem ért el. Akkor, hogy is áll nyerésre?
 • Az érvelésed teljesen ellentétes az orosz háborús célokkal (hogy nem érdekli őket, ha ellenség a szomszéd). Egészen konkrétan azért támadtak, hogy Ukrajnát elfoglalják, lefegyverezzék...

Na ezért nem állnak nyerésre...
:)
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
7 213
26 017
113
Russia has signed a contract with Iran to buy 1,000 drones after Iran delivered a few planes and a simulator on which Russian officers trained: they successfully used the first drones in Ukraine.


Oroszországban kezdődik az őszi sorozási hullám, shill-ektől várhatóak "Putyin oroszok ezreit sorozza be, hogy ukrajnába küldje kiképzés nélkül" szintű írások tucatjai.


Ellopták az oroszok a csajod...
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
959
1 144
93
Ha Dombaszban áttörnek akkor a Dnyeppertől Nyugatra az ukránok lehúzhatják a rolót. Tudják ezt ők is, nem véletlen védig minden erejükkel. A déli támadással is az a céljuk, hogy erőket vonjanak el a Dombaszból.

gigabiga

De tudjuk, 100-120 BTG, minimum dupla ennyi van az oroszoknak békeidőben.
Ez a neten kering ezt a szám, ill. a háború kitörésekor ennyit kezdték.
Attól persze lehet, hogy igaz a jelenlegi állapotra is.
 
 • Tetszik
Reactions: Catles

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 825
113

Igor Sztrelkovot őrizetbe vették, miközben önkéntesként próbált a frontra kerülni (FOTÓ)​


Igor Sztrelkov önkéntesként próbált a frontra kerülni, de a Krímben őrizetbe vették.

„Természetesen ez egy egyedülálló történet, amelynek nincsenek analógjai. Gyakran a törvényes okokat megkerülve küldik az embereket háborúba, lehetőséget kapnak a harcra, engesztelésre az elkövetett bűnökért. Itt, horoggal vagy szélhámossal, az ember megpróbál háborúba szállni, készen arra, hogy a legértékesebbet - az életét - a Szülőföldért és elveiért adja. De nem engedik be” – írja A. Zsucskovszkij milicista és önkéntes – „Annak ellenére, hogy Sztrelkov nem tűzött ki semmilyen politikai célt, és nem állt szándékában zavart kelteni Novorossziában.


Azt írják, hogy Igor Ivanovics fedőútlevéllel próbált eljutni a Herson Frontra, amelyet a különleges szolgálatoknál használt.


Источник: https://rusvesna.su/news/1660413313

A kommentárok vegyesek, van, aki támogatja, és van, aki sározza. A nevére még a kezdeti harcoknál emlékszem, de nem igazán tudom, miért váltották le.

Nem bírja nézni Putyin tökölését, ezért lekapcsolják... :( Lehet a Novorosszija projektet is Putyin engedélye nélkül indították el Duginék, Sztrelkovval együtt... egyik videójukban arról beszéltek, hogy az volt a terv, hogy Sztrelkov lesz Oroszország elnöke, miután győznek Donyeckben. Hát Putyin tett róla, hogy ne győzzenek.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 825
113
Szimferopolnálnál készült ez a kép róla. De akkor ki írja a Strelkov beszámolókat a frontról a moszkvai fotelből, ha ő a Krímen van? :)
MRrC7YCfVhI.jpg

Nyilvánvaló, hogy a twitter-es Igor Girkin csatornát sem ő írja... csak próbálják lejáratni.
 
 • Tetszik
Reactions: PPP and Kopi2000

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 398
11 842
113
CGI sírok megint:

Kapják:

A hősök megint iskolákba bújkálnak:

"Nem történik semmi":
‼️☠️ Az AFU vezérkari összefoglalója:

▪️Harkiv irányában felderítő harcok az orosz fegyveres erőknél Petomnik térségében
▪️Szlavjanszk irányában az orosz hadsereg folytatja a támadó akciókat Dolyna térségében.
▪️Kramatorsk irányában az orosz AF megkísérelt egy támadást Szporny közelében, visszavonult (Erről a pontról Hohlovékkal - ma fogjuk bizonyítani egy másik hazugságukat a Szporny elleni sikertelen támadásról). Folytatódnak a harcok Ivano-Darjevka térségében.
▪️Az egyesült erők offenzívát hajtanak végre Zaitsevo közelében, légicsapásokat mérnek az AFU állásaira Szoledar és Veszelja Dolyna közelében.
▪️Az egyesült erők támadó akciókat hajtanak végre Krasznogorovka irányában. Pervomajszkoje közelében folytatódnak a harcok.
▪️Novopavlovszk és Zaporizzsja irányában folytatódik a tüzérségi és harckocsilövedékek ágyúzása az érintkezési vonal mentén. Az orosz fegyveres erők offenzívát folytatnak Pavlovka térségében, a harcok folytatódnak.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 608
16 138
113
GM alvaz jobb lenne, az erosebb.
Csak a bolgárok az MT-LB-t gyártották, azt kivánták használni a tervezett könnyű, úszóképes harckocsihoz

