Kadirov hadiállapot bevezetését szorgalmazta Oroszországban
Kadirov azt mondta, hadiállapotot vezetne be Oroszországban, ha az ő akarata lenne
© RIA Novosti / a Csecsen Köztársaság vezetőjének sajtószolgálata
Menj a médiabankhoz
Ramzan Kadirov, a Csecsen Köztársaság vezetője. Archív fotó
Olvassa el a ria.ru oldalt
MOSZKVA, szeptember 14. – RIA Novosztyi. Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov
kijelentette , hogy ha az ő akarata lenne, hadiállapotot hirdetne Oroszországban, és "bármilyen fegyvert" kezdene bevetni Ukrajnában, mivel szerinte az egész NATO-tömbbel kell harcolnia. ott.
"Igen, ha az én akaratom lenne, hadiállapotot hirdetnék az egész országban, és bármilyen fegyvert használnék, mert ma az egész NATO-tömb ellen állunk háborúban. Ez az én személyes véleményem. Ezt nem a köztársaság fejeként mondom. , de állampolgárként, hazafiként és önkéntesként segítjük a srácainkat, bár senki nem kötelezte és nem is adott ilyen parancsot. Jómagam önként jelentkeztem, hogy segítsek, és igyekszem a lehető leghatékonyabban csinálni" – írta Kadirov a Telegram csatornáján. .
„Nagy államunkban mindenki hozzá tud járulni: segítsen önkénteseknek vagy váljon önkéntesnek, segítsen helyreállítani a békés életet, vagy legalább az interneten vidítsa fel rettenthetetlen harcosainkat” – tette hozzá Csecsenföld vezetője