[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 971
5 940
113
annál előbb ukrán legénység nem lesz kiképezve ezekre.
Komolyan itt még vannak olyanok akik azt hiszik, hogy ezek a járművek nem nemukrán legénységgel fognak harcolni?


Ha Putyin megvárja, hogy repcsiket is kapjon ukrajna (azok aztán tuti nem ukrán pilótákkal fognak üzemelni ukrajnából), akkor nagyobb idióta mint eddig gondoltam, orosz vezetéssel együtt.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
953
11 196
93
Minél több fegyvert ad a nyugat, annál inkább az emberek lesznek a célpontok, mint nem gyorsan gyártható/raktárból előhúzható elemei a rendszernek.
Holywood rajongóinak (hős Ukrajna a fehér király vs. gonosz orkok világkép mantrázói) érdemes lenne összehasonlítani a mostani darálást a konfliktus elejével, amikor jóllakottan visszaküldték a fogságba esett katonákat az oroszok.
Persze akkor is ment a "nem állnak meg" szlogen mert a világ fekete-fehér. Ja mert így szokás nem megállni persze :)
NATO nélkül ez a kofliktus a múltté lenne. Most éppen építkeznének. Neonácik huss. Ok, a Lockheed részvényesek nem örülnének.

Akkor több Leo, több halott mindkét oldalon. De persze csak az ukránok védelme a cél, meg a humanizmus, semmi más, úgy igaz ez mint Rambó története. Lassan az Eu-ban ki kéne tolni a felnőttkor kezdetét 99 éves korig mert már mindenki hisz a mesékben!
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Komolyan itt még vannak olyanok akik azt hiszik, hogy ezek a járművek nem nemukrán legénységgel fognak harcolni?


Ha Putyin megvárja, hogy repcsiket is kapjon ukrajna (azok aztán tuti nem ukrán pilótákkal fognak üzemelni ukrajnából), akkor nagyobb idióta mint eddig gondoltam, orosz vezetéssel együtt.
Ha ez megtörténik, akkor az nem mutat mást (eloszlatva sokak kétségét), minthogy Putyinnal az élen az egész orosz felső vezetés áruló. Nyugat által beépített ügynökök, akik Oo. kivéreztetésén fáradoznak. Ennél egyértelműbb bizonyíték nem kell. Már volta erre utaló jelek - lásd. az orosz nemzeti bank elnökének "mulasztását" miszerint 300 milliárd dollárt felejtett kint a nyugatiak bankjaiban, hogy azok lefoglalhassák (mi ez ha nem árulás?) - de a nyugati repülőgépek beengedése, az a lepel lerántása lenne.

De az is lehet, hogy így van felépítve a póker nyugat által, hogy az oroszt szépen beleterelik abba, hogy elsőként vessen be atomot, ezzel világ páriájává váljon és legitimációt adjon elpusztításához.
Tömeges légi támadással kiütik az orosz erőket, majd jön a kényszerű atomos védekezés, amolyan félmegoldásosan, ahogy a különlegesműveletezés is.
A nyugat nagyon ravasz. Az ukrán körülményeket is úgy alakította, hogy az orosz kénytelen legyen háborúba lépni. Ha nem lépet volna az még rosszabb lett volna.
Éppen így jár el most is. Lassan tereli a medvét egy eső atomcsapás megtétele irányába. Amit ha megtesz, akkor is nagyot bukik, ha nem tesz meg akkor is (ti. az ukránok, ha visszaveszik területeiket, nekimennek Oo.-nak, és egy ilyen felturbózott ellenséget, nem fog tudni megállítani hagyományos módon).
Ügyes! :(
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 762
14 763
113
Oroszország indította a háborút, így a felelősség is őket terheli.

Polgárháború volt, ami elfajzott, és rosszul is kezeltek. Polgárháborúban mikor van joga / nincs joga beavatkozni egy nagyobb és erősebb országnak ?

Az USA és társai úgy gondolják, kényükre - kedvükre beavatkozhatnak Líbiában és Szíriában, és még Irán ellen is lerohanással fenyegetőznek.

De ha az oroszok avatkoznak be szintén egy polgárháborús országban, akkor meg már őket terheli a felelősség ? Hogy is van ez ? Nem kettős mérce, hogy az egyiknek szabad, a másiknak nem ?

