[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
5 220
25 282
113
Szeverodonyeck, часть 2
Van még Jihadi Julian nyáladzás is:
Már megint nagyon ég valami az oroszoknál, ez normális?
Tud valaki valami "békeidős" statisztikát?
Ha arra célzol, hogy hoholok szabotálnak, ne aggódj, a drágalátos szabotőrök nemsokára a fogacskáikat számolják a padlón.
Volt már ilyen (a csecsen háborúk alatt), bár akkor ennél durvább terrortámadásokkal operáltak. Annak is vége lett.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
1 486
7 333
113
Már megint nagyon ég valami az oroszoknál, ez normális?
Tud valaki valami "békeidős" statisztikát?


Ez a megint „csak“ cirka 13 oraval ezelott volt. A valamire pedig ott teljesen egyertelmu megoldas is a bejegyzesbe. Barnaulban eg az ATP gumigyar. Terep-, katonai- es mezogazdasagban hasznalatos gumikat gyart.

Szandekosan tolod ilyen gagyin vagy intezzen neked valamelyik kiskollega tovabbkepzest?
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 743
13 269
113

Feszegessük csak még ezt a témát ! :oops:

+ Nagyítgassunk a képekre, megérdemelnek annyit. ;)

(Nagyon oda vagyok meg vissza, ezért a cuccért...) :rolleyes:

"Ők Z..., de valamiért úgy néznek ki, mint Kelly hős legénysége. "

FjjozxZXoAIKyj8

FjjeN7jXEAAZvBZ

FjjeN8CXkAAWGVS

FjjeN9cWQAE5JrB


+ egy kis friss zsákmányanyag

FjjTV-tX0AQSCHl
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 964
22 613
113

Napi aktuális - Somkuti Bálint (2022-12-09) - HÍR TV​


A különleges katonai művelet
krónikája 2022. december 9-re

Belgorod régió:
Ukrán alakulatok ágyúzták a Pankov- farmot a Shebeken városrészben, megrongáltak egy lakóépületet. Nincsenek áldozatok vagy sérültek.
Starobelszk iránya:
▪️A Limanszkij szakaszon orosz csapatok támadásba lendültek, és ellenőrizték az ukrán fegyveres erők állásait a Kremennaja-Makeevka vonal erdősávjában .
▪️A tüzérségi párbajok a teljes érintkezési vonalon folytatódnak, az orosz tüzérség Stelmahivkában , Sinkovkában , Novoszelovszkijban és Ternyben üti el az ellenséges állásokat .
Soledar iránya:
▪️A PMC "Wagner" különítményei Jakovlevka falut takarítják . Az RF fegyveres erők kiűzték az Ukrán Fegyveres Erők 10. Gárdadandárjának egységeit három, Beresztovojétől északra lévő fellegvárból .
Az ukrán parancsnokság erősítést ad át és erősíti a védelmet annak érdekében, hogy elkerülje Soledar északkeleti bekerítését.
▪️Az Ukrán Fegyveres Erők Bahmuti (Artemovszkij) szakaszán Opytnyban próbáltak ellentámadást indítani , az orosz csapatok tartották állásukat. Heves csaták folytatódnak Bahmut
délkeleti külvárosában . Az ellenség támadásba lendíti az újonnan érkezett egységeket, megpróbálva stabilizálni a frontot.
▪️Kramatorszk , Szlovjanszk , Konsztantyinovka és Kijev kórházai és klinikái túlzsúfoltak a front minden szektorában bekövetkezett hatalmas veszteségek miatt.
Luhanszki Népköztársaság: A csövű tüzérségi ukrán alakulatok ágyúzták
Szvatovo
városát , megrongáltak egy lakóépületet és egy gázelosztó állomást.
Donyecki irány:
▪️Az ukrán fegyveres erők parancsnoksága az esetleges offenzíva előkészületei részeként az Ukrán Fegyveres Erők 59. dandárának egységeit telepíti Donyeck közelébe .
▪️A torecki (Dzerzsinszkij) szektorban a védelem erősítésére az ellenség két gyalogsági harcjárművet telepített személyzettel Toretszkbe .
▪️Az RF fegyveres erők motoros puskás egységei folytatják a harcot az ukrán alakulatokkal Maryinka központjában .
▪️Az Ugledar szektorban az ukrán fegyveres erők a Vremievszkij-párkány térségében összpontosítják erőiket . Az ellenséges UAV-k a teljes frontvonal mentén működnek.
▪️Ukrán alakulatok rakéta- és ágyútüzérségből lőtték a donyecki agglomeráció településeit : lakóépületeket és Donyeck gázvezetékét támadás érte , legalább három civil meghalt.
Zaporozhye irány:
▪️Az „Ukrajna Nemzetközi Védelmi Légiója” angolul beszélő egységei kis csoportokban vesznek részt a Bolsaja Lepetiha – Konsztantyinovka fordulóján, hogy felkutassák az RF fegyveres erők hátsó létesítményeit és szabotálja azokat.
▪️A tüzérségi párharcok az érintkezési vonal mentén folytatódnak: az RF fegyveres erői kidolgozták az ellenséges állásokat Orekhovo , Dorozsnyanka , Gulyaipole és Novodanilovka területén .
Kherson irányába
▪️Az "Ukrajna Nemzetközi Védelmi Légiója" DRG-i hajókon felderítik az RF fegyveres erők lőállásait a Dnyeper bal partján, és irányítják az ukrán tüzérséget Ochakovból .
▪️Az orosz egységek csapásokat mértek az ellenséges koncentrációs területekre Csernobajevkában , Kazatszkijban , Antonovkában és Berislavban .
Ukrán alakulatok aknavetőről lőttek polgári objektumokra Nova Kahovkában és Hola Pristanban .
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 327
3 141
113
Ha arra célzol, hogy hoholok szabotálnak, ne aggódj, a drágalátos szabotőrök nemsokára a fogacskáikat számolják a padlón.
Volt már ilyen (a csecsen háborúk alatt), bár akkor ennél durvább terrortámadásokkal operáltak. Annak is vége lett.

