[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113

Prigozhin vs. Strelkov​


Némi szópárbaj után:

Prigozhin: "Javaslom, hogy érkezzen meg az LPR területére, hogy illetékessége szerint, valamelyik rohamegységbe kinevezzék vezető beosztásba. Természetesen senki sem tud majd magas pozíciót ajánlani neki, ehhez meg kell mutatni képességeit. Ideje áttérni a szavakról a tettekre."
Strelkov: "Egyelőre nem kaptam konkrét javaslatot... De nem vagyok kész arra, hogy az LPR-hez menjek csak azért, hogy olyan javaslatokat hallgassak, amelyek nyilvánvalóan elfogadhatatlanok lehetnek számomra."
Pedig strelkov igazán megmutathatná, hogy is kell ezt csinázni, me' telegramon naaagyon profi.

Wunderwaffe, nemtudomhányadszor:

Amúgy miújság, készenállunk a ww3-ra?
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
5 870
16 997
113
Pedig strelkov igazán megmutathatná, hogy is kell ezt csinázni, me' telegramon naaagyon profi.

Wunderwaffe, nemtudomhányadszor:
Ez lesz a csodafegyver lássátok meg! Eddig a Javelin meg az NLAW is az volt, meg a HIMARS na meg a Krab, Pzh2000, Dana meg Isten tudja még mi! Nem nem! Ez fogja megnyerni a háborút! Már látom előre......annyira szánalmas! Meg a portfolio is ezekkel a szar cikkekkel!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
22 135
69 385
113

Prigozhin meghívta Strelkovot a PMC Wagnerhez​

A Wagner PMC alapítója , Jevgenyij Prigozsin meghívta a DPR volt védelmi miniszterét, Igor Strelkovot, hogy csatlakozzon harcosaihoz az NVO zónában.
„Én, mint a Wagner PMC vezető főnöke, meghívom Girkin urat a frontra, hogy ellenőrizze pozíciójának helyességét, és – mint mondta – felhasználja a harci tapasztalatait.


A telefonszámomat az Orosz Föderáció médiaállományának a fele ismeri, és azt hiszem, Prigogine úrnak és apparátusának nem nehéz felismerni. Nem állok készen arra, hogy elmenjek az LPR-be ( legfeljebb tavaly november végén voltam ott ), csak azért, hogy olyan javaslatokat hallgassak, amelyek nyilvánvalóan elfogadhatatlanok lehetnek számomra” – mondta Sztrelkov.
Источник: https://rusvesna.su/news/1674732852

Ritkán szoktam a híreken túl saját véleményt írni, mivel nem akarok belekotlenyeskedni a harcászatba, amihez nem értek. De ezzel a véleménnyel azonosulok. Scholznak kitartóbbnak, keményebbnek kellett volna lennie, és hivatkozni a 2. világháború német terheire. Most ezzel a lépéssel kiengedte a szellemet a palackból, olyan érvet adott az oroszok kezébe, amivel élni fognak. Ha pedig színjáték volt az egész, a döntés már régebben megszületett, az azt erősíti, hogy a Nyugat képmutató, nem lehet megbízni a szavában. Egyik sem túl jó opció!
Egyszerűen nem hiszem el, hogy Európa vezetői újra egy világégésbe vezetik az európai nemzeteket. A világ többi része rajtunk szörnyűlködik vagy nevet. És csak arra tudok gondolni, hogyan lehetne ebből kimaradni. És egyáltalán nem érdekel az úgynevezett európai jólét ebben a relációban. Az életben maradás fontosabb!
Ne, most kiadtam magamból a naponta gyűlő feszültséget, de nem hozott megkönnyebbülést. Sajnos!

A Nyugat harci repülőgépek Ukrajnába való átadásának lehetőségéről tárgyal – a Politico​

...
Egyes tisztviselők úgy vélik, hogy a megbeszélések inkább egy készenléti terv kidolgozására fognak összpontosítani, ha a gépekre valamikor sürgősen szükség lesz.

Így az amerikai F-15-höz és F-16-hoz hosszú és jó minőségű kifutópályákra van szükség, "amelyek nem Ukrajnában vannak".
Источник: https://rusvesna.su/news/1674728989
Kiderül, hogy kinek volt igaza: az USA-féle légierő jó drágán változatnak, vagy a kiépített durva légvédelemnek?

Más.