Nem csak Kijevben lázongott a nép, hanem Harkovban, Donyeckben, Mariupolban, és még Odesszában is, de arról már nem veszel tudomást.


A nyugat hibázott abban hogy 8 éve nem lépett fel elég keményen.

Hogyan kellett volna fellépni mégis 8 éve ? És milyen jogalapon ? Ukrajna sem 2011-ben, 13-ban, 14-ben nem volt NATO és EU-tag, és azután sem lett.

Mindenki, mindegy, hogy az oroszok, vagy a NATO, mutogatnak valami cikkelyt, törvényt, nemzetközi szerződést, ami alapján háborúba mennek, olyan nincsen, hogy csak átmennek a szomszédba és lekevernek egyet, mert te éppen azt szeretnéd, csak nem is értem, mire fel vagy ilyen harcias.

Akkor még egy kijózanító pofon észhez téríthette vola az oroszokat és ez rengeteg életet menthett volna meg.

Ez mit jelentsen ? Milyen fokú beavatkozást ? A Krímben levő oroszok bombázását, vagy Oroszország területének bombázását is ?

Viszont jobb később mint soha. Biztosak lehetünk abban hogy több ország is figyel és tanul abból hogy az oroszoknak milyen következménnyel jár a területhódító háború.

Mindkét fél egymás érdekszféráját kóstolgatják, de közvetlenül egymást soha. Legyenek választási csalások, megvásárolt politikusok, gerjesztett forradalmak, puccsok, és katonai tanácsadók, és ez az Euromajdannal kezdődött, ami idáig vezetett.

Az oroszok meg a történelem folyamán mindig a mennyiséggel tudtak eredményeket elérni.

A világháborúban a németek több milliós tömeghadsereggel, szám szerint 4 millió katonával támadták meg a Szovjetuniót. És mennyi célkitűzést sikerült elérniük ? És mekkora veszteséget szenvedtek ? Az, hogy a németek erősek voltak, relatív. Puszta műszakiak alapján már a francia harckocsik is sokkalta, fényévekkel jobbak voltak, mint a németek, és a tévhitekkel ellentétben keményen, elkeseredetten harcoltak, mégis a németek győztek, mert taktikai szinten jobbak voltak. És a Szovjetuniót is felfutó szakaszban támadták meg, de a T-34-es és a KV-1-es nagy hatást tett rájuk ...

WVpj6PT.png


Az Arab - Izraeli háborúkban Izrael atommal fenyegetőzve, és az USA és a Szovjetunió közbenjárásával menekült meg.

Az Irak - Iráni háborúban is Irán a mennyiségileg irtózatos veszteségeket szenvedett, géppark terén, és csak a földrajzi elhelyezkedésük miatt menekültek meg, különben a nőket és 9 - 10 éves kisgyermekeket soroztak be és adtak a kezeikbe gépkarabélyt, RPG-t, vizelettel átitatott műtős maszkot, és Mickey Mouse gázmaszkot.

Fo4eFIC.jpg


AahjEOD.jpg


Ez egy alultervezett háború, a rendszerváltásuk utáni leépülés, korrupció, meg a legrosszabb, saját maguk korlátozzák önmagukat, pedig mibe kerülne USAF vagy Szovjet Légierő stílusban háborúzni, mire valók a Tupoljevek ?
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 780
9 245
113
Ezt mondjuk itt páran a háború kezdete óta, hogy ha az oroszok csak a szájukat tudják tépni, akkor a nyugat folyamatosan emelni fogja a tétet. Oké, hogy fogynak az ukránok, de lassan ott fogunk tartani, hogy az oroszok már attól sem tudják visszatartani a nyugatot, hogy csapatokat küldjenek be Nyugat-Ukrajnába, meg kelet-Galíciába.
Az oroszok emelték a tétet. Ők kezdek területhódító háborúba, már 2014-ben is. Ehhez képest a nyugati fegyverszállítások kifejezetten visszafogottak.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 299
68 426
113
Jajj értem, megint az álomvilág.
Sajnos meg most is eleg nehezen ismerem fel, hogy mikor van szó a való életről és mikor az almokról. Úgy látszik ezt sokat kell még gyakorolnom, de szerencsére egyre több teret enged a gyakorlásra a fórum.
Aztan nehogy év vegen valami donyecki loveszarokbol integessetek nekunk, a hatatok mogott meg a Kraken ezred... Mikor elfogynak az ukranok ti jöttök, ha tetszik ha nem. Mikor pedig ti fogytok el, itt fogdossak majd ossze az utcan meg a lakasokban az embereket es viszik celtablanak.
Azert majd jelentkezzetek be mint a celeb tanar es meseljetek el igaz-e amit latunk vagy csak orosz alhir.