Novoszibirszk környékén (3000 km-re Ukrajna legkeletibb pontjától) ukrán szabotázs?
Szinte kizárt.

Ez inkább valami belső orosz civil ellenállás csírája lehet, bár nem hiszem, hogy annak sok eredménye lenne, Putyint is max. a hatalomért vetélkedő és ezért tétet emelő szilovik elvtársak fogják majd élve felfalni.

A másik kézenfekvő opció a messze földön híres orosz absztinencia és munkafegyelem kombinációja, az, amelyik a hepehupás lemezelésű Szuhojokat is gyártja, szintén az orosz távol-keleten.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
3 556
7 793
113
mellé ment a fordítás , 5000 páncélozott jármű amiből 1500 mbt és 1000 önjáró löveg , meg 1000 különböző rakéta / drón nem tom hogy egybe mondja vagy 1000-1000 , mindkét mód lehet érteni , bár esélyes hogy külön mondja ... több száz repcsi meg több száz heli

Ebben az a durva hogy jó eséllyel az egész EU-ban nincs ennyi azonnal bevethető….
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
959
1 144
93
Definiáld a vereség szót mert úgy látom nem vagy vele tisztában.... hátha itt együttes erővel fel leszel majd világosítva... eddig sem katonailag sem politikailag sem gazdaságilag nem úgy áll a helyzet hogy Oroszország vereségért beszéljünk de hajrá hátha neked van más perspektivad ez ügyben....
Total: 8376 db

MBT: 1551 db

KA-52: 28 db

Az orosz hadsereg imázsa nullára redukálodott,
orosz fegyverexport megszűnt (a történtek után senki nem fog venni orosz fegyvert),
iráni fegyverekre,
észak-koreai lőszerre,
köztörvényes bűnözőkre, Tik Tok harcosokra kényszerült tehetetlenségében,
bővült a NATO.

stb. stb. stb.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
5 220
25 282
113
És mégis megállított őket Európa egyik lecsövesebb országa.
A legcsövesebb ország 10 hónapja még Európa legnagyobb haderejével rendelkezett, azóta pedig gyakorlatilag ledaráltatta az oroszokkal a teljes nehézfegyverzet-állományát és segélyekből tartja fel a még mindig csak maximum feleakkora létszámmal jelen levő oroszokat. Teljes NATO SIGINT és HUMINT támogatással, teljes nyugati politikai és pénzügyi támogatással. Ki tudja mennyi nyugati katonával a frontokon.