Ukrán haditechnikai veszteségek
IMG-20220814-112237-356.jpg

Megsemmisült ukrán BMP Liszicsanszk körzetében
IMG-20220814-112255-379.jpg

Megsemmisült Kozak páncélozott jármű
IMG-20220814-112206-387.jpg

Oroszok által zsákmányolt Kozak páncélozott jármű
IMG-20220814-112149-193.jpg

Az ukrán 30. gépesített dandártól zsákmányolt T-64BV
30ombr-thumb.png
Az ukrán 30. gépesített dandár jelvénye
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
440
1 572
93
Nem bírja nézni Putyin tökölését, ezért lekapcsolják... :( Lehet a Novorosszija projektet is Putyin engedélye nélkül indították el Duginék, Sztrelkovval együtt... egyik videójukban arról beszéltek, hogy az volt a terv, hogy Sztrelkov lesz Oroszország elnöke, miután győznek Donyeckben. Hát Putyin tett róla, hogy ne győzzenek.
Szerintem túl sokat látsz bele duginba és a slepjébe. De a mondandód elejével egyet értek, én se bírom nézni Putyin tökölését.
 
 • Tetszik
Reactions: papajoe and Ooorky

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
984
4 004
93
Az eddig is volt neki.
Ezért hal meg több tízezer orosz?
Eddig az az ukrànoké volt. Ahonnan a nyugat be tudta szerezni az ötvöző anyagokat, acélt, stb. A meg nem kitermelt ukrán gàzmező is perspektívát jelenthetne a nyugatnak. Ne feledkezzünk meg az ukrán mezőgazdaságról se.

Így ha az oroszok ezeket elfoglajàk még inkább függő helyzetbe kerül Európa és a nyugati világ és a befolyásuk is csökken.

Pl.: Ha a fejlődő országokba az oroszok szállítanak élelmiszert akkor ott ők szereznek befolyást. Ha éppen úgy akarják egy kicsit nem szállítanak és máris megrohanjàk Európát a migránsok.

Nyilván ez nem etikus de orosz szempontból totàl reàlpolitika
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 706
14 138
113
Nem a Pentagon mondta, a CIA igazgatója.
Te 30 ezer orosz halottról értekeztél, de ilyet nem mondott a Pentagon se. "There's a lot of fog in war but, you know, I think it's safe to suggest that the Russians have probably taken 70 [thousand] or 80,000 casualties in less than six months." Számold ki a szokásos 1:3 arányt figyelembe véve az orosz halálos áldozatok számát, amiben benne vannak a szakadárok és a RoszGvárgyija emberei is. Én soha nem mondtam olyat, hogy ne lennének súlyosak az orosz veszteségek, de az ukránok katasztrófálisak(200 ezer halott és sebesült)Te ringatod magad álomvilágba, hogy az ukránoknak van esélyük győzni. Minél tovább tart a háború, annál többet veszítenek az ukránok. Sor kerül még Nikolajevre, Odesszára, Harkovra és szerintem még Kijevre is. Épp egy 1-2 napos videóban nyilatkozta Resperger, hogy a reguláris erők eredeti 30 dandárját 60-80 százalékban felszámolták az oroszok és a mozgósított 60 területvédelmi dandár nem alkalmas az oroszok megállítására.

A harckocsik témakörében április körül azon erősködtél, hogy az oroszok által letárolt 6-12 ezer harckocsi mind roncs állapotú. Ehhez képest az oroszok képesek voltak pótolni a veszteségeiket. Általad roncsnak minősitett harckocsik százait szállították utánpótlás gyanánt a frontra. Boki amúgy válaszolt a Tatárföldön fényképezett kopasz T-80 harckocsi szállítmányra, először kipofozzák aztán viszik a frontra őket.
orosz-harckocsi-sz-ll-tm-ny-0616.jpg

orosz-harckocsi-sz-ll-tm-ny-Kr-m-0709.jpg

orosz-hk-sz-ll-tm-ny0619.jpg

orosz-T-80-BV-sz-ll-tm-ny-0609-2.jpg

orosz-T-72-s-T-64-A-harckocsik-az-Uralb-l-Ukrajn-ba.jpgIgen nagyon sikeresen működnek az ukránok a herszoni fronton...az összes eddigi ellentámadásuk gyakorlatilag kudarcba fulladt. Pedig egész júliusban próbálkoztak az elsöprő ellentámadás megindításával, hogy aztán augusztus elején már Krivoj Rog miatt aggódjanak. Az ukrán katonai vezetés erősítést akar küldeni a Donbasszba, mert összeomlóban a védelmi vonal. Ezt csak Herszoni frontra átcsoportosított erők visszacsoportosításával oldhatja meg.