Hogy mennyire a magyarokat viszik.
Persze akinek esze volt az regota ketgos allampolgar es lelepett.

Apokalipszis.

10000 magyart akarnak elrabolni es a frontra vinni az ukran nackok.

A koporso szalito teherautok uton vannak.

Ukran/Nato csapatok fosztogatjak a helyi lakossagot.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113

Prigozhin vs. Strelkov​


Némi szópárbaj után:

Prigozhin: "Javaslom, hogy érkezzen meg az LPR területére, hogy illetékessége szerint, valamelyik rohamegységbe kinevezzék vezető beosztásba. Természetesen senki sem tud majd magas pozíciót ajánlani neki, ehhez meg kell mutatni képességeit. Ideje áttérni a szavakról a tettekre."
Strelkov: "Egyelőre nem kaptam konkrét javaslatot... De nem vagyok kész arra, hogy az LPR-hez menjek csak azért, hogy olyan javaslatokat hallgassak, amelyek nyilvánvalóan elfogadhatatlanok lehetnek számomra."
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113

Prigozhin vs. Strelkov​


Némi szópárbaj után:

Prigozhin: "Javaslom, hogy érkezzen meg az LPR területére, hogy illetékessége szerint, valamelyik rohamegységbe kinevezzék vezető beosztásba. Természetesen senki sem tud majd magas pozíciót ajánlani neki, ehhez meg kell mutatni képességeit. Ideje áttérni a szavakról a tettekre."
Strelkov: "Egyelőre nem kaptam konkrét javaslatot... De nem vagyok kész arra, hogy az LPR-hez menjek csak azért, hogy olyan javaslatokat hallgassak, amelyek nyilvánvalóan elfogadhatatlanok lehetnek számomra."
Pedig strelkov igazán megmutathatná, hogy is kell ezt csinázni, me' telegramon naaagyon profi.

Wunderwaffe, nemtudomhányadszor:

Amúgy miújság, készenállunk a ww3-ra?
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 660
19 033
113
Pedig strelkov igazán megmutathatná, hogy is kell ezt csinázni, me' telegramon naaagyon profi.

Wunderwaffe, nemtudomhányadszor:
Ez lesz a csodafegyver lássátok meg! Eddig a Javelin meg az NLAW is az volt, meg a HIMARS na meg a Krab, Pzh2000, Dana meg Isten tudja még mi! Nem nem! Ez fogja megnyerni a háborút! Már látom előre......annyira szánalmas! Meg a portfolio is ezekkel a szar cikkekkel!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 034
87 885
113

Prigozhin meghívta Strelkovot a PMC Wagnerhez​

A Wagner PMC alapítója , Jevgenyij Prigozsin meghívta a DPR volt védelmi miniszterét, Igor Strelkovot, hogy csatlakozzon harcosaihoz az NVO zónában.
„Én, mint a Wagner PMC vezető főnöke, meghívom Girkin urat a frontra, hogy ellenőrizze pozíciójának helyességét, és – mint mondta – felhasználja a harci tapasztalatait.


A telefonszámomat az Orosz Föderáció médiaállományának a fele ismeri, és azt hiszem, Prigogine úrnak és apparátusának nem nehéz felismerni. Nem állok készen arra, hogy elmenjek az LPR-be ( legfeljebb tavaly november végén voltam ott ), csak azért, hogy olyan javaslatokat hallgassak, amelyek nyilvánvalóan elfogadhatatlanok lehetnek számomra” – mondta Sztrelkov.
Источник: https://rusvesna.su/news/1674732852