Bill Gates:

Trump:

Emlékeztek az oroszokra a hűtővel és az orosz katonára, akin kifogott egyes FOS termékek szerint az ajtó?
Nos, itt az ukrán változat:

Menekülnek a mozgósítás elől Ukrajnában? Áh, orosz agitprop! Az elől csak a muszka menekül ...

Nem biztos, hogy olyan jó ötlet ez az amerikai tankküldés? Douglas McGregor volt Trump-tanácsadó, az amerikai hadsereg ezredese:

Ellenzik:

Kizárt a tárgyalás:

Nincs háború:

Szopás:

„Az orosz drónok és rakétatámadások nem tudják megállítani Ukrajna hősies védelmezőit, bátor népét vagy a mi elszánt, egységes támogatásunkat” – írta Twitter-oldalán a nagykövet."

A valóság:
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
12 312
52 192
113
Ha ez megtörténik, akkor az nem mutat mást (eloszlatva sokak kétségét), minthogy Putyinnal az élen az egész orosz felső vezetés áruló. Nyugat által beépített ügynökök, akik Oo. kivéreztetésén fáradoznak. Ennél egyértelműbb bizonyíték nem kell. Már volta erre utaló jelek - lásd. az orosz nemzeti bank elnökének "mulasztását" miszerint 300 milliárd dollárt felejtett kint a nyugatiak bankjaiban, hogy azok lefoglalhassák (mi ez ha nem árulás?) - de a nyugati repülőgépek beengedése, az a lepel lerántása lenne.

De az is lehet, hogy így van felépítve a póker nyugat által, hogy az oroszt szépen beleterelik abba, hogy elsőként vessen be atomot, ezzel világ páriájává váljon és legitimációt adjon elpusztításához.
Tömeges légi támadással kiütik az orosz erőket, majd jön a kényszerű atomos védekezés, amolyan félmegoldásosan, ahogy a különlegesműveletezés is.
A nyugat nagyon ravasz. Az ukrán körülményeket is úgy alakította, hogy az orosz kénytelen legyen háborúba lépni. Ha nem lépet volna az még rosszabb lett volna.
Éppen így jár el most is. Lassan tereli a medvét egy eső atomcsapás megtétele irányába. Amit ha megtesz, akkor is nagyot bukik, ha nem tesz meg akkor is (ti. az ukránok, ha visszaveszik területeiket, nekimennek Oo.-nak, és egy ilyen felturbózott ellenséget, nem fog tudni megállítani hagyományos módon).
Ügyes! :(
Én fordítva látom. Eddig az volt az orosz narratíva, hogy már 2014-óta a NATO ellen megy a Nagy Honvédő Háború, de legalábbis 2022 február 24-e óta mindenképp.
Aztán lehetett kételkedni, meg hőbörögni, hogy hát akkor hol van akár csak egy NATO katona, vagy NATO tank, repülő?
Na majd most lesz.
Innentől fogva kétségtelen az erkölcsi fölény a hazai kétkedőkkel szemben is, hogy lám-lám, ugye megmondtuk, a fasiszta NATO már itt erőszakolgatja Oroszország Anyácskát, nosza rajta, irány a teljes mozgósítás.
Arról nem is beszélve, hogy ha akár csak egy Leó vagy F-16-os is odalesz, az már szemlátomást igazolja a nacionalista védekező politika erkölcsi fölényét, a technológiai felsőbbrendűség mellett.
Mert lássuk be, idáig zömmel a saját orosz szellemi-technikai produktumaikra lődöztek, mint valami hadgyakorlaton és ez azért nem egy 100%-ban zászlóra tűzendő dolog. Arról nem is beszélve, hogy egy kilőtt ukrán BTR-t simán lehetett oroszként mutogatni, pörgetve az információs hadviselést ezerrel.
Egy kilőtt Leo-2-es az már más tészta, az már tisztán ukrán-nyugati blamázs lesz.

A háborús propaganda mindig nárcisztikus. Minél rosszabb nekünk, annál jobb lesz nekünk. A lényeg, hogy akármekkora pofont is adunk, üvöltsünk úgy, hogy mi legyünk a legnagyobb áldozat. Az ukránok is ilyenek, de az oroszok sem csinálják másként.

Mivel ennek a háborúnak a forgatókönyvét nem a washingtoni, vagy moszkvai irodákban, hanem a New York-i tőzsdén alakítják, a Big Money befektetéseinek védelme határozza meg a kimenetelét.

