Az USA a katonai segélyezéseket mintegy 2 - 3 évre elnyújtva tervezi elküldeni, tehát arra számíthatunk, hogy ez a konfliktus is legaább addig fog tartani, hogy tervük beváljon... Én hiszek a Nagyfőnöknek..
Ezért szoktam írni hogy ez nem egy hagyományos módon értelmezhető háború, semmi köze az akadémiai padokban tanult ez irányú ismeretekhez. Olyan mint egy szakértő lázálma.. USA és NATO nagyon vigyázz arra hogy csak csepegtesse az ukránok életben tartásához szükséges fegyverzetet és hozzá lőszert. Persze valamilyen oknál fogva ezeket patika áron számolják el mint költségvetésből menő segélyek..Igen sokféle típusból kis mennyiség éles bevetésben a fronton - már itt is elemzik a fórumtársak ezek jó és tossz tulajdonságát, értékét. Mintha USA NATO beküldi- éles teszt - orosz leselejtezi, kivonja a forgalomból. És a teszt végén láthatjuk hogy hasonló feladatokra pld egy új típust küldenek "éles" bevizsgálásra.
Én hiszek az USA-nak, hogy ez a folyamat elhúzódik pár évig. A kezdeti béketárgyalások is ezért voltak ukrán időhúzások, nem az oroszokon múlt h nem sikerült..
Az Afganisztán, Vietnam típusú háborúk el tudnak húzódni mire a Szu/US belátta, hogy hát sok előnye/értelme nincs.
Igazából én se értem mért "9"db himarst adnak. Nehogy a jelenleginél is jobban, gyorsan tönkreverjék Oroszokat?
Az teljesen logikus, hogy a régi készletekből szállítanak. Háború legelején Javelinből volt 20+éves A verzióról kép. Az pár év múlva vszeg meg lett volna semmisítve. Annál tuti olcsobb ha Ukránok ellövöldözik.
A béketárgyalásokról csak mert elöbb linkeltem ennyit:
"Medvegyev korábbi orosz elnök a következőt nyilatkozta:
„A mostani ultimátumok csupán bemelegítések gyerekeknek, előzetesek a jövőbeni követelésünk előtt. Az ukrán elnök tudja, mi az: a kijevi rezsim adja meg magát Oroszország feltételei szerint.”
Medvegyev fenti gondolatára Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a következőképpen válaszolt:
Majd hozzátette, reméli, hogy ukrán részről is van nyitottság."„Na, jó, de mégiscsak egyfajta nyitottság a tárgyalásokra.”
Mondjuk úgy nem akarnak tárgyalni.