Ritkán szoktam a híreken túl saját véleményt írni, mivel nem akarok belekotlenyeskedni a harcászatba, amihez nem értek. De ezzel a véleménnyel azonosulok. Scholznak kitartóbbnak, keményebbnek kellett volna lennie, és hivatkozni a 2. világháború német terheire. Most ezzel a lépéssel kiengedte a szellemet a palackból, olyan érvet adott az oroszok kezébe, amivel élni fognak. Ha pedig színjáték volt az egész, a döntés már régebben megszületett, az azt erősíti, hogy a Nyugat képmutató, nem lehet megbízni a szavában. Egyik sem túl jó opció!
Egyszerűen nem hiszem el, hogy Európa vezetői újra egy világégésbe vezetik az európai nemzeteket. A világ többi része rajtunk szörnyűlködik vagy nevet. És csak arra tudok gondolni, hogyan lehetne ebből kimaradni. És egyáltalán nem érdekel az úgynevezett európai jólét ebben a relációban. Az életben maradás fontosabb!
Ne, most kiadtam magamból a naponta gyűlő feszültséget, de nem hozott megkönnyebbülést. Sajnos!

A Nyugat harci repülőgépek Ukrajnába való átadásának lehetőségéről tárgyal – a Politico​

...
Egyes tisztviselők úgy vélik, hogy a megbeszélések inkább egy készenléti terv kidolgozására fognak összpontosítani, ha a gépekre valamikor sürgősen szükség lesz.

Így az amerikai F-15-höz és F-16-hoz hosszú és jó minőségű kifutópályákra van szükség, "amelyek nem Ukrajnában vannak".
Источник: https://rusvesna.su/news/1674728989
Kiderül, hogy kinek volt igaza: az USA-féle légierő jó drágán változatnak, vagy a kiépített durva légvédelemnek?

Más.

Bill Gates:

Trump:

Emlékeztek az oroszokra a hűtővel és az orosz katonára, akin kifogott egyes FOS termékek szerint az ajtó?
Nos, itt az ukrán változat:

Menekülnek a mozgósítás elől Ukrajnában? Áh, orosz agitprop! Az elől csak a muszka menekül ...

Nem biztos, hogy olyan jó ötlet ez az amerikai tankküldés? Douglas McGregor volt Trump-tanácsadó, az amerikai hadsereg ezredese:

Ellenzik:

Kizárt a tárgyalás:

Nincs háború:

Szopás:

„Az orosz drónok és rakétatámadások nem tudják megállítani Ukrajna hősies védelmezőit, bátor népét vagy a mi elszánt, egységes támogatásunkat” – írta Twitter-oldalán a nagykövet."

A valóság:
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 447
63 869
113
Ha ez megtörténik, akkor az nem mutat mást (eloszlatva sokak kétségét), minthogy Putyinnal az élen az egész orosz felső vezetés áruló. Nyugat által beépített ügynökök, akik Oo. kivéreztetésén fáradoznak. Ennél egyértelműbb bizonyíték nem kell. Már volta erre utaló jelek - lásd. az orosz nemzeti bank elnökének "mulasztását" miszerint 300 milliárd dollárt felejtett kint a nyugatiak bankjaiban, hogy azok lefoglalhassák (mi ez ha nem árulás?) - de a nyugati repülőgépek beengedése, az a lepel lerántása lenne.

