Nincs olyan érzésem, mivel egyetlen normális kormányzat sem akar szándékosan elhúzni egy háborút, amelyben a saját polgárai és honfitársai halnak meg minden egyes nap, és én Putyint nem tartom elmeháborodottnak.
Szerintem az orosz haderő profi (szerződéses) harcoló haderejének zömét küldték Ukrajna elfoglalására abból a meggyőződésből, hogy az invázió megindulásának a hírére az ukrán állam és az ukrán hadsereg összeomlik és az ukrán nép nem a megszállókat hanem a felszabadítókat látja az orosz haderőben, mint látta mindenki nem ez a forgatókönyv valósult meg hanem pont az ellenkezője, és az is kiderült, hogy az orosz haderő nem az a felkészült hatékony haderő amelynek beállították az orosz propaganda és ahogy azt a nyugati közvélemény hitte, szerintem ennyi a történet, de én az orosz haderővel kapcsolatos véleményemet ebbe a topikba egy hosszabb posztban már március elején leírtam ( ez egy átalakuló haderő amely az átalakítása/modernizálása elején tart amely ráadásul nem egy ilyen támadó hadműveletre hanem Oroszország fizikai határainak a védelmére van tervezve), bár hozzá teszem ennek ellenére is sikerült meglepődnöm azon, hogy mennyire alulmúlta a róla az invázió előtt róla kialakított képet, hogy ebben mekkora szerepe van az orosz haderő vezetésének az orosz kormányzat politikájának az egy nagyon jó kérdés de én úgy gondolom, hogy szerepet játszott benne, de ennek ellenére az orosz haderőben struktúrális gondok vezetési problémák és komoly felszerelésbeli hiányosságok vannak egy ilyen léptékű és ilyen ellenféllel szemben történő támadó hadművelet/háború megvívásához.