Erre utaltam én is tagnap-tegnapelőtt, a német tankok átadásával a ukránok számara nem a tankok harcterekével van a gond, mert az egyenlőre nem sokat nyomna a latba ilyen mennyiségben es minőségben ami belett jelentve. Hanem maga a szimbólum amit képviselnek az oroszok szemében, német tankok német technika a nyugati fronton. Ezt a kártyát a orosz politika is nagyon jól odahaza kitudja használni a lakosság korében is. Es maga helyzet is folyton csak eszkalálódig.Tényleg mostanra azt gondolom, hogy ez nagyon félreszaladt.
Az oroszok nem hitték, és most sem értik a nyugatot, hogy az hogy mer ilyen nyíltan/az orosz olvasatban pofátlanul beavatkozni a szerintük saját belháborújukba.
A nyugat meg nem hiszi, érti hogy az oroszok oda fognak baszni tényleg, ha túltolják a biciklit. Itt a legfőbb gond szerintem az, hogy mindenki úgy gondolja, hogy a másik úgy fog viselkedni mint ahogy Ő tenne. De az oroszok nem a nyugat, az orosz vezetők, meg a néplélek nagyon más mint a mostani mondjuk átlag belga/német/francia.
Ütközőpálya ez már a javából, mi meg végig fogjuk nézni az első sorból már MEGINT sajnos.
Részelt egy fb Bejegyzésből :
- Az orosz kommunikációban óhatatlanul meg fog jelenni a német fasizmus újjáéledéséről szóló propaganda. Bár ez sokaknak nem fog számítani – és demokratikus álszentséggel hülyeségnek fogják tartani. Csakhogy ez az üzenet az oroszoknak fog szólni, az orosz tömegek meg nagyon is érzékenyek erre a témára. Azért gondolkozzunk el a következőn: heteken vagy hónapokon belül egy olyan ukrán dandár fog megjelenni a harctéren, amely Leopard harckocsikkal, Marder gyalogsági páncélozott harcjárművekkel, Gepard csapatlégvédelmi önjáró gépágyúkkal lesz felszerelve. A kezelőszemélyzetet kivéve minden német. Német a fegyver, német a lőszer, amely oroszokat fog pusztítani.
- A „német fasiszták” mellett egy amerikai mintára szervezett nehézdandár is ott lesz Abrams harckocsikkal és Bradley harcjárművekkel. Ez meg azt a narratívát erősíti, hogy Oroszország a „kollektív nyugattal” áll háborúban.
- A nehézfegyverek szállítása egyértelmű amerikai üzenet: a háborúnak egyhamar nem lesz vége, tényleg az utolsó ukránig fogják folytatni ezt az esztelen geopolitikai küzdelmet.
- Elkerülhetetlenné válik a háború eszkalációja – kizárt, hogy az oroszok ne lépnének valamit erre.
Teljes bejegyzés itt :