De az is lehet, hogy így van felépítve a póker nyugat által, hogy az oroszt szépen beleterelik abba, hogy elsőként vessen be atomot, ezzel világ páriájává váljon és legitimációt adjon elpusztításához.
Tömeges légi támadással kiütik az orosz erőket, majd jön a kényszerű atomos védekezés, amolyan félmegoldásosan, ahogy a különlegesműveletezés is.
A nyugat nagyon ravasz. Az ukrán körülményeket is úgy alakította, hogy az orosz kénytelen legyen háborúba lépni. Ha nem lépet volna az még rosszabb lett volna.
Éppen így jár el most is. Lassan tereli a medvét egy eső atomcsapás megtétele irányába. Amit ha megtesz, akkor is nagyot bukik, ha nem tesz meg akkor is (ti. az ukránok, ha visszaveszik területeiket, nekimennek Oo.-nak, és egy ilyen felturbózott ellenséget, nem fog tudni megállítani hagyományos módon).
Ügyes! :(
Én fordítva látom. Eddig az volt az orosz narratíva, hogy már 2014-óta a NATO ellen megy a Nagy Honvédő Háború, de legalábbis 2022 február 24-e óta mindenképp.
Aztán lehetett kételkedni, meg hőbörögni, hogy hát akkor hol van akár csak egy NATO katona, vagy NATO tank, repülő?
Na majd most lesz.
Innentől fogva kétségtelen az erkölcsi fölény a hazai kétkedőkkel szemben is, hogy lám-lám, ugye megmondtuk, a fasiszta NATO már itt erőszakolgatja Oroszország Anyácskát, nosza rajta, irány a teljes mozgósítás.
Arról nem is beszélve, hogy ha akár csak egy Leó vagy F-16-os is odalesz, az már szemlátomást igazolja a nacionalista védekező politika erkölcsi fölényét, a technológiai felsőbbrendűség mellett.
Mert lássuk be, idáig zömmel a saját orosz szellemi-technikai produktumaikra lődöztek, mint valami hadgyakorlaton és ez azért nem egy 100%-ban zászlóra tűzendő dolog. Arról nem is beszélve, hogy egy kilőtt ukrán BTR-t simán lehetett oroszként mutogatni, pörgetve az információs hadviselést ezerrel.
Egy kilőtt Leo-2-es az már más tészta, az már tisztán ukrán-nyugati blamázs lesz.

A háborús propaganda mindig nárcisztikus. Minél rosszabb nekünk, annál jobb lesz nekünk. A lényeg, hogy akármekkora pofont is adunk, üvöltsünk úgy, hogy mi legyünk a legnagyobb áldozat. Az ukránok is ilyenek, de az oroszok sem csinálják másként.

Mivel ennek a háborúnak a forgatókönyvét nem a washingtoni, vagy moszkvai irodákban, hanem a New York-i tőzsdén alakítják, a Big Money befektetéseinek védelme határozza meg a kimenetelét.

Hja kérem, hagytuk, hogy 2008 után semmiképp se legyen tőzsdekontroll a világban, így mára a tőzsdei lufikat már nagyobbra fújhatták a világ nemzeti kormányainak hatókörénél is.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 986
5 433
113
Az elsőt a Pentagonra.
Elsőre neken annyi a véleményem ha 2014-ben aláírják a társulási szerződést az Ukránok akkor azzal hosszabb távon az Oroszok is nyerhettek volna gazdaságilag.Nem lett volna majdan,nincs szankció jön az Euba az olcsó Orosz nyersanyag.Természetesen érthető ha az Oroszok nem engedték aláírni Janukovicsnsnak aláírni a szerződést és eltávolodni "érdekszférájukat" nyugat felé.Véleményem szerint tisztában lehettek azzal hogy az Ukránok jelentős része "fellázad" hasonlóan a 2004-es eseményekhez.Usa meg "csak" kihasználta hogy a saját "érdekében" felgyorsítsa az eseményeket.És ha s gazdsdásgi oldalt,Európai befolyás megerősítése,erős Orosz gazdasági befolyás leválasztása egyenlőre elérték a céljukat
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 643
45 145
113

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 731
14 077
113
Ez egy tök jó cikk lett, ajánlom mindenkinek elolvasásra!
(Még mielőtt bárki is pálcát törne, nézzétek meg hol van a kérdőjel a címben ;) )
Köszönjük @Green Leader !
Szerinten ez félrement. De érdekes portfolión olvasni egy ilyen hírt, ami teljesen önellentmondásos atlz eddigi bullshit narratívával.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 601
17 815
113
Fagyott orosz katonák holttestei borítják az ukrán sztyeppét....


Menekülés az ukrán drónok elől....Mindenki bennégett a BTR-be.....

https://www.youtube.com/watch?v=QvWMm5rv3Q8


Ukrán drón orosz lőszereket pusztít el...

https://www.youtube.com/watch?v=RHsJycOdw0c

Újann T-72B3 tankot zsákmányoltak az ukránok....

https://www.youtube.com/watch?v=Pr3DuvfqLcg
Gabika,a felsővel árnyékra vetődtél. Le kell lohasztanom a lelkesedésed,de azért sírva ne fakadj. Azok a szerencsétlenek ott a fagyos mezőn ukránok.