Tehát a CIA -nak hiszel, mert pár hónappal ezelőtt ők 15 ezer halottat mondtak, de most a Pentagon hazudik a 80 ezer halott és sebesült számmal.
De a 80 nak sem 30 a harmada, hanem csak 27 ezer.
És én vagyok elfogult?
:)

A tankok esetében, ha van sok ezer, szerinted jó állapotú T-72, T-80, akkor miért a felújított, de 50 éves T-62M lett előszödve?
Talán azért, mert a régóta félre lökött 40 éves újabbak hadrafoghatatlanok.
;)
Akkor kinek volt igaza?
 
 • Tetszik
Reactions: Catles

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
709
5 874
93
Az eddig is volt neki.
Ezért hal meg több tízezer orosz?
;)

 • Az a baj, hogy a ruszki támadott, nem az ukrán.
 • Te mondtad, hogy nyerésre áll. Én csak szembesítettelek vele, hogy a céljából még SEMMIT nem ért el. Akkor, hogy is áll nyerésre?
 • Az érvelésed teljesen ellentétes az orosz háborús célokkal (hogy nem érdekli őket, ha ellenség a szomszéd). Egészen konkrétan azért támadtak, hogy Ukrajnát elfoglalják, lefegyverezzék...

Na ezért nem állnak nyerésre...
:)
"Az eddig is volt neki.
Ezért hal meg több tízezer orosz?
;)" Azért,hogy Amerika ne tegye rá a koszos tolvaj mancsát.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
39 865
54 539
113
Az eddig is volt neki.
Ezért hal meg több tízezer orosz?
;)

 • Az a baj, hogy a ruszki támadott, nem az ukrán.
 • Te mondtad, hogy nyerésre áll. Én csak szembesítettelek vele, hogy a céljából még SEMMIT nem ért el. Akkor, hogy is áll nyerésre?
 • Az érvelésed teljesen ellentétes az orosz háborús célokkal (hogy nem érdekli őket, ha ellenség a szomszéd). Egészen konkrétan azért támadtak, hogy Ukrajnát elfoglalják, lefegyverezzék...

Na ezért nem állnak nyerésre...
:)
Látod már megint úgy beszélsz mintha vége lenne a háborúnak. Nem értek még el semmit a céljaikból? Ez nem igaz. Megteremtették a szárazföldi összeköttetést a Krím és Oroszország közt. A csatornák elfoglalásával biztosították a Krím vízellátását. Felszabadította Luhanszk teljes területét. Ez máris 3 cél amit megfogalmaztak és elértek, csak valahogy ez nem látszik a szemellenződben. DE még most is ott tartunk, hogy a háborúnak még nincs vége és az oroszok állnak közelebb a céljaik eléréséhez nem pedig az ukránok.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
39 865
54 539
113
Tehát a CIA -nak hiszel, mert pár hónappal ezelőtt ők 15 ezer halottat mondtak, de most a Pentagon hazudik a 80 ezer halott és sebesült számmal.
De a 80 nak sem 30 a harmada, hanem csak 27 ezer.
És én vagyok elfogult?
:)

A tankok esetében, ha van sok ezer, szerinted jó állapotú T-72, T-80, akkor miért a felújított, de 50 éves T-62M lett előszödve?
Talán azért, mert a régóta félre lökött 40 éves újabbak hadrafoghatatlanok.
;)
Akkor kinek volt igaza?
Fogd már fel, hogy a 62-esek a szakadárokhoz mentek. A háborúban a halottak és sebesültek aránya nem 1 a 3-hoz hanem 1 a 4-5-höz. Tehát 1 halottra 4-5 sebesült jut nem 3. tong djagbu azzal keverte, hogy 3x-os erőfölény kell ahhoz, hogy támadáson gondolkozzon az ember.
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
364
1 246
93
Fogd már fel, hogy a 62-esek a szakadárokhoz mentek. A háborúban a halottak és sebesültek aránya nem 1 a 3-hoz hanem 1 a 4-5-höz. Tehát 1 halottra 4-5 sebesült jut nem 3. tong djagbu azzal keverte, hogy 3x-os erőfölény kell ahhoz, hogy támadáson gondolkozzon az ember.
Az 1:3-as arány a háború elején hangzott el, azt akarták bizonyítani ezzel az oroszokkal nem túlzottan szimpatizálók (vagy ha megfordítjuk ebből vezették le) hogy az elégtelen logisztika stb miatt a sebesülteket nem tudják idejében ellátni, így többen hallnak meg mint kellene (összehasonlítva egy "jól szervezett" hadsereggel).

Hogy ez a szám honnan jött nem tudom, de azóta sok videóban hallottam mint ökölszabályt (úgy látom helytelenül).