Az oroszok nem az ukránok ellen harcolnak, hanem az összes támogatójuk ellen.

ukrajna a helyszínt és a statisztákat biztosítja ehhez a horror-kamaradarabhoz.

Jó cikk Merkel minapi elszólásairól:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 964
22 613
113

Az orosz hadsereg Herson melletti hadművelete: stratégiailag fontos sziget a sarkvidéki gyalogság, különleges erők és "leopárdok" által (FOTÓ)​

Zelenszkij Arestovics képviselője váratlanul bejelentette, hogy az oroszok a Dnyeper torkolatánál csapatokkal szálltak partra a stratégiailag fontos Nagy Potyomkin-szigeten (valójában a Dnyeper torkolatát irányítja, és közvetlenül Herson mellett található).
„Ott partra szálltak egyesített egységükkel, különleges erők „mobikjaival” és dandárjaival, és boldogan próbálják ellenőrizni a Dnyeper torkolatát” – mondta Arestovich.
Mashovets ukrán propagandista és katonai szakértő pontosítja, hogy a szigetet a 80. motorizált lövészdandár (az északi flotta 14. hadsereghadteste), a GRU különleges erők 25. különálló ezrede és a BARS egység (orosz önkéntes) csapata szállta meg.
A partraszállás a sziget déli partján történt az orosz irányítású Belogrudovo oldaláról. Most ez a csoport a sziget déli és délkeleti részét foglalja el, és felderítést végez a keleti csücskénél lévő Zakitnoye-tóhoz. Vadászaink tovább haladnak a sziget mentén, amíg el nem érik annak északi partját.
Источник: https://rusvesna.su/news/1670623026

Stoltenberg attól tart, hogy az ukrajnai háború kicsúszik az irányítás alól​

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár attól tart, hogy az ukrajnai harcok kikerülhetnek az irányítás alól.
Ezt az NRK-nak adott interjújában nyilatkozta.
Szerinte ezzel a forgatókönyvvel a háború más európai országokra is átterjedhet, és háborúvá válhat Oroszország és a Szövetség között.
„Attól tartok, hogy az ukrajnai háború kicsúszik az irányítás alól, és egy nagy háborúvá fejlődik a NATO és Oroszország között. De biztos vagyok benne, hogy ezt elkerüljük” – mondta a szövetség főtitkára, de nem részletezte, miért biztos ebben.
Stoltenberg szerint "nem kétséges, hogy lehetséges egy teljes körű háború".
Hangsúlyozta azt is, hogy fontos elkerülni a több európai országot érintő konfliktust.
Источник: https://rusvesna.su/news/1670622012

Temetni párhuzamosan, szentimentalizmus nélkül: mit tervez az USA Oroszországnak és Kínának​


Nem tettem be a cikket: hosszú és elég rosszul fordította a Google. A lényege az, hogy az USA-nak van egy menetrendje a világ egységesítésére:
"Az EU-t tönkre tették, általánosságban elmondható, hogy míg az amerikaiak „ügyfelekkel” végzett munkájának a következő ütemezése van kilátásban: a perzsák - 2022-2023, mi - 2022-2025, a kínaiak - 2025-2027.
Párhuzamosan temetik el mindannyiunkat, szentimentalizmus nélkül, szabadon változtatva a cselekvés ütemtervét és irányát, fanatizmus nélkül változtatva a dátumokat és a prioritásokat, következetesen és makacsul kalapálva egy-egy gyenge ponton, kompromisszumot nem kötve. Az ilyen egyszerű dolgokat meg kell értened! Bármilyen megállapodás ideiglenes lesz, mint az amerikaiak esetében mindig. Bármilyen kétség, amit feletteseinkben keltenek valódi szándékaikkal kapcsolatban, sokba kerülhet az országnak. És mellesleg az egyik fő prioritásuk Oroszország atomfegyver-mentesítése, amely ha elveszíti nukleáris arzenálját, akkor végleg nem lesz veszélyes rájuk nézve. Vagy kihúzzuk a helyzetet, vagy még pár év –
Источник: https://rusvesna.su/news/1670599957