Hja kérem, hagytuk, hogy 2008 után semmiképp se legyen tőzsdekontroll a világban, így mára a tőzsdei lufikat már nagyobbra fújhatták a világ nemzeti kormányainak hatókörénél is.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 440
3 875
113
Az elsőt a Pentagonra.
Elsőre neken annyi a véleményem ha 2014-ben aláírják a társulási szerződést az Ukránok akkor azzal hosszabb távon az Oroszok is nyerhettek volna gazdaságilag.Nem lett volna majdan,nincs szankció jön az Euba az olcsó Orosz nyersanyag.Természetesen érthető ha az Oroszok nem engedték aláírni Janukovicsnsnak aláírni a szerződést és eltávolodni "érdekszférájukat" nyugat felé.Véleményem szerint tisztában lehettek azzal hogy az Ukránok jelentős része "fellázad" hasonlóan a 2004-es eseményekhez.Usa meg "csak" kihasználta hogy a saját "érdekében" felgyorsítsa az eseményeket.És ha s gazdsdásgi oldalt,Európai befolyás megerősítése,erős Orosz gazdasági befolyás leválasztása egyenlőre elérték a céljukat
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
4 575
31 910
113

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 250
10 317
113
Ez egy tök jó cikk lett, ajánlom mindenkinek elolvasásra!
(Még mielőtt bárki is pálcát törne, nézzétek meg hol van a kérdőjel a címben ;) )
Köszönjük @Green Leader !
Szerinten ez félrement. De érdekes portfolión olvasni egy ilyen hírt, ami teljesen önellentmondásos atlz eddigi bullshit narratívával.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
2 159
10 768
113
Fagyott orosz katonák holttestei borítják az ukrán sztyeppét....


Menekülés az ukrán drónok elől....Mindenki bennégett a BTR-be.....

https://www.youtube.com/watch?v=QvWMm5rv3Q8


Ukrán drón orosz lőszereket pusztít el...

https://www.youtube.com/watch?v=RHsJycOdw0c

Újann T-72B3 tankot zsákmányoltak az ukránok....

https://www.youtube.com/watch?v=Pr3DuvfqLcg
Gabika,a felsővel árnyékra vetődtél. Le kell lohasztanom a lelkesedésed,de azért sírva ne fakadj. Azok a szerencsétlenek ott a fagyos mezőn ukránok.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
8 219
25 669
113
Veszélyes volt.
Jár az utolsó kenet.
Brit oktatók
Üsti fecskék Artyemovszkban.
Army quest...
Leo2k...
BMPT Terminátor...
Ugledar.
Sorakozó...
Ábrahám és Baradlay..
Go Wagner, go.
Kremenna.
Ukrocsecsen.
Aknamentesítés....
Átal mennék én a....
F-16 lyukrajnának.
Drónok...
Szu-34...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
3 781
20 508
113
Elsőre neken annyi a véleményem ha 2014-ben aláírják a társulási szerződést az Ukránok akkor azzal hosszabb távon az Oroszok is nyerhettek volna gazdaságilag.Nem lett volna majdan,nincs szankció jön az Euba az olcsó Orosz nyersanyag.Természetesen érthető ha az Oroszok nem engedték aláírni Janukovicsnsnak aláírni a szerződést és eltávolodni "érdekszférájukat" nyugat felé.Véleményem szerint tisztában lehettek azzal hogy az Ukránok jelentős része "fellázad" hasonlóan a 2004-es eseményekhez.Usa meg "csak" kihasználta hogy a saját "érdekében" felgyorsítsa az eseményeket.És ha s gazdsdásgi oldalt,Európai befolyás megerősítése,erős Orosz gazdasági befolyás leválasztása egyenlőre elérték a céljukat
Komolyan, nem értelek titeket. Jött volna a Zejju meg a Kánaán, csak a cúúúnya Hókuszputyin nem engedte Janukovicsnak a társulási szerződés aláírását.
Vámunió Oroszország és Ukrajna között. Német cuccok menni Ukrajna, átcsomagol, és vámmentesen tovább Oroszország, de persze az oroszok fizessenek vámot továbbra is. Kit néztek ennyire hülyének? Erre az oroszok azt mondták, h NYET, Janukovics meg kiszámolta, h az EU által ígért pénz kevesebb, mint amit a vámunión nyernek. Ez rohadtul nem Ukrajnáról szólt, hanem az orosz piac verseny nélküli eléréséről.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
18 349
60 800
113
Ez egy tök jó cikk lett, ajánlom mindenkinek elolvasásra!
(Még mielőtt bárki is pálcát törne, nézzétek meg hol van a kérdőjel a címben ;) )
Köszönjük @Green Leader !
Gondolom a forrás HTKA. :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
4 015
35 397
113

Lancet pusztította el az amerikai M777 tarackokat Kremennaya közelében​

Csak január 26-án a nap első felében egyszerre három ilyen videó jelent meg a weben.
Az ejtőernyős kezelők pontos csapásokat mérnek a Lancet lőszerrel a NATO tüzérségére.
Источник: https://rusvesna.su/news/1674736048

Az Északi Áramlat 2 ügyvezető igazgatója a Putyinnal az NWO-ról folytatott beszélgetésről beszélt​


Az Északi Áramlat 2 vezérigazgatója, Matthias Warnig elmondta, hogy az ukrajnai invázió után személyesen beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Moszkvában. Megpróbálta kideríteni ennek a katonai hadjáratnak a célját.
Ezt mondta Warnig a Zeit német kiadásának adott interjújában.
"Mik a céljaid? Donyeckről és Luganszkról beszélsz, ugyanakkor a csapataid Kijevet akarják bevenni… Odesszára vagy Harkovra, vagy egész Ukrajnára, vagy még többre van szükséged? – kérdezte Putyint.
Putyin azt válaszolta: "ez államtitok".
A kiadvány szerint az Orosz Föderáció elnöke felajánlotta Warnignak, hogy költözzön Moszkvába, de ő visszautasította.
Zeit tisztázza, hogy Warnig az egyetlen német az Egyesült Államok szankciós listáján az Oroszországgal folytatott üzlete miatt.
Az újság szerint Nyugaton senkinek nincs szorosabb kapcsolata Vlagyimir Putyinnal, mint Warnignak. Az 1990-es évek óta sokszor találkoztak, együtt vadásztak, horgásztak és sétáltak. Zeit azt írja, hogy szinte mindig németül beszéltek egymással.
Továbbá Warnig a kiadványnak adott interjújában nemlegesen válaszolt arra a kérdésre, hogy az oroszok felrobbantották-e az Északi Áramlatot, és a „Ki akkor? NATO ország? bólintott.
Arra a kérdésre, hogy Anglia áll-e a robbantások mögött, azt mondta: „Ez spekuláció. De gondolj bele."
Источник: https://rusvesna.su/news/1674742949

Az OP-ban megjelent forrásunk elmondta, hogy Zaluzsnij kettős ellentámadás indítását javasolja tavasszal az orosz hadsereg erőinek kiverésére. Az Ukrán Fegyveres Erők egyik csoportjának délen kell előrenyomulnia, a másodiknak pedig további csapást kell szerveznie Szeverodonyeck irányába, hogy elfoglalja Szvatovot és Kremennaját, nyomást gyakorolva Luganszkra. Ezzel szemben az USA/Pentagon ragaszkodik ahhoz, hogy koncentrált csapásra van szükség Zaporozsje irányában, hogy megszakítsa az orosz csoportosulást, és a Krímbe való visszavonulásra kényszerítse.

Az Ukrán Fegyveres Erők légvédelmi pozícióterületének megsemmisítése Harkiv régióban Az ukrán csapatok az Oskol folyó partján, Lesznaja Sztenka falutól északnyugatra fekvő erdősávban legalább négy hordozórakétát helyeztek el párban, egymástól több méteres távolságra, valamint egy radart a légi célpontok meghatározására .
❗️A találat következtében a lőszer másodlagos felrobbantása két komplexumban történt. Legalább két S-300-as teljesen megsemmisült, a maradék kettőt és nagy valószínűséggel a radart is letiltották az Iskander lövedék és a légvédelmi rendszer repülő részei.
Az RF fegyveres erők újrakezdték az ellenséges légvédelem szisztematikus visszaszorítását. A NATO-országokból folyamatosan zajló fegyverszállítások, köztük a légvédelmi rendszerek komoly problémát jelentenek a jövőben az orosz hadsereg számára, amelyet azonnal kezelni kell.
Ugyanakkor maguk az ukrán alakulatok kezdték teljesen figyelmen kívül hagyni az elemi óvintézkedéseket. Az érintkezési vonaltól 21 km-re helyezkedett el az S-300-as pozícióterület legalább öt kilövőből .
Megfizették az árát az ilyen figyelmetlenségnek. Az orosz UAV kezelői könnyedén megtalálták a szolgálatban lévő légvédelmi rendszereket, és azonnal a pontra irányították a rakétaerőket, egyszerre több légvédelmi rendszert is eltalálva egy lövéssel.
Ez a példa ismét bizonyítja a felderítő eszközök és a nagy pontosságú csapásmérő fegyverek kombinációjának hatékonyságát. A „felfedezett – rámutatott – ütött” rendszernek a frontvonal szokásos akciókészletévé kell válnia.
Ugyanakkor semmi esetre sem szabad megfeledkezni az elemi biztonsági követelményekről: az Ukrán Fegyveres Erők példája bizonyítja, hogy több felszerelés egy ponton történő elhelyezése a legjobb ajándék az ellenségnek.
Koordináták : # Oroszország #Ukrajna 49.482769, 37.610750
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 129
13 108
113
Komolyan, nem értelek titeket. Jött volna a Zejju meg a Kánaán, csak a cúúúnya Hókuszputyin nem engedte Janukovicsnak a társulási szerződés aláírását.
Vámunió Oroszország és Ukrajna között. Német cuccok menni Ukrajna, átcsomagol, és vámmentesen tovább Oroszország, de persze az oroszok fizessenek vámot továbbra is. Kit néztek ennyire hülyének? Erre az oroszok azt mondták, h NYET, Janukovics meg kiszámolta, h az EU által ígért pénz kevesebb, mint amit a vámunión nyernek. Ez rohadtul nem Ukrajnáról szólt, hanem az orosz piac verseny nélküli eléréséről.
2014 tavaszán meg alá is írták a társulási szerződsét, aztán véletlenül azóta is várják a nagy EU-s életszínvonalat, amivel hülyítették a népet.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 310
14 262
113
Te jó Isten, könyörgöm: OLVASSÁTOK MÁR EL A CIKKET, mielőtt idiótaságokat írtok.

Köszi.
Igazad van, elolvastam. Az a bajom veletek "újságírókkal", hogy szemrebbenés nélkül burkoljátok a nyilvánvaló hülyeséget is néhány vékonyabb igazságot tartalmazó újságpapírba.

A leírtak alapján ez nálatok "tényszerű" közlés:

"fő fegyverük, a Rheinmetall Rh-120-as harckocsiágyúja kiválóan alkalmas arra, hogy gyakorlatilag bármilyen orosz harckocsi páncélzatát szinte bárhol átüsse, beleértve a legmodernebb, T-90M harckocsikat is. Ugyanakkor, ahogy korábban is hangsúlyoztuk: direkt tűzharc nagyon ritkán alakul ki ukrán és orosz harckocsik közt. Széljegyzeten annyit érdemes még megjegyezni, hogy a brit Challenger 2-es nem rendelkezik olyan tűzerővel, mint az Abrams vagy a Leopard 2." (mielőtt megsértődik valaki, idézve a Portfolio katonai szaklapból)
és rögtön utána ez:
"A Leopard 2-esek és Abramsek, valamint a brit Challenger 2-esek megfelelő páncélvédettséggel rendelkeznek ahhoz, hogy akár tornyukkal, akár homlokpáncéljukkal felfogják a legtöbb orosz 125 milliméteres harckocsiágyú szinte bármilyen lövedéktípusát és kifejezetten az Abrams páncélzata a legtöbb rakétagránátvető támadásának is ellenáll." (szintén Portfolio idézet)
Összefoglalva: a Leók és Ábrahámok bármilyen orosz harckocsit kilőnek, őket meg orosz részről szinte semmi sem tudja megsebezni sem. :D
Ez egyszerűen csúsztatás, vagy ahogy falun mondják, "hazudsz fiam"!
Az orosz harckocsilőszerek közül bőven van olyan ami akár szemből is kiszedi bármelyiket (3BM32, 3BM42, 3BM44M, 3BM48, 3BM60 stb...), főleg, hogy az ukrán háborúban elsősorban a közeli rálövés a jellemző a terepviszonyok miatt. Ritka ugyanis a 2-3 km-es rálátás, általában 500-1000 m közötti a lőtáv. Ezen felül már szinte mindig bezavar egy erdősáv, egy domb, egy épület. Ugyanilyen ritka a tisztán frontális rálátás. Talán Herszonnál volt először igazi "síkvidéki" terep, de az erdősávok ott is bezavartak...

Szóval ha már "szakértő" cikket ír valaki, legalább ne csúsztasson és ne akarjon olyan állításokat megfogalmazni, amik nem állják meg a helyüket.

Remélem érted, miért nem olvasok Portfoliót gyakrabban... :D